25+1 mondat, hogy megjavítsd önmagad

""Kitölteni az órát - ez a boldogság; kitölteni az órát, nem hagyva helyet a megbánásra, s nem várni a jóváhagyásra."

Senki sem mehet vissza az időben és kezdheti elölről, de itt a mai nap, amiből jobbat hozhatsz ki estére, mint a korábbiakból. Mielőtt megkezdenéd az átalakulás folyamatát, le kell szoknod azokról a dolgokról, amelyek visszatartanak. Közben ne feledd, minden nagy sikertörténet előszava a pozitív gondolkodás...

A kulcsok egy boldog élethez: hit, alázat, tisztelet, türelem, együttérzés, bátorság és kitartás

Ha egy kis lökés kell, íme néhány ötlet:

1. Ne tölts időt a nem megfelelő emberekkel! Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel töltsük, akik kiszívják belőlünk az életkedvet és energiát. Ha valaki azt akarja, hogy jelen legyél az életében, az helyet csinál neked benne. Sohase erőltesd rá magad olyasvalakire, aki nem ismeri el az értékeidet.

2. Ne menekülj a problémáid elől, nézz szembe velük! Nem elvárás, hogy azonnal megoldjuk a problémákat. Nem így terveztek bennünket. Hanem úgy, hogy megsértődjünk, szomorúak legyünk, megsérüljünk, megbotoljunk és elessünk és ezzel együtt haladjunk. Ez az élet célja – hogy szembenézzünk a problémákkal és idővel megoldjuk őket. Végső soron ez tesz bennünket azzá, akik vagyunk.

3. Ne hazudj önmagadnak! Bárki mást becsaphatsz a világon, de önmagadat nem tudod. Csak akkor lépünk előre az életben, ha kockáztatunk, és a legkockázatosabb dolog az, amikor megpróbálunk őszinték lenni önmagunkkal szemben.

4. Ne szorítsd háttérbe a saját igényeidet! Igen, segíts másokon, de segíts önmagadon is! Ha valaha is ott volt az ideje, hogy kövesd a vágyaidat és valami olyat csinálj, ami neked fontos, akkor az a pillanat most van itt.

5. Ne akarj valami lenni, ami nem vagy! Az élet egyik legnagyobb kihívása az, hogy önmagad légy egy olyan világban, amelyik próbál olyanná tenni, mint mindenki más. Ne változz azért, hogy az emberek kedveljenek! Légy Önmagad, és a megfelelő emberek szeretni fogják a valódi énedet!

6. Ne kapaszkodj mindenáron a múltba! Nem tudod elkezdeni az életed következő fejezetét, amíg az előzőt olvasod újra és újra.

7. Ne félj hibákat véteni! Ha csinálsz valamit és elrontod, az még mindig legalább tízszer hatékonyabb, mintha nem csinálnál semmit.

8. Ne akard megvásárolni a boldogságot! Sok olyan dolog van, amire vágyunk, és sokba kerülnek. De az igazság az, hogy azok a dolgok, amelyek igazán boldoggá tesznek – a szeretet, a nevetés – teljesen ingyen vannak.

9. Ne légy link! Ne gondolkozz túl sokat, különben még ott is problémát hozol létre, ahol eleve nem is volt.

10. Ne gondold azt, hogy még nem állsz készen! Soha senki nem érzi úgy, hogy 100%-ban készen áll. Ez azért van, mert a lehetőségek arra kényszerítenek bennünket, hogy túlnőjünk a komfortzónánkon. Eleinte nem fogod kényelmesen érezni magad, de végül több leszel.

11. Arra koncentrálj, amit akarsz, hogy megtörténjen! Ha minden nap azzal a gondolattal ébredsz fel, hogy valami csodálatos fog történni az életedben a mai napon, és jól odafigyelsz, akkor gyakran rájössz, hogy tényleg megtörtént.

12. Ne keveredj kapcsolatokba rossz indokból! A kapcsolatokat bölcsen kell megválogatni. Jobb egyedül lenni, mint rossz társaságban.

13. Minden találkozásnak célja van! Rá fogsz jönni az életed során, hogy minden egyes emberrel való ismeretségednek célja van. Egyesek próbára tesznek, egyesek kihasználnak, egyesek pedig tanítanak. De a legfontosabb, hogy lesznek, akik kihozzák belőled a legjobbat.

14. Koncentrálj arra, hogy a saját eredményeidet javítsd minden nap! A siker a TE és ÖNMAGAD közötti ütközetben dől el. Nem mindenki mással kell versenyezni.

15. Ne légy féltékeny másokra! A féltékenység annak a művészete, hogy valaki más jószerencséjén meditálsz a sajátod helyett.

16. Hagyd abba a panaszkodást és az önsajnálatot! Az élet okkal küldi a ziccereket – azért, hogy az utadat olyan irányba fordítsa, ami neked való. Úgyhogy mosolyogj! Hadd tudja meg mindenki, hogy ma sokkal erősebb vagy, mint amilyen tegnap voltál és az is leszel!

17. Ne tarts haragot! Ne éld az életedet gyűlölettel a szívedben! Az lesz a vége, hogy neked jobban fog fájni, mint azoknak, akiket gyűlölsz.

18. Ne engedd, hogy mások lehúzzanak! Ne csökkentsd a sztenderdjeidet azért, mert mások nem hajlandók növelni az övéket!

19. Vedd észre a parányi pillanatok örömét! Élvezd a kis dolgokat, mert egy nap esetleg visszanézel és rájössz, hogy azok voltak a nagy dolgok.

20. Ne akarj mindent tökéletesen csinálni! A valódi világban nem a perfekcionistákat díjazzák, hanem azokat, akik elvégzik a dolgokat.

21. Ne kövesd a legkisebb ellenállás útját! Az élet nem könnyű, különösen, ha valami értékes dolgot szeretnél elérni. Ne keresd a legkönnyebb megoldást. Csinálj valami rendkívülit!

22. Ne tegyél úgy, mintha minden rendben lenne, amikor nincsen! Néha nyugodtan széteshetsz egy kis időre. Nem kell mindig a kemény fiút játszani, és nem kell állandóan bizonygatni, hogy minden rendben van.

23. Ne hibáztass másokat a saját problémáid miatt! Ha másokat hibáztatsz azért, ami veled történik, akkor elutasítod a felelősséget, és másokra ruházod a rendelkezés jogát az életed adott területe felett.

24. Ne próbálj mindenki számára minden lenni! Ez lehetetlen, és ha megpróbálod, kiégsz. De ha egy valakit mosolyra késztetsz, az megváltoztathatja a világot. Szűkítsd a fókuszt!

25. Ne aggódj annyit! Az aggódás nem mentesíti a holnapot a nehézségektől, csak a mát az örömöktől.

+1. Légy hálás! Ahelyett, hogy arra gondolsz, mi az, aminek híján vagy, próbálj arra gondolni, hogy mi az, amid van... Rájössz majd, hogy egészen gazdag vagy!

Ne feledd, minden nagy sikertörténet előszava a pozitív gondolkodás. Ha minden nap azzal a gondolattal ébredsz fel, hogy valami csodálatos fog történni az életedben, akkor gyakran rájössz, hogy tényleg megtörtént. A változás kulcsa mindig önmagunk. Tessék elkezdeni! "

Szerző: Pozitív Nap
http://www.pozitivnap.hu/napi-pozitiv/25-1-mondat-hogy-megjavitsd-onmagad-1

****

Mára (is)
Bónusz: Építsd (meg) magad, találd ki magad, találd meg magad, szeresd (meg) és tiszteld magad... ééééés ... higgy magadban:

http://www.youtube.com/watch?v=wzlcVKFVWVI

Hozzászólások:-)))

Ennyire még életemben nem ütött belém a MOST. Felesleges most minden szó (akkor volt fontos, akkor volt lényeges), minden könyv, minden gondolat, hisz már rég továbbfolyt. Most ott folyik benned, meg bennem és már más szavakat gömbölyít, más érzéseket szakít fel, más gondolatokat önt érzésekbe.

A folyam a lényeg. Amiben együtt vagyunk. Amilyen éppen én vagyok, s arra éppen ki reagál. Amilyen épp te vagy, s arra én éppen hogyan reagálok.

Ennyire még sosem éreztem, hogy az idő, ami ugye (égi) nincs, s közben földi kincs, magadnak és másoknak is adva, éppen MOST jó csak, ... hogy is van a mondás? Kétszer ad, ki gyorsan ad....

Vajon magamnak mikor adtam? Mondjuk időt, figyelmet, bizalmat, tiszteletet... olyan, mintha teret adnék magamnak, és akkor másoknak is... mert vajon enélkül adhatok-e másoknak?

Amit adok, azt kapom. :-)) Ez milyen furcsa...

Köszi Editt!Ez jó volt junik! :)))Alfiiii! :-)

...vagy mi a szösz! :-)

Ezt is, mert csak:

(For: workaholics, chocaholics, shopaholics..... or just because...
munkamániásoknak, csokifanoknak, shopfüggőknek... vagy ... mert csak)

http://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM

:-)))