MINDENKI tud MINDENT

„A kocogó, és a nem kocogó emberek között az a különbség, hogy a kocogó emberek lényegesen egészségesebben halnak meg. „

Talán első lépésben azt tisztáznám, hogy mért Tükröm Tükröm névvel sikerült felregisztrálnom magam az oldalra. Vajon nárcisztikus hajlamok vezéreltek volna, netán elakadtam a Grimm testvérek szövevényes mesevilágában, amiből negyvenen túl sem tudtam kikászálódni? Nos, egyik sem, csupán arról van szó, hogy meglátásomban minden, amit látunk, érzékelünk ebben a világban, a gondolataink, és az érzéseink következménye. Az anyagi világ, ami oly súlyosnak, nehezen elérhetőnek és formálhatónak tűnik, csupán tükröződés. Még a könnyed, légies gondolatokhoz és érzésekhez képest is elhanyagolható a súlya és a jelentősége. Mégis folyton igazolni akarja magát, és az erejét felettünk.

Megbuzicnám az eddigi gondolatok azzal, hogy mindezek alapján, minden elképzelésnek, még a legelképesztőbbeknek is van realitásuk a világunkban. Minden vélemény, és gondolat jogos, és azoknak az ellenkezője is. Tehát ma este sem azért tenyereltem rá a klaviatúrára, mert bárkit is meg kívánnék győzni az igazamról. Talán csak arról van szó, hogy unom magam. 

Visszaugrom a kocogós mottóra, de lehetett volna az is József Attila után szabadon, hogy:
„Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis! Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis....”

Szóval kocogjunk, vagy sem, legyünk tisztességesek, vagy sem? Vagy, éljük jól és boldogan ezt az életet, vagy sem? Ahogy én látom, a világunk változik. Nem állítom, hogy pont olyan gyorsan, ahogy én, vagy többen szeretnénk, de változik. És kétségtelen tény, hogy a változás szelét az is jól mutatja, hogy egyre többen érzik úgy, nem kérnek a sok szenvedésből, nehézségből, háborúságból, vagy betegségből. Szívesebben élnének végre egy könnyedebb, magátólérthetődőbb életet. De vajon ez a legfontosabb kérdés, vagy ez lenne az egyetlen kérdés?

Szerintem fontos kérdés, de épp nem az egyetlen. Fontos kérdés, milyen életet élünk. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a mostani napjaink mennyire nehezek, vagy könnyűek. Éppen ezért, ezzel is jó foglalkozni, és okkal is tesszük. Mégis most, ha csak néhány gondolat erejéig is, én továbblépnék ezeken a kérdéseken.

Megélni a mostani életünket épp oly fontos dolog, mint tudni a nyilvánvalót. Azt, hogy bár fontos mindaz, ami a mostani életünkben történik, ez mégis egy állomás, melynek volt előzménye, és lesz folytatása is. És ezzel eljutottunk a reinkarnációhoz, miszerint életünk folytonos újjászületések sorozata. Olyan születéseké, amelyek, és az abban lévő életek minősége, hol felemel minket, hol pedig letaszít. S bár úgy tűnhet, ezzel sok kérdést már megoldottunk ( nem volt soha ilyen jó dolgunk), ahogy én látom, még ez sem vezet sokkal messzebbre, mint ahonnan indultunk. Tudni azt, hogy voltak már előző életeink, és hogy lesznek is, még sok mindenre nem ad magyarázatot.

Mi lehet akkor az az tudás, ami ha nem is képes bár minden kérdésünkre megadni a választ, de alapjaiban eligazíthat minket, s talán sok mindent megmagyaráz? Jelenlegi boldogságunk, vagy boldogtalanságunk, mostani jó vagy rossz tetteink következménye lenne az igazi kérdés, vagy van itt még valami?
Szerintem az első két kérdés is fontos, csupán nem elegendő. Legalább is nekem nem volt az. S hogy mi lenne a következő lépés, talán egy újabb unatkozó pillanatomban megírom.  Bár, az én igazi mottóm a világon a legegyszerűbb, és így hangzik:
MINDENKI tud MINDENT.

HozzászólásokMINDENKI tud MINDENT?

Félő, hogy én a kivételek közé tartozom! :)Hozott Isten, kedves Tükröm Tükröm!

Az itteni debütálásod remekül sikerült! Gratulálok az írásodhoz!