Békülj ki

Egy vándor megy az úton, és letekint a patakra.- De gyönyörű a patakban úszkáló aranyhal! - Egy hittudós jön vele szembe.- A végtelen méretű és formájú Univerzumban egy adott pont egyedisége az egyediség elkülönült valódiságát, fontosságát hangsúlyozza, mint a változás egy lehetséges irányát, mozgató rugóját, holott a végtelenben a végtelen lehetőség a végtelen lehetséges megjelenését erősíti. Így belefér a végtelen széles skálájú valóságába, vagyis csak egy átlagos végtelen, egy átlagos megjelenés, lehetőség.
A vándor elgondolkodik.
Az időben csak ez a gondolat marad meg, az aranyhal eltűnik.

A létezés konkrétumokban létezik. Fizikai, biológiai, kémiai szabályokkal. A spirituális tudás áthalad az idő kerekén, annál inkább megmarad, minél komplexebb, több rétegű, több értelmű. Az idő korszakai újra értelmezik, míg időbeli távolsága a jelen pillanattól a megkérdőjelezhetetlenségét, ősiségét, varázslatosságát erősíti.
Csak a természet biológiai és fizikai törvényeken alapuló valódisága kemény. Zokszó nélkül áthatol az idealizmuson, míg csak a kőkemény valóság marad. Valahol elsüllyed minden isten és ima, csak az a hatalom marad, amely mindig is volt.

A valóságot megváltoztatni az ember addig tudja, míg a valóság azt engedi, de egy idő után minden változás belesimul a végtelen egy lehetőségébe, miközben az ember eltűnik mint egy lélegzetvétel a levegő rezdülésébe.

Tehát nyugodj meg! Nyugodj bele!

Csak egyetlen egy út van minden -akár vallásos, akár nem- értelmezésben.

Békülj meg! Békülj ki!

HozzászólásokKöszönöm ezt a bejegyzést

Még töprengek a sorain. Szép estét!