10 lelki jó tanács

1. Soha ne vitázz senkivel, mert aki még Önmaga érzéseivel harcol, úgysem képes Téged megérteni.
2. Ha nincsenek elvárásaid, soha nem fogsz csalódni.
3. Fogadd el partnered olyannak amilyen, de csak is addig viseld el, amíg mind ez boldogsággal és egészséggel tölt el, hiszen nem áldozatnak vagy a Földön, hanem hogy boldog legyél.
4. Önmagad Lelkét akkor vagy képes képviselni, ha tudod ki az az Én, tehát nem kevered Lelked szükségleteit, vágyaid elvárásaival.
5. Igaz Hitedben akkor élsz, amikor egészséges és boldog ember vagy, hiszen szeretetben élsz, Lelked - Igaz Éned képviseletében. Tudd, minden érzést egy szellemiség képvisel, e kép Hittel él minden lény, és mindenki Önmaga Hitét képviseli, legyen az pozitív vagy negatív érzés.
6. Az őszinte szeretetre épült párkapcsolatokban, a szeretet és megértés - a béke és harmónia elsődleges, és minden anyagi elvárás csak utólagos beteljesülés.
7. Soha ne add fel Lelki értékeid, a becsületet - irgalmat - jóságot az önzetlenséget egyetlen emberi v. anyagi kiváltságodért sem, mert ezzel Önmagad Lelkét tagadod meg - valódi Éned ellen élsz.
8. Legyél alázatos, de soha ne alázkodj meg. Legyél tisztelettudó, és soha ne legyél képmutató anyagi v. személyes vágyaid elérése érdekében. Legyél mindig Igaz Lelki értékeidhez méltó, és ne add meg magad mások általad hamisnak vélt "igazának". Fogadd el hogy létezik ilyen - olyan vélemény, de soha ne képviseld és támogasd azt. Mi az igazság? Soha nem teszek olyat, mely a földi civilizáció bármelyikének is negatív hatást - érzést eredményez!
9. Soha ne élj olyan kapcsolatban, ahol félelemet - kétséget - féltékenységet - bizalmatlanságot érzel, hiszen csak azt érzed, amivel táplálnak, tehát amit partnered képvisel. Mindez a hamisság kapcsolata. Feszültté - frusztrálttá, majd beteggé tesz Téged. Tudd a bizalom az őszinteség kapcsolata, egyértelmű boldog Tiszta Lelki és Tudat állapot.
10. Higgy abban, hogy Isten maga a szeretet és a boldogság - béke és megértés, türelem és jóság, e kép minden cselekedete az önzetlen szeretete által csak is egészséget teremt számodra.

HozzászólásokA hamisság kapcsolata helyett

"Soha ne élj olyan kapcsolatban, ahol félelemet - kétséget - féltékenységet - bizalmatlanságot érzel, hiszen csak azt érzed, amivel táplálnak, tehát amit partnered képvisel. Mindez a hamisság kapcsolata."

Nem ilyen kapcsolatra vágyom, ... hanem tiszta szerelemre:

A szerelemről most azt gondolom: - Hogy mihelyt az ember a bensőségnek, meghittségnek eddig a stádiumáig jutott el... mihelyt valakivel úgy tud beszélni, mintha saját magával beszélne... nem is mintha saját anyjával volna együtt, hanem anyjáról képzelt ideáljával... - szóval lélek és lélek között semmi idegenség, semmi akadály, hamisság, alakoskodás... mikor nincs szükség ravaszkodásra: - mert szív szívhez szól... szívtől szívig egyenes az út: ez éppen, a legtisztább szerelem!

Füst MilánElső tanács

"Soha ne vitázz senkivel, mert aki még Önmaga érzéseivel harcol, úgysem képes Téged megérteni."

Nem szeretem a vitákat.
Állítólag: léteznek építőjellegű, előrevivő viták is, de olyanokkal csak szakmai vonalon találkoztam.:)

kedvesek vagytok, az érdem azonban nem az enyém.
A facen jött szembe, s mivel engem is megérintett, megosztottam itt, veletek. :)Szmörcsi :)

Elmentettem :)Gratula! :-))

Gratula!

:-))Soha ne add fel Lelki értékeid!

"Soha ne add fel Lelki értékeid , a becsületet - irgalmat - jóságot az önzetlenséget egyetlen emberi v. anyagi kiváltságodért sem , mert ezzel Önmagad Lelkét tagadod meg - valódi Éned ellen élsz."

Ne add el/ ne add fel önmagad, - vagyis amilyen valójában vagy, - például: anyagi érdekből!
A hetedik lelki tanács engem erre figyelmeztet....

"Ha nincsenek elvárásaid , soha nem fogsz csalódni ". Úgy érzem, ezt sikerült megvalósítanom.
Nem várok már, senkitől semmit.

Szép bejegyzés, szép képpel.