simsam blogja

Mindig szerettünk

Szeretlek! Szeretlek! Szeretlek!
Hányszor mondtuk. Hányszor hallottuk. És mindig önmagunk hálójában kapálódzunk. Szabadságunk talán ott kint van. Tovább »

Címkék:

Együtt

A minap, talán tegnap megláttam valamit. Egy irodaház harmadik emeletéről kémleltem a bejárat udvarát, ami egy kisebb füves területre néz. Egy kis park. Láttam, ahogy a szellő végig hullámzott a fűszállakon. Látszott, hogy mennyire nem homogén, hogy a fűszállak úgy ringatóztak, mint a tenger, arra hajolva arra amerre a szél fújta, majd vissza emelkedve a másodperc töredéke alatt. Tovább »

Címkék:

27 ezer nap

27 ezer nap. Sacc per kábé ennyi juthat egy átlagon felüli élethez. Ebből kb 10 ezer, ami fiatalon, „következményektől” mentesen telhet el, mint egy hozadékként a családi nevelés programjaként, egonk tombolásaként. 10 ezer nap után már talán fel kellene ismernünk a programot, a mókuskerekeink mozgatórúgóit, az ismétlődő csapdákat életünkben. Tovább »

Címkék:

Békülj ki

Egy vándor megy az úton, és letekint a patakra.- De gyönyörű a patakban úszkáló aranyhal! - Egy hittudós jön vele szembe.- A végtelen méretű és formájú Univerzumban egy adott pont egyedisége az egyediség elkülönült valódiságát, fontosságát hangsúlyozza, mint a változás egy lehetséges irányát, mozgató rugóját, holott a végtelenben a végtelen lehetőség a végtelen lehetséges megjelenését erősíti. Tovább »

A kérdés

Mi a legfőbb kérdés?

Van élet a halál után?

Létezik Isten?

Van értelme a szeretetnek? És a szerelemnek?

Úgy tűnik egyetlen dolog ami mérvadó: Betöltöttük-e azt a teljességet, amit nekünk szántak? Végig vittük azt a következetességet ami mi vagyunk? Nem a meg nem alkuvó ego harcáról beszélek. Arról beszélek ami legbelül tudja merre haladjunk. Tovább »

Rendrakás

Valahol a rendnek van valami értelme. Az élőlények világában a rend megszokás, ugyanazok körök ismételt futtatása. A macska kimondottan a szokásainak rabja, de a kutya is hajlamos rá. Persze ez akkor igaz, ha én a napi ismétlődő folyamatokat nevezem rendnek. Azt értem alatta, hogy szükséges egy valamilyen mederben tartani a dolgokat. Tovább »

Címkék:

Hmmm

A vallások háborúja nem ért véget. Mindig van Isten egy új megfejtése, felmagasztalása. A közösség felmagasztalása, felsőbbrendűvé tétele. Tovább »

Címkék:

Akár

Volt pár pillanat, mikor Isten megmutatta ki Ő. Olyan csodás volt, hogy megrészegültek az emberek. Majd mikor kijózanodtak rögtön megtagadták, és áskálódni kezdtek ellene. Tovább »

Címkék:

Költemények

2 sör. A barátom kibont egy pick szerű felvágottas tasakot, borsos a széle. Finom. Egy mini légy hol az én korsóm szélén, hol az övén. Rá se hederít a szalámira. Röpdös egyik korsóról a másikra. Én az ablakkal háttal ülök. Egyszer csak látok elhaladni hátulról egy egyberuhás miniszoknyás, fekete, (hátulról ruhája keresztbe fel-fel hasított) költeményt a barátnőjével, hasonló jellemzőkkel: Tovább »

Címkék:

Kiáltás

Egy óriási kiáltás. Üvöltés ki a világból, Univerzumon át a sötétségbe. Visszanézve, nem bánom. Másképpen is így kéne lennie, mert minden csak megerősített, és elgyengített. Már megbocsátok. Tovább »

Címkék:

Saját hang

Bármikor mondhatjuk, hogy itt és most másképpen csinálom. Netán szeretem magam, és ezért teszek is. A tökéletesség éppen abban rejlik, hogy ebben a pillanatban is dönthetek másképpen. Ehhez nem kell sehova megérkezni. Nem kell semmilyen spirituális vagy vallási tant bebiflázni. Csak bátorság kell hozzá. Tovább »

Címkék:

Mert megérdemled

Van értelme a secretnek. Az ember valahol érzi hol a helye. Kérdés: meg tettem-e mindent? Tovább »

Címkék:

Megszelidíteni

Mit jelent az, hogy megszelídíteni? Tovább »

Címkék:

Világvége tökmindegy

A világ végékkel az a baj, hogy semmi értelmük. Mert nem akarhat tudattalanul 7 milliárd ember egy ilyen katasztrófát. Ha meg a többség akarata érvényesül, akkor jelentéktelen volt minden egyéni kezdeményezés és sors. És ha jelentéktelen, akkor annak sincs semmi értelme, hogy valami elkezdődött és befejeződött. Ez legalább annyira jelentéktelen. Tovább »

Címkék:

Istenfélelem - bátorság (szerintem :) )

Az Istenfélelem önbecsapás. Nem akarom megismerni, ki vagyok én, ezáltal jól viselkedem, nehogy egy nálamnál magasabb hatalom megharagudjon. Egy üzlet. Viszont önfegyelmez, és ez által rend lehet életemben. A rend rendezettség, még több rend, még több rendezettség. A rendezettség szilárd talaj, és nyugalom, béke. De önbecsapás, mert véletlenül sem szeretnék rálátni valódi énemre. Tovább »

Címkék: