gyógynövény

Szakrális gyógynövénytan

A Szakrális gyógynövénytan képzés gyakorlat orientált képzés, ahol lehetőséged van a gyógynövények mélyebb megismerésére. A gyógynövények sokkal több szinten segítik a mindennapi életünket mint ahogy azt elsőre gondoljuk. A fizikai gyógyításon túl, a lelki folyamatokba és az önismereti munkában is igen nagy szerepük van a gyógynövényeknek. Tovább »

Szerelmi bájitalok varázsfüve

A vasfüvet már ősidők óta összefüggésbe hozzák a varázslással és a gyógyítással, ezért napjaink modern boszorkányainak webportáljain éppen úgy említést tesznek róla, mint a régi középkori feljegyzések.

Vénusz növényeként alapvető összetevője volt a szerelmi bájitaloknak, mert úgy hitték, hogy varázsereje képes újraéleszti a megfakult, megszakadt szerelmet. Ezt a hitet idézi a következő versrészlet: Tovább »

Hétköznapok doktora: a káposzta

A káposzta minden bizonnyal megkapná a doktori címet, ha létezne olyan orvosi egyetem, ahol zöldségek hallgatják a nagytiszteletű professzorok előadásait, mert a gyógyítás egyszerűen a „vérében”, pontosabban az ereiben, leveleiben van. Így nem véletlen, hogy a régi idők emberei mindig nagy bizalommal fordultak hozzá a különböző „nyavalyáikkal”. Tovább »

Érik a ropogós cseresznye

Segíteni csakis annak lehet, aki hagyja és partnerként viselkedik.

A bejegyzésem szövegtörzsét töröltem, de haladéktalanul visszaállítom az eredeti szövegtartalmat és szövegképet, amennyiben a portál tulajdonosa hajlandó lesz rendbe rakni, vagy rendbe rakatni a thesecret.hu portált! Tovább »