A szellemek(ről)

Minden kor embere azt tartja, hogy a szellem, bár a test kisugárzása csupán, mégis túléli a testi világot.

Oktalan dolog illúziót látni abban, amiben mindenki hisz, és elfogultság volna az általános meggyőződést tudatlanságnak és hiszékenységnek bélyegezni. A kritika nyomán éppen nem szűnik meg a hit, és közepes gondolkodásra vall, ha a meg nem értett dolgokat nem-létezőknek hisszük. A hullámok világában például érzékelésünk a semminél is kevesebb.

Ha a dolgokban nem hiszek, ha mindenben kételkedem, önmagamban akkor sem vesztem el hitem, mert magamban érzem a minden kételynek ellenszegülő sötéten hatalmas elemet, és bárhogy nevezzük is a tudat e lényeges magját: akár élő szellemnek mondjuk, akár kétkedő monásznak, létezésében nem kételkedhetünk, mert az élet itt nem tűr kételkedést. Megismeréséhez pedig a szeretet vezet el, mert ez a magunkból való kilépésnek és a másba való átömlésnek szenvedélye.

Az én gyakran vágyik eldobni magától a test terheit és hevesen áhítja a megszabadító változást. A szerelem, mint annyi szenvedély, akkor óhajtja a halált, mikor a szenvedély célhoz ér. A laboratóriumban méricskélő tudákos azt mondaná ugyan, hogy ez a fáradt test gyengesége csupán. Pedig e lendület a szerelem mélyéből, a szerelem teljességének pillanatában ered, a test elernyedése előtt, s az erősek szívében. Mert erősek azok, akik magukénak mondják az igazi szenvedély ritka erejét.

Nem tudjuk, hogy a szellem és a test külön életet élnek-e, s a szellem kisugárzásának módja is ismeretlen.
De mindenesetre nehezebb hinni a lélek elpusztulásában, mint abban, hogy a test elomlik. A szerelem örökkévalónak hiszi magát. Hogy e szónak: örökkévalóság, van-e értelme, nem tudom. De az érzés bizonysága önmagában van, akár az életé. Milyen nyomorultul üres, mélység nélküli és sivár az a tudat, melyet nekünk szán a világ! A tudósok kinevethetik a szellemet, de bizonyítékaikon csak mi fogunk nevetni. De rászednek-e valóban, s ha igen, ki tesz bolonddá? A szellem örökkévalósága bizonyára látszat, de talán van az örök jelenvalóságnak is törvénye. A tiszta lélek számára minden jelenvaló. Az idő a testet öltött gondolat illúziója, a test földi mozgásának ábrája. Goethe is erre gondolt egy este, mikor Schiller szellemének sugallatára az örök életről elmélkedett. A szellemekkel is üzérkedés folyik, akár a testtel.

De nem is erről van szó. Bohócok és piszkoskezű szélhámosok sem tudják eloszlatni azt a hitet, hogy a síron túli fenséges titok más, mint a semmi.

Talán nem is olyan együgyű az az egyszerű lélek, amelyik asztalt táncoltat és apró kopogások útján érintkezik a szellemekkel. Sok ilyen lelket a remény éltet, többeket a nagylelkűség vezet. Nem félnek a haláltól. Nem egy egyszerű embert ismerek, aki az örök életnél jobban szereti a megsemmisülés gondolatát, s ha módjában lenne, tudná, mit válasszon. Az örökkévalóság, kivált a szellemé, megborzasztja az ilyen embert. Ha az élethez ragaszkodunk, akkor a testet és annak örömeit szeretjük, s csak az átmenetitől félünk, mely a véghez vezet, de nem a haláltól.

Forrás:http://www.unicafe.hu/korseta/a-szellemrol/

http://sidhe.blogol.hu/?tag_id=143

Kik azok a szellemek? Milyen típusaik vannak? Milyen szándékúak a mennyei kasztból származók és milyenek a krízis-szellemek? Hogyan használhatja képességeit egy médium? Miként jön létre kapcsolat az e világi ember és egy szellem között? A „hang a fejben” kitől származik? Hogyan kommunikálhatunk egy szellemmel? Mitől mások a spirituális ünnepek? A téma szinte kimeríthetetlen: médiumok, beavatottak, látók, szellemlények, spontán fantomok, és persze mi.

http://www.boldognapot.hu/cikkek/128/hogyan-szolnak-a-szellemek-a-tulvil...

Biztos sok dolgot hallottatok már a szellemekről, de kezdjük az alapoknál: kik és mik ők?

1. lecke : fontosabb tudnivalók

A szellemek azon a földön maradt lelkek, akik vmi bűnt követtek el életükben, és lelkük a földön maradt.azon, ill. azokon a napokon, amelyeken elkövették a bűnt, megpróbálhatják helyrehozni, s ha ez sikerül nekik, felkerülhetnek a mennybe.Az elkövetett hibákat az élő ember még életében jóvá teheti. A szellemek közt is vannak gonoszak és jók: a lélek ilyenkor teljesen(na jó, nem teljesen, de nagyon) megváltozik, és egyetlen célja van : jóvátenni az életében tett rosszat, vagy gonoszat cselekedni.Ezt úgy értem, hogy rendesen gondolkozik, meg minden, de azért bármit megtenne, hogy jóvátehesse hibáit, ill. ha gonosz szellemről beszélünk, ölhessen.Na jó, a gonosz szellemekkel nem nagyon lehet kommunikálni, de megérti ha mondassz neki valamit.Nagy részük jóvá akarja tenni. Sokszor jeleznek nekünk, ilyenkor mi beszarunk, de ha tudjuk, hogy rokonunkkal jó volt a kapcsolatunk, nem kell félni.Próbáljuk megérteni, és (ha van) kérését teljesíteni.--(Ezt nem tudtam eddig tényleg)

Forrás:http://szellemtan.mindenkilapja.hu/html/22956516/render/szellemek-kik-es-mik-ok

http://www.youtube.com/watch?v=purTyKwAb7s
Ezt nézzétek meg!

http://www.youtube.com/watch?v=x6FfhjIWJo0

http://www.youtube.com/watch?v=0OhYOA8yWhQ

Szellemek vannak vagy nincsenek?
Szellemek léteznek vagy nem?

Szerintem igen, vannak, és léteznek!

Címkék:

HozzászólásokHalott nő szelleme hívta fel a rendőröket

Ezt a cikket pár hete olvastam. Aki kedvet érez a cím hallatán hozzá, kukkantson a link alá! http://life.ma/eletmod/ezoterika/21471-halott-no-szelleme-hivta-fel-a-re...

Jó éjszakát kívánok mindenkinek!Meresztgettem a szemem...

de nem láttam meg a szellemet. Ti látjátok?
Azt állítják, hogy a piros nyíl mutatja a sokak által valószínűsített paranormális jelenséget.

Bor­zon­gató szel­lemala­kot rög­zí­tett egy biz­ton­sági ka­mera?
https://www.youtube.com/watch?v=oJPD-CLKpWw"Jó dolog tudni, hogy léteznek szellemek"

"Jó dolog tudni, hogy léteznek szellemek, mert akkor tudjuk, hogy folytatódik az élet"

A Reggeli műsorában Csonka András és Erdélyi Mónika vendége volt Kovács Magyar András, akitől a szellemekről informálódhattunk:
http://www.szellemvilag.hu/kovacs-magyar-andras/a-szellemek-jeleket-adnak4 féle szellem is kísérthet az otthonodban

Te melyiktől tartasz jobban?
Nem csupán ódon kastélyokban, hanem akár az otthonodban is lehetnek szellemek.

1.Intelligens szellem
2. Ott maradó feszültség
3 .Poltergeist-jelenség
4. Démoni jelenlét

Forrás és a részletek: http://www.femina.hu/ezo/4_fele_szellem

Hajdanában sokat jártam temetőkben, de sohasem tapasztaltam olyasmiket, amik szellemekre utaltak volna. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy olyan helyeket kedvelnek, ahol élet, s élők vannak.

Ugyanis számukra energiakonzervek vagyunk! :)Rózsaszín öltönyös szellemet fotóztak le véletlenül

"A texasi nő, igazán kísérteties meglepetésben részesült, amikor felfedezte, hogy okostelefonjával készült fotói között van egy szellemet ábrázoló kép is.

Marcella Davis Clevelandből az unokaöccsét próbálta lefotózni az iskola előtt, amikor a srácnak már elege lett belőle és hátat fordítva megkérte a nőt, hogy hagyja abba. Később Marcella Davis lánya nézte át a telefonon levő fotókat, amikor felhívta anyja figyelmét arra, hogy az egyik képen furcsa jelenség látható világos rózsaszín hetvenes évekbeli öltönyben."

Megdöbbentő képek: http://global-mystery.blogspot.hu/2013/04/rozsaszin-oltonyos-szellemet-f...A múmia keze

Louis Hamon gróf híres lélekgyógyász és okkultista volt. Hálás páciensei sokszor egzotikus ajándékokkal lepték meg. De a legkülönösebb ajándék sok fejtörést okozott a grófnak.
1890-ben, Luxorban tett látogatása során, kigyógyított a maláriából egy híres sejket, aki ragaszkodott hozzá, hogy Hamon elfogadjon egy különös és hátborzongató ajándékot. Ami egy régen eltemetett egyiptomi hercegnő mumifikált jobb keze volt.

A gróf feleségében már az elejétől kezdve visszatetszést keltett a száraz, összement végtag. De amikor meghallotta a hozzá fűződő történetet, ellenszenve viszolygássá és rémületté falyult. Az egyiptomi Ehnaton fáraó - Tutanhamon eretnek apósa - uralkodásának utolsó évében összeveszett leányával, emiatt szörnyű bosszút állt. A papjaival megerőszakoltatta, majd megölette lányát. Majd levágatta jobb kezét, így nem kerülhetett emiatt a paradicsomba, mivel temetésekor hiányzott az egyik kézfeje.
Hamon a hercegnő kezét az egyik üres széfjébe záratta. Később felesége társaságában felnyitotta a széfet, mindketten ijedten hőköltek vissza. Ugyanis a lány keze puhának látszott és friss szövetek kezdtek kialakulni rajta( nem tudom mennyire igaz??? ).

Hamon felesége hisztérikusan követelte, hogy semmisítsék meg a kezet , bár a gróf soha nem félt az ismeretlen jelenségekről most beleegyezett a felesége kérésébe. Viszont ragaszkodott, hogy a kéz méltó temetést kapjon. Halottak napján ez meg is történt. A kandallóba téve, hozzá olvasott egy részletet az Egyiptomi Halottak Könyvéből, majd amikor becsukta hatalmas mennydörgés rázta meg a házat, az épület nagy sötétségbe borult, az ajtót meg kicsapta szél. A gróf és felesége a földre estek. Pár perccel később amikor felpillantottak egy női alakot láttak. Hamon leírása szerint "a nő a régi egyiptomiak királyi öltözékét viselte, magas fejdíszén a fáraók kígyója csillogott".

A nő egyik keze csonkban végződött. A jelenés a tűz fölé hajolt majd hirtelen eltűnt pont úgy ahogyan megjelent, a kezet soha többet nem látták.

Forrás: http://www.hotdog.hu/teenytitkok/ezoterica/szellemAz autóversenyző szelleme

"Vincent Herman volt az első halálos áldozata a régi Brooklands versenypályájának Weybridge mellett (Surray). A helyi lakosok elmondása szerint az autóversenyző úttörőjének szelleme időnként meglátogatja azt az útszakaszt, ahol autója 1907 szeptemberében felborult."Ez egyik ismerősömmel is megesett, csak ő nem verte nagy dobra

A bélmez-i arcok:

Az egyik legkülönösebb kísértethistóriát Spanyolországban jegyezték fel 1971-ben. Egy bélmez-i kis házban furcsa arcok jelentek meg.

Maria Pereira falusi háziasszony egy női arcot vett észre konyhai tűzhely kövén. Megpróbálta lesúrolni, de mintha magában az anyagban lett volna. Ezután újabb cementréteget rakatott a kőre, de az arc továbbra is látszott. Később a konyha padlóján is megjelentek az arcok,amelyek arckifejezése néha változott.

Szerencsére Dr. Hans Bender német professzor és parapszichológus már értesült az esetről, és úgy döntött, hogy spanyol kollégájával, Dr. German de Argumosával utánajár a dolognak. Hogy megvizsgálják az arcokat, műanyag tálcát rögzítettek a padlóra. Néhány hétig ott hagyták, és miután összegyűlt alatta a lecsapódott pára, levették a tálcát, de az arcok továbbra is ott voltak.

Argumosa prof. Szemtanúja volt egy arc kialakulásának 1974. április 9-én. Le is fényképezte azt, de később eltűnt.

További vizsgálatok során kiderítették, hogy nincs szó hamisításról, mesterséges színezettségről. A kémiai vizsgálat eredményét közölték a Schweizerisches Bulletin für Parapsychologie című folyóiratban.

A helyi lakosok közül néhányan felásták az asszony konyháját, és régi csontokra bukkantak. A szóbeszéd szerint a házat egy ősi temetőre építették, ahol azokat a keresztény mártírokat temették el, akiket a XI. században a mórok öltek meg.

Forrás:jelensegek.hupont.huAmikor leszáll a fehér sötétség…

A titokzatos köd

"Németország egyes vidékein szinte már néphagyomány a ködtől való rettegés. A babonás, a természetfeletti erők létezését elfogadó emberek számára a fehér sötétségnek is nevezett jelenség nem csupán egy érdekes és hétköznapi meteorológiai sajátosság, hanem a valódi horror tárháza.

Egyes népek szerint a fehér sötétség egy olyan félelmetes, túlvilági megjelenési forma, melyben szörnyűséges energiák bujkálnak, amelyek olykor lecsapnak áldozataikra. A ködtől való elementáris rettegés valóban szinte néphagyomány, például annak a Boden-tónak a partvidékén, ahol a földrajzi és meteorológiai adottságok révén egyáltalán nem ritka a ködös időjárás, amikor szinte áthatolhatatlannak ható, mindent eltakaró, tejfelszerű takaró lepi be a vidéket.

A legrégibb feljegyzések szerint ekkor tűntek el a leggyakrabban emberek, akiket soha többet nem láttak viszont sem élve, sem pedig halva. A ködben lakozó szellemek, démonok, túlvilági lények legendája egyre tovább dagadt és a mai napig tartja magát. "

A szellemek történetei: http://www.ghoststory.eoldal.hu/cikkek/kisertettortenetek/a-titokzatos-k...Lehet belém szerelmes egy szellem?

"Már régóta nálam "lakik" , gyakran találom a Valentin napi plüssállataimat a földön,és a párom fényképét a kukában találtam ami igen ijesztő és meglepő mert én biztos nem dobtam ki. Meg egyszer este mikor felébredtem éreztem hogy valaki néz rám felkapcsoltam a villanyt és halálra rémültem egy árny suhant át rajtam azt hittem ott halok meg... De nem mindig ilyen erőszakos van amikor kifejezetten barátságos pl: omlettet csinál reggelire meg ilyenek..."

Itt kérdezte valaki: http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek__1062152-le...

Szegény komolytalan válaszokat kapott, pedig tény, hogy a szellemek éreznek, érző lények!A halott apa meglátogatta kislánya megmentőjét!

„Kenny Johnson seattle-i lakos megmentette egy 3 éves kislány életét, amikor kihúzta az égő autóroncsból, de az édesapján már nem tudott segíteni. Ugyan az apuka a kórházba szállítást követően
meghalt, később mégis meglátogatta Kenny-t.

Kenny Johnson nem mindennapi lélekjelenlétről adott tanúbizonyságot, amikor a baleset utáni másodpercekben bemászott a három méteres lángokkal égő roncsba, hogy megmentse a bennrekedt kislányt és édesapját.„Ugyan többen is a helyszínre siettek, de senki sem merte a lángok miatt megközelíteni a roncsot – mindenki mintha lefagyott volna” – emlékszik vissza Johnson. Amikor megközelítette a lángoló autót, átfutott az agyán hogy felrobbanhat miközben Ő is bent tartózkodik, de azzal nyugtatta magát, hogy ha így történik, akkor jó cselekedetéért cserébe biztosan egyenesen a mennybe jut.
Kenny Johnson a tűz ropogásán keresztül is tisztán hallotta a kislány sírását, és végül sikeresen kimentette a 3 éves Anna Kotowicz-et, aki egy törött kézzel és néhány horzsolással szerencsésen megúszta a balesetet.
Apukája, a 37 éves Andy Kotowicz épp a bölcsődéből vitte haza a gyereket amikor a szerencsétlenség történt. Az édesapa, aki egy lemezkiadó cégnél dolgozott, három nappal később a Harborview Medical Center kórházban meghalt.

A szemtanúk beszámolója szerint az autó majdnem másfél méteresre zsugorodott az ütközés során, az eleje teljesen összepréselődött, és a hátsó ülés a benne ülő kislánnyal együtt előrenyomódott.
Kenny az utasoldalon levő ajtót kiszakítva beugrott az autóba. Elmondta, hogy néhány másodpercig mindent lassított felvételben látott: nem hallott hangokat, és nem érzett szagokat sem. Kioldotta a kislány biztonsági övét, majd a vállára vetve biztonságba helyezte egy, a közelben álló nőnek átadva.
A baleset után napok teltek el, és Johnson visszatért a rendes kerékvágásba, hétköznapi életéhez, négy nappal később reggel 6 órakor azonban egy rendkívüli élménynek volt részese:
„Feleségem mellettem feküdt az ágyban. Aludt. Minden olyan volt mint máskor” – mondta Johnson. „És akkor ott állt ez az ember az ágyam mellett. Azt mondta hogy segítségre van szüksége néhány dologban. Mondtam, hogy rendben.”
„Bár életemben csak egyszer láttam, és akkor sem normális állapotban, tudom, hogy Ő volt (Andy Kotowicz).
Azt mondta, hogy egy üzenetet szeretne
Velem küldeni a feleségének és a lányának, de hogy mit azt az ügy magántermészetéből adódóan nem mondhatom el. Ugyanakkor arra is megkért, hogy a munkatársainak is mondjam el hogy ne legyenek mérgesek a sofőrre aki a tragédiát okozta. Ez volt számukra az üzenete.”
Johnson elmesélte, hogy később megkereste a lemezkiadó weboldalát, ahol egy emlékfotót talált Kotowicz-ről.

Felismerte benne az embert, aki az ágya mellett állt. Ezután felkereste a céget, ahol találkozott Andy munkatársaival és átadta számukra az elhunyt üzenetét.”Kedves

Orgami!

Az írást nem én írtam,ott van a forrás is!
Nézd meg!

Én csak írtam erről a támáról,vagyis keresgéltem a világ hálón..........
ennyi

Amugy nem is értem mire írod a hitet meg a kételyt---Csak azt nem értem, hogy jön a szellemek témájához...

a hit és a kétely? :-)
Magyarázd el, kérlek, Sünike!Harmi!

Oksa:)
No problem!