Légy a magad coacha!

Mérlegelés

A januári Beszélgetősarok témája:

Az ünnep csillogása még tart… aztán helyét átveszi a taposómalom. Lehet ezt úgy is felfogni, hogy kaptunk egy hosszabb-rövidebb időt arra, hogy nyugodtabban induljunk neki a munkánknak, úgy, hogy jobban összehangolhassuk időnket a családunkkal. Kiszakadni a világból erre a 2 hétre jó! A naplómba a napi 1 sort leírni a napomról, 1 kérdéssel, 1 saját magunknak szánt üzenettel zárva, nemcsak jó, de jó szokássá válhat. Megfigyelni magunkat helyzetekben, hányszor béleljük ki a gödrünket, hányszor reagáltunk okosan, vagy éppen köszönettel valamiért, mi az, ami még furcsa számunkra, vagy épp elgondolkoztató, mi az, ami feldobta a napunkat, mi az, ami visszahúz… Tovább »

Mert megérdemellek, akár tetszik, akár nem

… az azonos című könyv nyomában, saját tapasztalatokkal.

A lelkiismeretünk átprogramozása

"Jogom van a jólétre.
Jogom van a szabadságra.
Önmagamat épp annyira tisztelem, mint a partneremet.
A partnerem nem az enyém, hanem hozzám tartozik.
Szabadon rendelkezhetek az időmmel.
Mindent megtehetek, amíg ezzel másnak kárt nem okozok."

Továbbgondolásra késztető kérdések Tovább »

Csak indulj el, a csodák az út végén várnak!

Októberben indult, mint a Beszélgetősarok egy témája, már Coffee-time Coaching Cards is lesz belőle.

... Akik vezetik már ezt a "One line a day" naplót, mindegyikük elégedett, hiszen tudják már, hogyan érdemes használniuk és főleg mikor.

Okostelefonra is létezik digitális napló (rákereséssel: my diary), nagyon köszönöm az ötletet egy lelkes tanulnivágyótól, a név még maradjon titokban... Tovább »

Szeretlek, szakítsunk! – Paradoxonok

“Egyszerre vágyunk a megbízhatóságra, biztonságra, amely az otthont jelenti számunkra, és a kalandra, a meglepetésre, ami pedig az utazás szakasza. Szeretünk utazni, de aztán jó hazatérni. Létezik olyan partner, akiben ezt a kettőt egyszerre megtaláljuk? Tovább »