A szeretet tudományos szemszögből

Tetszik, amikor a szeretetről "jó hírek érkeznek" a tudomány világából. Az internetet böngészve egy ilyen "jó hírre" bukkantam. Szellemi-lelki téren - amellyel az, ezt az oldalt látogatók igen gyakran foglalkoznak - ismeretes a szeretet átalakító ereje. Ezt most megvizsgálhatjuk a tudomány területén, a test aspektusából.
A cikk eredeti forrása itt található: http://www.valtozovilag.hu/ql/Sz.htm
Jó szórakozást! :)

"Szeretet – A szeretetről sokat hallunk, sokak gyógyszerként ajánlják. Hogyan lehetséges ez? A magyarázatot annak az új tudománynak kísérleti eredményei adják, miszerint szervezetünk olyan sajátos anyagokat termel, melyek életünket építik vagy rombolják. Kísérletek bizonyították, hogy a negatív érzések, gondolatok olyan sajátos anyagokat termelnek, melyek rombolják életünket, testünket, lelkünket. Ennek az ellenkezője is igaz. Akik szeretetkapcsolatban vagy szeretetelfogadásban élnek, azok testnedveiben, vérében, nyirokedényeiben egy olyan sajátos hormonszerű anyag (IGA) termelődik, amely erősíti az immunrendszert, egészségvédő rendszerünket. Megfigyelt betegekben az IGA-szintjük már akkor is többszörösére emelkedett, ha csupán nézőként vettek részt olyan film vetítésén, amely a szeretetről, a másokért végzett önzetlen munkáról szólt. Ugyanakkor akinek szíve keserűséggel teli, kinek tetteit a harag motiválja, annak az IGA szintje gyakorlatilag nulla, védekezési rendszere gyenge, betegséget betegségre halmoz. Beteg, mert hiányzik belőle a szeretet gyógyító ereje. A szeretet valóban épít, már csecsemőkorban beindítja a növekedési hormon termelődését, ami simogatásra, csókolgatásra, ölelgetésre szaporodik fel, erősítve az immunrendszert is. Aki szeret, tovább tud szellemileg, testileg fiatal maradni. Mára már az is kiderült, hogy, ha valaki kesereg, akkor tejsavszintje emelkedik. A tejsav fáradtságot okoz. A szeretet és a tiszta szerelem csökkent valamit bennünk, ami ártalmas szervezetünk számára. A mozgás endorfint termel, és vidámak, boldogok leszünk tőle. A mozgás persze sok más pozitív hatással is rendelkezik, azaz sok más út is van a hormonális boldogsághoz! Az endorfin valójában olyan, agyban termelődő neurotranszmitter, ami csökkenti a fájdalomérzetet a testben, és akár euforikus élményt is képes kiváltani. Ez az érzés akár 12 órán át is tarthat. Egyes drogoknak, mint pl. a heroin, kokain, szintén endorfin termelést kiváltó hatásuk van, de azok öröm helyett testi és lelki pusztulást eredményeznek!"

HozzászólásokHát igen...:) Vicces, hogy

Hát igen...:) Vicces, hogy alapvető dolgokat akarunk újra felfedezni, persze szigorúan az anyagelvűségen belül. Ez sokat elárul arról, hogy mi a fősodrású szemlélet. A hangsúly persze a fősodrásún van... szerencsére a kép árnyaltabb, és szerintem jó felé változik.

Kedves Jamey! Látod? Itt vagyok.:)Újszülötteket hasonlítottak

Újszülötteket hasonlítottak össze,és akit szerettek,meg simogattak,az jobban fejlődött.Akit csak gondoztak,nem nőtt annyit.Hát igen,a szeretet a legfontosabb.Lassan a tudomány is

Lassan a tudomány is bebizonyítja, mait az emberek évezredek óta tudnak. A szeretet a legfontosabb az életben, aki ezt használja élete alapkövének sok gondtól és fájdalomtól megkíméli magát, és mint kiderül egészségesebb is maradhat, ami szintén ok a boldogságra.