A teremtés titka

Az ellentétek vonzása?

Hiányérzeted van? Mond, mi hiányzik az életedből? Nincs elég pénzed, nem tudod az érzéseidet megélni, mert magányos vagy, nem tudsz eljutni számodra vonzó távoli helyekre, nincs gyereked, kiskutyád, nincs lakásod, házad, vagy talán nincs egészség? De mért van ez?

Vannak vágyaid. Ebben a pillanatban is megéled ezeket a vágyakat. Most épp úgy, hogy a vágyaid ugyan benned vannak, de nem tudnak megvalósulni. Megélheted úgy is a vágyaidat, hogy szó szerint megéled azokat, vagyis azok megvalósulnak, vagyis hálás vagy, hogy sikerült az életedben megteremtened azt, amire vágytál, legyen az bármi.

Mi a különbség a megvalósult vágyak, és azok között a vágyak között, amiket nem sikerül megvalósítanod? Jóformán semmi. Ezt vedd észre! A kettő között csupán egyetlen aprócska különbség létezik. A vágyaidat megélheted így is, meg úgy is. Egy biztos, valamilyen formában megéled mindet. Tudod, ez a sorsod, ez mindnyájunk sorsa. Hogy megéljük a vágyainkat ezen a Földön. Ezt nem tudod elkerülni. Ha nem ezt teszed, attól leszel igazán rosszul. Érzed, ott van benned a belső késztetés, hogy a vágyaidat megéld. És ha nem élheted meg, annak tudod mi a következménye? Hogy már nem akarsz élni. Ha már nincsenek vágyaid, akkor az életed egyszerűen értelmetlenné válik. A vágyak motiválnak, a vágyaid késztetnek cselekvésre... és ez még akkor is igaz,amikor alszol. Mert akkor épp az a vágyad, hogy pihenhess végre.

Mindnyájunk sorsa, hogy megéljük a vágyainkat. Ez elkerülhetetlen. De mi a szabad akarat? Elmondom neked, a szabad akarat a felismerés.
Az okosok arról beszélnek, és igazuk van, hogy az emberiség a tudatosság korszakába lépett. Ettől akár meg is rettenhetsz. Állandóan figyelnem kell magamra, vagy a környezetemre? Ebbe bele lehet őrülni! És ezt jól látod. Ezért van az, hogy a tudatosság nem ezt jelenti :)

A tudatosság valaminek a felismerése. Első lépésben ez, hogy vannak vágyaid, és azokat kétféle képen élheted meg. Vagy úgy, hogy nem tudod azokat megélni, vagy úgy, hogy azok megvalósulnak. De még egyszer kérdezem, mi a kettő közti különbség, vagy mi választja el a kettőt egymástól? Mért van az, hogy vannak emberek akiknek ez sikerül, és vannak akiknek nem? És erre jön a jól bevált válaszod: Akinek sikerül az szemét, az lop, csal, hazudik. Én nem fogom ezt tenni, és ezért vannak megéletlen vágyaim. És ezzel a dolgot el is rendezted. És élsz tovább a kielégítetlen vágyaiddal. Miközben fel is ismerhetnéd, hogy ez bár most még épp igaz, de ez csupán egy lehetséges valóság.

Minden csak valaminek a következménye. Mért van az, hogy úgy érzed, és gyakran joggal érzed úgy, hogy csak erőből lehet megszerezni dolgokat, és mért van az, hogy ezt elutasítod? Azért van így, mert felismerted, hogy ez a világ ilyen. Tudatosult benned az is, hogy ebben a világban az erő, a szemétség, az aljasság, a hazudozás dominál, ez a céljaink megvalósulásának eszköze, de ezzel egy időben az is tudatosul benned, hogy te ebből nem kérsz.

Ha idáig eljutottál az jó. Csak azt vedd észre, hogy ezen a ponton a felismerésnek még nincs vége. Ez csupán az első lépés a tudatosságban. Mi a következő?

Van valami, amit elvettek tőled. Ezt érzed, nap mint nap. Ez a szabad akarat. Próbálod ezt így vagy úgy kompenzálni. Én szabad vagyok! - mondod. És elkezdesz pótcselekvésekbe menekülni. Aztán rájössz, hogy ez még mindig nem a szabadság, ugyanazt az életet éled, mint eddig.

Mi a szabadság? Mi az, amit elvettek tőled, aminek hiányában egy rabszolga vagy?

Ez az újabb felismerés? Mi hiányzik valójában az életedből? Minden ami hiányzik, legyen az bármi, az csupán következmény. Nem a vágyaiddal van a baj, hanem azzal, hogy nem tudod azokat megélni. Mi az amit elvettek tőled, és mi az amit a mai napig nem találsz?

A válasz egyszerű.

Minden pillanatban történik valami, ami ugyanúgy megkerülhetetlen az életedben, akár csak az a tény, hogy vannak vágyaid. De mi ez? Mi történik az életed minden egyes pillanatában? Egészen pontosan, mit teszel az életed minden egyes pillanatában?

Gondod végig!

Mi ez? ...de szerintem már tudod a választ.

Teremtesz. Saját valóságodat teremted. Ezt értsd meg. Azt hitették el veled, hogy nincs benned teremtő erő. Pedig ott van. Reggeltől estig, éjjeltől hajnalig. Vagy így, vagy úgy, de teremtesz! De mi az az így, és mi az az úgy? Hogyan tudsz teremteni? Szerinted? ...na mégis? Vagy negativitást, vagyis hiányt teremtesz, vagy pozitivitást, vagyis bőséget teremtesz. Egész életedben teremtettél eddig is. Csupán ennek nem voltál tudatában. Ez a tudatosság második lépcsőfoka. Az, hogy felismered, folyamatosan teremtesz. A negatív teremtés következménye a hiány. Benne van a szóban... elvonás, nincs, kevesebb lesz valamiből. Ez aztán valóban azt eredményezi, hogy meg kell szerezni. Mert amiből ugyebár nincs elég, azt többnyire csak elvenni lehet másoktól, ha hozzá akarok jutni. Mindegy, mi az, pénz, nő, férfi, vagy egészség. Meg kell küzdeni érte, el kell venni. Így van ez ma? Persze hogy így van. Csak vedd észre, hogy ez a negatív teremtés következménye. A pozitív teremtésben hozzáadok, megteremtem, plusz, bőség, és ilyen fogalmak léteznek csak. Nem kell semmiért harcolni, nem kell semmit elvenni... mert meg tudom teremteni... képes vagyok rá! Ez is egy lehetséges valóság.

Eddig azt tetted, hogy megtorpantál. Ebben a világban csak erőből lehet érvényesülni, ezt nem akarom, rosszul esik, és leálltál. Miközben felismerhetted volna, hogy van egy másik világ is. Ahol nem kell szemétnek lenned, erőlködnöd, küzdened, harcolnod, és a vágyaid mégis valóra válnak. Ez a világ pedig a pozitív teremtés világa. Idézek: "Saját univerzumom teremtője vagyok".

Értsd meg tehát, hogy ha tudatosult benned eddig, ha nem, akkor is termesz. Egy olyan világba születtél, egy olyan világ játékszabályait tanultad meg, ahol egy erős negatív teremtés zajlik.

Mivel ezt tanultad meg, ezt alkalmazod nap mint nap, csak eddig ezt tudat alatt tetted. A szabad akarat, a tudatosság az, hogy felismered, létezik ennek a világnak az ellentéte is. Szabad akaratodból játszhatsz ezekkel a játékszabályok szerint is.

Az agyadnak többnyire kell egy kis idő amíg átáll. Még azon kapom magam én is időnként, hogy a régi játék szabályok szerint játszom. De már egyre ritkábban, és nagyon hamar felismerem, hogy rossz szabályok szerint játszom. Ez is a tudatosság része. Hogy már felismerem, hogy hülye vagyok, vagyis negatív. Amikor meg akarok szerezni valamit, amikor le akarok uralni másokat, tudom, ez a negatív gondolkozás, és ezt a világot mát ismerem, és ebből lett elegem. Pillanatok alatt helyre rakom az agyamat, és minden faint újra. Eljön az az idő, és hitem szerint hamarosan, amikor nem kapom már azon magam, hogy negatívan gondolkozom. Hanem folyamatosan érzem azt, hogy képes vagyok minden vágyamat megvalósítani, hogy a világban bőség van, és szeretet.

Ennek is vannak következményei. Mik is azok? Mik a pozitív teremtés következményei? Hogy minden van, hogy a vágyaidat képes vagy megvalósítani, és ennek érdekében pontosan azért, mert mindenből van elég, harc nélkül, könnyedén el tudod érni azt, amire vágysz. Nincs benned feszültség, sem stressz, és az ebből adódó betegségek sem. Kiegyensúlyozott vagy, boldog, elégedett, hálás.

Hát ennyi a teremtés titka.

Címkék:

Hozzászólásokugyanaz

BRAVO ez minőségi szakmunka kérem.fain-ehehKöszönöm most már rájöttem

Köszönöm most már rájöttem hol követtem el a hibát! Mindennap küzdök és ez feszültséggel tölt el ! Nem tudom menni fog-e aggódás nélkül. De ez az információ számomra aranyat ért! Kérlek ha tudsz írj erről még többet!
PusziUgyan

ez szinte hihetetlen