Univerzum Úr, csak még egy kérdés!

Igen... Csak még egy kérdést! Sokan ismerik, és szeretik Columbo hadnagy figuráját, és fel is tudják idézni ezt a szinte névjegyévé váló mondatot, mellyel a gyilkosokat az őrületbe tudta kergetni. Magyar kuriózum, hogy az őt szinkronizáló Szabó Gyula rengeteget hozzátett a figurához, és Magyarországon még jellegzetesebbé tette.
A Columbo-t alakító színész, Peter Falk 2011. június 23-án, kaliforniai otthonában elhunyt.

Sokat megtudhatunk róla ezen oldal segítségével:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Peter_Falk
Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi köze lehet Peter Falk leghíresebb karakterének, Columbonak a The Secret című filmhez, így ehhez az oldalhoz.
Első ránézésre semmi.
Második ránézésre, talán egy apróság... Columbo részekből megtudhattuk, hogy az apróságok mennyire fontosak.
Columbo karaktere, "lelke", ha fel tudjuk idézni, rengeteg olyan tulajdonsággal rendelekezik, amelyet többen kiveszettnek látnak e világból, így Columbo példaképül is szolgálhat sokaknak. Úgy tünhet a néző számára, mintha Columbo - amellett, hogy sokat GONDolkodik, agyal a problémán, gyilkosságon - mindig a jelenben élne. Nem lesz ideges, és minden szituációban nyugodt tud maradni. Alapvető természetéhez tartozik, hogy kedves az emberekkel, mindig van ideje, figyelme mindenre, mindenkire. Nagyra becsüli mások szépérzékét, lelkiségét. Bizony még néha a gyilkosokét is. A ló túlsó oldalára persze nem esik, tettüket elveti, de minden körülmények között meg tudja találni a szépet. Ezt az egyik részben be is vallja egy konferencián, ahová váratlanul hívják fel a pódiumra.
Íme:
http://www.youtube.com/watch?v=yQOzqWevh9g

Szóval a kedvesség ott lakik mindenkiben!
S ha képesek vagyunk a saját lényünkből természetesen fakadóan, ám Columbohoz hasonló kedvességgel, és szeretettel a világ felé fordulni, talán a teremtés is jobban megy. Peter Falk mindenesetre nem akármilyen életet hagyott hátra maga mögött.
Óh! Csak még egy kérdés! Hányan láttátok a Columbot?

HozzászólásokBár hirtelen nem emlékszem

Bár hirtelen nem emlékszem erre vonatkozó utalásra, de ha összességében nézed a karaktert, túl jó szívű, és érzelmileg intelligens ahhoz, hogy pusztán csak a rideg anyagot tartsa valóságnak...:)