A hamisság és az igazság

"A hamisság és az igazság elmennek együtt fürdeni egy szép tóhoz.
A hamisság - merthogy ilyen a természete - gyorsan kiúszik, fölveszi az igazság ruháját, és távozik.
Mire az igazság is kitempózik, azt látja, hogy a parton már csak a hamisság ruhái vannak.
Az igazság eltöpreng, mit csináljon. Végül úgy dönt, a hamisság ruháját nem veszi föl, ezért aztán meztelenül marad. Mivel a hamisság az igazság ruhájában jár, mi emberek rezzenéstelen arccal fogadjuk el, adjuk tovább, sulykoljuk másokba - és amikor az igazsággal találkozunk, az háborít föl.
Rettenetesen kikérjük magunknak, dühösek leszünk rá, meztelensége indulatokat vált ki belőlünk, és minimum rászólunk, hogy öltözzön föl."

(Részlet Pál Feri idén ősszel megjelenő A szorongástól az önbecsülésig című könyvéből)

Címkék:

HozzászólásokÖtből négy magyar megszüntetné az óraátállítást

Én is közéjük tartozok! „Bár évről-évre rengeteg kritika éri, vasárnap hajnalban áttérünk a téli időszámításra: hajnali 3 órakor kell visszaállítani az órákat 2 órára”.
folytatás: http://faktor.hu/faktor-oraatallitas-teli-idoszamitas?source=hirkereso
Javaslom a népszavazást!

"A nyári időszámítás gondolata az amerikai diplomata és feltaláló, Benjamin Franklin nevéhez köthető. Párizsi nagykövetként Franklin 1784-ben levelet írt a Journal of Parisnak „felfedezéséről”, miszerint a nap, amint felkel, rögtön fényt ad, így az éjszakai bagoly módjára élő franciák gyertyaégető módszere nem a leghatásosabb és nem túl költségkímélő.

„Benjamin Franklinnek egy alapkoncepciója volt” – kezdi okfejtését David Prerau, a Nap mérete: a nyári időszámítás vitatott története című mű szerzője. Franklin azt szerette volna, ha mindenki a Nap "szabályai" szerint élne. Az ötletek között szerepelt az az elképzelés is, hogy minden napfelkeltekor elsüssenek egy hadászati ágyút.

Mások a nyári időszámítást sokkal komolyabban vették, különösen az angol William Willett. 1908-ban terjesztette be a parlamentnek az óra előreállításának ötletét a nyári hónapokra vonatkozóan, ám elképzelését lesöpörték az asztalról. „Willet állhatatos fickó volt, javaslatát 1909-ben, 1910-ben és 1911-ben is benyújtotta, ám a parlament minden egyes alkalommal elutasította azt” – így Prerau. Willet-t ez nem tartotta volna vissza terve megvalósításának szándékától, ám 1915-ben meghalt, így nem élhette meg ötletének megvalósulását."

Most pedig mondok egy nagy igazságot! Magyarországnak SOHA nem lenne szabad külföldi mintákat másolni!:)

:)) Köszönjük:)