A szinkronicitásról

A legdöbbenetesebb szinkronicitások jelennek meg életemben és mostanában sok beszélgetőtársam életének sztorijában jelentek meg a fel nem ismert jelek, melyeket eddig véletlennek tekintett, holott … egy kis utánagondolással, az időnkre való visszatekintéssel olyan láthatóvá, és érzékelhetővé válik, ahogy a dolgok láncszemként kapcsolódnak.

Sokszor megyünk el “jelek”, útmutatók mellett, nem is vesszük észre őket, figyelmünk kalandozó.

Lehet ez egy szófoszlány, egy kép, egy mozzanat, egy íz, egy érzés, ami rég elfeledett, ősi tudásunk raktárából merül fel felénk, mint akár az álmaink is, a jövőnk felé mozdítva.

Nincs időnk leülni, figyelni magunkra, a másikra. Nem adunk magunknak időt arra, hogy alkotó-öröm-flowba kerüljünk, szeressünk, megköszönjünk, elfogadjunk, elengedjünk.

Szorít a múlt, a jelen és így mit sem ér a jövő. Mindenki más feladatként tekinthet sorsára.

Már az is jó, ha legalább beszélünk róla, tudatosíthatjuk magunkban, mi is a célunk és miért is a tartoznak hozzánk az események, történések, helyzetek, tárgyak, emberek…

VELETEK is történtek már ilyen "véletlenek"?

Hozzászólások

 

A szinkronicitás kulcsa

David Wilcock: Az univerzum bibliája

Tudni szeretnéd, hogy mi, miért történik a világban és mit hoz majd a holnap?
Mi van akkor, ha az Univerzum él és kommunikálni szeretne a szinkronicitás és a karma törvényei szerint?
Mi van akkor, ha az összes hely, idő, anyag és energia egy forrásból táplálkozik, amely ráadásul él és intelligens?
Mi van akkor, ha a földi élet nem véletlenszerű, hanem titokzatos erők irányítják a csillagok és a bolygók keringési pályája alapján?
Mi van akkor, ha van egy égi személyiség, amely befolyásolja a gondolkodásunkat azáltal, hogy épp a tér és az idő melyik megismétlődő ciklusa alatt állunk?
Mi van akkor, ha az Illuminátusokat, a Bilderberg csoportot és az Új Világrendet azért hozta létre a Teremtő, hogy segítsen nekünk a karmánkat a gyógyítás szintjére emelni azáltal, hogy a saját negativitásainkat tükrözi vissza ezekkel a csoportokkal?
Mi van akkor, ha a Háttérhatalom, az Új Világrend és az Illuminátusok is a ciklusok által irányítva tevékenykednek, de sosem tehetnek többet, mint amennyit az adott ciklus lehetővé tesz és megenged a számukra?
Mi van akkor, ha matematikailag elkerülhetetlen, hogy a rossz fiúk győzzenek a történelemben, köszönhetően annak a 25.920 éves ciklusnak, amely újra és újra ismétli önmagát, és amely sokkal régebbi, mint az emberi élet a Földön?
Mi van akkor, ha az idők során számos hatékony szimbólumot és tanításokat örököltünk, amelyek eredetileg pozitívak, ám azóta szörnyen eltorzultak negatív irányba?
Mi lenne, ha belepillanthatnánk azokba a forgatókönyvekbe, melyek a földi életet irányítják, és amelyek egy sor - előre meghatározott - lelki tanítást tartalmaznak mindenki számára?

Az Univerzum Bibliája ezekre az emberiséget állandóan érdeklő kérdésekre keresi a választ, és David Wilcock szerző egy teljesen új megvilágításban meg is válaszolja ezeket. Megdöbbentő oknyomozásba kezd azok után az ősi titkok után, amelyekre a bizonyítékok már évezredek óta az emberiség szeme előtt vannak, de eddig nem vettük észre ezeket, olyan okok miatt, amire sokan nem is gondolnának.

Wilcock a válaszok megtalálásához segítségül hívja a történelmet, az asztrológiát, a szinkronicitás elméletét, valamint fellebbenti a fátylat az idő titkos felépítéséről is, amely nemcsak az egyén, hanem akár teljes embercsoportok és népek sorsát is befolyásolják.

forrás: https://www.libri.hu/konyv/david_wilcock.az-univerzum-bibliaja.htmlA véletlen mindig az isteni akarat “álruhában”

Ezer és ezer módja van annak, hogy felfigyeljünk a különös összefüggésekre, amelyek körülvesznek bennünket.

Például Melanie Jade Rummel a blogján arról ír, hogy amikor a későbbi férjét még nem ismerte, csak messziről kinézte magának, az énekkarban egy kedves, új hölgy mellé került, aki hozzá hasonlóan bordó nadrágot és kék pulcsit viselt. Elnevették magukat, hogy milyen jól egymáshoz öltöztek, aztán az asszony bemutatkozott: Melanie Jade Rummelnek hívták. Ebből a fiatal Melanie Jade azonnal rájött, hogy csakis a neki tetsző férfi édesanyja lehet, akinek a nevét a házasság után ő maga is végül felvette. Ezután mindketten elővették a kottafüzetet, hogy hozzálássanak az aznapi munkához, és döbbenten vették észre, hogy a könyvjelző mindkettejüknél ugyanannál a zeneműnél akadt meg, amelyet ugyan egyikük sem ismert, de mint kiderült, a szerelemről szólt.

Később ez a nóta szólt Melanie és férje esküvőjén is, amit javarészt az idősebb Melanie, az anyós szervezett.
(Forrás: http://www.men.hu)http://www.forsheylaw.org A

http://www.forsheylaw.org A law career provides prestige and unlimited earning potential. But being an attorney encompasses much more than that. This article guides you step by step through the process of law education and practice.
http://www.sports-index.org Is there any real relationship between sports and the spiritual life? What should a Christian think about sports? This article presents a brief and broad theology of sports.
http://www.ninjasports.org As well as a large number of local clubs you can join and facilities you can use there are also national organisations which promote sport for young people like Sport England. There are also national funding programmes like the National Lottery which can give young people an opportunity to develop their sport.
http://www.womenandsport.org For the sports gambling masses who lack a highly accurate systematic approach, the answer is a resounding "No". However, when you stop gambling away your hard-earned cash and treat your sports wagers like a prudent "Sports Investor", you'll leave the less savvy masses way behind to suck up the dust after you make money betting on sports the RIGHT way - even if you have absolutely no previous experience.
http://www.gsmglobalsports.org The interpretation of Title IX in sports and education is surrounded by controversy. Title IX was designed with the intention of ensuring equality in sports between men and women. While it seems apparent that some sort of equalizing mechanism is necessary, there has been quite a bit of controversy in education regarding the interpretation of Title IX.
http://www.realestateguide2success.org With the current economy trend setting low real-estate prices, many assume that buying a used home is worth every dollar they fork out. Others engage in apartment loans, thinking of it as hitting two birds in one stone: having your own home while gaining some extra cash through rental income.
http://www.petcheck.org Do you run an entertainment news website or blog that's receiving diminished levels of traffic lately? First of all, it's a jungle out there, and many get gobbled up. Or die of hunger. It takes a special animal to survive and prosper online.
http://www.petadvantage.org Crayfish make an interesting hobby and are some really cool pets. If you have or are getting a crayfish to keep as a pet, you will want to learn proper freshwater crayfish care.
http://www.doc4pets.org You do not have to care for your pet with chemical based products such as flea and tick prevention, shampoos, even some prescription drugs. Essential oils are not just for humans.
http://www.myinteriordesignonline.org There are some educational institutions that offer a course in interior design online. As the demand for interior designers continue to grow, online schools provide students with the option of learning interior design at home at their own convenience.http://www.glasgowbusiness-ma

http://www.glasgowbusiness-magazine.org As entrepreneurs and business owners, we want our efforts to have a lasting impact. We want our businesses to withstand the test of time and be successful.
http://www.gammatech.org We live in a highly sophisticated world where everything is almost achievable. There would probably have been no changes between the world of today and that of three centuries ago if necessity and serendipitous discoveries had not driven men to achieve great things.
http://www.superiorecotech.org I Like Technology. I'm conceding all the good and fun things that computer-based technology has brought into our lives; I'll not fight that battle. Not only would I lose any argument against the wonderful additions technology has made to our lives, I would be fighting against myself.
http://www.microbubbletechnologies.org All computer consultants are not created equal. Some specialize in hardware, others in software but what you really need is one that specializes in business and how technology can make it better. You need a business technology coach that can help you work smarter with technology.
http://www.hitechlearning.org The concept of 3D printing is one of those technological breakthroughs that can dazzle us with its results, but can be hard for the average person to figure out. That's why IT professionals with a good grasp of everything that the 3D printing process entails could find themselves very much in demand.
http://www.theproshop.org The roller shutter and grille are popular window products offering additional security and aesthetics for shops, homes and business. There are many types of shutter designs available including wood, steel and aluminium each offering its own set of features according to preference and function. With fold-able solutions popular for residential and commercial purposes, it is important to learn about the pros and cons these additions can provide.
http://www.sitoecommerce.org In this white paper the reader will be introduced to the common problems a business might face when implementing an eCommerce infrastructure. When implementing eCommerce many businesses choose a solution that is not integrated with their Business Management Solution.
http://www.buyersdesire.org If you want your business or shop to be filled with customers then you need to take a look at the physical look of your shop. You need to pay attention to you shop fittings as they could probably attract a lot more customers just through their visual aspects.
http://www.shopmckenzietn.org Most businesses today need to have a presence on the Internet. The problem is, that most small business owners are quite honestly scared of the work it will take to get their business online.
http://www.glassmanlaw.org There are various types of law in the United States legal system. This article lists the types of law and describes them briefly.http://www.we-care-for-your-h

http://www.we-care-for-your-health.net Eating right within the correct range of calories to maintain that svelte or lean figure you've worked out so hard for can be quite a challenge. With the blooming surge of fast-food outlets and unhealthy eating habits adopted by young urchins as early as five years of age, cases of obesity and diabetes along with other extensive health complications has been irrevocably on the rise within the past few decades.
http://www.businessobjectstips.net Nobody can deny that that social media has taken the world by storm. Most individuals are connected to at least one social media site so social media marketing has never been more important. Here are 3 basics that you must know when using social media for business.
http://www.rockawaybusiness.net If you want to run a business from your computer, you'll need to build a solid foundation of skills. In this article we'll review three keys that you will need to increase your chances of launching and sustaining a successful business.
http://www.svbusiness.net It is your own special traits and uniqueness that make you different from anyone else in your business. In the same way, these differences, however strange, unwanted, or insignificant they may seem to you can set your business apart from the rest in your industry.
http://www.rfmbusiness.net Work can occupy more than half of ones waking hours during the work week (and more). So, feeling as positive as possible about a job is important. This article illustrates and summarizes the most important factors in finding a career and job that results in a sense of passion and meaningfulness.
http://www.optimumfinancetaxconsultants.net Earlier this year some fellow business coaches and I agreed to each identify five or six non-fiction books that are our "go to's" when we work with groups and individuals. Although I rely on QBQ! What to Really Ask Yourself - Practicing Personal Accountability in Business and in Life myself, I was a bit surprised that it showed up on more than a few of my colleagues' lists.
http://www.creditreporterror.org Thousands of people dream of having their own business and even more so be a successful entrepreneur. But what does it take to achieve success in the business industry?
http://www.businessnetpages.org Considered starting your own business? Wondered if there's a tried and true starting-business checklist, or better yet starting-small -business checklist? Looking for a "Starting Small Business 101" class? Help-starting-business courses are available online. Where do you turn for help starting up small business and with the steps starting your own business are certain to require?
http://www.avonbusinessassociation.org Most small business owners do have a large operating budget when they are first starting out. Unfortunately, one of the things necessary for early success, marketing, is often left out of the budget.
http://www.bestkeptsecretofinternetbusiness.org Half of all small businesses don't have a website to market their business online. This is not an inflated number. According to a 2013 survey of more than 3,800 small businesses conducted by Google and research company Ipsos, 55% of small businesses don't have websites representing their company.Egyfajta magasabb rendű akarat

" Mögötte olyan összekötőelv húzódik meg, amivel az események között oksági összefüggést, ha nagyon akarnánk, sem tudnánk kimutatni, mégis olyan világegyetemet feltételez, amelyben az egymástól látszólag független események előbb-utóbb egymást kiegészítő teljességgé formálódnak.... és miután megleltük végre ezt a rejtett összekötő elemet, az addig "véletlennek" hitt események hirtelen értelmet nyernek!" Ez a SZINKRONICITÁS.csak ismétlek, én

csak ismétlek, én is:

Szinkronicitás, intuíció, véletlenek… az az érzésem, hogy véletlenül körülvesznek nap mint nap. ...nagyon jó a cikk, ez a mondat pedig különösen. :) Szerintem mindezekkel együtt teljes az élet.
Rajmon Beáta

Nagyon szép napot Nektek!Tudni kell, mi az én dolgom, mi a másik dolga és mi Isten dolga!

A jegyzetfüzetembe is beírtam! Köszi! Ölellek!"Aki minden tőle telhetőt

"Aki minden tőle telhetőt megtett, MINDEN emberi erejét kimerítette, annak – és csakis Neki – kedveznek olykor a szelek."

Nem elég képzelni és várni... tenni kell! Tudni kell, mi az én dolgom, mi a másik dolga és mi Isten dolga!

:-)

Csak nehogy félreérthető legyen az üzenet.

és a vicc:

A hajótörött a szigeten:
Istenem, imádkozom, hogy küldj jelet. Jött egy hajó, de én csak vártam, hogy majd megmentesz. Aztán jött egy másik, de nem értettem, hogy miért nem mentesz meg.

Aztán Isten leszólt:
Ember! Dehát küldtem két hajót!

Úgy néz ki, mintha a szerendipitás és a szinkronicitás tetteinktől független lenne.

Én úgy gondolom, nem. Az ember a döntéseiről és a tetteiről ismerszik meg. És hogy neveli e magát arra, hogy tudatosan figyelje és észrevegye ... a jeleket, amit a sors küld számára.

:-))

Hú, ezt most érti valaki?Semmi másra, csak magadra?

Akkor én is úgy teszem, mert egy kis utánozó majom vagyok! :)

Köszönöm a mai beszélgetést! Jó éjt! Szép álmokat!

(... és Kezdetnek is)Ventilláljunk

Ventillátor ügyben nem hagyatkozom semmi másra, csak magamra :-))Megyek fagyizni!

De 1 óra múlva itt vagyok!Karizmatikus személyiség

Emőke asszony, úgyhogy egy csöppet sem csodálkozom, hogy a TV elé szögezett.Ó, mily szerencsés vagy, hogy neked van ventilátorod! :)

Persze engem sem akadályozott meg senki, hogy beszerezzek egyet, de nem voltam előrelátó!

"Ami­kor meg­ala­po­zott céljaid vannak, és erős hit­tel dol­go­zol azok meg­va­ló­sí­tá­sán, a sze­ren­di­pi­tás ekkor lép működésbe. Lehetővé teszi, hogy célzókészülékeid nagy­ság­rend­del rövidebb idő alatt valósulnak meg. "

Áh, még az is könnyen előfordulhat, hogy betoppan egy ventilátorárus! :) Ez jó példa a szerendipitásra?ráadásul nagyon sok mindenről

ráadásul nagyon sok mindenről beszél, de valami olyan elemi erővel, hogy odaragasztott a ... ventillátor és a tv elé...

na kiváncsi vagyok, ma még mi történik velem a szinkronicitás, szerendipitás és reziliencia jegyében (remélem, jól írtam le... :-)))

nyitom az ajtóóóóót, nyitott vagyok aj (egy jó kis) tóraA linket elteszem

mert ebben a forró katlanszobámban a hosszúsága elrémisztett: https://www.youtube.com/watch?v=jVDvBGV8gvQ

(... de meg fogom nézni)*

Prof. Dr. Bagdy Emőke a reformátusok "istenasszonya", még a környékbeli atyák is nagyon csípik, értékelik.Igen Pipacska, ezért

Igen Pipacska, ezért keresgélek még most is ebben a témában!!!!

Úgy értem, maradok éber és spontán :-))))Jip

ez de érdekes! a link is megvan!! Ugyanaz, mint ami most megy!

https://www.youtube.com/watch?v=jVDvBGV8gvQ

:-)))Látod, tudtam én...

hogy a lenti mese egy nagy marhaság! :) Vagyis nem marhaság, csak a fogalomhoz - amit éppen körbejárunk - semmi köze!... hehe... ez nagyon

... hehe... ez nagyon mókás... mit gondoltok, mire kattintottam a tv-ben?

Bagdy Emőke professzorasszony beszél a szinkronicitásról, az idő nélküli jobb agyféltekéről, a Nyitott Akadémia előadásában... morfogenetikus mezők, Higgz bozon, lélek, elme, tudományosan igazolt tényekről... áááááááááááá
***

Pipacska ez a mese inkább Sherlock Holms-i :-)))):)

Kedves Kezdet, a porcelános és pitás "szóhajlításod" fantasztikus! Nem tudlak lekörözni, :) mert a magánhangzók cseréje után, nekem a patás jutott eszembe! :)"Íme hölgyem az Ön szkarabeusza!"

Ez a történet - szerény véleményem szerint - már sokkal inkább belefér a ma tárgyalt fogalom hatökörébe.

A szerendipitás kifejezés rokon Jung szinkronicitás fogalmával, amikor látszólag egymással semmilyen ok-okozati összefüggésben nem álló események egyszerre következnek be. Szinkron jelenségekről akkor beszélünk, ha valamilyen külső esemény és belső esemény véletlen módon egybeesik, egy időben jelenik meg. A misztikus, különös "véletlen" egybeeséseket Jung fogalmával szinkronicitásnak nevezzük. Jung egy alkalommal egy neurotikus hölgy analízisét végezte, amikor a nő beszámolt róla, hogy álmában egy aranyszínű szkarabeuszbogár látott. Ezután egy koppanás hallatszott az ablakon, és amikor kinyitotta, egy szkarabeuszbogár esett be rajta. "Íme hölgyem az Ön szkarabeusza!" mondta a terapeuta és ettől a pillanattól gyökeres változás állt be a páciens életében.

(http://szerendipitas.blogspot.hu/2011/01/szerendipitas-kifejezes-horace-...)Szerendipitás - A három herceg meséje

Szerendipnek hatalmas, gazdag királya volt, s volt három, szívének igen kedves fia. Nagyon fontosnak tartotta, hogy olyan, személyre szóló, elméleti és gyakorlati neveltetést biztosítson számukra, ami a legnagyobb hasznukra válik. Miután a hercegek oktatása befejeződött, külföldre kellett menniük, hogy kipróbálják, mennyit ér a tudásuk. Egy távoli országban összetalálkoztak egy kereskedővel, aki elpanaszolta nekik, hogy eltűnt a tevéje. A hercegek, akik nem csak a távolba meredtek előrehaladás közben, hanem a szemük sarkából is figyeltek mindent, megkérdezték. „Nemde a teve fél szemére vak volt, hiányzott egy foga, sánta volt és egy terhes nő ült a hátán, az egyik oldalán pedig mézet, a másik oldalán vajat vitt.” A kereskedő azonnal megvádolta őket, hogy ha ennyire pontos leírást tudnak adni a tevéjéről, akkor nyilván ellopták azt.

„De hát nem is láttuk a tevét” – mondták a hercegek.

„Honnan tudjátok akkor ezeket a részleteket?” - kérdezte a kereskedő.

„A fű csak az út egyik oldalán volt lelegelve, ebből következik, hogy a teve másik szeme vak volt. Tevefognyi nagyságú megrágott fűcsomók voltak az úton, ebből látszott, hogy egy hiányzó fog résén estek ki a teve szájából. Az úton csak három tevelábnyom volt tisztán kivehető, a negyedik lábnyom azt mutatja, hogy az állat húzta a lábát, sánta. Az út egyik felén hangyákat láttunk, a megolvadt vajat keresték, ami lefolyt a teve oldaláról, az út másik felén pedig legyek szálltak a teve másik oldaláról lecsöpögött mézre. ”

„Na de a terhes nőről honnan tudtok?” – kérdezte a kereskedő.

„Azon a helyen, ahol a nyomok szerint a teve letérdelt, láttuk egy női láb nyomait. Ennek a közelében vizelet volt, a szaga alapján egy nőé. A földön kezek nyoma is látszott, a nőnek tehát szüksége volt rá, hogy megtámaszkodjon a dolga végzése közben, ezért gondoltuk, hogy terhes.”

S nemsokára valóban bebizonyosodott, hogy a hercegek igazat szóltak, mert egy utazó jött jelenteni, hogy talált egy félszemű, sánta tevét hiányzó foggal, mely vajat és mézet vitt az oldalán és a hátán egy terhes nő ült.

Serendip három hercege útjuk során számos nem várt szerencsés eseményt éltek meg, olyanokat, amikre nem is számítottak. A szerendipitás egy szerencsés véletlenen alapuló felismerés, felfedezés, képesség értékes dolgok találására (ott, ahol az kevéssé valószínű). A gyakorlatban pedig azt jelenti, amikor valaki hisz a sorsszerű dolgokban, az apróbb és kevésbé apró jelekben, és abban, hogy ezeket a jeleket komolyan lehet és kell venni. Bár nem mindig találjuk meg azt, amit keresünk, de találhatunk valamit, ami az eredetinél fontosabb, és értékesebb információ.

Én hiszem azt, hogy a mi életünk is tele van a szerendipitás hasonló történeteivel. Számos tudományos felfedezés gyökerezik ebben a jelenségben, hiszen így fedezte fel Fleming a penicilint, az Indiába igyekvő Kolumbusz Amerikát.

*
Áh, ez nagyon furi, mert nekem csak KÖVETKEZTETÉSNEK tűnik.

Uni, a mese köszönőviszonyban áll szerendipitással?Ez a „lánc” volna a szinkronicitás?

valaki írt a szinkronicitásról – te olvastál a szinkronicitásról - aztán teló: jelezte magát a biztosítós ember kárszakérteni --- aztán 2 óra múlva újabb teló … (…) --- „nem értette, … nem értettem” --- megkárszakértettek és nagyon jót diskuráltam az emberkével a szinkronicitásról.

Hm, szerettem volna én is egy hasonló példát írni, de ebben a melegben csak pillegek, gondolkodni sem bírok. Délután a Nap egész erejével nekifekszik a szobám falának, ablakának és napnyugtáig perzseli. Még egy árnyas fa (vagy bokor) oltalmát sem birtokolom, úgyhogy „pajzs” nélkül védekezem, ahogy tudok.Hű ez nagyon

Hű ez nagyon izgi!!!!

:-))

Szép napot (esőt) kívánok!Hű ez nagyon

Hű ez nagyon izgi!!!!

:-))

Szép napot (esőt) kívánok!Szerendipitás

Valóban új fogalom számomra! Tetszik a jelentése! Azt, hogy hogy jegyzem meg ezt a kifejezést, még nem tudom, kétszer puskáztam amíg leírtam.:) jé, van a szerendi porcelán, most van egy pitás is! Mit jelent a pitás? Az a finom péksüteményeket készítő? :) na jó, kiguglizom... Pipacska! Ez szerintem muris kifejezés és megfontolandó értelme van! :) Tsók Nektek!Na csak gondolkozz, hátha

Na csak gondolkozz, hátha eszedbe jut valami!!!