Ébresztőfilmek

Ha tetszik, beszéljünk róla, ha nem tetszik, akkor meg arról, hogy csinálnád jobban. Kb 6 évvel ezelőtt kezdődött egy újfajta közösségi hullám, filmek készültek az addig csak félinformációként megjelenő adatokból, tényekből... megjelent a new age, a maga számos előnyével és hátrányával. Előtérbe kerültek ezoterikus filmek, mint a ONE, a Mi a csudát tudunk a világról, a Titok, és jöttek a keményebb infók, a világgazdaságról, a pénzről, összeesküvés elméletek és katasztrófák, a virtuális tér csak úgy ontotta a jobbnál jobb mesterműveket és rosszabbnál rosszabb agymosó fércműveket.

Amíg mi akkor kezdtük el tudatosabban keresni magunkat s helyünket a világban, 2009-ben kijött az első igazi korszakalkotó ébresztő-figyelmeztető film, a Zeitgeist - Korszellem, ami nagyon megosztotta a "nézőket", de mégis, bármit is levont és a továbbiakra akármit is javasolt, legalább körülnézésre és gondolkozásra késztette az éppen nyitott embereket.

Mi anno komolyan papírral és tollal ültünk le nézni, mert közben seregnyi kérdés felmerült, és most, 5 évvel később, jönnek az új dolgok, amik témában a régiek, csak egyre jobban és ügyesebben "leleplezik le" s ezzel egyben ébresztik és figyelmeztetik a világot.

Ahogy mi, a Galaktikán és IPM-en felnőtt generációk, Asimovon és Lemen keresztül már rég éreztük, nagy dolgok vannak eltemetve a szemünk elől, jött Daniken, akit utána hülyének tituláltak és félreállítottak, pedig sok tény igaz abból, amit feltárt, habár a követeztetéseivel tényleg kevesen értenek egyet, de igazából nagyon érdekes világba csöppent minket.

Nem felejtem az Űrodüsszeát, a lehetőségét annak, hogy csillaggyermekek vagyunk, hogy több van ezen a világon, mint csak az ember és a Föld és habár nagyon körmöntfont volt az egész film, mégis képesek voltunk újra megnézni és újra és újra megbeszélni.

Most a függések témakörében (alkohol, drog, szeretet) találtam nagyon érdekeset, s aki tartja az előadást, szerepel az új Zeitgeist filmben, s ez elindított arra, hogy egy hétvégét szenteljek az ébresztőfilmekre, hogy mennyire reálisak és mennyire tartható a javasolt megoldásuk. Mármint a magamfajta naiv, de tájékozódni akaró, ismereteket gyűjtő, egyszerű, valláson és politikán túli egységes, szerethető és élhető világra törekvő, szelíd lázadók részére.

Abban talán már mindenki egyetért, ha tudatos, ha nem, ha figyel, ha nem, ha éber, ha nem, mert a bőrén érzi, hogy valami nem kerek, a korrupció, a fogyasztói társadalom mókuskereke és a piramisrendszeren alapuló multicégek taposómalmai felőrölnek, ha nem figyelünk jobban az összefüggésekre, amit még a naiv ember is képes észrevenni, ha utánaolvas, körbejár dolgokat és nem mindent hisz el elsőre, de hisz a szeretetben, az együttműködés és összetartozás (utáljuk ugyanazt :-)) erejében,... még akkor is... ha ez innen és onnan most abszolút nem látszik. Sőt. AZÉRT hisz annyira benne, mert remény sincs rá szinte, hogy máshogy is lehetne. Szerencse, hogy csak szinte.

E hosszú bevezető után nézzük a földön maradni akaróknak ajánlott megoldásokat:

Az 5 évvel ezelőtti Zeitgeist Addendum (Korszellem): egy kényelmes, munka és gondolkodás nélküli, nihilista, hedonista élet, ahol robotok végzik a termelést. - Vénusz project (már a neve is érdekes) - mára már, nem kiforrott, sőt elavult ötlet a gondolkozó ember számára, bár tömegméretben nagyon is csábító. Normális ember fia, lánya nem akar gondolkozás nélkül, birkavilágban, akár gondolatrendőrséggel, de eltunyulva, alkotás és cél nélkül élni. Jöttek is újabb alternatívák...

A következő rész mostanában jött ki, Zeitgest Moving Forward (Korszellem - haladjunk): a gyógyszeripar és a függések is téma, igen szerteágazóan és mélységében is igen érthetően, a javasolt kiút, szabaduljunk meg a fogyasztói társadalomtól: legyünk önellátóak, használjunk alternatív energiát, és égessük el a pénzt. Maga az ötlet kivitelezhetetlen, de jó, csak arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a pénz mögött nincs érték, csak papír. A figyelmeztető üzenet: ne használjuk a pénzt, törekedjünk önellátásra... és segísük egymást, fogjunk össze.

Awakening: a tudatosság növelésére, az egyén, mint alapsejtre helyezi a hangsúlyt.
(A szeretetoldal nagyon jó alap, rengeteget segíthet annak, aki tényleg tud szűrni, és magára applikálni, megélni a dolgokat, és nemcsak a könyvek és fotelek mélyén virtuálisan kalandozni, hanem igaziból, önmagában is, az önazonosságát megvizsgálni, jelentése: Az vagyok-e, akinek hiszem, gondolom magam. Az vagyok-e, ami szeretnék lenni. Az Énképemet nem mások építik, hanem ÉN. Mások tükrén keresztül, de én alakítom ki és találom meg. Ha akarom, persze.)

Thrive - Növekedj: Létezik az ingyen (nullponti) energia, erről sokat beszél, tetszik, megoldás: A pénzt, mint olyat nem akarja megszüntetni, csak okosabban használni, gyűjteni: fektessünk HELYI bankba, ne vásároljunk a multiktól, s ne dolgozzunk nekik. Tesláról és a pénz nem létező értékéről is alapos információk birtokába juttatja az embert.

Wake up Call (Ébresztőfilm) ... Hülye címe ellenére az egyik legjobb. A legteljesebb alátámasztó dokumentunokkal, minden területet érintve: pénzvilág, agymosás, manipulálás, de vigyázat, az elektronikus bankszámlák uralma alatt mindenki egy tollvonással tönkretehető.
Megoldás lehet az öntudatra ébredés - ne hagyjuk, hogy ne gondolkozzunk, ne hagyjuk, hogy szétválasszanak és egymásnak ugrasszanak minket (vallás, rasszok, politika, bőrszín és hovatartozás nélkül), egységben az erő. Ne hagyjuk lebutítani magunkat, ne engedjünk a cégek kizsigereléseinek, a multik lehúzásainak, a média és a reklámok hatásainak.

(Az egyik legérdekesebb a zsidók és a Hitler rész. 2.15 percnél. Mit tehettek volna a zsidók, elkerülhető lett volna? Miért hagyták?)

Az utolsó 30 perc, nagyon üt. Gondolkozz, szeress, tégy, ne félj.

Eddig ez tetszett a legjobban.

Ezek a figyelmeztetések, vagy üzenetek mind rengeteg időt, energiát, pénzt és emberéletet követeltek. 5 éve folyamatosan, egyre jobb és jobban elénk kerülnek a tények és a tévhitek, az emberek ébrednek fásultságukból és élhető, megvalósítható, a kis ember szintjén is megvalósítható megoldásokra törekszik.

Ha valakinek ideje engedi, pásztázzon egy-két délelőtt/éjszaka a közösségi csatornákon, és vonja le a saját következtetéseit.

Ha tetszik, beszéljünk róla, ha nem tetszik, akkor meg arról, hogy csinálnád jobban. Itt a Földön.

Címkék:

HozzászólásokKedves Suzanna!

Valóban, nagy igazságod vagyon! Én is a megtapasztalás híve vagyok, de lássuk be, van pár szakma, ami nem nekem való. Ezeket, ha ki nem is próbálom ugyan, akkor is érthetek belőle. Csak figyelnem kell magamat és másokat. Felfedezni az összefüggéseket. A magam és a köz igazságát. Az élet igazságát. Az univerzum és a szellemi törvények igazságát. Mindazonáltal fenntartani magunknak a kételkedés jogát.

Körbejárni egy témát és szűrni tudni, magunkra applikálni ... tanulni kell ezt is. Lassan már külön szakma lesz.

Mivel mindent nem tapasztalhatunk meg, ezért kell ébernek maradni és figyelni. Gondolkozni: átgondolni, belegondolni, józan ésszel és persze a szív intelligenciájával: beleérezni.

Néha a megérzéseink vezetnek, néha a tudás a mankó.

Néha a kettő közül kell választani.

És néha kétség sem fér hozzá, hogy melyiket válasszuk.

:-))Kedves Unique!

Érdekes témát hoztál.

Valóban gondolat ébresztő témákat boncolgatnak, és figyelemfelkeltő filmek, írások vannak.
A kérdés valóban az, hogy eléggé nyitottak vagyunk-e érteni, ezeket a gondolatokat. Vagy, ha értjük, elfogadjuk, elérjük egyszer, hogy a kritikus tömeg kialakuljon?

Sok az ellenérdekelt fél, legalábbis szerintem.
Mégis nagyon fontos, hogy egyre több ilyen jellegű film, könyv, egyéb írás, előadás szülessen, és hozzá férhető legyen.
Azt tapasztalom, hogy ha lassan is is, de mégis nő a tábora azoknak akik megnézik, hallgatják, olvassák ezeket a filmeket, írásokat...,És gondolatokat indítanak el egyre több emberben.
Olyanokban is akikben nem tudtam volna elképzelni még pár évvel ezelőtt. / legalábbis a saját környezetemben ezt tapasztalom. /
Bízom benne, hogy a jelenség nem csupán divat kategóriába tartozik.

A gondolat ereje hatalmas, de az már más kérdés, hogy ki milyen gondolatokra "vevő", és mit kezd a megszerzett ismeretekkel, illetve a benne felmerült gondolat, milyen cselekedetre sarkalja.

Bárkire ráerőltetni saját jónak tartott tapasztalatunkat sem érdemes, mert addig amíg az ismeretekből saját tapasztalatokat nem szerez, nem érti meg az ébresztő gondolatokat, addig minden meggyőzés meddő vállalkozásnak tűnik.-szerintem.

Mégis, nagyon jó, hogy megszületnek az ilyen alkotások, és hozzáférhetők, mert a minket körül ölelő bonyolult világban az "átlag, egyszerű" ember is el akar igazodni, és egyre többen érteni szeretnénk a miérteket.
Azt, a nagy "játszmát" ami irányítani akarja a mindennapjainkat, lehetőleg tőlünk függetlenül.

Személy szerint engem foglalkoztatnak ezek a dolgok, és örülök a témának.Alfi!

Azért dolgozunk magunkon, hogy majd jó szülők (vagy tanulók, tanítók) lehessünk.

"...csak az lehet igazán ember, aki igazán gyermek is tudott lenni, az régi igazság. Hogy csak az egészséges ember lehet igazán hasznos tagja a társadalomnak, ahhoz kétség nem fér. És mi kikergetjük hideg, sötét téli reggelen fél hét órakor kis gyermekeinket meleg ágyukból, hogy elzavarjuk őket az iskolába, ahol mozdulatlanul, rettegésben töltik el zsenge éveik nagy részét, ahol egészségtelen, félénk, 10 éves felnőtteket faragnak belőlük...

Ami itt folyik, ellenkezik nemcsak a fiziológia és orvostudomány, de ellenkezik az emberi józan ész legelemibb követelményeivel. Ami pedig az öt órai oktatást illeti, én magam ugyancsak szellemi munkához szokott tudós ember vagyok, de én képtelen vagyok tovább, mint két óra hosszat előadásra figyelni, még akkor is, ha az előadás érdekes (ami pedig előadásban elég ritka). És akkor mi 10-12 éves kis gyermekek fejének beszélünk öt óra hosszat? Én nem értek pedagógiához, de ha ez nem ellenkezik a pedagógia elveivel, úgy ezt a tudományt sem emberi lényeknek találták ki.
...
Hogy az iskola mit ad a mi elvett drága kincseinkért, a kivert érdeklődésért, a megcsonkított egészségért, az elnyomott szabadságért és önállóságért, azt nekem sok érdeklődésem ellenére sem sikerült kinyomoznom."

Szent - Györgyi Albert, 1930

Ő mondta azt is, hogy C vitaminnal (extra nagy dózis) minden betegséget meg tud gyógyítani.

(Vajon hülyeség ellen vagy empátiaébresztésre van orvosság?)

Van.

De kell hozzá a kritikus tömeg, ami tömegesen kritikus... :-)Alfi!

Azért dolgozunk magunkon, hogy majd jó szülők (vagy tanulók, tanítók) lehessünk.

"...csak az lehet igazán ember, aki igazán gyermek is tudott lenni, az régi igazság. Hogy csak az egészséges ember lehet igazán hasznos tagja a társadalomnak, ahhoz kétség nem fér. És mi kikergetjük hideg, sötét téli reggelen fél hét órakor kis gyermekeinket meleg ágyukból, hogy elzavarjuk őket az iskolába, ahol mozdulatlanul, rettegésben töltik el zsenge éveik nagy részét, ahol egészségtelen, félénk, 10 éves felnőtteket faragnak belőlük...

Ami itt folyik, ellenkezik nemcsak a fiziológia és orvostudomány, de ellenkezik az emberi józan ész legelemibb követelményeivel. Ami pedig az öt órai oktatást illeti, én magam ugyancsak szellemi munkához szokott tudós ember vagyok, de én képtelen vagyok tovább, mint két óra hosszat előadásra figyelni, még akkor is, ha az előadás érdekes (ami pedig előadásban elég ritka). És akkor mi 10-12 éves kis gyermekek fejének beszélünk öt óra hosszat? Én nem értek pedagógiához, de ha ez nem ellenkezik a pedagógia elveivel, úgy ezt a tudományt sem emberi lényeknek találták ki.
...
Hogy az iskola mit ad a mi elvett drága kincseinkért, a kivert érdeklődésért, a megcsonkított egészségért, az elnyomott szabadságért és önállóságért, azt nekem sok érdeklődésem ellenére sem sikerült kinyomoznom."

Szent - Györgyi Albert, 1930

Ő mondta azt is, hogy C vitaminnal (extra nagy dózis) minden betegséget meg tud gyógyítani.

(Vajon hülyeség ellen vagy empátiaébresztésre van orvosság?)

Van.

De kell hozzá a kritikus tömeg, ami tömegesen kritikus... :-)araszolunk

Ébresztőfilm: http://www.youtube.com/watch?v=K0cElTPsQx8

A többi is megtalálható itt.

***

a pénz....

"...ha spirituálisan hollisztikusan használnák a világ sokkal jobb lenne :)"

... és igen, ott fenn, a Rothschildok és Bilderbergék használhatnák jobban is. Vajon mi az, ami ebben áttörést hozhat?

Kezelhető-e a pénzközpontú világban az érzelmi vakság?

http://livewithit.blog.hu/2014/01/01/alexitimia_az_erzelmek_felismeresen..."Az azonban elgondolkoztat,

"Az azonban elgondolkoztat, hogy a sok "hatalmas igazság" is tehet embereket függővé. Mert szomorú látnom ahogyan sok ismerős, és ismeretlen a környezetemben is átesik a másik oldalra. Ő már "felkapcsolta a lámpást". És ennek megfelelően hirdeti is, hol szelíden, hol erőszakosan a "maga" újonnan felfedezett igazságát. És aki nem étkezik, viselkedik, él stb. az ő értékei szerint, arról minimum "megvan" a véleménye. Ezeknek az "ébresztő" filmeknek nem az igazság hirdetésében látom a legfontosabb szerepét mint nagyon sokan. Én inkább azért becsülöm őket, mert gondolkodásra serkentenek. Arra tanítanak, hogy nem kell azonnal, vakon elfogadni senkinek a véleményét sem. És ezért szerintem a bennük foglaltaknak sem kell több jelentőséget tulajdonítani mint akár az ellenkező tartalommal bíróknak. Az a tapasztalatom u.i., hogy bármelyiket nézi a néző, a személyes intelligenciájától, műveltségétől függ, hogy milyen következtetéseket von le belőle. Jót, vagy rosszat. Ha egyáltalán van jó, és rossz...
Amikor Amikor Daniken zseniálisan rátapintott egy hiányra, szerintem neki sem a világ jobbátétele volt a legfontosabb dolog a világon, hanem a zsebeinek az ő megtömése pénzeszközökkel leginkább. Az más kérdés, hogy ezt úgy tette, hogy nem lehetett azonnal kritizálni érte. De később lehetett, és ahol a lóláb kilógott, ott tették is nagyon helyesen az őt értékelők. (Én nagyon szerettem a következtetéseit is)
Ez is csak egy üzlet. A "praktikus" világból kiábrándultak, a betegek (és ki nem az) a boldogtalanok, a nehezen érvényesülők, és leginkább a kisebbségi komplexussal küszködők megvezetésének üzlete. És rengeteget hoz az ezotériahívők, a gyógyszer nélkül gyógyulni (egyáltalán gyógyulni) vágyók, az eddig "félrevezetettek" tömegeinek a megvilágosodása. Nem szabad nagyobb jelentőséget tulajdonítani ennek a divathullámnak sem, mint az előzőeknek, és az ezt hamarosan felváltóknak sem. Mert a világ állandóan változik. A nézetek is. A divat meg mint egy kígyó aki a saját farkát szájjal irritálja, mindig vissza-visszatér a kezdetekhez.
Persze mindettől függetlenül az én véleményem is csak egy a milliárdból..." (vé)...

...Alfi!

Igen, a stressz, az lehet jó és rossz is... Van olyan, ami egészséges versenyszellemet ébreszt benned és van, ami túl ambiciózussá tesz és épp ezért kifordulhatsz önmagadból, vagy épp olyanok köré kerülsz.

A stressz legyőzhető. Meg lehet tanulni. Selye professzor úr könyve segített nagybeteg édesanyámon, 20 éve. Gondolom most se mondhat nagyon furákat. A pozitív gondolatok erősítésére alapoz. Hogy vegyük észre a jót is ott, ahol más nem látja. És hasonlóak.

A pénzről... a pénz nélküli világ - mint a helyi nyomtatott pénz a Balaton mellett, talán még működik...
vagy ott a netes pénz, a bitcoin, ami már indulóban van...:-(

Ecce homo... íme, az ember...