Duálpár, ikerláng, lélektárs 2 – Egy kis hiedelem-tornádóval

A duálpárok és az ikerlángok – egyáltalán a spirituális értelemben vett, emelkedett társkapcsolat – témája nem szűnik tovább duzzadni. Az valami elképesztően nagyszerű, hogy egyre többen ébrednek rá arra, hogy valami mást szeretnének, valami nagyon mást a párkapcsolatban, mint amiben eddig éltek. Nagyon magas igaz tartalma van az ilyen érzéseknek, és annak, hogy ilyenkor ez támad fel bennünk: „már megértem rá – valami nagyobbra”. Kell az ilyen hajtóerő az igaz úthoz.

Sajnos azonban roppant ellentmondásos információk és fejtegetések keringenek a duálpárokról.

Mindez voltaképpen azt az igényt szolgálja, hogy mindenki azt lássa meg és azt higgye el az egészből, ami neki lelkileg a legkényelmesebb. (Vigyázat: lelki kényelem! Ez sokszor tudattalan! Számtalanszor becsapjuk magunkat, és azt hisszük: mennyit dolgozunk valamiért vagy mekkora áldozatot vállalunk, miközben nem vesszük észre, hogy tudattalanul pont azt választjuk, ami stagnálásra, táborozásra kényelmesít a fejlődés és a szeretet útján. Ennek is van értelme: erő-és időnyerés..)

Nézzünk néhány ellentmondásos információt – hiedelmet! –, melyek mind-mind a duálpárokról és ikerlángokról (igazi lélektársról, stb.) keringenek közszájon és közhálón:

-A duálok teljesen egyformák és mindenben egyetértenek – Teljesen ellentétesek és azért jöttek, hogy a nehézségeken át csiszolják egymást
-Csakis egymás párjai lehetnek – Nem feltétlenül kell, hogy egy párt alkossanak...
tovább: http://www.megertestablazata.hu/irfolyam/2014-10-26/dualpar-ikerlang-lel...

HozzászólásokMese, mese... meg a madár :)

De jó! Megnevettettél vele!:)

na én most mentem olvasni. Mese, mese... meg a madár. Na persze. Szükség van ezekre a topikokra még?Duálpár, ikerláng, lélektárs

Ez a "mese" volt a kedvencem, s a könyvét szakadtra (rongyosra) olvastam, de számomra mese maradt.

Az oka egyszerű, csak nehezen emészthető: "Nem mindenki találkozik egy életen belül a duáljával".

Nehéz, mert Szilvaként: nem az előző életeim, illetve a következő életeim fontosak, hanem a jelenlegi!Nincsen ezek között ellentmondás?

"Csakis egymás párjai lehetnek – Nem feltétlenül kell, hogy egy párt alkossanak"

"Csak egy duálpárunk van – Több duálpár/lélektárs is lehet"

"Azért „jött”, hogy megtanítsa az elválást – Azért „jött”, hogy együtt éljünk"

Ha nem alkotunk valakivel párt, akkor hogyan élünk együtt vele? Ha több duálpárunk is van, akkor melyikkel élünk együtt?
Valószínűleg más-más fogalmakhoz tartoznak a fenti állítások, azért zavartak össze a logikámat.