Tantra szex

A tantra az érzékiség energiahálója: gyönyörfokozás tudatosan Vajon mitől van az, hogy két ember már az első perctől kezdve egymásra van hangolva míg mások bármit bevethetnek, mégsem jön össze egy-két gyönyörökkel teli pillanatnál több? Figyelem vagy energia? Tanulható vagy kollektív?

Az érzékiség energiahálója: gyönyörfokozás tudatosan

Vajon mitől van az, hogy két ember már az első perctől kezdve egymásra van hangolva míg mások bármit bevethetnek, mégsem jön össze egy-két gyönyörökkel teli pillanatnál több? Figyelem vagy energia? Tanulható vagy kollektív?

Manapság mindenki a tantrára vágyik. Egy részük talán nem is tudja mi az, de akarják mert azt hiszik az majd felpörgetni a párjukkal való szexuális együttlétet. Mások sejtik, hogy valami keletről, amitől jobb lesz a szex, de valószínűleg többségük fizikai síkon meghatározható gyönyört keres benne.

Vannak azonban néhányan - és remélhetőleg egyre többen – akik tudják, ismerik,tanulják a tantrát, figyelik önmagukat és társukat és igyekeznek valami csodapillanatot elkapva átszeretkezni egy-egy éjszakát.
Igen. A tantra talán csoda, talán hétköznapi, de mindenképpen valami ami egyrészt bizonyos fokú tudatosságot követel, másrészt a másik felé történő maximális figyelmet. Természetesen ehhez társulhat különleges légzéstechnika, extrém pózok vagy masszázsfogások, de a legfontosabb talán a figyelem és az energia.

Mi a tantrikus szex?
A tantrikus szex a romantikus szerelem szent kifejeződése, amely az isteni nő és az isteni férfi tiszteletének ősi hindu hagyományából származik. Azt tanítja, hogy az isteni szerelmet olyan kapcsolatban lehet elérni, amelyben a férfi és a nő szeretik egymást.

Mivel a tantra szent tevékenységként kezeli a szexuális örömök felfedezését, minden szinten intimitást tud nyújtani és egyesíteni tudja a partnereket.

Mit jelent?
A szanszkrit nyelvben a tantra azt jelenti: kiterjesztés. A tantrikus szertartások létezésének első bizonyítékai közel ötezer évvel napjaink előtte nyúlnak vissza. A tantrikus jógát űzőknek már életük korai szakaszában a szexuális játékról és a szexuális egyesülésről tanítanak. A nők továbbadták a tanításokat a gyermekeknek
A szex csak egyike volt a 65 művészetnek, amelyek között megtalálhatjuk még az éneklést, a légzést, a meditálást, a kántálást, az írást és a rajzolást, a tetoválást, valamint a hátradőléshez az ágy bevetését és a párnák elhelyezését.

Manapság részben azért is olyan vonzó a nők és a férfiak számára a tantrikus szex, mert szent tevékenységgé teszi a szeretkezést, ami mindkét fél számára nagyon egészséges. Tiszteli a testünket, a szexualitásunkat és az erőnket. A nő és a férfi a szokásos korlátok – például a szégyen, vagy az attól való félelem, hogy valaki más megismer minket – nélkül tudnak közel kerülni egymáshoz. A férfiaknak lehetőségük nyílik arra, hogy hódoljanak a társuknak, mert a tantra olyan spirituális gyakorlat, amelyben a nőt imádják, ő az istennő; az ő kielégülése az elsődleges szempont.

Ezt a mély intimitást és odaadást csak gyakorlással és türelemmel lehet elérni. Olyan partner kell hozzá, aki a lehető legjobban és legmélyebben akar téged szeretni. A tantra segítségével a párok mélyebb intimitást és közösséget érhetnek el. Az egyedülállók is tanulmányozhatják, és kidolgozhatnak egy „tantra-antennát”, ami segít a megfelelő partner megtalálásában, ha készen állnak rá. Az első lépés persze az, hogy megadjuk magunknak ezt a szeretetet, és hajlandók legyünk tanulni és kísérletezni.
Általában a nő vezeti be a férfit a szent örömökbe – ne várj arra, hogy egyszer csak felbukkanjon a tökéletes, gyakorlott tantra-férfi. Próbáld rábeszélni a partneredet a tantrikus szerelemre, vagy ha egyedülálló vagy, készülj fel rá. A párok végül olyan intim energiaátadási viszonyba kerülnek, hogy egynek fogják magukat érezni.

Vannak azonban néhányan - és remélhetőleg egyre többen – akik tudják, ismerik,tanulják a tantrát, figyelik önmagukat és társukat és igyekeznek valami csodapillanatot elkapva átszeretkezni egy-egy éjszakát.
Igen. A tantra talán csoda, talán hétköznapi, de mindenképpen valami ami egyrészt bizonyos fokú tudatosságot követel, másrészt a másik felé történő maximális figyelmet
. Természetesen ehhez társulhat különleges légzéstechnika, extrém pózok vagy masszázsfogások, de a legfontosabb talán a figyelem és az energia.

Az indiai tantra a bennünk élő legelemibb, legerőteljesebb késztetést, a szexuális energiát nem elfojtani akarja, hanem eszközként használja arra, hogy behatolhasson a spiritualitás világába. Egy misztikus tudatállapotban, ezen a magasabb szellemi síkon ugyanis egészen más élményt jelent a szerelmeskedés.

Ki hozza belőled a nőt
A tantra a férfi és női energiák tudatos áramoltatása és egyesítése. Eredménye ugyanaz a megvilágosodás, amelyhez a cölibátusban élő aszkéta is eljut, de ez az út sokkal rövidebb. Az, hogy energiáidat társadéval kapcsolod össze, felpörgeti a fejlődésedet. Előfordulhat, hogy egyetlen szeretkezés során is misztikus élményeid lesznek. A tantra nemcsak a stresszt oldja, hanem növeli nőiességedet, magabiztossá és kiegyensúlyozottá tesz.

A felemelkedés mást jelent a férfi, és mást a nő számára. A mi első élményünk a nemi szerveinkben szétáradó melegség, és a vágy, hogy közel legyünk a partnerünkhöz. Ez az energia váltja ki a férfi felemelkedését. A tantrában az előjáték egy órát is eltarthat, mert olyan érzékeny állapotot kell elérni, amelyben minden sejt remeg az izgalomt
ól. A férfinak gyengéden kell közeledni a nőhöz, hogy amikor eléri a szívét, kinyissa azt. A tantrikus hagyományban nagy szerepet játszik az orális szex. A száj és a nyelv sokkal erősebb stimulátor a kéznél.

Orgazmus idején a szerepek felcserélődnek: a nő férfibb lesz, a férfi pedig ekkor érzi leginkább saját női energiáját. Először zavarba ejtő lehet számára ez az ismeretlen nőies energia, és elképzelhető, hogy menekülni szeretne ettől a szokatlan érzéstől, azonban akarnia kell, hogy lényének női oldala is kifejezésre jusson. Így élheti át a dinamikus extázist, melynek megtapasztalása minden ember egészsége számára alapvető fontosságú. A tantrának az a küldetése, hogy tudatunkba vésse: a szex az eszköz, amellyel megismerhetjük a szerelmet.

A tantra azt mondja, a szerelem ott kezdődik, ahol nincs külön én és ő. Amikor szeretkezel, olyan áramkört hozol létre, amelyben kiegészítitek egymás testi-lelki polaritását. A nők a mágneses energiát testesítik meg, amely magához vonzza a férfi elektromos impulzusait. Amikor szeretkezünk, ezek a polaritások kicserélődnek. Ahogy a férfi egyre passzívabb lesz, így növekszik a nő dinamizmusa. A tantrában a férfi nagyon keveset mozog. A nő az, aki az energiát gerjeszti, ő a főszereplő.

A tantrikus szex nem az első randira való, de kiindulásként a szemekben lehet megtalálni a tantrikus lelki közösséget. Próbálj belelátni mások lelkébe a szemükön át. A szemkontaktus a tantra egyik olyan része, amelyet bármikor gyakorolhatsz, és nem kell feltétlenül romantikusnak vagy szexuális töltetűnek lennie. Ha azonban mélyen belenézel valaki szemébe, akkor intim és mély módon kerülsz vele kapcsolatba.

Ezzel a technikával szinte bármilyen helyzetben azonnal kapcsolatot tudsz kialakítani másokkal. Emellett ha belenézel valaki szemébe, akkor megtudhatod, hogy ki ő, kicsit megismerheted. Ha egy ember fenntartja a szemkontaktust, akkor az annak a jele, hogy nem fél nézni vagy téged, vagy nem fél attól, hogy te nézed őt. A szemek abban is segítenek, hogy kiderítsd, mennyire igaz egy érzés. Nézz bele annak a szemébe, akihez vonzódsz, és keresd ott a szerelmet vagy szeretetet.

A szeretet és a szerelem – az is, amit irántad éreznek – mindig látszik a szemekben.

A tantra segít abban, hogy már akkor is meglássuk valakiben azt, amit keresünk, ami
kor még csak a szemünkkel csókoljuk meg.

A legfontosabb a gyengédség
A tantra szex nagyon lassú és ellazult. Más hozzáállást kíván, mint a hagyományos. Rá kell szánni legalább egy órát, de két-három óra az ideális. A szexuális energia ilyen felhasználása tágítja a tudatot, ez valójában egy dinamikus meditáció. Ha képes vagy tudatos maradni szex közben, túlléphetsz a világi dolgokon és az egón: nem kell semmit bizonyítanod, vagy elvárásoknak meg
felelned.

Ne feszítsük tovább a húrt, áruljuk el végre, milyen is a tantrikus szeretkezés! Hát, nem két percig tart. És megköveteli a tökéletes egymásra hangolódást. Mesteri formájában már sokkal inkább meditáció és szertartás, mint aktus. A legelső lépés, hogy felismerjük párunk isteni mivoltát_ és őt tiszteljük az egész szertartás alatt. Az egyesülést olyan élmények előzik meg, amelyek az ember minden érzékszervét próbára teszik. Illatok lengik körül a szerelmeseket, apró ételeket tesznek egymás szájába és kevéske bort is isznak, különleges, szép tárgyakkal veszik körül magukat, és egymást érzéki dolgokkal stimulálják. Csak mindezek után következik az előjáték, a masszázs, amelynek legalább fél óráig kell tartania.

Az egyesülés alatt mindketten arra törekszenek, hogy az orgazmust elodázzák, és hogy az ebből származó energiát egy magasabb szintű csakrába juttassák. A kielégülés csak akkor következhet be, amikor az energia már a szív csakrájába juttott. Az orgazmus bekövetkeztét az úgynevezett kobralégzéssel állítják meg három alkalommal.

A hagyományos szeretkezés alkalmával a gyönyört csak testünk alsó csakráiban - a nemi szervekben - éljük át, a tantrikus szeretkezés alatt ennél jóval több történik. A szerelmesek között leomlik a fal, a magány megszűnik, együtt lélegeznek, szinte feloldódnak egymás testében. A hosszan tartó orgazmikus állapotban pedig megérthetik azt is, hogy valójában egyek vagyunk minden létezővel.

Mert ettől igazi egy győnyörteli együttlét: a figyelemtől. Nincs más dolgod csak maximálisan ráhangolódni partneredre, érinteni és érezni a rezgését, energiájának áramlását, aztán ezt a figyelmet továbbvinni hosszú órákon át miközben minden létező módon szereted őt. Mert lehetsz a legnagyobb szex virtuóz, tied lehet a világ legjobb csípőmozgása vagy belsőizom munkája, ha nem figyelsz a másikra. Sokszor nem is az a fontos, hogy direkt pontokat kényeztess, sokkal izgalmasabb és pont emiatt finomabb érzés is amikor olyan pontokat találsz meg a partnereden amiről eddig nem is gondolta volna, hogy szexuális izgalmat érezhet azok gyengéd és tudatos érintésekor. Sőt, ha úgy érzed, hogy egy kicsit is érzed és – jó értelemben – használod a benned levő energiát, akkor elég ha csak egy-egy pontra helyezed a kezed és partnered máris elindul az orgazmus ösvényén lassan, kecsesen , pont úgy hogy majdnem odaérve sok időt töltsön annak kapujában.

A tantra szexben kiemelkedő szerepe van a helyes légzéstechnikának, s ahogy a hétköznapi életben éppen az a probléma, hogy soha nem törekszünk tökéletes, mély, nagy levegővételekre, ez esetben a szexuális vágy fellobbantására az ún. csakra- vagy tűzlégzés alkalmas igazán. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor felületesen, csukott száj mellett csak az orrunkon keresztül veszünk apró, szapora levegőket. Ennek következtében felgyorsul a keringés, magasabb lesz a vérnyomás valamint szaporább lesz a pulzus: a tűzlégzés nagy erővel mozgósítja a passzív szexuális energiákat.

De a levegővétel erejének és sebességének megváltoztatásával (főleg ha az ritmusra történik) hatással tudunk lenni az orgazmus hosszára valamint intenzitására is. Ennek magyarázata egyszerű: a légzéssel a vér oxigénszintjét szabályozzuk. A tantrikus szexben elengedhetetlen az együtt-légzés megtanulása, hiszen az azonos ütemre történő légvétellel tudtok igazán ráhangolódni a másikra és a kölcsönös befogadás (belégzés) során összekapcsolódni a párotokkal.

Hihetetlenül erotikus pillanatokat élhettek meg, ha megtanuljátok egymást lélegeztetni. Így új, közös energia-áramkör jöhet létre köztetek.

Amikor a szívdobbanás is közös Amikor a másik teste már íjként feszül a vágytól, amikor bőre parázsként izzik cirógató tenyered alatt, amikor egyszerre sóhajtjátok be és ki a levegőt, akkor szabad csupán az összefonódásnak megtörténnie. Erre több pozíció is van: a legismertebbek a "Mandarinkacsa" (a pár egymás mellett fekszik, a behatoló férfi aktív, a nő teljesen mozdulatlan, de nyitott), a "Sirályok a szélben" ( a nő az ágy szélén ül, lábak a padlón, férfi vele szemben térdel, öl-öllel egy magasságban. Férfi aktív!), "Főnix játszik vörös barlangban" (klasszikus női láb magasban póz, amely a nő számára nagyon kiszolgáltatott helyzetet teremt, férfi aktív), "Fehér tigris" (nő könyökén támaszkodva, négykézláb, férfi mögötte, férfi aktív), "Kecske és a fa" (a férfi ül egy széken, nő az ölében, itt a nő az aktív). A felsorolt pózok mindegyike tökéletesen alkalmas arra, hogy a szokottnál hosszabb, lassúbb, mélyebb és szorosabb ölelésben részesítsétek párotokat, mint egyébként. Bármennyire is vágytok már a gyönyörre, még nagyobb lesz az élmény, ha az orgazmus előtti pillanatban visszafogjátok magatokat néhányszor. A késleltetett orgazmusról (a férfiak esetén) megoszlanak a vélemények, de az biztos, hogy az önuralom megszerzése és gyakorlása hosszú távon mindkettőtök számára hasznos lehet.

Néhány trükk
• Tegyél pár csepp masszázsolajat a kezedre, s a térdétől felfelé haladva gyengéden masszírozd párod combját. Mikor eléred az ágyék környékét, dolgozz az intim testrésze körüli izmokon, de a péniszét ne érintsd meg, így növelve a szexuális feszültséget.
• A legjobb, ha minden érzékszervünket bevonjuk a játékba: csúsztass ajkaid közé eperszemeket, majd önts pezsgőt partnered testére, hagyd pezsegni, majd kóstold meg, milyen íze van.
• Újhegyeddel finoman masszírozd a fülét, majd ujjaid helyét nyelved vegye át.

Szakértőnk, Solymári György, a "Tantrarandi" elindítója szerint a tantraszex lényege, hogy a bennünk lévő szexuális energiát felszabadítsuk, valamint az, hogy a párunkkal megélhessük az egyesülésnek egy olyan dimenzióját, amelyre a hétköznapi életet élő emberek egyébként nem képesek. A tantra a szexualitással nemcsak egymás felé nyit kaput, hanem a körülöttünk lévő világgal is összekapcsol minket, s a szexualitásnak nem csupán fizikai, de lelki, spirituális értelme is nyilvánvalóvá válik. Véleménye szerint a tantrában a gyakorlatok olyanok, mint egy mankó: a szex elején fontosak, de eljön az idő, amikor már el lehet dobni őket, és engedni kell azt, ami a jelenben megszületik. A tantra egy belső Út önmagunkhoz. Nem osztja ketté a világot jóra és rosszra, mindent elfogad úgy, ahogy van. Ezért a tantrában nincs olyan, hogy "kell", és semmi sem kötelező. Ítélkezés nélkül kell elfogadni azt, ami történik velünk, és el kell hinnünk, hogy így vagyunk tökéletesek és szerethetőek, ahogy vagyunk. Itt és most...

A tantrikus szex tanulható tanfolyamon vagy dvd-ből,könyvekből....

http://velvet.hu/szex/tantr50411/

http://www.femcafe.hu/cikkek/szex-szerelem/a-tokeletes-orgazmus-titka-ta...

http://www.life.hu/szeress/szex/20110405-szerelem-parkapcsolat-tantrasze...

http://www.noiportal.hu/main/npnews-1927.html

http://www.harmonet.hu/te_en_szex/66630-az-erzekiseg-energiahaloja:-gyon...

Címkék:

HozzászólásokSzex és alvás

Hosszú órák óta szorongok, ezért a mai megmentőm már csak a szex és az alvás lehet.Hasznos oldalMost kedvem lenne

egy kis lepedő gyürögetéshez........picikét hancurozhatnánk:)
De csak is VELE!Kedves Kila!

Köszönöm a hozzá szolásódat!
Szép napot neked!*

Nem értek hozzá, de szerintem a tantra mindenhol és mindenkor megélhető. :) Ahogy írtad a figyelem, a teljes átadás (önfeladás), az elmélyülés és a lazaság kombinációja áthathat más tevékenységeket, pillanatokat. Az igaz, hogy a szeretkezés során ez fokozottabb inger-válasz kommunikációt jelent.

Szeretek tantrikusan kertészkedni, mosogatni, befőzni...

Emlékszem, hogy az egyik munkatársam, körülbelül egy héttel azután, hogy a jelenlegi helyen dolgoztam, azt mondta, hogy rám néz a feladatok végzése közben, és sokszor olyannak lát, mintha meditatív állapotban lennék. Megszűnik körülöttem minden. Se kép, se hang effektus. Ezen elmosolyodtam, hiszen semmit nem meséltem magamról az iskolai végzettségemen és a gyakorlati tapasztalataimon túl.

Köszönöm a téma felvetését! Részletes olvasmány.