BIRTOK (Vizualizáció II)

tied. miénk. ENYÉM.

már várnak. a szomszédban gyerekek játszanak, de csak távolról hallatszik a hangjuk, néha látom én is a kerítésen túl, ahogy piros-pöttyös labdájuk az égig repül. majd vissza. senki nem tudta olyan magasra röpíteni a labdát, mint apám. azt hittem, soha nem tér vissza, csak pörgött forgott beláthatatlan magasságban, mint egy kis pont, aztán mégis visszatért, és ahogy ismét a kezemben tartottam már nem volt az a csodálatos repülő valami, mint a magasban. Még-még!

Csend és halk zene, vizes lábnyomok a langyos kövön. Fő már az ebéd, mégis érzem magamon a szappan illatát, és ez a három: ebéd-szappan-langyos kő együtt most az otthon. indulok Hozzád. És Te vársz. Nagyon vársz.

Megint mezítláb, de most hideg köveken. mintha puhák lennének: olyan jó lábamnak ez a hűvösség. A nadrág térdemig felhajtva, néhány harmatos fűszál csiklandoz végig, érzem a tónak-halaknak-nádasnak szagát. Nevetsz valamint mögöttem, nekem folyik az izzadtság a homlokomon, és török továbbra is felfelé, élvezem, ahogy fáradok, ahogy élek. Kiáltasz: várj meg! Nem várlak: ÉRJ UTOL!

Fülledt meleg, és növények-cserjék. Szépek, zöldek. Egy pici világ egy üveggömbben: teteje nyitott, betör a fény, a levegő. Madár trillázva karcolja az eget, fogjuk egymás kezét, sétálunk körben egy kis nyugalom, meleged van. tudjuk: egymáshoz tartozunk.

Színek és titkok: talán-varázslat. Nem mondjuk: egymás szemével nézünk magunkra. mélyen. egyre mélyebben. én megbocsátok. szégyened lakatját nem bolygatom többet. ellazulsz és már csak érzel. bennem.

Védelem. szárazság. Erős falak. mi vagyunk.

Könnyeket fakasztó végtelen. minden elindul belőlem. tisztaság és repülés. annyira kék! a lelkem: tükör. láttad magad benne. SZABADSÁG. az ablak-ajtó: csak illúzió. ölelés: feloldódás.

Ünnep. kedélyes piszmogás a lámpák fénye mögött. várakozás. tisztelet, gondoskodás, együtt jó. kötelék. mézeskalács és gyanta. gyertyaláng, béke.

csobogás és burjánzó erő, harsogó élet, fejlődés: növekedés, törekvés. EGÉSZSÉG. Egy nagy nyújtózás, frissesség és befogadás.

Pihenés...elcsendesedés...megnyugvás...kényelem. Befelé élés. messzeség-közelség. Visszatérés. Hazaérkezés. Gyógyulás.

Csip-csup kacagás, tánc-dalolás. Vendég, vándor a hosszú út után. Töltekezés, közösség. MEGTISZTULÁS.

Jó minden úgy, ahogy van, mert minden úgy van, ahogy akarom, és mindent úgy akarok, ahogy jó.

Címkék: