A vádlottak padján: a tej! Vajon mi az igazság?

Míg régen mindenki készpénznek vette a szlogent, miszerint: „A tej: élet, erő, egészség”, mára mindez megdőlni látszik, és a szakemberek óvva intenek bennünket a tejfogyasztástól. Ugyanakkor az emberek fejében sok kedves emlék él a vasárnapi habos kakaóról, a tejeskávéba lógatott kifliről, a nagymama madártejéről, amelyen jéghegyként úszkáltak a tojásfehérje habgaluskák.

Vajon mi az igazság? Ezt próbáltam ma kideríteni egy képzeletbeli bírósági tárgyaláson, ahol a tej ült a vádlottak padján.

VÁDBESZÉD:

Mélyen Tisztelt, Rendkívül Nagyra becsült Bíróság! Mélyen Tisztelt Esküdthölgyek és Esküdturak!

Tudjuk jól, hogy sok orvosi kutatás egyértelműen bizonyítja, hogy a tehéntejet fogyasztók körében több a súlyos megbetegedés. Ennek oka, hogy az ember felnőtt korára egyszerűen képtelen megemészteni a tej egyik legfontosabb összetevőjét, a laktózt. Bár ebből a szempontból mi, európaiak szerencsések vagyunk, de az afro-amerikaiak közel 90 százalékából és a legtöbb latin és ázsiai emberből hiányzik a laktóz megemésztéséhez szükséges gén, ezért számukra a tej lassan ölő méreg!

Önök nem tartják felettébb különösnek, hogy a földön élő fajok közül egyedül az emberek fogyasztanak tejet felnőtt korukban? Vajon biológiai létszükséglet a tejfogyasztás, mert különben kihullanak a fogaink, elporladnak a csontjaink? Nevetséges! Meggyőződésem szerint: nincsen szükségünk a tejre, s a fogyasztását én már gyermekkorban betiltanám!

Kiderült ugyanis, hogy az emberi bélrendszerben két tejvadász baktériumtörzs tanyázik, az egyik jóindulatúan lebontja a tejcukrot, a másik viszont ammóniát termel, ami egyrészt kellemetlen puffadást, másrészt a vérbe kerülve súlyos idegrendszeri károsodásokat okoz. Az ammóniamérgezés suttyomban is előállhat, a szülők csak azt veszik észre, hogy gyermekük "bambán elvarázsolt", majd bizonyos mozgásokat ismételget, kezeivel furcsa lebegő mozgásokat végez, késik a beszédfejlődése, vagy éppen visszaesik a fejlődés korábbi szakaszára, netán izomgörcsök jelennek meg, stb.

Egy kutatócsoport gyermekek székletmintáján keresztül mutatta ki, hogy bizony autista gyermekek szervezetében a gonosz, ammóniatermelő baktériumok vannak túlsúlyban. Antibiotikummal sebtiben elpusztították e káros törzset, és a gyerekek fantasztikus javulást mutattak. Végül olyan ételeket adtak nekik, melyekben a jó baktériumok tanyáztak, és ezek megakadályozták az autizmus visszatértét. A tej egy igazi istencsapás, amit a gyanútlan szülők nem is sejtenek! Gyermek, tejből készült cicabajusszal? Ó, nagyon cuki reklám, egyenest az anyukák szívének közepébe talál, de közben a gyermeke egy alattomos kór áldozata válhat.

Engedjék meg, hogy szólítsam az első tanút, Jane Heimlich urat, aki a "Tej: halálos méreg" című könyv szerzője, s a téma neves szakértője!

Jane Heimlich tanúvallomása:

Mint ahogyan azt könyvem előszavában is kifejtettem: sokan nem akarják meghallani, tudomásul venni, hogy amit egész életükben a tejről hallottak, az nyilvánvaló hazugság. Az Önök üveg teje, még az alacsony zsírtartalmú is, tocsog a zsírban (ami megegyezik három szelet szalonna zsírtartalmával), a koleszterinben, az antibiotikumokban, a baktériumokban és - a legkevésbé gusztusos összetevőben - a gennyben.

Szintén a vád tanújaként szólítom Dr. T. Colin Campbell urat!
Ő jó példája annak, hogy lehet valaki elfogulatlan tudós tejügyben, dacára annak, hogy tejfarmon nőtt fel. Ifjúságában vedelte a tejet, később ifjú tudósként maga is részt vett a tej népszerűsítésében.

Dr. T. Colin Campbell tanúvallomása:

1965-ben a Fülöp-szigeteken az USA segélyprogramjának kutatójaként ügyködtem. Ekkoriban a Fülöp-szigeteken sok gyermek halt meg májrákban, amit kezdetben az alultápláltsággal hoztam kapcsolatba. Később, amikor alaposabban utánajártam a dolgoknak, a legnagyobb megdöbbenésemre rájöttem, hogy a májrák azon gyerekek körében volt kiugróan magas, akik éppen, hogy jól tápláltak voltak, és részesültek az USA-ból szállított tejpor adományokból. Vizsgálódni kezdtem, s ennek eredményeképpen 1968-ban megjelent egy tudományos közleményem, amelyben közreadtam, hogy patkányoknál kimutattam, hogy a tejfehérje májrákot okozhat.

Tisztelt Bíróság! Mélyen Tisztelt Esküdthölgyek és Esküdturak! Hallhatták tehát a tanúimat, akik őszintén feltárták Önök előtt az igazságot! Szeretném az elhangzottakat még azzal kiegészíteni, hogy egyre több vizsgálat igazolja, hogy a gyermekkori inzulinfüggő cukorbetegséget részben a tehéntej fogyasztása okozhatja. Egy vizsgálatban azok a csecsemők, akik életük első nyolc napjában fogyasztottak tehéntejet, kétszer gyakrabban váltak életük későbbi szakaszában cukorbeteggé, mint azok, akik nem fogyasztottak az első héten tejet. Eme vizsgálatok dokumentumait a peranyaghoz csatoltam.

Sok kutató kétségbe vonja ezeket az eredményeket, talán mert papájuknak tejgazdasága volt, vagy mert részvényesek egy joghurt üzemben, esetleg pusztán tudományos kötözködésből. Válaszként elmondanám, hogy finn kutatók cukorbeteg anyák 173 csecsemőjének táplálását követték születésüktől kezdve. Egyik csoportban a csecsemők kaptak tejport is tartalmazó tápszert, a másik csoportban csak lebontott tejfehérjét tartalmazó tápszert fogyasztottak a babák táplálék-kiegészítésként. Kétéves korukra a 89 tejporos gyerekből 10-ben (11%) kifejlődtek azok a immun-ellenanyagok, melyek megtámadják a hasnyálmirigyet, és cukorbetegséghez vezetnek, míg a másik csoportban nyolcvannégyből csak 3 gyermekben (3%) termelődött ilyen ellenanyag.

És van még egy rossz hírem! A tehenek jó része egy bizonyos leukémia vírussal van fertőzve. A tejfeldolgozókban a sokféle helyről begyűjtött tejet összeöntik, úgyhogy a tej garantáltan fertőzött lesz, még ha volna is egy-két steril gazdaság. A pasztörizálás ezt a vírust nem pusztítja el. Egy 1990-ben megjelent 11 éves követéses vizsgálat kimutatta, hogy akik rendszeresen isznak tejet, azok 3,4-szer gyakrabban betegszenek meg leukémiában.

Tisztelt Bíróság! Mélyen Tisztelt Esküdthölgyek és Esküdturak! Joggal kérem tehát, hogy ítéljék el a tehéntejet, s a törvény erejének segítségével tiltsák ki az emberi táplálkozásból! Köszönöm, hogy meghallgattak!

VÉDŐBESZÉD

Mélyen Tisztelt, Rendkívül Nagyra becsült Bíróság! Mélyen Tisztelt Esküdthölgyek és Esküdturak!
Évtizedek óta megy a vita a tudósok között, vajon valóban egészséges-e a kalciumban gazdag tej fogyasztása, vagy kedvenc reggeli italunk több kárt okoz a szervezetünkben, mint amennyit használ. Szeretnék rámutatni arra, hogy a helyzet sokkal bonyolultabb, és összetettebb, mint ahogy azt elsőre elképzelnénk, ugyanis nagyon sok szál fut össze egy helyre, s egy elhamarkodott döntés egy ártatlan élelmiszer vesztét okozhatja!

Ugye Önök is tejen nőttek fel, s mégis okos felnőttekké váltak!? Kérem, emlékezzenek arra, hogy mit mondott a tejről az édesanyjuk!? Akarhatott-e rosszat Önöknek az édesanyjuk? Ugye, hogy nem!?

Tisztelt Törvényszék! Az én első tanúm egy egyszerű ember. Nem írt könyvet, nem folytatott kutatásokat, de immár 70 éve rendszeres tejfogyasztó. Anya és nagymama. Szólítom K. Istvánné nyugdíjas, többszörös nagymamát!

K. Istvánné tanúvallomása:
Nagyon sajnálnám, ha nem ihatnék többé tejet. De miután örültünk, túléltünk egy világháborút, és forradalmat, már annyi mindent olvastunk, hogy mit együnk, mit ne és ezeknek az ellenkezőjéül is, így én továbbra is tejet és vajat stb. fogok magamhoz venni, s az unokáimat is arra biztatom, hogy mindennap igyanak tejet, kakaót!

A második tanúm: Lukács László, a Tej Terméktanács ügyvezetője. Kérem, hallgassák meg őt is figyelmesen!

Lukács László tanúvallomása:
A Tej Terméktanács évekkel ezelőtt minden támadásra „ugrott”, és hevesen tiltakozott, amikor a tejivás veszélyeiről szóló hírekről értesült. Azóta beláttuk, hogy ellenérveikkel csak szítjuk a tüzet. Nem akarunk tudománytalan álvitákba belemenni, de ha szakmai érvek és ellenérvek ütköznek meg, akkor készek vagyunk arra, hogy bizonyítsuk: igenis egészséges a tej fogyasztása!

Harminc éve a tojás, húsz éve a szalonna volt az emberi szervezet „ellensége”, és mára kiderült, hogy ebben a formában ezek az állítások tévedések voltak. Ez a belátás majd eléri a tejet is. De olyan komolytalan megállapításokkal már nem vitatkozunk, mint például „mi vagyunk az egyetlen állatfaj, amelyik más faj tejét issza”.

A magyar gasztrokultúra szerves része a tej, nyersanyagként és feldolgozva is a magyar ízlésnek megfelelő, finom élelmiszer, aminek a fogyasztása semmilyen veszéllyel nem jár!

Tisztelt Bíróság! Mélyen Tisztelt Esküdthölgyek és Esküdturak! Hallhatták tehát a tanúimat, akik szintén őszintén maguk elé tárták a véleményüket! Szeretném felhívni a figyelmüket arra a tényre, hogy az ember mindenevő! Ősidőktől kezdve, vagyis több tízezer esztendőn át nem volt kérdéses, hogy ehetünk-e húst, ihatunk-e tejet, ez csak a 20. század közepétől vált a tudományos és áltudományos elmélkedések központi kérdésévé! Sokak számára logikus, hogyha évezredeken keresztül nem okozott problémát a tej fogyasztása, akkor nem lehet méreg!

Meggyőződésem, hogy a tej ártatlan! Kérem, ennek tudatában mentsék fel a vádak alól, s helyezzék vissza megérdemelt és méltó helyére az emberi táplálkozásban! Köszönöm, hogy végighallgatták a védőbeszédem!

**

Az elhangzottakhoz saját véleményt nem fűzök, hiszen mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit gondol a tejről!

-------------------------------------------

Források: http://antalvali.com/mo_mergezo_italunk_a_tej
http://www.borsonline.hu/20140309_az_igazsag_a_tejrol_feher_mereg_vagy_e...

Hozzászólásokcheap jordans

cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
cheap nmd
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes

cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
air jordans for sale
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Cheap Jordan 12
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Cheap Jordan 12
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Cheap Jordans For Sale
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Cheap Jordans For Sale
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Cheap Jordans Men
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Cheap Jordans Online
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Cheap Jordans Shoes
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Cheap Puma Shoes
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Cheap Real Yeezys
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Cheap Under Armour Shoes
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Cheap Under Armour Shoes
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Cheap Yeezy Boost 350 v2
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Cheap Yeezy v2
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Jordans For Cheap
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes
cheap jordans
cheap yeezy shoes
Cheap yeezys
Jordan Shoes Cheap
cheap jordan 11
cheap yeezy boost 350
cheap nike air max
cheap nike shoes
cheap lebrons
cheap jordan shoes

http://www.topsneakerwholesale.com/
http://www.adidasultraboost.uk/
http://www.adidasyeezy.us.org/
http://www.cheapsnapbackhats.us.com/
http://www.cheapyeezys.fr/
http://www.yeezysboost350.fr/
http://www.adidasyeezy.uk/
http://www.soronshop.com/
http://www.cheapairmax2018.co.uk/
http://www.dearlover.us/
http://www.kickstmall.com/
http://www.adidasultraboost.fr/
http://www.adidasyeezy.fr/
http://www.adidasyeezy350boost.uk/
http://www.adidasyeezy350boost.us.org/
http://www.cheapyeezy350boost.us/
http://www.yeezy350boost.uk.com/
http://www.yeezyboost350.fr/
http://www.yeezyboost350.com.de/
http://www.yeezyboost350forsale.co.uk/
http://www.yeezyboost350forsale.us.org/
http://www.yeezyboost.me.uk/
http://www.yeezyshoes.it/
http://www.yeezyshoes.me.uk/michael kors factory outlet

yeezy shoes
falcons jersey
http://www.kobeshoes.uk
michael kors outlet
timberland boots
tory burch outlet
longchamp outlet
adidas superstar
air max 2016
michael kors outlet
adidas nmd r1
nike air max 2018
curry shoes
adidas tubular
longchamp bags
jordan retro
chrome hearts online
lebron james shoes
chrome hearts online
golden goose
air yeezy
led shoes
atlanta falcons jersey
louboutin shoes
pandora charms
michael kors factory outlet
kobe sneakers
lebron 14 shoes
pandora charms
ultra boost
yeezys
air jordan
pandora jewelry
kobe shoes
reebok shoes
adidas yeezy boost
longchamp sale
http://www.kobebasketballshoes.us.com
adidas tubular shadow
kobe 9
hermes belts for men
yeezy shoes
yeezy boost 350
longchamp
nike air force
gucci belt
tom ford eyewear
lacoste online shop
lebron 14
michael kors outlet
yeezy boost 350
nike air force 1
cheap jordans
adidas nmd
nike air max 2017
cheap jordans
cheap jordans
nike polo shirts
nmd
true religion outlet
pandora jewelry
yeezy boost 350 v2
golden goose sneakers
longchamp
fitflops
dior sunglasses
adidas outlet
vibram fivefingers
jordan shoes
nike air max
cheap jordans
golden goose outlet
adidas online shop
yeezy boost
authentic jordans
hogan outlet online
lacoste outlet
yeezy boost 350
lacoste polo
adidas stan smith
nike zoom
true religion outlet
roshe run
michael kors uk
van cleef arpels
lebron 13 shoes
nike air force
michael jordan shoes
nike air zoom
michael kors outlet
kyrie shoes
basketball shoes
curry 3 shoes
yeezy boost 350
adidas outlet online
nike dunks
pandora charms sale
michael jordan shoes
yeezy boost 350 v2
chrome hearts
adidas ultra boost
true religion jeans
nike roshe one
yeezy boost
curry 3
nike air zoom
air jordan shoes
retro jordans
air jordans
adidas tubular
five finger shoes
yeezy boost 350
cheap jordans
adidas nmd
nike huarache
michael kors handbags
nike huarache
adidas tubular shadow
kobe shoes
michael kors outlet store
chrome hearts online
james harden shoes
timberland outlet
kobe 11
yeezy boost 350 v2
asics shoes
michael kors outlet online
fitflops sale clearance
nike mercurial
nike air force 1
prada sunglasses
longchamp handbags
nike polo
nike air huarache
links of london outlet store
asics running shoes
ferragamo belts
yeezys
kyrie 3 shoes
patriots jersey
adidas ultra boost
nike zoom running shoe
stephen curry shoes
adidas neo
hogan outlet
michael kors handbags
adidas nmd
harden shoes
adidas nmd
fitflops
cheap basketball shoes
yeezy boost
nike roshe run
cartier bracelet
kyrie irving shoes
links of london
adidas outlet
gucci belts
air max 2017
chrome hearts
af1
Kanye West shoes
adidas gazelle
brady jersey
kobe 9
yeezy boost 350
michael kors handbags
adidas ultra
adidas stan smith sneakers
dior glasses
adidas store
air jordan shoes
longchamps
longchamp bags
adidas stan smith
yeezy boost 350 v2
michael kors outlet online
yeezy boost
hermes belt
nmd
kobe basketball shoes
yeezy
jordan shoes
kobe 11
tory burch shoes
longchamp bags
true religion
air force 1
air max 2018
led shoes
retro jordans
michael kors
true religion jeans
yeezy shoes
longchamp bags
retro jordans
adidas superstar shoes
adidas outlet
adidas yeezy
longchamp outlet
longchamp handbags
golden goose sneakers
adidas superstar
adidas online shop
kobe basketball shoes
lacoste outlet
adidas superstar shoes
adidas stan smith shoes
michael kors purses
pandora bracelet
kobe bryant shoes
kobe shoes
michael kors factory outlet
nmd
van cleef
adidas outlet online
adidas nmd runner
nike zoom
reebok outlet
nike football boots
yeezy boost 350
links of london
tory burch shoes
tom ford sunglasses
air force 1
golden goose
air max
chrome hearts online store
hermes belt
hermes belts
links of london sale
prada glasses
longchamp
jordan shoes
louboutin shoes uk
adidas ultra boost
adidas shoes
kyrie 3
michael kors outlet online
burberry scarf
jordans for cheap
michael kors handbags outlet
curry 4
yeezy shoes
nike huarache
cheap jordans
nike roshe uk
nike air huarache
adidas nmd
longchamp le pliage
cheap jordans
jordan shoes
yeezy boost
fitflops clearance
michael kors outlet
led shoes for kids
light up shoes
lebron shoes
stephen curry shoes
michael kors handbags
jordan shoes
new england patriots jersey
lebron 13
ferragamo belt
golden goose
roshe shoes
nike air max
adidas ultra boost uncaged
air jordan
retro jordans
nike roshe run
nike dunks shoesAmikor nincs otthon a mama :)Mit látsz a képen?

http://csubakka.hu/wp-content/uploads/2013/05/tejreklam.jpg
Igen, jól gondolod, ez egy tejreklám!Köszönöm!Tény, hogy kiszámíthatóbb volt az élet

Kedves Leire, én is úgy érzem, hogy régebben sokkal kiszámíthatóbb volt az élet, mint manapság.
S eltűnt a világból az a REND is, amit gyermekkoromban még érzékeltem. Például eltűnt a tisztelet, a tudás értéke, ezért egyáltalán nem csodálkozom azon a felhíváson, amit egy orvos rakott ki a rendelője falára. Sokáig csámcsogtak rajta a világhálón, de most nem találtam meg. Türelmet és csendet kért a várakozóktól, valamint obszcén kijelentéseket fordított át magyarra: „a gyereknek nemi szerve van, nem f@sza”… stb.

(Egyszerűen már semmibe sem nézik a tanult embereket, ami egy dolog, nem kötelező, de gyakran még a munkájukban is akadályozzák őket. Olyannyira a feje tetejére állt a világ egyes régiókban, hogy csoda, hogy az ott élő értelmiség egyáltalán még bírja. Ennek ellenére úgy vélem, hogy az országot cserbenhagyni nem szabad, és mindenkinek tennie kell a dolgát.)

Visszakanyarodva a lányomra, sokáig eltöprengtem ezen a kijelentéseden: „Az én gyermekeim az élő példái annak, mennyire elsődleges mindannyiunk életében a genetikailag kódolt alaptermészetünk”. Néha úgy érzem, hogy a lányomban az égvilágon semmi sincs belőlem! Hogy ez szerencse e, vagy sem, no, majd azt élet eldönti… előre nem tudható. Remélem, hogy később – évek múltán- szerencsének könyvelem el!

Szép éjszakát kívánok neked!Kedves Pipacska! :)

"A lányommal újabban nem tudok mit kezdeni, kicsúszott a kezemből a gyeplő, és se csúnyán, se szépen: nem tudom meggyőzni semmiről. Tehetetlenül nézem, ahogy az ostoba elképzelései vezetik, miközben reménykedem, hogy hátha mégiscsak jóra megy ki… Hajdanában nem így képzeltem, de ez van."

Tudod Pipacska, a nagyobbik lányommal én is hasonló cipőben járok...
Az én gyermekeim az élő példái annak, mennyire elsődleges mindannyiunk életében a genetikailag kódolt alaptermészetünk.
Mindkét lányomat ugyanúgy szerettem, ugyanúgy neveltem... egyformán elkényeztettem (jó értelemben.
Nem majomszeretettel... próbáltam okosan, nevelve, a helyes útra terelgetni sok türelemmel, szeretettel. Mégis egészen más a természetük, értékrendjük, mentalitásuk.
Az iskola és a család nyilván szerepet játszik az értelmi... érzelmi életükben, életvitelükben, intelligenciájukban, de a felnőtt életüket már úgyis úgy alakítják, ahogyan ők akarják.
Ne felejtsd el, mi is voltunk fiatalok és mi is a saját fejünk után mentünk.
Jó esetben türelmesem meghallgattuk a szüleink intelmeit, tanácsait... majd úgyis azt csináltunk, amit akartunk.
Rosszabb esetben vitákkal értük el ugyanezt.

Nem jó most fiatalnak lenni... Én becsülettel bevallom, nekünk sokkal könnyebb volt.
Volt kiszámítható, stabil jövőképünk, biztonságunk... becsülete volt a tanulásnak, tudásnak, ha szorgalmasak voltunk, meg tudtunk állni a saját lábunkon. Saját erőből otthont tudtunk teremteni... családot alapítani, fenntartani... eltartani tisztességgel.
A mai fiatalok túlnyomó részt ránk vannak utalva, kevesen vannak, akik önerőből, szülői segítség nélkül boldoguljanak.
Ebben a rohanó világban nyűgösek, türelmetlenek.
Mások az elvárások, maga a társadalom is sokat változott.
Lehet a te lányodnak is több gond nyomja a lelkét... majd megnyugszik.
Biztosan javul majd a helyzet, de meg kell szoknunk ahogyan ők mondják: "ez már a XXI-ik század", és nem fognak a mi elvárásaink szerint élni, hanem úgy, ahogyan ők elképzelik. Mi csak egyet tehetünk, ha nem akarjuk elveszíteni őket, hogy óvatosan, jó irányba terelgetve támogatjuk őket. :)

Tudod Pipacska, szerintem te nagyon jó anyuka vagy :)
Ezt neked küldöm egy ölelés kíséretében:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13082609_535867919953089_5...
"Adj szárnyakat azoknak, akiket szeretsz. Gyökeret, hogy visszajöjjenek. És okot arra, hogy maradjanak."
(Dalai láma)

Jó éjt, csodaszép álmokat kívánok neked és Kezdetnek is:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13094337_534325510107330_1...
"Ember a földet szebbé teheted,
ha kevesebb az önzés,
és több a szeretet..."
(Gorkij)

Ölellek mindkettőtöket!Örülök, hogy láttalak!

És ölellek, kedves Leire!Az ötletet támogatom!

„Ideje lenne már lakógyűlést tartani... úgy, hogy Secret Admint is meghívjuk és egy jegyzőkönyv vezetőt. Majd eldöntjük ő ki legyen... talán Angyay ... vagy Zarándok”.

A fiúk valószínűleg a bányában dolgoznak, :) hiszen a színűket sem látni! Néha angyay levegőzik egy picit, felmerészkedik a tárnából, de a másik kettő csákányozik szorgalmasan. :)

Olvastam a megemlékezésedet Radnótiról – persze nem itt, hanem egy másik lapon – és csak mosolyogtam, mert szó szerint idéztél engem, kedves Leire!

A lányommal újabban nem tudok mit kezdeni, kicsúszott a kezemből a gyeplő, és se csúnyán, se szépen: nem tudom meggyőzni semmiről. Tehetetlenül nézem, ahogy az ostoba elképzelései vezetik, miközben reménykedem, hogy hátha mégiscsak jóra megy ki… Hajdanában nem így képzeltem, de ez van.Barátaimnak... P+K, azaz K+P -nek :)

Nem nagyon férek a gépemhez, csak nagyon ritkán... a kicsi lányomnak ráült a szerelő a gépére.
Bár a héten amúgy is kerültük mindketten a virtuális világot.
Ez volt az első érettségi szünete, hogy nem osztálykirándulással töltötte (hamarabb mentek igazgatói engedéllyel), így a szabadnapjain kirándultunk.
Hétfőn egy nagyvárossal kezdtünk .... pláza, kis csavargás, vásárlás. ebéd... majd kora délután vadaspark...
Kis kirándulás csodaszép helyen, jó levegőn és lakóhelyektől mentesen, csodaszép kanyargós tájakon "ballagtunk" hazafelé.
Útba esett a kicsi lányommal közös kedvenc helyünk is, ahova a jó levegője miatt sok-sok éven át szinte heti, kétheti rendszerességgel kijártunk. Valamiért lassan két éve nem jártam ott.
Most nehéz lett volna kifogást találni a kislányomnak, miért ne álljunk meg, ezért úgy terveztük, egy kávéra... üdítőre megállunk. Amikor odaértünk, meggondoltam magam... egyetlen jármű árválkodott a parkolóban, így kértem, menjünk tovább. Szerencsére a csemetém is késésben volt, mert találkozója volt a barátnőjével és úgy elment az idő, hogy még körbeszaladni sem lett volna időnk a helyet, nem hogy körbesétálni. Mint később egy rejtett üzenetből véletlenül úgyszintén olyasmi derült ki, hogy más is kiszaladt az időből. Hogy volt e összefüggés a dolgok között... ? Nem tudom.
Itthon, este hallottam, hogy aznap reggel a szomszédban csúnyán beszóltak egyik ismerősömnek. Örültem, hogy nem voltam itthon, kimaradhattam belőle... de mélyen érintett.
Néha a sors olyan lehetetlen módon küld jeleket, konkrétumokat, hogy az időzítések már a lehetetlenség határát súrolják és szándékosan talán nem is tudnánk adott időpontokat, helyszíneket, kódolt üzenetek közötti összefüggéseket összeegyeztetni. Sokszor én magam megijedek tőle, mint a megvalósuló álmaimtól is. Valaki egészen biztosan irányítja ezeket a dolgokat. Mint ahogy ezt a kirándulást is aznap reggel döntöttük el spontán...
Kinéztünk az ablakon, csodaszép napsütéses idő volt, így útnak indultunk... ne savanyodjunk mindig itthon.
Ez olyasmi Pipacska, mint a Nálad "Mitoszok palotája".
Kedden egy másik hegyvidék felé vettük az irányt...
Hát, jó volt kicsit a szabadban...

De már hiányoztatok... most idelopakodtam.
http://s11.images.www.tvn.hu/2011/08/10/21/37/www.tvn.hu_c1ff6d7952390a5...
Ideje lenne már lakógyűlést tartani... úgy, hogy Secret Admint is meghívjuk és egy jegyzőkönyv vezetőt.
Majd eldöntjük ő ki legyen... talán Angyay ... vagy Zarándok. :)
Rátok bízom.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/13124802_1414...

Legyen csodaszép napotok kedves Kezdet és Pipacska. Ne csak dolgozzatok mindig, pihenjetek is... menjetek ki a napocskára is kicsit. Én meg addig főzök nektek finom teát :)
http://www.kepfeltoltes.hu/141117/1979742_739182519494899_16182542791705...
http://45.media.tumblr.com/648cbc0745240fc512216d86e667c79f/tumblr_my8bv...

NSZB és Ö :) mindkettőtöket :) Mert az igaz barátok fontosak : http://marikamama.irasai.hu/kepek/3_cica.png*

Sietek dolgozni... szia-mia, drága Kezdet!Csodás napot kedves Kezdet és Leire

és fordítva: kedves Leire és Kezdet! A Vonzás Törvénye működik, mert az egyik barátom (Te!) már megtalálta a képet!

Remélem, hogy az itteni házigazdának (Secret Papinak) nincsen felesége, élettársa, mert akkor kiborítom a tejet! Papiné háziasszonytól semmi sem kell, pontosabban semmi sem kellene, mert ismeretlenül is ellenszenves. :)

Ölellek!.

Remélem, hogy a barátaim reggel rátalálnak erre a képre! http://m.cdn.blog.hu/me/megoszthatod/image/itt-a-tej.jpg

 

Elhagyható-e étkezésünkből a tej és a tejtermékek?

Vitapartnerek: Henter Izabella - dietetikus; Dr. Tamasi József - belgyógyász; Nagyné Szili Zsuzsanna - biológus; Dr. Szamosi Tamás - gasztroenterológus, gyermekgyógyász

Vegán vita: https://www.youtube.com/watch?v=Gnvep_5aSigNincs máma tej :)

Nincs máma tej, ó én szomjas szegény
Se zsír, se zsírszegény, kiapadt a tehén
Nincs máma tej, hiába vakarom
Ellöki a karom, így hogy lesz kakaóm

Én emmiatt még nem leszek letört
A tej helyett iszok inkább egy sört
A Bimbóra ma rátámadt a gőg
A napon hever és egy kukkot se bőg

Nincs máma tej, annyit se mond, hogy múúú
Félek ez nem kamu, pedig jó tejhozamú

Polgár Peti énekel: https://www.youtube.com/watch?v=ptekqebPC_AA kávé elterjedése körüli jogi viták a 16. századbanA tej barát vagy ellenség?

Előadássorozat első része a youtube -on: https://www.youtube.com/watch?v=kq65frqzYXs

Egyszer majdcsak kiderül, hogy kiknek van igaza!
Felfigyeltem arra, hogy mind a két tábornak megvannak a logikus érvei.Mit gondoltok hány éves Túró Rudi? :)

Leleplező videó: http://www.youtube.com/watch?v=Pu-0eiQgG6Q
Akár egészséges, akár nem, én szeretem!MI A BAJ A TEJJEL? Az állatvédelem szemszögéből

A szarvasmarha, ahogy minden más emlős is, csupán az utód megszületése után termel tejet egy relatíve rövid ideig azzal a céllal, hogy az első hónapokban azzal táplálja a kicsinyét.

Ahhoz, hogy ezt a természetellenesen magas tejhozamot elérjék, a teheneket koncentrált fehérje száraztápon tartják a számukra normális fűfélék helyett, ami komoly anyagcserezavarokhoz vezet. Nem vezethet. Vezet. Ez rendszerint állandó hasmenésben és a gyomor súlyos fájdalommal járó elsavasodásában is megjelenik.
A tejelő teheneket minden évben művi úton (inszeminációval) termékenyítik meg, illetve a módosabb gazdák embrió transzplantációval.

Amikor egy tehén világra hozza a borját, pár órán belül elveszik tőle – ha nem így tennék, meglehetősen kevés tej jutna az embereknek. Természetüknél fogva a tehenek bensőségesen kötődnek az utódjaikhoz és ha lehetőségük van rá, születésük után egy teljes éven át gondozzák, óvják őket. Bevett gyakorlat, hogy a frissen született borjúkat elrángatják anyjuk mellől a tehén hisztérikus bömbölése közepette. Más helyeken éppen a tehenek kitöréseit megelőzendő, szülés után elszállítják az anyaállatot, hogy zavartalanul vehessék ki a borjat az elletőből. Ahogy az ember anya is, a szarvasmarha is őrjöngő, kétségbeesett és mindenre elszánt, ha nem találja a kicsinyét. Napokig bőgnek, tombolva keresik a borjaikat. Ilyenkor nem ritkán nekimennek a tejüzem dolgozóinak, rúgnak és harapnak.

Az elszakítás után a tehenek napokig gyászolják a borjaikat. Az elkeseredett tehénbőgés megszokott hang a tejüzemek környékén élőknek. Miután a borjakat elviszik, a tehenekre naponta kétszer fejőgépeket csatlakoztatnak, hogy serkentsék és fenntartsák a tejtermelésüket.

Jaj!

Egy 22 másodperces videó is tartozik az íráshoz!

Jaj, drága Istenem! http://www.youtube.com/watch?v=wAvgM6Xbku4

Forrás: http://veganallatvedelem.blogspot.hu/2012/12/mi-baj-tejjel.htmlKészítsd el Kleopátra tejes-mézes fürdőjét!

No, ezt kipróbálom, mert csak 1 liter tej kell hozzá!

Már Kleopátra is tudta, hogy a tej és a méz kombinációjával készített fürdőben megmártózva szinte úgy érezhetjük magunkat, mint aki újjászületett. Ne is habozzunk tovább és készítsük el magunknak mi is ezt az élénkítő és szépítő fürdőt!

Hozzávalók

• 1 liter zsíros tej
• ½ csésze méz (lehetőleg akác)

Elkészítése
Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

Első lépésként mindenképpen a ½ csésze fertőtlenítő hatású és bőrnyugtató mézet oldjuk fel az egy liter tejben, majd ezt követően öntsük bele az izomlazító hatással is rendelkező, nyugtató meleg fürdővízbe. Legalább 20 percen keresztül maradjunk benne ebben a kellemesen relaxáló fürdővízben, majd utána langyos vízzel zuhanyozzunk le és törölközzünk meg. Egy ilyen mézes-tejes fürdőt követően szinte úgy érezhetjük magunkat, mint aki újjászületett, hiszen a tej és a méz kombinációja bőrünket bársonyosan puhává és csillogóvá teszi.

Forrás: http://www.femcafe.hu/cikkek/fashion-beauty/keszitsd-el-kleopatra-tejes-...

Ez tényleg jól hangzik!Tényleg csak a miénk a rögös túró?

Románia

Elsőként egy Erdélyben élő barátunknál érdeklődtünk, hogy kapható-e náluk a magyarországihoz hasonló túró a boltban. „Tehéntúró?” – kérdezett vissza, mivel ott azért a juhtúró elsőbbséget élvez, majd székelyesen szűkszavú választ adott: „Van, úgy kell kérni.” Ha viszont házi túrót szerzünk, akkor valószínűleg egy kemény, fehér rudat kapunk, ez a juhtejből készített székely túró, amit majdnem úgy lehet szelni, mint a sajtot, és sokáig eláll. Ha megérik, egészen csípőssé válik.

Anglia

Tényleg csak a miénk a rögös túró?„Londonban nincsen ilyen túró, csak magyar boltban, vagy talán a lengyeleknél – mesélte egy kitelepült reklámszakember. – A cottage cheese picit más. Totál íztelen, az állaga folyósabb, és a kis darabok nincsenek tömbbe préselve.

Ciprus

„Én soha korábban nem találkoztam a túróval, csak amikor először ettem körözöttet – emlékszik Konstantinos Ciprusról, aki két évig tanult a Műszaki Egyetemen Budapesten. – Nálunk Cipruson nincs túró, legalábbis én nem találkoztam vele. Amikor a diploma után végleg hazautaztam, tíz zacskóval vittem haza.”

Chile

„Két évig Santiago de Chilében éltem, ahol nemcsak a túró, de a tejföl és a mák is hiánytermék, és sajtokból is csak pár alapfajtat létezik – mesélte Tünde.

Máshol más a túró

„Abban a formában máshol nem létezik túró, ahogy mi használjuk – összegezte a helyzetet Harmath Csaba, a Nők Lapja Café gasztroszakértője. – Külföldön úgy kerül piacra, mintha tejfölös túró volna, a miénk sokkal szárazabb. A németek túrója viszonylag közel áll a miénkhez, van benne rögösség, de nem olyan száraz. Erdélyben létezik még a zsendice, de az savóból készül, nem tejből. A törökök pedig túrószerű friss sajtot készítenek, de az már sokkal keményebb, mint a mi túrónk.”

Forrás: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20120814/magyar-turo/Boci boci tarka :)Skót tej :)

Egyszer egy angol elment kirándulni Skóciába. Mivel olvasott skót vicceket, meg akarta tudni, hogy az itt lakók tényleg zsugoriak-e, ezért bekopogott egy házba és egy pohár vizet kért.
Erre egy hölgy gyönyörű bögrében egy pohár tejet hoz neki. Az angol jóizűen megissza, majd így szól:
- A skót viccek nem is igazak, én egy pohár vizet kértem, mégis egy bögre tejet kaptam.
- Áh, kedveském ezt már úgysem itta volna meg senki, hisz belemászott és megfulladt benne egy patkány.
Az angol kezében megremeg a bögre és elejti. Erre a hölgy felháborodva:
- Hé ember, hát maga mit csinál? Eltörte a nagyi bilijét! :)

Forrás: http://www.viccesviccek.hu/Skot_tejManipulált élelmiszerek

"Sajnos az élelmiszereken keresztül is manipulálva vagyunk". Elhiszem. Igazad van!

Manipulált élelmiszerek: http://www.youtube.com/watch?v=sM4I3eEivPsEgy régi dal: Ma nincsen tej! :)

Herman's Hermits - No milk today: http://www.youtube.com/watch?v=AopIr7T-Zq4

... és egy feldolgozás: http://www.youtube.com/watch?v=dfi14yFzFp0szerintem

a probléma forrása az, hogy a tej, az nem tej, és a tejtermékek se tejből készülnek.

Sajnos az élelmiszereken keresztül is manipulálva vagyunk. Észre sem vesszük, milyen vegyületeket és információkat építünk ezáltal magunkba.Ezek a fotók megleptek