Csak egy álom

álomAzt álmodtam, hogy emberek jönnek le a hegyről egy ébredező őszi reggelen. Az út közepén autók robognak fölfelé, türelmetlenül dudálva, csikorgó kerekekkel, türelmetlenül.
Az emberek az út két oldalán jönnek egyenként, kettesével, kisebb csoportokban, végeérhetetlen hosszú sorokban. Mosolyogva, vidáman lépnek egymás nyomába, jól kivehető arcukon derű, szemükben visszatükröződik a felkelő nap fénye.
Emberek jönnek le a hegyről, és így az álmomban tudom, hogy azok ők, akiknek álmaik vannak. Akiknek reményeik vannak. Akik akarnak valamit, és hisznek is önmagukban.
Tiszták és üdék. Színes ruhákban jönnek, világos ingek, piros szoknyák, zöldek, sárgák, könnyű blúzok, néhol kalapok, máshol kendők, vagy még az sem, csak a szél játszadozik a fiatal lányok hosszú hajával.
A férfiak fogják a nők kezét, és beszélgetve ereszkednek lefelé. Lassan jönnek, sietség nélkül. Csend van.
Jönnek fiatalok és öregek, jönnek dinamikus léptekkel, mások tétován, vagy éppen alig tipegve, de haladnak. Egy ősz asszony férjébe karol, a férfi tekintete valahová a múltba réved el, vagy tán a jövőbe, és valami nagyon ódivatú mozdulattal pödörgeti a bajuszát.
Jönnek kihúzott derékkal, szökdécselve, karcsú derékkal, huncut csípőringatással. Álmomban ott voltam közöttük, láttam az arcukat, az előttem haladók hátát, és én is fogtam Hajnalka kezét, és tudtam, hogy soha sem eresztem el.

CsatolmányMéret
t.jpg390.06 KB

Hozzászólások



ébren álmodtam

tudod, ezt az álmot ébren álmodtam. ültem a BAH csomópontnál a fölüljáró alatti parkolóban az autómban, és az embereket néztem, ahogy jönnek lefelé a Gellérthegyről. a jót, a szépet akartam látni bennük, azt kerestem és azt is láttam. Semmi szinezés, amit írtam, a valóság. És ha szépnek látod, talán egy újabb adalék ahhoz a tudáshoz: az élet gyönyörű, és az emberek is.



Ez egy nagyon szép álom.

Ez egy nagyon szép álom. Örülök, hogy leírtad.



kössz

Köszönöm. Én is ezt kívánom, elhiheted nekem!
üdv



Az álmok valóra válnak...

Kívánom,hogy Teljesüljenek az álmaid!:)