Minden kórral végez az elme

"A pozitív gondolkodás csodákat tesz az emberi testtel. Gyógyíthatatlannak tartott betegek sokasága épült fel gyógyszeres kezelés nélkül, csupán a hitnek köszönhetően. Az elme erősebb a medicinánál – vallja dr. Lissa Rankin nőgyógyász, a téma világhírű kutatója.

A szellem mindenen segít, a legsúlyosabb betegek is meggyógyulnak, ha hisznek, mert az elme erősebb a medicinánál – állítja dr. Lissa Rankin, aki legújabb könyvében csodás gyógyulások sorával illusztrálva bizonygatja, hogy az egészséges, pozitív gondolkodás minden betegségen segít. Még negatív példák is bizonyítják ezt. A neves nőgyógyász részese volt egy kutatásnak, amelynek résztvevőit kemoterápiának hitt, közönséges infúziós kezelésben részesítették, egyharmaduk ennek ellenére elvesztette a haját.

Az elme a medicina ­fö­lött (Mind over medicine) című könyvében Rankin doktornő több száz tanulmánnyal támasztja alá elméletét, mely szerint a szellem igenis gyógyítja a testet. Kutatásai során egyértelműen bebizonyosodott, hogy a gyógyszerezés nélküli gyógyulás nem csupán a páciens közérzetének javulásában nyilvánul meg, az objektív, klinikai kórkép is jelentősen javul.

– Az elméletemet leg­elszántabban visszautasító orvosok is kénytelenek voltak a vizsgálatok után beismerni, hogy a pácienseim annak ellenére is tényleg meggyógyultak, hogy a tudományos logika szerint nem lett volna lehetséges. Ilyen esetekkel szembesülve valóban át kell értékelnünk mindent, amit a modern gyógyászatról tanultunk, és fel kell tennünk magunkban a kérdést: mi a testünk titka? Mi van akkor, ha saját magunkat szabotáljuk tagadva azt, hogy a test természetében az a normális, hogy mindent az agy irányít, és ha kell, gyógyít? Jó példa erre annak a rákos nőnek az esete, akit ­sugárterá­piával kezeltek és teljesen meggyógyult, aztán kiderült, hogy a sugárterápiát adagoló szerkezet hibás volt.

Csupán az történt: a nő hitt abban, hogy kezelik, és rendbe jött – írja a doktornő. Az elme erejét azonban számos más „csoda” is bizonyítja. Nyakát törte egy nő, akivel a kórházban közölték, hogy csak a műtét mentheti meg az életét. A ­pá­ciens azonban visszautasította, azt mondta, tudja, hogy anélkül is meggyógyul, és hazavitette magát a kórházból.

Egy hónappal később már futott. Teljesen lebénult férfi elutazott Lourdes-ba, ivott a gyógyvízből és saját lábán tért haza. Egy női páciens szervezetében utolsó stádiumban fedezték fel a rákos daganatot, mégis azt állította, nem lesz semmi baj, meggyógyul. Ennek már tíz éve, a nő él és egészséges. Sohasem kezelték. – Ilyen esetekkel szembesülve fel kellett tennem magamnak a kérdést: tényleg létezik olyan, hogy öngyógyulás?

Mi más történhetett volna ezekkel az emberekkel? Elvégre a konvencionális gyógyászatban hasonló „csodákról” nem tanultunk – olvasható Lissa Rankin könyvében, amelyet azzal a nem titkolt szándékkal írt, hogy arra serkentse olvasóit: betegség esetén ne gyógyszerekért fussanak okvetlenül.

A doktornő sok éven át dolgozott gyakorló orvosként, míg rádöbbent: az igazán beteg pácienseket képtelenség teljesen kikezelni, s ettől a tudattól frusztráltan, valósággal sokkolva hagyott fel a gyógyászattal. – Azt mondják, amikor az életed szétesik, vagy te nősz fölébe, vagy pedig benned nő valami rossz. Szerencsém volt: az utolsó pillanatban túllépve a negatív gondolatokon eldöntöttem, hogy én növök a bajaim fölébe.

Dr. Lissa Rankin felhagyott a konvencionális gyógyászattal, s most saját iskolájában az életre tanítja az ­embe­reket, s azt próbálja tudatosítani pácienseiben, hogy egészségügyi bajaikon maguk segíthetnek egyszerűen azzal, hogy megtanulnak derűlátóan gondolkodni. – Mellesleg ennek a fordítottja is érvényes: könnyen megbetegedhet az ember úgy is, hogy a szervezetét semmi sem támadja meg, de ő negatívan gondolkodik – üzeni könyvében a doktornő."

2013. december 5., csütörtök - Vilma
http://www.borsonline.hu/20131130_minden_korral_vegez_az_elme

HozzászólásokAz vagy,amit hiszel, vélsz,

Az vagy,amit hiszel, vélsz, gondolsz... vigyázz mit kívánsz, még a végén megvalósul....

ami
az egyiknek üröm
a másiknak öröm

aminek az egyik örült
a másik néz: őrült!

én is!

...és a kávét, infravénásan is!

:-))Pipacska :-( Nagy szerencse,

Pipacska :-(

Nagy szerencse, hogy te hiszel ebben.

A te gyerekeid majd már máshogy fognak élni. Mert a szereteted megtaníttatja velük, hogy amiben hisznek, azok ők maguk!

Steve Jobs kérezkedik még most ide, 2013-as film róla, Ashton Kutcher-rel a főszerepben:
A 20. század egyik legnagyrabecsültebb kreatív, alkotó vállalkozója. Volt.

Több, mint érdekes gondolatok:

"Mi nem vagyok a Microsoft, úgy, hogy nem is kell úgy csinálni, mintha az lennénk.
Ki kell találni, hogy kik vagyunk
És miben vagyunk a legjobbak, és a többi nem számít.

**
Amikor felnősz, azt akarják beléd dumálni, hogy a világ olyan, amilyen, és megpróbálsz úgy élni, hogy ne ütközz falakba és ne feszegesd a határaidat. Ez félelem az élettől.

Az élet ennél sokkal többet nyújthat. Ha egyszer rájössz egy egyszerű tényre, hogy minden, ami körülötted van, amit életnek nevezel azt olyan emberek alkották, akik nem okosabbak nálad. És ezt megváltoztathatod.
Befolyásolni tudod őket. Saját dolgokat tudsz létrehozni, amiket mások nem tudnak. Az egy hibás elképzelés, hogy van egy életed, amit csak ki kell bírni.

Először fogadd el, aztán változtass rajta. Fejleszd, dolgozz rajta, legyél figyelemre méltó.
Ha egyszer erre majd rájössz, soha nem leszel már ugyanaz.

**
Szóval...mit fogunk most csinálni?
Megmutatjuk a világnak. Vannak emberek, akik őrültek, akik kívülállók vagy lázadók, bajkeverők,
kockák, ...akik másképp látják a dolgokat, ... nem követik a szabályokat, akik nem törődnek bele a helyzetükbe.

Cikizheted őket, nem érthetsz velük egyet, de egy dolgot nem vehetsz figyelmen kívül, hogy ők hozzák a változásokat, ők viszik előre az emberiséget.

Annak ellenére, hogy őrült némelyik, ők géniuszok.
..mert azok az emberek, akik eléggé őrültek, meg tudják változtatni a világot és az olyanokat, mint te."

2012 szeptemberében az
Apple a világ legértékesebb vállalata lett.

Kitartás Pipacska, úton vagyunk!!!

Elég "őrültek" vagyunk egy "normális" világban! :-)))Nagy bizalmatlanságot,

Nagy bizalmatlanságot, hitetlenséget, szeretethiányt (?) érzek benned.

Talán sosem kaptál semmit ingyen, talán sosem adtak és kaptál reményt?

Nem tudom. Csak azt, hogy nekem is volt ilyen időszakom.

Aztán rájöttem, hol tévedtem.

Mert azért így nehéz élni.Igaz!

Senkinek ne higgy!

Magadnak higgy!

Én ezt megtapasztaltam, és lehet, hogy más is!!!!A szeretetnek, hitnek is

A szeretetnek, hitnek is belülről kell fakadnia.

A szeretetet kimutatni nehéz, hiszen egyszerűen csak más a nyelvünk, bár... egy idő után mindenki eljut oda, hogy ... az igazi értékek a szemnek láthatatlanok. Még az is lehet, hogy idővel, ahogy változik az ember, a szeretetnyelve is változik, sőt...
a végén sokaknak lesz ez fontos, igen: idő, játék, nevetés, ölelés :-)

De mindenkiben ott él, s van, akiben nagy munka előásni. Mert ahogy bánnak velünk, úgy bánunk mi is másokkal.

A remény haszontalan tettek, az álmok haszontalanok megvalósítások nélkül.

Így van. Egyetértek.

És ez valójában a másik poszthoz is illene.
Illetve a jövő vasárnapihoz. Advent 3. gyertyája, a szereteté.

Köszönöm, hogy itt jártatok.Az elme, a tudat és a

Az elme, a tudat és a tudatalatti hatalma..

Minden valóban nagy cég foglalkozik a mélylélektannal, és a tudatalatti hatalmával. Nem hagyják figyelmen kívül az emberi pszihé és elme ismeretét. Leendő munkavállalóikat meg kell tudni "regulázni", és ahhoz olyan személyiségek kellenek, akik érzelmileg töröttek, kiforratlanok, labilisak.

Tudják milyen pozícióra milyen embert válasszanak.
Lásd az új Steve Jobs filmet, Ashton Kutcherrel.

***

"Tudományosan bizonyított tény, hogy az ölelés többek között tágítja a szívkoszorú ereket, míg a düh, a veszekedés szűkíti.(...) Így gyógyíthatjuk, így betegíthetjük magunkat pusztán érzelmeinkkel."

Prof. dr. Bagdy Emőke
aki szerint az optimizmus tanulható.

Minden tanulható. Ha igazán látjuk értelmét vagy érdekel.Jó hír... az optimizmus

Jó hír...

az optimizmus tanulható...A gondolat ereje Egy napon

A gondolat ereje

Egy napon egy jógi és tanítványa egy nagyvárosba érkeztek. Nem volt pénzük, viszont éhesek voltak, és szállásra volt szükségük. A tanítvány úgy vélte, koldulniuk kell majd, hogy legyen pénzük ennivalóra, éjszakára pedig majd egy padon húzzák meg magukat.

Így szólt:

"Van egy szép park a közelben. Éjszaka ott alhatnánk"
"A szabad ég alatt?" - kérdezte a jógi.
"igen" - válaszolta a tanítványa.

A jógi elmosolyodott, és így szólt:

"Nem. Ma éjszaka egy hotelban alszunk, és ott is eszünk"

A tanítványa csodálkozva nézett rá.

"Mégis hogyan"?
"Gyere, ülj ide mellém" - válaszolta a jógi.

Mindketten a földre telepedtek, a jógi így szólt:

"Ha egyetlen dologra összpontosítod az elméd, az megtörténik".

A jógi behunyta a szemét. Pár perc múlva felpattant, és elindult, egyenesen előre. A tanítványa követte. Végigsétáltak néhány utcán, és megálltak egy hotel előtt.

"Gyere, menjünk" - szólt a jógi, és belépett.

Alighogy beléptek a hotel előterébe, egy jól öltözött férfi lépett hozzájuk.

"A hotel vezetője vagyok. Látom, messziről jönnek, és ha jól sejtem, fáradtak, pénzük sem igen van. Ha gondolják, besegíthetnek a konyhán; cserébe megszállhatnak nálunk éjszakára, és enni is kapnak."
"Nagyszerű" - felelte a jógi.

A tanítvány döbbenten kérdezte mesterét:

"Ez varázslat. Hogy csináltad?"

A jógi elmosolyodott, és így szólt:

"Csak meg akartam neked mutatni, hogyan működik a gondolat ereje. Ha teljes tudatoddal egyetlen dologra koncentrálsz, és az elméd nem áll ellen a gondolatod tárgyának, a gondolataid energiája anyaggá válik. Ez nem varázslat, pusztán koncentráció és vizualizáció. Lásd részletesen és higgy abban, amit meg akarsz valósítani. Vetítsd a gondolataid és érzelmeid erejét az elméd vásznára. Amikor elméd üres, mentes minden gondolattól, és csak egyetlen gondolatot eresztesz elé, óriási erőket szabadítasz fel. Ezért kell nagyon óvatosan bánni a gondolataiddal. A koncentrált gondolat hatalma gyakorolja a legerősebb befolyást az életedre."a test a

Bebizonyították, hogy a test a lélek tükre

Friss tudományos kutatás igazolta, hogy a pszichológusaink palettáján is szereplő kognitív és képzeletben végzett, un. imaginációs módszerek nem csak a lelket, hanem a testet is gyógyítják. Kimutatták ugyanis, hogy a traumát követő stressz zavarban (rövidítve: PTSD) szenvedők bizonyos génje és agyának azon területei, amelyek a stresszt és a depressziót szabályozzák kedvező változásokon mentek keresztül az eljárások következtében.

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben kifejtettük, a poszt traumás stressz zavar azzal jár, hogy akaratunk ellenére képek villannak be ébren vagy rémálmok formájában egy múlt béli traumatikus, akár életünket fenyegető eseményről, melyet ezáltal szinte újraélünk. Az életünket védekezés gyanánt úgy rendezzük be, hogy kiiktassunk mindent, ami az eseményre emlékeztet, emiatt életterünk beszűkül, arról nem is beszélve, hogy ebbéli erőfeszítéseinket nem koronázza siker.

A kutatásban a vörösiszap katasztrófa és árvizek által súlytott területek lakóit kezelték a fent említett módszerekkel: A szőnyeg alól “elősöpörték” az elfelejteni kívánt de nem tudott emlékeket, és megértették, hogy a sokk egy olyan szemüveget helyezett a szemük elé, amelyen keresztül torzan látják az eseményeket. A kezelés során megtanulták nem készpénznak venni azt, amit látni véltek, s különbséget tenni a torzítás és a valóság között. Ugyancsak megtanultak a jelenre reagálni, s a múltat először a képzeletben végzett gyakorlat során szimbólikusan, majd az életben is elereszteni.

http://index.hu/bloghu/pszichorendeles/2013/12/07/most_mar_biztos_a_test...