Keresőknek

Jézus nem tagadja a vonzás törvényét. Nem hivatkozik rá így, ebben az elnevezésben, de máshogyan, mint alapigazságként megemlíti.
„Kérjetek és adatik nektek”
„Keressetek és találtok”
„Zörgessetek és megnyittatik nektek”
„Aki kér, mind kap”
És mint tudjuk, mindenki kér. Kimondva, kimondatlanul. Épp erről szól a vonzás. Milyen a te hozzáállásod a világhoz? Akár tudsz róla, akár nem, azt kapod. Ahogyan a világot belsőleg látod, azt fogod külsőleg látni.
Ám tesz egy kitételt a Hegyi beszéd végén, mint útba igazítót:
„Ti azonban keressétek előbb Isten országát, és ráadásul minden megadatik nektek” Valahogy így.
És ez nem a keresztény vallás védelme miatt íródott, csak azért, hogy megmutassam, hogy ezt Jézus értette. Mindegy, hogy létezett vagy sem, mindegy, hogy a keresztény értékek valójában Saul értékei, és keveset szólnak Jézusról. Ez nem számít. Azok a tanítások, amik le vannak írva, és akárki írta őket, régi ködös múlt igazságai, és általánosan kijelenthető, aki kicsit is nyitott, hogy ma sem tudtunk ennél tovább menni. Hiába van űrhajó, számítógép. Hiába létezett, létezik Einsten, Kant, Echart Tolle. Mégiscsak a Jézus tanításainak értelmezéséről szól minden. Főleg, hogy Tolle sokat hivatkozik Jézusra műveiben. Én úgy érzékelem, hogy értette Jézust. De ez csak az én véleményem.
Visszatérve a fenti idézetekre. Arról mélyen hallgat a vonzás törvénye, hogy van egy kitétel. Talán nem akar senkit sem elriasztani. Gondoltam már, egyszer leírom, de nem éreztem késztetést, hogy leírjam. Most itt van.
Keressétek előbb Isten országát.
Mindegy hogy materialista, vagy vallásos. Sőt, az is mindegy miben hiszel. Tulajdonképpen a sok gondolat, amely egy világnézet felé terel, és ezáltal formálja személyiségedet csak egy út. Egy olyan út, amely küzdelmekkel teli, megrajzolja identitásodat, és ezáltal segít érvényesülni, eligazodni a mindennapi életben, de csak egy út. Ha nem nyitod ki közben a szemed, nem fedezed fel, hogy a tieden kívül számtalan út létezik, és egyik út sem magasabb rendű a tiednél, és a tied sem másokénál, nem látsz semmit. Miért nem látsz? Mert nem vagy nyitott afelé, hogy kész legyél arra, hogy átformáld nézeteidet, újra rajzold térképedet. Nem látod át, hogy csak napi döntésedtől függ minden. Még a jókedved is. Ez nem baj, csak ne erőltesd át másra, falakba fogsz ütközni. Ugyanis az Igazság olyan, mint a víz. Átfolyik a különböző falakon, és átformálja azokat, akikkel érintkezik. Ellentétben a megszállott, bezárt elméletekkel, amely előbb-utóbb kivonódnak a történelemből, ahogy kiismerik. Bár minden elméletnek megvan a maga barátja.
Mit jelent az, hogy keressétek előbb Isten országát? Isten nincs is. Hát nincs. Higgy ebben. Én sem hiszek egy szakállas bácsiban. Kövesd ezt, teljes szívedből, és a körülötted zajló események, azok értelmezései megmutatják majd, hogy tényleg nincs. De kérlek, teljes meggyőződésből higgy ebben! Mutasd meg, fedezd fel. Mindent vizsgálj meg! Pro és kontra. Azután érvelj. És ha már eldöntötted, hogy ez igaz, azután is legyél éber. Mindig nyitott egy vizsgálatra, egy új értelmezésre.
Mondjuk úgy, hogy neked más az Istened. Mit helyezel mindenek fölé. Mi a legfontosabb életedben? A híradó? A rossz hírek, amiket elmesélhetsz? A barátok? A családod? Legyenek ők. Ők a Te Isteneid!
Vizsgáld őket folyamatosan. Légy éber! Milyen érzéseket keltenek benned? Megtalálod bennük önmagadat? Teljesen ráeszmélsz önmagadra? Tudod valójában ki is vagy te? Csak annyit, hogy tudod mindig, milyen emberek bosszantanak? Mi az, ami idegesít? Mik azok a szavak, a körülmények, akár szagok, amelyek lehangolnak? Ezeket mind ismered? Azt is tudod, hogy a stresszre hogyan reagálsz? Amikor rendkívüliek a körülmények? Figyelted már magadat, miket mondtál, miket cselekedtél? Meg tudsz újulni? Rá látsz hibáidra, és van bátorságod azon változtatni?
Én elég stresszes munkahelyen dolgozom. 12 óra megfeszített figyelem, és érdekek folyamatos ütközése, úgy, hogy a rendszerben kötelező, hogy érvényre jusson az munkakörömből adódó saját akarat is. Mondhatom sok hasra esés és felállás, de mindig a biztonság a döntő, amit én képviselek. És formálok, alakítok, gyakorlatilag mindig, és bár követik, de nekem mindig figyelembe kell vennem az ő érdekeiket. Na mindegy. Én tudom, mi az kicsinek lenni és csodálatosnak, vagy nagynak és boldogtalannak. Tudom milyenek a kimondott rossz mondatok, szavak, és milyen az együtt érző mély hallgatás, amikor csak megadom vagy megadják a figyelmet.
Keresd meg az Istened! Nevezd meg: Ő az. És hidd el, egy valamire jó, hogy meghatározd ki, vagy mi az Istened. Arra, hogy ezáltal falaidat megrajzolhatod, és ledöntheted, és újra építheted. Előbb utóbb elvezet a középpontod felé. Ahol majd rájössz, hogy igazából tök mindegy, hogy ki vagy te. Az csak az egódnak volt fontos. És ha megtalálod a középpontod bejáratát (mert az út sosem befejezett, hanem olyan, mint a felhővel takart hegy, mindig új dombot látsz magad előtt), rájössz arra, hogy ki mondott igazságot, és ki csak manipulált. Rájössz, hogy csak olyan Istenben mersz hinni, ami rólad is szól. Aki ismeri a félelmet, és azt nevén nevezi.
Ezt akarja Jézus. Keress. Mindig. Legyél nyitott, újulj meg mindennap. Ezáltal helyes lesz a kérésed. Nem a vágyak fognak hajtani. Hanem a megismerés, a felfedezés.
Üresítsd ki magad! Napról napra add fel a régi képzeleted. Kérdőjelezd meg igazságaidat. Keress más igazságot! Előbb utóbb egyhez sem fogsz ragaszkodni, illetve csak a középpont igazságához. Kiderül, hogy a korábbi igazságok, képzetek rajtad kívül léteztek. Azok nem te vagy. Így leszel lelki szegény. Gyakorlatilag egy kérésre fókuszálhatsz csak a legvégén. De ezt a kérést én nem tudom, neked megmondani, hiszen én is keresem, és lehet, hogy nekem más lesz, mint neked. Meg hát csak az a tied, amit magad találsz meg. Úgyhogy én is keresem.
Majd megtalálom.

HozzászólásokKedves Enti! Közel a 60-hoz.

Kedves Enti!

Közel a 60-hoz. Hűha. Te általad látom, hogy a lélek sosem öregszik.

"Mivel panteista vagyok, számomra Isten = Természet " Azt hiszem értetted miről szerettem volna írni.

"Számomra Jézus felszólítása azt jelenti, hogy keressem a természetességet, a Természet szépségét és akkor minden megadatik nekem." Egyetértünk, csak én az ötletes találmányokat is szeretem.
A napokban eldugult a WC-nk. Hat éves a lakásunk. A WC pumpa semmit nem ért. Ám a csőgörény. Az egy szuper egy termék.
Tanultam, mint MIG 21 sárkány-hajtómű mechanikus 20 éve. Amit az oroszok kitaláltak, mint a mechanikus szerkezetek, vagy egy vezérlő áthajtómű, az ezer ezer szelepével, amely mind meghatározott nyomás, vagy egyéb paraméter esetén nyit vagy zár. Hát azt is szenzációsnak találtam.
Vagy tanultam Pakson. Tanultam reaktorfizikát. Pl. az alulmoderáltság elvén működő atomerőművek az óriási ötlet! Kár, hogy nincs hangoztatva Paks esetén.Kedves Ragyogás! Bocsi, hogy

Kedves Ragyogás!
Bocsi, hogy kihagytalak! :)

Nagyon tanulságos hozzászólásaidat olvastam egy-két helyen. Le a kalappal. Eddig is tudtad amit írsz, csak nem volt ennyire letisztulva. És néha megengedhetjük magunknak, hogy tévedjünk. Te hosszú utat jártál be.
Köszönöm.ejnye:)

Kedves Enti!

Holnap milyen filozofiat fogsz kovetni?
Csak azert kerdem, nehogy megint vmi nehezet kerdezzek toled, En(es)ti?

:)).

"Nem ertem, a panteista filozofiaban nincs erre magyarazat vagy te nem ismered a panteista fil-at?"

Kedves Felebarát!

Tanulmányozd a panteista nézeteket.

Ajánlott könyv: Paul Harrison Panteista

Ajánlom továbbá, hogy a békesség megteremtésével foglalkozz.

Örömteli napot :)?

Bekesseg kedves Enti!

"Mivel panteista vagyok..."-irtad magadrol itt lenntebb.

Es te, aki folyamatosan szereted megismerni mas eletfilozofiajat, hat kivancsi lettem a tiedre.
Baj?
NEM TUDOD mi lesz veled halalod utan.
Nem ertem, a panteista filozofiaban nincs erre magyarazat vagy te nem ismered a panteista fil-at?ha két ember leéli egymás

ha két ember leéli egymás mellett az életét
akkor már ismerhetik annyira egymás szóhasználatát
hogy egy egyszerű tőmondatot
megértsenek

érdekes vita folyik itt
azonos állítások
más-más
megfogalmazása.

Kedves Felebarát!

Annyira ismerlek az írásaidból, hogy szerintem te a békesség ellen vagy.

"mit mond a te filozofiad, mi lesz veled a halalod utan?"

Nem értem, miért kötelező, hogy egy embernek legyen filozófiája.

Ha mindenáron filozófiát akarsz, akkor az én filozófiám: NEM TUDOM

De ha nem tudom azt sem, hogy ki, mi vagyok, akkor honnan tudhatnám, hogy mi lesz velem halálom után.

A tudomány mai állása szerint az anyag nem is létezik. Akkor ki a fene tudja mi van?

Szerintem aki "tud" valamit is az Életről az filozófus. ÉN NEM TUDOM

Most lássuk te mit tudsz. Nem a hitedre, filozófiádra vagyok kíváncsi. A tudásod érdekelne, ha van ilyen.

Szép napot :)panteista

Bekesseg nektek!

Kedves Enti,

"....A panteista föladta Isten transzcendenciáját, végtelenségét, változatlanságát, és bevonta őt a világ változásának folyamatába. Ezzel azonban föladta személyességét és erkölcsi-bírói jogát is a világgal szemben, s ugyanakkor az ember személyisége is kárt vall. Az ember is csak egy mozzanat a nagy változó egységben, egy gondolkodó központ, amely nem léphet →én-te kapcsolatba az abszolút személyes létezővel, sem a remény, sem a szeretet ter-én. Itt tehát igazában sem bűnről, sem megváltásról, sem örök hazatalálásról nem lehet szó..."/M.K.L./

mit mond a te filozofiad, mi lesz veled a halalod utan?.

"Jézus nem tagadja a vonzás törvényét. Nem hivatkozik rá így, ebben az elnevezésben, de máshogyan, mint alapigazságként megemlíti.
„Kérjetek és adatik nektek”
„Keressetek és találtok”
„Zörgessetek és megnyittatik nektek”
„Aki kér, mind kap”
És mint tudjuk, mindenki kér. Kimondva, kimondatlanul. Épp erről szól a vonzás. Milyen a te hozzáállásod a világhoz? Akár tudsz róla, akár nem, azt kapod. Ahogyan a világot belsőleg látod, azt fogod külsőleg látni.
Ám tesz egy kitételt a Hegyi beszéd végén, mint útba igazítót:
„Ti azonban keressétek előbb Isten országát, és ráadásul minden megadatik nektek” Valahogy így."

Én csak ennyit írtam volna.

(Bocs hogy a csapos beledumál beszélgetésébe.)

A lényeg mérnöki pontossággal:

„Ti azonban keressétek előbb Isten országát, és ráadásul minden megadatik nektek” Valahogy így."

Első lépés tudni, Ki, Mi, Isten?

Mivel panteista vagyok, számomra Isten = Természet

Számomra Jézus felszólítása azt jelenti, hogy keressem a természetességet, a Természet szépségét és akkor minden megadatik nekem.

Közel a 60-hoz merem mondani, hogy nálam ezen intelem betartása bejött :)))

Mindenem megvan, amit egy átlag ember elérhet, sőt még annál is több. Közben nem görcsöltem (teremtgettem) semmiért.

Örömteli napokat :)Ezt...

Én ezt diszkriminációnak érzem... Brühühü... :) Engem kihagytál!!! Én máris hiányollak titeket :)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?dffd437b8da078d0ccad5bec4f9b95efValami fogva tart. Csak akkor

Valami fogva tart. Csak akkor támadunk másra. De ez a te ügyed. Én meg eldönthetem, hogy bele megyek a játszmádba vagy nem.Simsam ne röhögtesd ki magadat! :-)

Amit leírsz egy olyan primitív hitkomisszár trükk, aminek az ellenszereit már vagy 8-10 évvel ezelőtt is ismertem. Ha most erre előszedsz egy másik elcsépelt trükköt, akkor nem is foglalkozom veled. Valami értelmes válasz kellene inkább. Érvelés.Én is mérnök vagyok, és

Én is mérnök vagyok, és tervezéssel foglalkozom előre és napi operatív szinten is. E mögé nem bújhatsz. Minden írásod, véleményed mögött folyamatos önigazolási kényszer van. Magad sem vagy magadban biztos.Simsan mérnök az alapszakmám

Tehát mérnöki pontossággal dolgoztam ki azt, amit teszek.
Az elegendőnél több, az felesleges.Aki felületes annak így van.

Aki felületes annak így van.Jézuska és a Titok két külön "árucikk":-)

Az árukapcsolást meg számos törvény tiltja, a Gazdasági Versenyhívalat bünteti is.

Amúgy örülök, hogy tízed ennyi karakter leütésével, mint a tied, az írásom ekkora hatást váltott ki.

Végül is ez lenne gyakorlatban az, amire ez az oldal létrejött. Csak szerintem semmi titok nincs benne.Milyen érdekes, hogy pont

Milyen érdekes, hogy pont most írtam ezt le, mikor a Miért? írásból okulva ezt nem kellet volna. Mentségemre szolgál, hogy csak IGE "Judeo kereszténység erkölcsi elítélése" írását olvastam el, és utána írtam.

Vagyis kitörölheted ADMIN. Itt Te vagy a főnök.

Bár IGE és akár Zarándok írásai is nekem hiányoznának. Nem baj. Majd tortabevonóval kárpótlom magam, ha már lollipop nem ír.