Tisztánlátás

Valami gond lett a látásommal. 1-2 napja már érzem, hogy nincs minden rendben, de sokat nem foglalkoztam vele. Gondoltam, majd kitisztul, biztosan elfáradt, esetleg sokat voltam a gép előtt.

Ma egy kicsit utána olvastam.
Találtam egy meglepő videót, - Biologika Szabadegyetem-, amely szerint valami gátolja az éles látásomat, valami megoldatlan nehézség, probléma, feladat. Egy hátbatámadási konfliktus helyzet van, egy érzelmi blokk. Ennek következtében lehet szó a rövidlátásról, távollátásról, életlen látásról, egyaránt. Rövidtávú, vagy hosszabbtávú megoldatlan konfliktusom van-e?

Talán igaza van.

Valóban vannak feladataim, amelyeket rendezni kell, viszont még idő kell hozzá. Azt nem tudom, hogy attól rendeződik-e látásom is, viszont a lányom megnyugtatása miatt, orvosnak is megmutatom.

Nekem viszont a talált indoklás teljesen elfogadható. Mert amennyiben én úgy gondolom, hogy csak az lehet az ok, akkor megoldom a nehézséget, majd beindul egy gyógyító mechanizmus, és bekövetkezik a gyógyulás. Amennyiben ezt a nehézség megoldását, rendezését megelőzi akár egy szemüveghordás, vagy esetleg egy műtét, a gyógyulási mechanizmus is ennek függvényében következik be.
Számomra érdekes a téma, elgondolkodtató. Először a megoldás, majd a gyógyulás. Legyen így.

A témával foglalkozóknak komoly kutatási eredményeik vannak, nekem időm, hogy igazoljam a felvetés helyességét.

Amennyiben rendezni tudom a nehézséget, - márpedig megoldom - a látásom is kitisztulhat újra, hogy ez mennyire igaz, így ebben a formában még nem tudom. Mindenképpen utána járok. Lehet, hogy hosszabb távú a folyamat, de mindenképpen megéri.

Fontos a tisztánlátás minden értelemben, és én azon vagyok, hogy minél több területen lássak tisztán.