Angyalkák, apró pocaklakók, akiknek életgyertyáját elfújta a halál (Az áldott állapot tragédiáinak karmikus okai)

- Nincs szívhang! Élettelen embrió. Üres a petezsák. Diktálja általában közönyösen, rezzenéstelen arccal az ultrahangos vizsgálatot végző orvos az asszisztensének, miközben a kismamák szája körül megremegnek az izmok.

- Ez felfoghatatlan – ordítják csöndben, csakis gondolatban – hiszen eddig minden a legnagyobb rendben volt.

Aztán a könnyeikkel küszköve letörlik a hasukról a speciális gélt és kikóvályognak a rendelő ajtaján. A kint várakozó párjuk vállán aztán végre kibuggyan belőlük a fájdalom és siratni kezdik azt a „valakit”, akire annyira vágytak.

- Elveszítettük. Már nem él. Miért éppen velünk történik mindez? – kérdezik elcsukló hangon, pedig jól tudják, hogy a párjuk éppen úgy nem tudja a válaszokat, mint ők.
- Eddig minden vizsgálati érték ideális volt, a genetikai vizsgálat sem mutatott ki semmilyen rendellenességet, akkor mi a franc történt!?

A pasik általában ilyenkor csak hallgatnak, megpróbálnak erősek maradni, de a fájdalomtól felszakadó kérdések éppen úgy marcangolják az Ő lelküket is, mint a zokogó „kismamákét”.

Amikor egy – egy spontán vetélés bekövetkezik, akkor egy olyan vágyott terhességi folyamat szakad félbe, ami rettenetesen megviseli azokat, akik néhány héttel korábban boldogan mutogatták a pozitív terhességi teszt csíkjait, vagy ez első ultrahangos felvételeket.

Aztán következik a műtő… ahol speciális eszközökkel eltávolítják azt a picike pocaklakót, aki annak rendje- módja szerint beágyazódott az anyai méhbe, fejlődésnek és növekedésnek indult, aztán valamiért mégiscsak megszűnt az aprócska szívecskéje dobogni. A csalódott, lelkileg összetört anyajelöltek kevés segítséget kapnak a történtek feldolgozásához, mert a kórházak és az orvosok általában természetes szelekciónak minősítik azokat a spontán vetéléseket, amiket komoly kudarcként és gyászként élnek meg a gyermekre vágyó nők.

Bizonyára beteg volt…. életképtelen…. mondogatja egyik-másik orvos vigasztalásképpen, de legtöbb szövettani vizsgálat semmiféle kóros elváltozást nem mutat ki.

A spontán vetéléssel végződő terhességek olyan titkokat rejtenek, amik okát megfejteni néha még az orvostudomány is képtelen. Tabutéma ez a társadalomban… és tabutéma a családokban is, holott a statisztikák rideg számai szerint, elég sok picike magzat vesz magára „angyalkaruhát” a várandóság középideje előtt.

A veszteség pszichésen nehezen feldolgozható, amin „a hamarosan lehet újrapróbálkozni” ígérete sem sokat változtat. A gyász súlyát pedig továbbnehezíti, hogy az anyajelöltek még elbúcsúzni sem tudnak a picike „kincsüktől”, hiszen a „kórházi hulladékot” a küretek után nem szokás megmutatni kismamáknak.

A felnőttek tenyérének közepében is alig látszó aprócska emberpalántáknak pedig már van testük, kezük, lábuk, fejük és egyértelműen felismerhetők azok a picike szemecskék is, amiket örökre lezárt a halál. A veszteség feldolgozásában – némely esetben, főképpen akkor, ha azt igényelné, az anya- fontos szerepet játszhatna a végső elbúcsúzás lehetőségének megadása. Bár a fájdalmat bizonyára felerősítené a picike emberke látványa, hosszú távon mégis kedvező pszichológiai hatást fejtene ki, hiszen segítené az elengedést, a gyász mielőbbi feldolgozását.

„Bedobták egy speciális kukába… és elégették, mintha soha nem is létezett volna …” frusztráló, önmarcangoló gondolatokat hatástalaníthatná, ha úgy láthatnák az angyalkájukat, ahogyan a képem mutatja, aprócska ruhácskába öltöztetve, egy picike dobozba fektetve. Gyanítom, hogy nagyon sokan szeretnének élni annak a lehetőségével, hogy az egyik közeli hozzátartozójuk sírhalmának földjébe eltemethessék a „névtelen”, aprócska magzatot.

Mindez a terhesség 24. hete előtt lehetetlen, ezért még belegondolni sem jó abba, hogy az emberi külsővel rendelkező angyalkák hol végzik.

A világháló tele van olyan fájdalmas történetekkel, amiket angyalkák szülei vetettek papírra. De még ettől is nagyobb trauma, amikor a halál a szülés alatt, szülés közben következik be.

Ady Endre gyermekének halálával Czeizel Endre is részletesen foglalkozott. Az ő tanulmányában olvasható, hogy Ady mély aggodalommal és féltő gondoskodással kísérte végig Léda terhességét. Léda a vajúdás kezdetekor Adyt Budapestről Nagyváradra hívatta. A gyermek hat ujjal született, ami Ady apaságának döntő bizonyítéka, hiszen egy olyan dominánsan öröklődő fejlődési zavar, ami a költőt is sújtotta, de halva. Ady halálsápadt volt, üveges, sírós szemekkel bámult a semmibe és beszélni sem tudott. Léda kisbabája valószínűleg már a születése előtti napokban meghalt, pedig megfelelő súllyal jött a világra. Halálának okát nem sikerült megállapítani.

Eltöprengve a sorsukon, ezer és ezer hasonló történet juthat az eszünkbe, mert amióta világ a világ, sok – sok szülő él (és élt át) hasonló tragédiát. Kisbabák haltak, halnak meg, mielőtt megszületnek, vagy röviddel a születésük után, és az orvosi tudomány megnyugtató magyarázatokkal nem mindig szolgál.
Talán érdemes volna mélyebb kutatásokkal a miértekre válaszokat keresni, mert a gyászoló szülők magukra hagyva próbálják feldolgozni a kudarcot. A „majd lesz másik, próbálkozni kell” édeskevés ahhoz, hogy egy kismama ne rettegve vállalja a következő terhességét.

Szerencsére már léteznek olyan portálok, ahol erőt adnak egymásnak azok, akik egy (vagy a sokadik) kudarc után végre egy egészségesen mosolygó gyermekfotót is közreadhatnak azoknak, akik a kudarcoktól meggyötörve keresik a kapaszkodókat. Szükség van az erőt adó sikertörténetekre ebben a témában is!

Sok-sok esztendővel ezelőtt beszélgettem egy olyan kismamával, aki a gömbölyödő pocakját simogatva a következőket mondta nekem: „Ha megszületik, Győzőnek fogjuk kereszteltetni, mert 9 vetélés borzalmai után ez tényleg egy igazi győzelem. Megmutattam a Sorsnak és mindenkinek, hogy az anyaság vágyát nem tudták kiölni belőlem. Sokan mondták, hogy adjam fel, nyugodjak bele a gyermektelenségembe és ne hívjam ki magam ellen újra és újra a sorsot, de én ismét megpróbáltam a „lehetetlent” és a Jóisten megsegített”.

Kedves olvasók, az anyai gyász intenzitása nem áll kapcsolatban a magzat, vagy az újszülött életének időtartamával! A depresszió, az önvád és a szorongás a spontán vetélés után is éppoly erős lehet, mint azoké, akik egy kifejlett csecsemőt veszítenek el. Mély meggyőződésem, hogy a kis halottól való végső elbúcsúzás lehetőségére nagyobb gondot kellene fordítani: a társadalomnak, a kórházaknak és az orvosoknak is. Pszichológiailag bizonyított, hogy a kismamákban erős vágy él arra vonatkozólag, hogy emlékezetükbe véshessék azt, akit a méhükben hordtak. Persze vannak ez alól kivételek, de a többségük szeretné látni, megsimogatni, megérinteni. Az aprócska ruhácskába öltöztetve, egy picike dobozba fektetve ötletén tényleg érdemes volna elgondolkodni az illetékeseknek.

Hogy mennyire igaz az, amit leírtam, ezekkel a szívszorító sorokkal bizonyítom.

„Én egy 12 hetes és egy 21 hetes pocaklakót vesztettem el, a nagyobb babámat, aki kisfiú lett volna, most április 5-én.Teljesen problémamentes terhesség volt, hirtelen elfolyt a magzatvíz, és a babám itt hagyott minket. Én valóban azt érzem, hogy ez a család és a barátok, illetve a világ számára tabu, én nem beszélhetek a történtekről, és a gyászom előtt is értetlenül állnak, a válaszuk általában az, hogy lehet még babánk, illetve nem lett volna egészséges ( a szövettan után kiderült, hogy teljesen egészséges volt). Szeretném, ha az emberek felfognák, hogy ilyenkor egy nő egy részét veszíti el, nem válhat szülővé, nem fejezheti be az utat, amin elindult. Jó lenne, ha el tudnák fogadni ugyanolyan veszteségnek, mint más hozzátartozók elvesztését”.

A VETÉLÉSEK ÉS A GYERMEKHALÁL KARMÁJA

A karma típusok között a legspeciálisabb a gyermekhalálé. Sajátos karmájuk van azoknak, akik nem születnek meg, mert az anya elvetél, vagy egészen fiatalon, gyermekként távoznak az élők világából. A spontán vetélésről az a vélemény, hogy a születni készülő lélek még nem készült föl teljesen a földi életre, vagy mégsem megfelelőek azok a viszonyok, amelyekben teljesíteni tudja a sorsfeladatát.
Ezért az esetek többségében később bekövetkezik a sikeres terhesség és szülés.

Léteznek olyan vélemények is, amik szerint a szülőknek, illetve a közvetlen környezetnek kívánnak valamit megtanítani azok a gyerekek, akik idő előtt angyalkákká változnak.

Állhatnak-e tényleg karmikus okok a tragédiák mögött?
Hm, azt én nem tudom, viszont hiszek abban, hogy ok nélkül nem történik semmi!

Viszont legyen példa mindenki előtt Győző anyukájának hite és kitartása, aki 9 vetélés, 9 fájdalmas tragédia után legyőzte a halált és boldogan rakta ki a kisfia fotóját az angyalkáikat sirató szülők portáljának falára!

HozzászólásokKapcsolat a halott ikertestvérrel

Egy roppant érdekes sztorit ajánlok a figyelmetekbe!

Különleges kapcsolata van egy kisfiúnak a halott ikertestvérével
http://24.hu/elet-stilus/2017/02/08/kulonleges-kapcsolata-van-egy-kisfiu...nike joggesko Descuentos

nike joggesko
Descuentos Nike
goedkope nike air max
cheap uggs for women
UGG BOOTS FOR WOMEN
Adidas Originals Superstar
Hugo Boss Sale
ugg store
ADIDAS NMD SALE ON LINE
louboutin heels
TOMS For Sale
Discount TOMS
nike sneakers
Cheap Michael Kors
Toms Factory Outlet
Air Max 90
vans shoe store
Cheap Michael Kors Tote Bag
Michael Kors Handbags Discount
Air Max Femme
Canada Goose Womens Coats
nike sportschuhe
Timberland Outlet
Yeezy Boost Sale Online
reebok running shoes
Boost Yeezy Sale On Line
Canada goose dam
Nike Zapatos
Nike Shox Cheap
Jordan Store
toms sale
converse store
Jordan Schoenen
scarpe nike
cheap uggs
nfl store
moncler jacket sale
Adidas Neo Discount Sale
christian louboutin outlet
Yeezy Men
Air Max Sneakers
Nike Air Max Cheap
adidas outlet
Pandora Store Sale
Cheap Air Max Trainers
Nike Air 90
pandora outlet store
new pandora charms
nike shoes
Uggs For Cheap
Bottes Ugg Femme Pas Cher
Michael Kors
zapatillas nike baratas
Stone Island Outlet
pandora jewelry store
Doudoune Moncler Pas Cher
Cheap Toms Outlet Store
nike air
Vans Black Sneakers
new jordan releases
cheap nike air max
Adidas Originals Stan Smith
Pandora Official Website
Air Jordan Retro Sale
Jordan Sneakers For Sale
air force one pas cher
Nike Air Huarache For Sale
Moncler Outlet Store
religion store
Adidas Superstar
Nike Soccer Cleats Boots
Ugg Pas Cher En France
Ray-Ban Official Discounted Site
toms shoes outlet
Nike Shox discount Sale
23 IS BACK Store
nike tn pas cher
nike air jordan pas cher
Adidas Superstar Sale Online
Oakley Sunglasses Cheap
Ray ban sale online
chaussure Nike homme
Nike Air Damen
Canada Goose Outlet
Yeezy Black
TOMS OUTLET
zapatilla adidas
nike schuhe günstig
uggs for women
Air max dam
Ugg Pas Cher Femme
Discount Air Max
Official Toms Shoes Outlet
canada goose jackets on sale
Ugg boots Sale
Hogan Outlet
ugg clearance
adidas store
moncler outlet
uggs outlet
longchamp bags on sale
Yeezy Shoes Discount Marketplace
zapatillas running
Nike Store
Boutique Ugg
Nike Air Sneakers
suivre un envoi
Air Max Pas Cher
Canada Goose Outlet
Air max levně
Air Nike
scarpe hogan outlet
Ugg Outlet Online Store
Scarpe Air Max
abercrombie and fitch store
fitflops sale uk
Soccer Boots Outlet nike
nike jordan shoes
Nike Air Max Goedkoop
hogan scontate
Nike Online Store
Nike Air Pas Cher
nike sb stefan janoski
Ray Ban Sunglasses Online
Coach Bags On Sale
Pandora Store
Cheap Toms Shoes Outlet
botas de futbol
official NHL jerseys
billige nike sko
Moncler Sale
pandora beads
Nike Air Women
Boty Nike Air
Air Max Kopen
Uggs Pas Cher Soldes
chaussures nike pas cher
Nike Roshe Run Sale
Moncler Outlet Online
Negozi Pandora
canada goose jacket outlet
Nike Factory Store
Original Ugg Boots
womens nike air max
ugg factory outlet
Nike Air Jordan 11
Pandora Store
coach factory outlet online
TOMS SHOES OUTLET
Kobe Shoes Nike
Nike Pas Cher Femme
newest lebron shoes
retro jordans for cheap
zapatos de futbol nike
Chaussure Nike Air Max Pas Cher
chaussure basket homme
Moncler Jackets Discount Marketplace
huarache sneakers
prada outlet
Doudoune Moncler Site Officiel
The official UGG
Nike Shoes Sale Store
Doudoune Moncler Femme Pas Cher
Nike Shoes Discount Marketplace
Adidas Shoes Discount Marketplace
nike air max running shoes
nike mercurial soccer cleats
Jordan Shoes Air
new yeezy shoes
günstige nike schuhe
Toms Outlet Online
Michael Kors Outlet

ypMs 2017.4.5lcklck16

20170316lck
rolex watches
coach factory outlet
polo outlet stores
ralph lauren
cheap ray ban sunglasses
louis vuitton outlet
adidas outlet store
cartier watches
michael kors
cheap oakley sunglasses
coach outlet
polo ralph lauren
fitflops outlet
cheap jordans free shipping
burberry outlet
ray ban sunglasses
coach outlet
ray ban sunglasses
kevin durant shoes
louis vuitton handbags
cazal sunglasses
hermes belt
true religion jeans
michael kors handbags
ugg uk
coach outlet clearance
ralph lauren
cartier watches for women
rolex watches
polo ralph lauren
coach outlet online
cheap oakley sunglasses
oakley sunglasses
burberry outlet
nike roshe one
cheap jordans
cheap oakley sunglasses
longchamp handbags
true religion outlet
mulberry handbags
ray ban sunglasses wholesale
oakley sunglasses
louis vuitton outlet
vans shoes
reebok outlet store
mac cosmetics
juicy couture outlet
nike huarache
christian louboutin outlet
yeezy boost
cartier outlet
longchamp handbags
gucci handbags
oakley sunglasses wholesale
ralph lauren polo
louis vuitton outlet
ralph lauren pas cher
cheap ray ban sunglasses
nike outlet store
ray ban sunglasses
fitflops sale clearance
louis vuitton online
ray ban sunglasses uk
louis vuitton
links of london
ray ban sunglasses
oakley sunglasses sale
mulberry handbags
pandora jewelry
oakley sunglasses
coach factory outlet
nike foamposite
fitflops sale clearance
michael kors outlet clearance
michael kors handbags outlet
michael kors outlet clearance
ray ban sunglasses
ralph lauren shirts
nike huarache
pandora outlet
gucci outlet
adidas nmd runner
louis vuitton outlet
los angeles lakers
michael kors outlet
cheap ray ban sunglasses
oakley sunglasses wholesale
los angeles lakers jerseys
fitflops sale clearance
cartier watches
rolex watches
pandora outlet
louis vuitton handbags
swarovski crystal
cheap ray bans
ugg boots
ysl outlet
cheap oakley sunglasses
beats by dre
ralph lauren uk
salomon outlet
fitflops sale clearance
true religion jeans
michael kors outlet
louis vuitton outlet stores
michael kors outlet
nike blazer pas cher
polo ralph lauren outlet
coach outlet store online
adidas wings
hermes bags
herve leger outlet
nike free run
polo outlet online
marc jacobs outlet
coach outlet store online
true religion outlet
louis vuitton outlet
michael kors factory outlet
swarovski crystal
hollister
michael kors handbags
louis vuitton outlet online
michael kors
longchamp outlet
polo outlet
fitflops
mulberry outlet
kate spade handbags
mbt shoes
michael kors outlet clearance
ecco shoes
coach outlet
michael kors handbags
tods outlet
louis vuitton handbags
christian louboutin
ferragamo outlet
coach outlet clearance
cheap ray ban sunglasses
swarovski jewellery
ferragamo outlet
air max 90
coach outlet
tory burch outlet online
true religion jeans
dior sunglasses
oakley sunglasses sale
christian louboutin shoes
lacoste pas cher
michael kors handbags outlet
new balance shoes
michael kors handbags
replica watches
versace sunglasses
fitflops sale clearance
michael kors outlet clearance
ralph lauren polo
michael kors wallets for women
nike blazer pas cher
jordan shoes
air max uk
mulberry sale
louis vuitton
gucci outlet
louis vuitton borse
ray bans
christian louboutin shoes
oakley sunglasses
oakley sunglasses
instyler ionic styler
coach factory outlet
louis vuitton
oakley sunglasses wholesale
michael kors handbags
nike outlet
louis vuitton
louis vuitton outlet online
christian louboutin outlet
ralph lauren
michael kors outlet clearance
pandora outlet
louis vuitton
cheap oakley sunglasses
air max uk
michael kors handbags
michael kors handbags
jordan shoes
nike trainers
oakley sunglasses sale
coach outlet online
coach outlet
true religion jeans
coach outlet online
hollister shirts
cheap oakley sunglasses
louis vuitton
coach outlet
louis vuitton outlet stores
christian louboutin online
pandora jewelry
tory burch outlet
cartier watches
ralph lauren uk
michael kors canada
christian louboutin outlet
louis vuitton
polo ralph lauren outlet
polo ralph lauren
michael kors outlet
lebron james shoes
louis vuitton outlet
ralph lauren outlet
ray-ban sunglasses
nike roshe run
coach outlet online
oakley sunglasses
polo ralph lauren
gucci bags
oakley sunglasses wholesale
football shirts
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
rolex watches
tory burch outlet online
hermes outlet
louis vuitton outlet
mulberry bags
oakley sunglasses wholesale
coach outlet
air jordan 4
lebron james shoes
cheap nfl jerseys
longchamp outlet
louis vuitton
louis vuitton outlet stores
true religion jeans
michael kors handbags
coach factory outlet
louis vuitton
coach outlet online
michael kors outlet store
christian louboutin outlet
louis vuitton handbags
polo ralph lauren
mcm outlet
michael kors
michael kors outlet
longchamp handbag
chrome hearts
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet clearance
louis vuitton outlet
coach factory outlet
ray ban sunglasses
hollister clothing
christian louboutin shoes
oakley sunglasses
oakley sunglasses
air max uk
ralph lauren polo
michael kors outlet
louis vuitton outlet online
oakley sunglasses
polo ralph lauren
nike mercurial
louis vuitton outlet
tory burch outlet
tory burch outlet online
michael kors handbags
coach outlet
coach outlet
tory burch outlet
coach outlet online
louis vuitton outlet stores
soccer jerseys
mulberry handbags
hollister sale
basketball shoes
michael kors outlet clearance
oakley sunglasses
ray-ban sunglasses
michael kors outlet online
coach outlet
ray ban sunglasses
adidas trainers
christian louboutin uk
coach outlet store online
mac cosmetics sale
ray ban sunglasses uk
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
cheap nba jerseys
bottega veneta outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet
coach outlet online coach factory outlet
michael kors outlet online
gucci outlet online
20170316lck"Ez az én tenyerem, benne a 11 hetes kisbabámmal"

http://xsense.net/wp-content/uploads/2016/08/magzat.jpg

“Ez az én tenyerem, benne édes kisbabámmal, Ezékiellel, aki 11 hetesen és 2 naposan meghalt. Ő már nem csak egy “folt” volt, már nem csak apró sejtek halmaza. Nézd meg, hogy kiformálódtak már a kis ujjai, mindene! Tökéletes baba volt!” (blogindex.hu )

Miért adta közre a hölgy?
A fotó megosztásával az abortusz ellen tiltakozik, ami még 12 hetes korban is lehetséges.Istenem, ez szörnyű!

http://lemon.hu/wp-content/uploads/2016/05/3hetes.jpg.1200x0_q85.jpg

A magzatokat sokféleképpen “felhasználják” tudományos körökben.

– A gyógyszeripari vállalatok egy része abortált embriók maradványainak felhasználásával készít oltóanyagokat.

– Egy időben olyan krémet is piacra dobtak, aminek elkészítéséhez 14 hetes magzat bőréből vettek mintát, majd setjtjeit kitenyésztették.

– Egy ízkutatással foglakozó kaliforniai cég, a Senomyx kutatásaihoz felhasznál egy olyan sejtvonalat, amelyet még az 1970-es években alapítottak egy törvényesen abortált emberi embrió veséjéből Hollandiában. A HEK 293 kódnévvel ellátott sejtvonalat nemcsak az a cég használta és használja, de világszerte nagyon elterjedt a gyógyászati, biotechnológiai célú kutatásokban. A Senomyx-el élelmiszeripari óriások szerződtek, így például a Nestlé vagy a PepsiCo.

Dr. Szabó Marcel ombudsman-helyettes 2013-ban azt nyilatkozta, hogy okkal feltételezhetjük, hogy vannak olyan cégek a nemzetközi piacon, amelyek emberi embrionális szöveteket használnak fel termékeik gyártása során. Többen azt szorgalmazzák, hogy ahogy ma már feltüntetik, hogy kozmetikumokat nem teszteltek állatokon, úgy a termékek címkéjén legyen kötelező feltüntetni, hogy gyártása, tesztelése során használtak-e embriókból nyert sejteket. (forrás: http://lemon.hu)"Ez nem gyerek, csak egy korai vetélés"

Én ilyen képet nem találtam, de a fenti bejegyzés lényegét remekül sűríti!
http://static.origos.hu/s/img/i/1611/20161101taboo-topic-death-and-misca...

Érdemes elolvasni Scheer Katalin cikkét!
http://www.unikornis.hu/elet/20161031-recenzio-singer-magdolna-asszonyok...Szív alakú születésjeggyel érkezett erre a világra

Egy baba világra jötte minden szülő számára feledhetetlen, ám a kis Çinar Engin születése még a vártnál is különlegesebb élmény lehetett. A kicsi ugyanis szív alakú születésjeggyel a homlokán született, ezért a nővérkék és a kórházi dolgozók azonnal elnevezték szeretetgyermeknek. (forrás: http://www.femina.hu)

fotó: http://static.femina.hu/gyerek/szuletesjegy-baba/szuletesjegy.jpgRégen koponyafúrást végeztek az anyák megmentéséért

Nagymamám elmesélte nekem, hogy apám születése előtt egy gyönyörű kislányát úgy veszítette el, hogy az orvos koponyafúrás mellett döntött.

Csak ma olvastam utána, hogy mit értett ezen, lényégében mi történt akkor vele.

„Ha a holt v. élő magzat ko¬ponyája és az anya szülőcsatornája közötti kedve¬zőtlen tér-viszony a magzat megszületését v. egyéb módon való eltávolítását lehetetlenné v. az anyára veszélyessé teszi, v. a császármetszést (1. e.) feltéte¬lezné, de az anya ebbe bele nem egyezik. A perforator segélyével a koponyán fúrt nyilas a koponyacsontok nagyobb fokú összetolódhatását eredményezi s a szü¬lés v. magától befejeződik, v. a magzat kihúzása v. összezúzása (kephalotrypsia) válik szükségessé. (http://mek.oszk.hu/15200/15281/pdf/athenaeum01_08.pdf)

Ismerve az én mélyen vallásos, természetileg leginkább hozzám hasonlító nagymamámat, lehetetlennek tartom, hogy Ő a császármetszésbe ne egyezett volna bele, de a kórház messze volt…. szekéren talán több óra.

Állítólag majdnem meghalt, talán ezért engedélyezte a barbár módszer alkalmazását, amit én még elképzelni sem tudok, illetve nem is akarok.

Így végezte apám „nővére”…. akinek még neve sem volt… és külön sírja sem.

Az orvos a koponyafúrás után kategorikusan kijelentette a nagyimnak: „soha többé ne vállaljon gyereket!”

Apám megfoganása után azonban Ő nem habozott, hanem így szólt: „ha meghalok is, akkor sem hajtatom el a bennem virágzó életet, az Úr majd megsegít, ha úgy látja jónak, ha pedig nem, akkor legyen meg az Ő akarata!”Én ezzel a jogommal mindenképpen élni fogok

Az önrendelkezéshez való jog

"Önnek joga van ahhoz is, hogy halála esetére rendelkezzen a holtestét érintő beavatkozásokról. Az Egészségügyi törvény rendelkezései szerint megtilthatja, hogy holtestéből szervet és szövetet gyógyítás, kutatás vagy oktatás céljából eltávolítsanak, valamint kérheti, hogy holtestének boncolásától tekintsenek el. " (http://www.szoszolo.hu/03jogok_kot/Betegek_jogai.htm)

És ha esztendőkkel ezelőtt tudtam volna ennek a létezéséről, akkor a nagy beteg apámmal is aláírattam volna egy papírt! Borzasztó, amit csináltak vele! A franc egye meg azt a boncolómestert, aki elkövette a gyalázatos tettét!

Az átoklistámon van az Ő "neve" is!Ezek a babafotók bejárták a világot

http://kisbabanaplo.com/sokkolo-10-hetesen-elvetelt-a-babafotok-bejartak...

Akik a magyar kórházakban élnek át hasonló tragédiákat, szerintem meg sem nézhetik, hogy kit hordtak a méhükben! Ez a téma azért érdekel engem, mert halottaknak nincsenek jogaik!

A hozzátartozók tiltakozása ellenére is - a kórházakban elhunyt személyeket - feltrancsírozzák, mint a vágóhídon az állatokat!

Amit a halott apámmal tettek, az egyenesen felháborító! Hosszú évekkel ezelőtt történt, de örökre az emlékezetembe vésődött.Ebből a külföldi példából is tanulhatnánk!

"A csupán 19 hetes magzat túl korán érkezett, hogy esélye legyen az életben maradásra. Túl fejletlen volt, esélytelen a túlélésre, de a pár pillanat, amit a születése után élt, mindenkiben örök emléket hagyott".

http://blikkruzs.blikk.hu/aktualis/drama/megrazo-fotok-kisbabat-vart-a-p...

Nézzétek meg a fotókat!
Csöpp pólyába tették az elvetélt magzatot és hagyták, hogy a hozzátartozók elbúcsúzzanak tőle!20 dekásan küzdött az életéért

és győzött! http://media.borsonline.hu/cikk/13/120672/gallery-picture/645w/1047101_e...

Emilia Grabarczyk, akit az orvosok úgy becéznek, „a kis harcos”, a világ legkisebb koraszülött babája, mindössze 22 centivel és alig több mint 20 dekával jött napvilágra a németországi Wittenben.

Csak összehasonlításképpen, egy nagyobb banán súlya kb. 19 dkg, míg egy narancs 17 dkg körül van.

A kisbabát, akinek a lábfeje akkora volt, mint egy felnőtt ember körme, a világ legkisebb túlélő koraszülöttjeként tartják nyilván: http://media.borsonline.hu/cikk/13/120672/gallery-picture/645w/1047097_e...

Az orvosok a baba túlélését orvosi szenzációnak tartják. Azt mondják, hogy a legkisebb súlyú koraszülött, aki valaha született a világon.

Forrás: http://www.borsonline.hu/aktualis/20-dekasan-kuzdott-az-eleteert-a-vilag...

Hm, ez hihetetlen, de léteznek csodák!„Veszélyes hulladék”?

Vetélést követően mi történik az embrióval/magzattal?
Válaszok: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__3747397-vetelest-...

A halottaknak már nincsenek jogai? Ez számomra elfogadhatatlan!

Akinek valaha is dobogott a szíve, az már élt, függetlenül attól, hogy hány centiméter volt. Véleményem szerint egy 3 centiméteres magzat is ember, nem pedig hulladék!

Más országokban is így van ez, vagy csakis mifelénk kapnak az angyalkák ilyen embertelen, megalázó és sértő minősítést?
A Google szörnyű fotóitól felfordul az ember gyomra, ha rákeres a vetélés utáni „babákra”!Anyám többször feküdt bent visszatartáson

mert terhességének ideje alatt többször is meggondolni óhajtottam magam. Végül egészen picike súllyal mégis megszülettem.

Kérem szépen – ha a mai értelemben vett definíciót használjuk – akkor én egy halmozottan hátrányos helyzetű gyerek voltam. A szüleimnek nem volt külön lakása és még fürdőszobával sem büszkélkedhettek. A kiságyam a szüleim egyetlen szobácskájában kapott helyet.

Anyám iskolai végzettsége 8 osztálynál kevesebb volt, ezért meséket soha nem olvasgatott nekem elalvás előtt, és nem szégyellem azt sem leírni, hogy a könyveket és a verseket egyáltalán nem becsülte sokra.
Érdekes módon mégis normális felnőtt vált belőlem, mert ilyen körülmények között is olyan MINTÁT adtak, olyan mintát láttam tőlük, ami egy tisztességes, becsületes életre ösztönzött.

Ezért ne jöjjön nekem senki azzal, hogy csupáncsak a szegénység, illetve a szülők iskolázatlansága az oka mindennek, mert ez egy marhaság! A hiba a negatív szülői mintákban keresendő, illetve abban, hogy egyesek nem hajlandók tudatos családtervezésre.

Az én anyám és apám felfogta, hogy becsülettel – az ő anyagi körülményeik között – csakis 1 vagy 2 gyermeket tudnak felnevelni, nem pedig tizenkettőt. (… és azt egyet (vagy kettőt) megpróbálják úgy nevelni, tanulásra ösztökélve – egy másabb és szebb jövő reményében - hogy az Ő kezdeti sorsuktól mindenképpen szerencsésebb legyen)

Az én szüleim a viselkedésemre és a tanulmányi előmenetelemre maximálisan odafigyeltek és mindent megtettek azért, hogy a képességeim kibontakozhassanak! Sokszor volt csakis zsíros kenyér a tízóraim az iskolában, de ceruzáimat apám mindig gondosan kihegyezte és munka után, hiába volt fáradt, mindig tanult velem.Szeretném, ha Magyarországon is…

lehetőség volna arra, hogy az elvetélt apróságoktól méltón búcsúzhassanak el azok az „anyák”, akik nem lehettek anyák!
Képsorozat, ami bizonyítja, hogy lehetne másképp is, hiszen emberek!

http://www.miraclebabydolls.com/files/fifteenlidown.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/de/5d/a2/de5da287c18116082ed32...
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/00/f8/6c/00f86c3b64b34cb283f4a...
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/1d/e1/7d/1de17de1b0d1302e37c0f...
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/40/88/8d/40888d467b52def2f5060...
http://2.bp.blogspot.com/-5Sr_y3Kqvu4/TnlATBHYCyI/AAAAAAAAE0g/OOOKtmUn0g...

Láttam olyan szörnyű fotókat, melyeken az angyalkák szeméthulladékok voltak.Mikor költözik bele a lélek a testbe?

„A lélek nem a születés pillanatában, hanem a fogantatástól számított 3. hét múltán költözik bele a testbe, veszi azt birtokba”.

A keresztények szerint a fogantatás pillanatában.
Érdekes, hogy Aqinói Szt. Tamás véleménye még az volt, hogy a fogantatás első heteiben még nem költözik a lélek a testbe. „Csupán 1869-ben vezeti be egyházi dogmaként IX.-ik Piusz pápa, hogy a lélek a fogantatás pillanatában, Isten ajándékaként kerül a testbe és innentől kezdve a magzat élete szent”.

Egy megdöbbentő történet, amit beszélgetésekből rakható össze.
http://www.kerdesem.hu/valaszok/27308
… és egy témához kapcsolódó cikk: http://spiritualismegoldasok.hu/article.php?id=mikor-koltozik-a-lelek-a-...

Mikor költözik bele a lélek a testbe?Ez engemet már régóta foglalkoztat, ezért, aki tudja a választ, adja közre!Egy szívszorító, szívszaggató videóEnnyi tisztesség nekik is járna

http://static.framar.bg/snimki/zabolyavaniya//stillborn.jpg ... de ehhez még nem nőtt fel az emberiség!Komoly és szomorú téma...

de rengeteg bejegyzés bizonyítja, hogy tragédiák OKAI nagyon foglalkoztatják az embereket.

"Nem mi teszünk szívességet a gyermeknek, azzal, hogy fogadjuk őt, hanem ő tesz nekünk, azzal, hogy minket választ, és megszületik." (Petre Veronika)Most angyal, ha vannak angyalok

Márai Sándornak és feleségének, Matzner Ilonának 1939. február 28-án fia született, Kristóf Géza Gábor. Néhány héttel születése után azonban a gyerek meghalt vérzékenységben. Halála Márait mélyen megviselte, állítólag hónapokig meg sem szólalt a tragédia után. Később az Egy kisgyermek halálára című versében próbált gyászával szembenézni.

A veszteség Márait legalább annyira megviselte, mint Lolát. Versekben gyászolta kisfiát, akinek halála napjáról élete végéig megemlékezett naplójában. Talán a traumának is köszönhető, hogy a 40-es években házasságuk megromlott, eltávolodtak egymástól. Márai rövid szerelemi kalandokba bonyolódott, többek között Tolnay Klárival és Mezey Máriával. „Egy sikeres kapcsolat záloga az, hogy az egyik eltűri, hogy a másik jobban szeret” - írta a naplójában.

Márai Sándor: Egy kisgyermek halálára

”Mi is maradt belőle? A neve,
hajának illata a hajkefén,
egy Micimackó, halottlevele,
egy véres rongy és ez a költemény.
A világ hatalom és értelem,
nem értem, miért tették ezt velem.
Nem pörölök. Élek és hallgatok.
Most angyal, ha vannak angyalok.
De itt lenn minden unt és ostoba.
Nem bocsátom meg. Senkinek, soha.”

forrás: világháló