Miért nehéz egyszerre spirituális úton járni és világi életet élni?

Miért nehéz egyszerre spirituális úton járni és világi életet élni?

Mert se a spirituálisnak gondolt, se a világinak gondolt élet nem elválasztható egymástól.

Kérdés:
„Miért nehéz egyszerre spirituális úton járni és világi életet élni?”

Válasz:
„Mert a legtöbb spirituális embernél a spiritualitás arról szól, hogy szeretne egy kicsivel kényelmesebb és kevesebb szenvedéssel járó életet. „Egyre jobban” szeretne lenni, mert a programozottság azt mondja: soha nem lehetsz tökéletesen hosszan rendben, mert mindig jön valami probléma, amit meg kell oldanod, amit nem szeretnél, és ezeket kezelned kell. Majd akkor leszel tökéletesen boldog, ha pont pont pont. Ide, a pontok helyére be lehet tenni a megvilágosodást, a Mennyországot, vagy bármi mást. A spiritualitástól az ember azt várja, hogy minden problémára megoldást nyújt majd valami láthatatlan erő vagy a vak hit.

A legtöbb esetben erről van szó. Van, aki új számítógépes kütyükért rajong, és van, aki az autókért van oda, és vannak spirituálisnak hívott emberek, akik valamiféle ezoterikus dolgokban élik ki magukat, majd ezeket a dolgokat egyfajta szebb és rózsaszínűbb köntösbe bújtatják, mintha különb és jobb lenne ez a nem-spirituális dolgoknál. Természetesen ez az esetek legnagyobb részében van így, de nagyon sok spirituális irányzatnál (is) megjelenik, hogy a „miénk a jobb”, „mibennünk több a szeretet, mint a hétköznapi emberekben”, „mi milyen fennköltek vagyunk, hogy ilyen magasztos dolgokkal foglalkozunk”. Ezek persze erős sarkítástok, de a bölcs olvasó meg tudja találni önmagában is ezeknek a nyomait.

Vegyünk egy „hétköznapi” esetet, aki nagyon szereti az új telefonját, és évről évre újabb telefont vesz magának, a legújabb bigyót, hogy még többet tudjon, még többre képes legyen. Ez őt örömmel tölti el, ennek számára értéke van, holott lehet, hogy más ezt értéktelennek látja. Ugyanakkor a telefon önmagában egy roppant hasznos dolog, nincs vele semmi baj, csak ebben az esetben túl van értékelve.

Ugyanígy van ez a legtöbb spirituális embernél: találkozik valamilyen szellemi vagy new age-es dologgal, és ezt túlértékeli. Mindenét odaadja, mondjuk egy eszméért, amivel jobb embernek érezheti magát – mint a telefonos emberünk, aki jobb embernek hiszi magát, mert jobb telefonja van. Persze mind a kettő egyfajta hazugságon alapul.

Ebből a szempontból a legtöbb spirituális ember – természetesen a kedves olvasó nem tartozik ide – egyfajta menekülésre használja a spiritualitást. Egy kicsit jobb lehet a világ, ha elhiszem, hogy ha naponta mantrázok, akkor szebb lesz. S igazából ugyanaz a személyiség marad továbbra is, de elhiszi, hogy ő jobb és tesz valamit a világért – ez roppant spirituális. Ismétlem, nem magával a telefonnal vagy az adott tanítással van a baj, hanem annak túlértékelésével. Természetesen, mert az ember általánosságban keresi azt a törvényt és igazságot, ami minden válaszra megadja a választ, és vigaszt nyújt.

És akkor jön egy életesemény, ami előhívja a VALÓDI ént a túlértékelt felszín mögött, és megmutatkozik az ember valódi arca… és kiderül, hogy ezek a spiri dolgok mégsem működnek úgy, ahogyan elvárjuk őket. Legtöbbször csalódás követi mindezt, ami általában azt mondatja: nem vagyok elég jó, még jobban kell csinálnom, még többet kell szeretnem, még jobb gyógyítónak vagy bárminek kell lennem.

Nos, – és egyben utalnék az írás elején feltett kérdésre – ezért nehéz spirituális úton járni és világi életet élni: mert se a spirinek gondolt, se a világinak gondolt élet nem elválasztható egymástól. Ez a spirituális világ nagy illúziója. Hogy el lehet menekülni ebből a valóságból. Hogy majd egy másik dimenzióban jobb lesz, és megoldódnak a problémák.

A lélek hatalmas erőket fektet abba, hogy ide jöhessen – majd történik egy kis szerelmi csalódás, üres pénztárca vagy más KIHÍVÁS, és azt mondja: nem meditáltam elég erősen, nem elég erős a spiritualitásom.
A következő dimenzió pedig – és ezzel lehet, hogy elkeserítelek – de tartalmazza ezt a dimenziót.
Ennek alátámasztása egy könyvben vagy egy hosszabb kurzuson lehetséges, sajnos kinövi ennek a cikknek a kereteit. De a lényeg az, hogyha ahogyan a harmadik dimenzió is tartalmazza a második dimenziót, ugyanúgy az a nézőpontváltás (dimenzióváltás) amit sokan várnak valójában nem ennek a dimenziónak az elhagyása, hanem egy kitágítása. Ami tartalmazza a harmadik dimenziós kihívásait. Tehát, nincs kiút ebből a dimenzióból, nem tudsz elmenekülni a problémáid elől…

S azt gondolom, hogy a legtöbb ember (akármilyen világnézete is legyen) egyszerűen csak el akar menekülni a kihívások elől, nem szeretne kihívást, negatív életeseményt, és erre keres megoldást.
Ugyanakkor ezen bizony keresztül kell mennie annak, aki keresi magát ebben a hatalmas spiri-ezo útvesztőben.
A veszélyt az rejti magában, hogy nagyon beragad az ember egy-egy eszmébe. De ez a beragadás sokszor egész ÉLETIDŐKET emészt fel. Amivel nincs baj, csak az a kérdés: szabaddá tesz téged az adott spiri dolog, vagy elvesz tőled (vagy másoktól) valamit?

Tehát, összegezve: ha azt érzed, hogy nehéz egyszerre spirituális és valódi életet élned, akkor valószínűleg szeretnél elmenekülni önmagad vagy a világ dolgai elől. Csak te nem mondjuk a füves cigihez nyúltál, hanem más – magasztosabbnak tartott – eszméhez. Természetesen nem magával az adott hitrendszereddel van a gond, hanem azzal, hogy mire és hogyan használod. De szeretnélek megnyugtatni, hogy ezen szerintem mindenkinek keresztül kell mennie, ami a felébredéshez vezet. De a felébredés nem az, hogy elhagytad a világi életedet, hanem az, hogy meglátod hogyan TELEJES a világ mindennel egyetemben, és minden a legnagyobb rendben van az egészben.”

* * *

Kérdés: „Hogyan lehet megtalálni az egyensúlyt a lemondás és az élet örömei között?”

Válasz: „Honnan ered, miből fakad az az idea, hogy valamiről le kell mondani? Ahogy az előző válasz esetében is írtam: ha tőled elvesz valamit egy eszme, akkor nem tesz téged szabaddá. Ha ez lemondás számodra, akkor az nem táplál téged, nem tesz téged egészé. A legtöbb lemondás valamilyen elméletből (egó által közvetített elméletből) fakad. Ha a lemondás nem lemondás, akkor az eszedbe sem jut! Akkor az természetes dolog.
De nem azért nem csinálod, mert lemondasz róla, hanem mert egyszerűen nincs benned, és kész.

Vegyünk egy példát. Nem gyűjtök bélyegeket. Lemondtam a bélyeggyűjtésről? Nem, eszembe sem jut, hogy bélyeget gyűjtsek. Ez nem lemondás, hanem a természetes valóm. Mondjuk, azt tanulod, hogy mondj le a húsról – de imádod a húst, akkor ez a te természetes valód, hiába mondja azt egy vallás, hogy csak akkor világosodhatsz meg, ha nem eszel húst, és csak akkor lehetsz egészséges. Ha szereted, és vágysz rá, egyél.
Ha neked lemondás, akkor ne tedd.

Mi a különbség a bélyeggyűjtés és a húsevés között? Esetleg vegyünk valami „durvábbat”, mondjuk a hazudozás között? Semmi, az ég egy adta világon semmi. Ez is egy dolog, az is egy dolog.

Csak az elme, az emberi elme tesz különbséged a dolgok között, hogy jó vagy rossz, hogy kell vagy nem kell – az Isteni Bölcsesség tükrében minden dolog pusztán csak van, és pont olyan, aminek lennie kell.

S hidd el, ha nem állsz ellen a hazudozásaidnak – vagy a bélyeggyűjtésednek – , megtapasztalod azt TISZTA formájában, utána kiélted ez irányú hajlamaidat, és többet nem fogsz rá vágyni. Miért?
Mert kiélted. De amíg LEMONDASZ, és nem mered kiélni – örökre irányítani fog téged, hogy nehogy hazudni, vagy húst enni, vagy bélyeget gyűjteni merj.

Az élet örömei… nos, az élet örömei ugyanennek a dolognak a másik pólusa: ki mondja meg, hogy ez életöröm? Honnan fakad belőled, hogy valami életörömöt ad? Ha mondjuk naponta háromszor lenyomsz egy felest, lehet, hogy ez örömmel tölt el – de mi ennek a motivációja? El tudod magadban ezt fogadni? Vagy utálod ezt magadban?

S ha egy ÖRÖM VALÓDI és TERMÉSZETES, akkor nem fogsz azon gondolkodni, hogy ez az öröm most jó-e neked, vagy le merj-e mondani róla. Ha állandóan eszel, és utálod magad, hogy eszel: nos, az nem természetes benned. De ne állj ellen neki, éld meg, és meg fogod unni az ennivalót. De amíg ellenállsz – folyamatosan fog vonzani.

Ez a dolgok dinamikája.”

Ezek a válaszok csak részei az egésznek, sokkal több van mögötte, ami még kifejtésre és megmutatásra szorul, amit részletesen az Átalakulás Iskolájában szoktam megtenni. De minden nézőpont helyes – nem is szeretném a fenti nézőpontot semmiképpen rád erőltetni! Lehet, hogy hülyeségeket írtam, vesd el nyugodtan!!!
Ha egy picit is segített abban, hogy esetleg másképp nézz dolgokra, akkor meg használd fel saját magad számára nyugodtan. De nem ez a tuti, nem ez a válasz. Mert minden válasz által Te leszel több.
Nem a válasz több…

Írta: Kiss Balázs Kunó

Forrás: http://csillagmag.hu/irasok/miert-nehez-egyszerre-spiritualis-uton-jarni...

Kis plussz: http://www.youtube.com/watch?v=5AUKynrIFQI#t=219

Szeretettel:Ági

Hozzászólásokmeadc

michael kors
Nike Air Max 2017
ugg boots
michael kors outlet
pandora deutschland
kate spade handbags
Prada bags
Jared Jewelry - Official
Prada Outlet
michael kors outlet online
Longchamp tote
snow boots uk
snow boots
pandora jewelry
baseball jerseys
nike jordan shoes
prada outlet woodbury
Burberry Shirt - Official
discount oakley sunglasses
Nike Air Force 1 Homme
kate spade
prada sunglasses
ray-ban aviator
official kate spade website
official coach outlet site
Kay Jewelers - Official
swatch watch
pandora uk
michael kors
coach outlet online
ray ban justin
burberry purse
michael kors outlet online
Sunglasses outlet sale
Nike Air Max
puma outlet
burberry outlet
pandora uk
mens sunglasses
nike air max 95
Longchamp outlet
michael kors bags
ray ban sunglasses sale
Jewelry Armoire - Official
basketball jerseys
louis vuitton purse
michael kors outlet online
birkenstock outlet
puma sneakers sale
puma outlet online
coach outlet online sale
kate spade wallet outlet
Ray Ban sunglasses
pandora jewelry sale
Air Max Enfants
Dreamland Jewelry - Official
Coach Sunglasses Outlet
birkenstock sandals
pandora rings
80's Fashion
ralph lauren polo
prada outlet online
Hermes Outlet
Wholesale Outlet Sale
official chrome hearts
chrome store
prada online
citizen watches
Watches
Nike Air Jordan Enfants
birkenstock sandals
Nike Free Run
rayban prescription sunglasses
Prada Sunglasses - Official
yeezy shoes
pandora rings uk
michael kors outlet online
sunglasses outlet
birkenstock gizeh
ẩm thực
Nike Air Max Chase
nflshop com
Jewelry Armoire - Official
michael kors purses
pandora jewelry uk
Nike Air Jordan enfants
ugg boots
birkenstock uk
nike huarache shoes
canada goose sale
pandora uk
michael kors outlet online
Nike Air Max 90
michael kors outlet online
Nike Air Max Enfant
breitling watches
Nike Air Max
kanye west shoes
kate spade outlet
Nike Jordans
canada goose sale online
coach tennis shoes
Air Jordan 10
michael kors
fulam shoes
pandora sale
kate spade handbags
Nike Air Jordan
puma outlet
louis vuitton us
Air Max Enfants
Nike Shox R3
Diamond Rings - Official
Nike Air Max 180
omega watches
puma sneakers
louis vuitton australia
articles
under armour outlet
prada purses
Adamson
Online Oyun
Nike Free 3.0
kate spade outlet online
chanel bag
Nike Free
coach outlet
sunglasses
puma shoes
sunglasses
timberland shoes
homepage keywords
michael kors outlet online
football jerseys
Lisinopril 10mg Us
Add Your Link Free
Nike Air Max Enfant
puma sneakers
michael kors us
Air Max 95
coach factory outlet
Nike Air Max 90
BURBERRYburberry australia
Wave Prophecy 2 Shoes
Jordan Fusion Femme
pandora charms
puma sneakers outlet
Pharmacy Discount Network
louis vuitton outlet online
rolex watch
Premier Jewelry. - Official
pandora jewelry
michael kors outlet
yeezy boost 350 shoes
Air Jordan Retro 3
gucci watches
pandora uk
Nike Schuhe Herren
coach australia
Wedding Rings- Official
Air Max 180 Homme
Doxycycline
ray ban polarized sunglasses
ray ban sunglasses
hermes bag
nike shox
payless shoes
yeezy boost 350
Oakley Sunglasses
hermes belt
birkenstock
payless near me
mcm outlet online
ray-ban sunglasses
Air Max 180
michael kors outlet
Air Jordan Homme
Oakley Sunglasses
tiffany co
Prada Bags
wayfarer sunglasses
burberry outlet online
Nike Air Max
Oakley Sunglasses
louis vuitton outlet online
ray ban shop
polo outlet online
Air Jordan Fly 23
pandora rings
mk outlet online
pandora uk
ray ban outlet
birkenstock outlet
Nike Air Jordan Enfants
Jared Jewelry - Official
abercrombie canada
coach outlet online
Engagement Rings - Official
Abercrombie Fitch
pandoracharms
kate spade bags
burberry australia
yeezy boost 350 white
michele watch
michael kors outlet
ua shoes
ray ban wayfarer
Air Max 180
burberry outlet
Nike Air Max 90 pas cher france
michael kors outlet
coach australia
nbastore
Nike Air Max 1
Nike Hyperdunk Shoes
nike shoes
ray ban sunglasses
kate spade outlet
coachs outlet
Nike Air Max 90 Mes
softball jerseys
prada handbags
michael kors watches
Prada Shoes - Official
Prada Shoes - Official
michael kors
louis vuitton
Nike Blazer Femmes
Wave Prophecy 2 Shoes
fake sunglasses
michael kors bags
Air Jordan Enfant
kate spade outlet
tiffany co
ray ban outlet
hermes outlet
birkenstock
coach bags
michael kors outlet
pandora charms
The Retail Compliance Association
spendless shoes
coach outlet online
yeezy boost 350 shoes
prada online
basketball jerseys
Nike Air Max 2017
prada sale
Nike Air Max
ray-ban glasses
louis vuitton outlet online
nike shox
tracking ups
Jimmy Choo Shoes
salomon sneakers
pandora charms sale
Air Max 90
kate spade outlet
Nike Free
ugg uk
rayban prescription glasses
prada outlet online
nike free shoes
pandora.com
michael kors australia official
Nike Zoom
Kate Spade - Online Sale
ray ban online
ray ban outlet
official michael kors
hockey jerseys
hermes bag
ray ban sunglasses outlet
nike outlet shoes
ray ban sale
nike running shoes
michael kors outlet online
ray-Ban sunglasses
prada outlet bags
ray ban frames
outlet sale
pandora charms sale clearance
football jerseys
Promise Rings - Official
burberry scarf
louis vuitton outlet
ray ban sunglasses
pandora rings
birkenstock sandals
ray ban wayfarer sunglasses
pandora charms
puma oulet sale
payless shoes
Nike Air Max
Green Cleaned
Nike Air Max 2017
pandora rings
Nike Air Max 2017
coach outlet online
Nike Air Jordan Homme
birkenstock sandals
louis vuitton bags
payless shoes
nike store
Jordan Flight 45 Femme
michael kors outlet bags
louis vuitton outlet online
Air Jordan Femme
Air Max 1 Homme
nike jordan shoes
Air Max 180
Pandora Bracelet - Official
louis vuitton outlet
michael kors
Nike KD 8
boulder shoes sew repair
coach usa online
burberry outlet
kate spade purses
Rolex Watch
moncler outlet
Air Max 90 Femme
backlink
Nike Boots
Premier Jewelry - Official
chrome store
prada outlet online
north face sale
moncler sale
ralph lauren sale
Zales Jewelry
Salomon Speedcross Shoes
hermes belt
Michael Kors Handbags Outlet Sale
ray ban uk
shoes sale
sunglasses sm
Nike Air Jordan Enfants
michael kors outlet
ray ban outlet
ray ban clubmaster sunglasses
Kruz-graphix
shop mlb
hermes outlet
poly sunglasses
michael kors
evbid
pandora bracelets charms
Wine
Nike Air Jordan Enfants
coach outlet
coach outlet
payless shoes online
Lifestyle
Air Max 90 Femme
chrome store
Nike Air Max Femme
diesel watches
birkenstock
ugg uk
Air Jordan 11 Femme
burberry outlet
michael kors watches
yeezy shoes
birkenstock outlet
pandora uk
timberland boots
skechers shoes
Nike Free
Celine Outlet Sale
Nike Air Jordan
spades uk
pandora necklaces
michael kors
Nike Air Force
michael kors uk online
burberry outlet sale
under armour shoes
puma suede outlet
louboutin shoes
kate spade outlet store
payless shoes
Nike Dunk SB Low
kate spade outlet
ray ban erika
Nike Free Run
oakley holbrook.
under armour stock
casio watches
Adidas Outlet
celine outlet online
sunglasses hut
hot dor
oakley frogskins sunglasses
kate spade
Brighton Jewelry - Official
burberry australia
seiko watches
puma sneakers online
Cartier Watches
puma shoes
prada us
coach handbags sale
trazodone100mg
Coach Handbags
kate spade italy
burberry outlet online
rayban sunglasses
burberry outlet canada
prada outlet sale
birkenstock sandals
Nike Air Jordan Enfants
nike running
pandora rings
oakley sunglasses
prada outlet
timberland outlet
sunglasses store
official michael kors
top sunglasses
moncler jacket
moncler us
yeezy boots 350
ray ban sunglasses
Nike Free Run
Dreamland Jewelry - Official
ray ban shop
Nike Air Max 1
Nike Free
Prada Sunglasses - Official
piumini moncler replica
burberry scarf
puma outlet
puma suede
coach outlet online
the beat
Nike Schuhe Damen
michael kors bags
coach watches
kate spade outlet online
puma outlet
Burberry Australia
pandora sale
myhermes parcel shop
michael kors
baseball jerseys
clb shoes sale
Brighton Jewelry - Official
michael kors outlet
Hugo Boss Store
sunglasses
coach carter
gel kayano
Nike Air Max Couple
coach outlet store
coach outlet us
Chanel Outlet
coach sale
chrome store canada
under armour
handbags online sale
prada wallet men
birkenstock canada
ray-ban eyeglasses
Nike Air Max 2017
kate spade outlet
moncler outlet
Michael Kors Outlet
michael kors
Nike Air Jordan Enfants
prada outlet online
me adc8.24:)Spiritualitás, ébredés jelei

Úgy gondolom, ez is ideillik. Biztosan átéltünk már mindannyian hasonlót...

Spiritualitás, ébredés jelei:

1.
Megmagyarázhatatlan eredetű fizikai fájdalmak
Erős, hol tompa, hol nyilalló fájdalom,
főként a vállak, a hát és a nyak tájékán.
A DNS szintű, intenzív változás jele.
Elmúlik!
2.
Indokolatlan szomorúság, valahol legbelül,
nagyon mélyen.
Ez a nehéz érzés múlt elengedéséből fakad.
Olyan érzés, mintha elhagynád a régi otthonod,
ahol nagyon sokáig éltél, és beköltöznél egy új házba.
Sok energiát igényel az,
hogy hátrahagyd emlékeidet és élményeidet.
Ez is elmúlik.
3.
Sírás.
Indokolatlanul fakadsz könnyekre, és nem tudnád megnevezni a sírás okát.
De ne félj, sírni egészséges dolog.
A sírás, a nevetés, és a víz (kívül és belül) segíti a megtisztulást
a régi hiedelmeidtől.
A könnyeiddel együtt elengeded a régi rossz energiákat is.
Ennek is vége lesz.
4.
Munkahely, vagy karrier váltás
Az átalakulás elmaradhatatlan kísérője.
Ami régen működött, már nem megy tovább.
Ahogyan te magad változol, úgy változnak a téged körülölelő dolgok is.
Ne bánkódj, és ne félj.
Engedd el a régit, és ne keseredj el,
ha öt-hat dologba is belevágsz egymás után,
látszólag sikertelenül.
Senki sem azonnal találja meg az új helyét, az új önmagát.
Próbálgatnod kell magad, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet
- és ehhez rá kell jönnöd, mik is valójában az igényeid,
a vágyaid és a szükségleteid.
5.
Eltávolodás a családi kötelékből
Egy régi karma kötött a vér szerinti rokonaidhoz.
Amikor kitörsz a karmikus körből, felbomlanak a kötések is.
Kezdetben úgy érezheted, hogy végképp eltávolodsz a családodtól,
és a régi barátaidtól.
De ez csak átmeneti állapot.
Új, tisztább, minőségibb kapcsolat alakul majd köztetek, ha fontos.
De már nem a rossz szükségletek, a pusztító függés fűz majd hozzájuk.
6.
Szokatlan alvási "rendellenességek"
Ezek igazából egyáltalán nem rendellenes jelenségek.
Tapasztalhatod, hogy éjjel 2 és 4 között megébredsz,
nagyon erős érzésekre, nagyon élénk gondolatokkal.
Ne aggódj, ez teljesen normális.
Jung is ezekre az órákra teszi a tudatalatti és a tudatos én párbeszédét,
és ha felébredsz rá, annál jobb.
Ne erőltesd az alvást, inkább írd le az érzéseidet!
7.
Intenzív álmok
Ezek az élénk képek gyakran ábrázolnak harcokat,
háborúkat, rémekkel vagy üldözéssel teli álmok kísérhetik az ébredésed.
Ezekkel valójában szinte szó szerint szabadulsz meg
a régi rossz energiáktól!
Álmodhatod azt is, hogy meghalsz, és hogy hátrahagyod a tested.
Ez a tudatos átmenet állapota.
És ennek is vége lesz.
Próbálj meg minél több időt a természetben tölteni,
az segíti a folyamatot.
8.
Meghallod a hangot.
Észreveszed, hogy egyre többször beszélsz saját magadhoz,
elmerülsz a gondolataidban,
miközben szinte megszűnnek a körülötted lévő dolgok, jelenségek.
Ekkor már nem csak álmodban,
de nappal, ébren is keresi a közös hangot a tudatod két szintje.
És ez még csak a jéghegy csúcsa.
Ezek a beszélgetések egyre természetesebbé,
koherensebbé és belsőségesebbé válnak.
Nem őrültél meg, csak haladsz az úton.
9.
Tájékozódási zavarok, néha egyensúlyvesztéssel párosulva.
Sokszor törhet rád az az érzés, hogy a lábad, hiába a földön jár,
tulajdonképpen nem fog talajt.
Megtántorodhatsz, hirtelen kapaszkodókat keresel,
nem érzed azt, hogy stabilan állnál a lábadon.
Olyan, mintha két világ közt lebegnél,
a tudatod néha kiszabadul a test lomhaságának fogságából,
és hátrahagyja azt.
Ez is elmúlik hamarosan.
10.
Magányosság, még nagy társaságban, emberek közt is.
Úgy érezheted, mérföld magas és széles falak szigetelnek el a többiektől.
Szeretnél belefolyni a beszélgetésekbe, szeretnél a társaság részévé válni,
de képtelen vagy rá.
Távoli leszel, és magányos.
A megszentelt föld a magányos vándoroké.
Ha ez az érzés aggodalommal tölt el, talán megpróbálsz erőlködni,
hogy újra másokkal lehess, de hiába.
Csak egy valakit kell megtalálnod, mélyen legbelül - a vezetődet.
Mostantól veled lesz, egész életeden át,
hol fogja a kezed, hol a vállára vesz majd, hol melletted sétál vidáman.
De nem leszel soha többé egyedül.
És visszatalálsz majd az emberek közé, ebbe a világba is.
Békésen, derűsen és magabiztosan.
11.
A szenvedélyek, vágyak elvesztése.
Senki és semmi nem képes vágyakat ébreszteni benned.
Megrémülhetsz, és azt gondolhatod, hogy beteg vagy, haldokolsz,
valami nagyon nincs rendben veled.
De ez teljesen természetes, ez is a folyamat része.
Megtisztulsz a fizikai tested és az egód, csillapíthatatlan,
sóvárgó követeléseitől, szabadságra lelsz a vágytalanság állapotában.
Ez pont olyan, mint egy szoftverfrissítés.
El kell távolítani a felesleget, hogy helyet adj az újnak, a jobbnak,
a fejlettebbnek.
12.
Honvágy
Talán ez a legnehezebb érzés, ami az átalakulásodat kíséri.
Nem tudod, hova vágysz, de elvágyódsz, haza akarsz menni,
de nem tudnád megmondani, hol is van ez a haza.
De megtalálod majd!
Néha azt érezheted, hogy a senki földjén állsz,
nem tudsz, és nem is akarsz hátrafordulni,
de képtelen vagy megtenni az első lépést előre,
mert félsz az ismeretlentől, a szabadságtól.
És nem is veszed majd észre, amikor megteszed.
Mert már nem leszel egyedül.
Az üresség, a csend, amit érzel magadban,
a karmikus köröd végét jelzi.
Amikor újra felállsz, és megújult, fentről kapott erővel nekiindulsz,
megtalálod az új utad.
Az út talál meg téged.
Új társakra találsz, emberekre, új helyekre,
egy új világra, belül és kívül is.

Forrás : Fénytestvérek oldal