Ami nem öl meg, az megerősít

Rengetegen kérdezik Tőlem, hogy miben hiszek még mindig? Nem látom magam körül, hogy, hogy mennek tönkre életek, kerülnek –szó szerint- utcára emberek? Ők is hittek valamiben, mégis elveszítettek mindent!
Igen elveszítettek, és nem is hibáztatom Őket, azért, mert hitüket vesztették. Én is álltam már nagyon közel hozzá. Nem egyszer, nem kétszer, sokszor, de „szerencsére” mindig akadt valami, ami visszahúzott. Valami, ami soha nem hagyta, hogy elsüllyedjek.

Mai napig nem tudom, hogy ezt az –számomra – áldást minek köszönhetem, de az utolsó pillanatban mindig megszólalt a vészharang, és figyelmeztetett, hogy ha feladom, romba dől minden!
Nagyon nehéz hinni, és bízni, nem feladni még akkor sem, amikor egyre reménytelenebb minden, de ha egyszer is túllépünk ezen, sikerrel, akkor rájövünk, hogy saját életünket könnyítjük meg akkor, amikor nem hátrálunk meg!

Iszonyatosan nehéz szemléletet váltani, de a saját lelki békénk miatt esélyt kell adni rá, magunknak! Nem közhely, hogy minden rosszban van valami jó, csak meg kell találni a másik nézőpontot! Nem minden fehér, vagy fekete, de nem mindegy, hogy a többi szín közül a vidám színeket, vagy a szomorúbb színeket párosítjuk a történtekhez.

Az egyik ismerős, több gyermekes anyuka férjét kirúgták a munkahelyéről, egyik napról a másikra. Addig több műszakban dolgozott, állandóan fáradt volt, türelmetlen gyermekeivel és feleségével is. Amikor a főnök kimondta a végszót, az Ő mondataival élve, megkönnyebbült. Tudat alatt már régóta érezte, hogy ha nem változtat, akkor maga alá temeti a saját élete, de nem mert, mert a mai világban mindenki fél, és örül, hogy ha van munkája. De a sorsa megoldotta, tudatalattija bevonzotta a változást. Először Ő is megijedt, de másnap úgy kelt fel, hogy hosszú idő után először megint Ő vihette a gyerekeit óvodába, Ő mehetett értük, és a család együtt volt. Egy hét alatt látható változás állt be mind az Ő saját, mind a család együttes életében. Még nem telt le a felmondási ideje, amikor egy (rég nem látott, és hallott) ismerőse felhívta, és munkát ajánlott. Most sokkal kevesebbet dolgozik, és valamennyivel mégis többet keres. Csoda? És úgy gondolod, hogy Veled ilyen nem történhet?

De, igen, és egyáltalán nem csoda, csupán jutalmat kapott saját magától, mert nem keseredett el, hanem a maga javára fordította a helyzetet. Rendbe hozta addig elhanyagolt családi viszonyait, ez lelkileg megnyugtatta, és a Saját sorsa jutalmazta meg.

Egy másik történet főszereplője egy olyan család, akik évek óta tervezték, hogy külföldön próbálnak szerencsét, de mindig közbejött valami, így itthon próbálták kialakítani az életüket! Természetesen hitel, gyerekek, egy kereső a családban. A hónapról-hónapra növő anyagi kötelezettségeiknek egy idő után már nem tudtak teljesen eleget tenni, így közel kerültek ahhoz, hogy elveszítsék a lakásukat. Ekkor döntöttek és mentek! Most külföldön élnek, a férj egy jól fizető munkát kapott, és megtehetik, hogy boldogan várják negyedik gyermeküket, aki a jelek szerint végre kislány! 

Ha van egy vágyad, vagy álmod, ne térj ki előle, mert sokkal erősebben fog élni benned, és a Sorsod inkább megoldja, hogy arra sodródj! Lehet, hogy fel sem ismered, hogy vágyaid felé tartasz, csak azt látod, hogy minden romba dőlt körülötted, és nem látod a romoktól, hogy ez mennyi új lehetőséget adhat.

Tudod, ami nem öl meg, az csak megerősít! Akkor hajrá, erősödj, ne hátrálj, tanulj mindenből, és fordítsd meg a dolgokat, BÁRMI rossz történik, ne hagyd, hogy maga alá temessen! Nem könnyű, de a jövődet jelenti!!!

Címkék:

HozzászólásokKedves Sikerre születve!

Kedves! Nagyon tetszett az írásod,igen hinni és bízni kell mindig! És nem szabad feladni soha,és tényleg bevonzhatjuk a rosszat is meg a jót is! Szép napot neked!Más megélni, igen először tudatosítani kell aztán végrehajtani

Igen a sorsod rendezte, de te vagy a rendező ezt kéne figyelembe venni.
Minden először szellemi síkon dől el, ott kell magadat rendbehozni és az magával húzza az anyagi dolgokat.
Az önsajnálat, elkeseredés, reménytelenség stb. érzéseket felejtsd el mert ellentmondanak mindennek amiről a létezés-teremtés maga szól!!! Az ilyen gondolkodást is tedd félre hogy jobban élünk mint a világ nagyobbik fele mert hidd el nekem a világ nagyobbik felén sokkal többen érzik magukat jól, mint ebben a fene nagy civilizált kényelemben! Mert szegénység nincs csak lelki szegénység és ott van a pont!
Mi szorítunk neked!
(nem küldözgetek rózsaszín angyali energiákat félreéretés ne essék:)

Had idézzek pl.: Joó Viola asztrológus írásából akivel már találkoztál itt a thesecret lapjain:

Rájöhetünk magunktól is, mi a dolgunk, itt a Földön, vagy erről csak személyes képlet felállításával szerezhetünk bizonyosságot?

Vannak jó spirituális fogékonysággal, misztikus érzékkel rendelkező emberek, akik az életfeladataik néhány felszíni részletére ráéreznek, vagy egy kiválóan helyes nevelés következtében, már a szüleik által azok egyikébe - másikába úgymond "beiktatódnak". De ez gyakran kevés, ettől még az életük tragédiába is torkolhat, hiába kutakodnak és tesznek részletes elméleti metafizikai felfedezéseket, ha nem tudják meg az összes személyi életfeladatukat. Még olyan közegben is, olyan kultúrában, ahol metafizikai ismereteken alapszanak a vallásos, népi, vagy kulturális szokások, és ezért az illető metafizikailag helyesen él nagyjából, a leggyakoribb, hogy az individuális, egyéni karmájából eredő, rejtett negatív tulajdonságait nem tudja felismerni, s így azok félreviszik az életét, boldogtalanságot, betegségeket okoznak. A személyes karma megismeréséhez szükség van egy olyan pontos térképre, mint a születési képlet. Mára a magyar kultúrából is olyan általános, mindenkire vonatkozó életfeladatok realizálása tűnt el, mint pl. a normális gyermekszámú családi élet(minimum 3 kölök:), tehát a gyermekáldás-kultusza, az apának a felnőtti kor küszöbére érkező gyermekeinek a "beavatói" szerepe stb..."Na végre egy cikk ami az önmegvalósításról szól!

"Most sokkal kevesebbet dolgozik, és valamennyivel mégis többet keres. Csoda? És úgy gondolod, hogy Veled ilyen nem történhet?"

Igen most én is ilyen jó helyzetben vagyok. Egy jó cikk arról hogyan szedjük össze magunkat és vegyük már végre észre hogy semmiféle külvilági hatalom nincs ami barátunk vagy ellenségünk lenne hanem a saját Istenadta sorsunk aminek manifesztációja a test mint eszköz! Nincs kívülálló jó vagy gonosz Istenség vagy Jézuska aki kiszedne minket a bajból ha mi nem akarjuk és nem teszünk érte. De hát erről karattyolt Jézus, Buddha, Lao -ce stb.
És akkor most jöjjön egy pár jópofa idézet:
Biblia: a test az Isten temploma
Jézus: Mindenki vegye fel a maga keresztjét... (és miután felvette) az én igám könnyű és az én terhem gyönyörűséges.
Buddhizmus: a barát akivel találkozol te vagy, az ellenség akivel találkozol te vagy, de még a fa aminek nekimész a kocsival az is te vagy!
Lao-ce: sürgés nélkül mûködik,
szó nélkül tanít,
nézi az áramlást és hagyja, nem erõlködik,
alkot, de mûvét nem birtokolja,
cselekszik, de nem ragaszkodik,
beteljesült mûvét nem félti,
s mert magának nem õrzi,
el se veszíti.Csak ki kell az embernek a bilit borítania....

Van munka, ám a hátráltató tényezőkkel 28.-ig úgy néz ki nem bírunk.

Admin a kérdésedre a Nem tudomot felelhetném.... ! Pedig tudom, csak éppen még fejlesztenem kell magamat. Lélekoldással foglalkozok szívesen. Emberekkel beszélgetek, és szeretetet közvetítek.

Terv? Álom? Óh, az nekem sose jött be! Ha én terveztem eddigi életemben, balul sültek el a dolgok számomra.Kedves Ragyogás!:))

Nem tudom, ez számodra mennyire segítség, mennyire jó tanács, de elmesélem, hogy magam is ugyanígy voltam, azzal a különbséggel, hogy nekem nincs párom, aki a képembe vághatna dolgokat - ennél a résznél azt érzem, "szerencsére".:)) Helyette persze van más, aki kijelentette, hogy inkább éhen halnék, de akkor sem mennék el dolgozni:)) Elmennék én, de nem olyan egyszerű az - az illető nem érti, hogy már nem a szocializmusban élünk. Három és fél éve nincs jövedelmem, segélyekből élünk, egyedül két gyerekkel - gondolhatod:)

Pontosan azokat éreztem, amikről írsz.
Közben sokat olvastam - amikor épp kevésbé voltam depis, és oda tudtam figyelni a szövegre. Engedd el ezt is, azt is, ne függj semmitől, a te választásod - parole, parole, parole. Sehogyan sem tudtam ezeket az ismereteket hasznosítani. Pánikbetegség, szívritmuszavar, állandó rosszullétek - ennyit hozott a "most aztán megváltoztatom az életemet, és minden oké lesz" hozzáállás. Semmi sem sikerült, a legapróbb dolgok sem, folyamatosan azt éreztem, én csak arra születtem, hogy szívassanak.

Aztán, nemrégiben, érdekes dolog történt.
Hirtelen olyan nyugalom, béke öntött el, hogy el sem hinnéd. Valahogy nem tudott izgatni semmi, de nem úgy, ahogyan eddig, nem "lesz@rom, lesz ami lesz" módon, hanem jó értelemben. Azt éreztem, hogy nekem elegem volt egy életre a rettegésből, aggódásból, egyszerűen boldog akarok lenni, örömben élni, vidáman, és ebben SEMMI SEM AKADÁLYOZHAT MEG!!! Azt hiszem ez az, amire azt mondják; Te döntesz!!!! De idáig el kell jutni, és az út fájdalmas, rögös, és nagyon nehéz.

Most épp ebben élek. Az igazat megvallva nem érdekel, valóban igaz-e, hogy amint eljutsz ebbe az állapotba, elkezdenek helyreállni a dolgaid, mert azt teremted, ami belül van. Én már semmi mást nem akarok, csak érezniezt a békét, nnyugalmat, amire mindig is vágytam. Éhen csak nem halunk, de ha mégis, hát én addig sem vagyok hajlandó rettegni, félni, rémüldözni - végre ÉLNI akarok, és számomra az ÉLET annyit tesz, hogy jól érzem magam - de ennek a lényege az, HOGY AZ ANYAGI VILÁGTÓL FÜGGETLENÜL ÉREZZÜK JÓL MAGUNKAT. Nem függni semmitől, szabadnak lenni szerintem annyi, hogy vidám és jó kedvű vagyok, békés és nyugodt, akármi történjék is, egyszerűen nem hallgatok az elmémre, aki rémisztget - ahogyan tette mindig -, már nem tud megijeszteni.

Szóval lehet, hogy Nálad is addig tart ez az állapot, amiről írsz, míg végül eljutsz oda, hogy mindegy, mi van, Te egyszerűen csak békét és nyugalmat akarsz, és nem hagyod, hogy ezt bárki, bármi elvegye Tőled.

Úgy legyen!!!!Anikó, a szabadság nagyszerű

Anikó, a szabadság nagyszerű dolog, de felelősséggel is jár. Mi az amit kezdenél, ha bármit megtehetnél az életben még? Mivel foglalkoznál szívesen?Más olvasni ilyen történetet, és megint más ezt megélni.

Igen. Amikor 2005.-ben megszünt a munkahelyem, amit már magam is a sokidőmet elrabló oka miatt "bevonzhattam", magam is ebbe a "SZALMASZÁLBA" tudtam belekapaszkodni: Biztosan a Sorsom rendezte így, hogy végre szabad lehessek!!!!

És! ÉN nem tudok mit kezdeni, ezzel a rám szakadt hatalmas szabadsággal sajnos!!!!

Egyre mélyebbre süllyedtem lelkileg, mert! és ez megint egy nagy hibám! Mindent lelki síkon élek meg. Lelkis vagyok, lelkizek, és ezzel magamra szabadítom családom ellenérzéseit. Férjem, mostanában mivel teljes csödtömeggé sikerült életemet alakítanom, világgá szalad lelki dolgaimtól! Azt a szót, hogy Szeretet, ki se ejthetem anélkül a számon, hogy ne dorongolna le. Én meg tudom, hogy a rossz íze mellett, mégis az egyetlen amibe kapaszkodhatok. Én ebben a szellemi utam keresésében találok kapaszkodót, de mivel nincs munkám, egyre mélyebbre süllyedtem, és már szinte csak lelki roncsnak érzem magam.... Bár! Még tartom magam a felszínen, csak éppen meddig?

No és a szabadságomról, én úgy érzem magam ebben a hatalmas szabadságomban, bár, az igényem mégis megvan erre, mert sajnos, nehezen vagyok irányítható! Inkább irányítani szeretnék, arra meg még nem vagyok a jelek szerint alkalmas, mint a börtönből kiszabadult rab: a börtönben megmondtak neki mindig mindent, mit tegyen. Kint meg már magának kell ezeket kialakítania.

És ez az ami nekem nem megy. Ki tud ebben segíteni? Lelki szinten belebetegedtem fizikailag!
( a megoldatlan gondok hullámai összecsaptak a fejem fölött ), és megakartam már többször is halni. Aztán megint jött egy átmeneti megoldást nyújtó LEHETŐSÉG, és kitoltam de az alap nem változik.
Kilátástalan élet: albérlet egy fizetés, tartozás hegyek... Bár, azt érzem, még mindig jobban élünk, mint a világ más szegényebb részein, emberek milliói :) És a HÁla az ami átsegít. Kiírtam, de nem panasz. Keresem a megoldást. Ami tényleg MEGOLDÁST nyújt és egy normálisabb élet veheti kezdetét végre.

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?dffd437b8da078d0ccad5bec4f9b95ef