Dimenziók

dimenziókSokszor gondolkodtam már mit tudok kezdeni, a még mindig negatív gondolkodással, az ellenpólust képviselő emberekkel. Mivel a világ duális, ezért a minősítés: Van pozitív és van negatív ellenpólus. Két véglet. Ahhoz, hogy a szeretet és a hála dimenzióit élvezhessük, abban az érzés tartományban, dimenzióban kell magunkat tartani. Ezt pozitív, szeretetteljes, hálás gondolatainkkal, érzésekkel, cselekedetekkel tudjuk elérni.

Meggyőződésem, hogy, amikor nem vagyok ezen az oldalon, a világ, és az engemet körülvevő, körbefonó világom is ma még, tele van olyan emberekkel, mint ők, az ellenpólus. Miért? Mert a negatív gondolkodás ma még sajnos a világban uralkodó tendencia. A légkörből ez az érzés terjed, a vízcsapból is, mint a Média által sugárzott adásokból is, zömében ez ma még az iránymutató etalon, a mérce.
Ahhoz, hogy ez ne így lehessen, dolgozni kell az embernek, az EMBERISÉG-nek saját magán...., mert: egy gyárnak is csak egy igazgatója lehet, pl, és

az értéket elő kell állítani, meg kell teremteni:
dolgozni a jövedelemért;
dolgozni a kiskertben, ha haszonnövényeket akarunk,
tanulni az iskolában, ha előre akarunk haladni, stb. Látásmódunkat, szemléletünket megváltoztatni nem kis munka.

És, hogy milyen ember Ő, aki az ellenpélda?
Mutatja a másik oldalt nekem, azt amelyikben már eleget éltem, és most már nem szeretnék erre az életemből hátralevő villanásnyi, röpke időre abban a légkörben, gondolkodásban létezni.

A világ, az én világom is, ugyanúgy tele van olyan emberekkel, akik nem törődnek a szépségekkel, sárba tiporva azokat, csak a hiba az ami kiszúrja szemüket.... Ők a másik oldalt képviselik, azt az oldalát az Életnek, amelyikből, amelyiktől én egy ideje, meg akarok szabadulni.

Miért akarok én ettől megszabadulni?

Azért, mert erős bennem az elvágyódás eddig teremtett valóságomból.

Nem teremtettem tudatosan eddig az életemet, ezért, most, amikor már a TUDATOSSÁG magas iskoláját élvezhetem, igyekszem magamnak olyan életet teremteni, amelyikben élni jó, és öröm minden nap!

És ehhez olyan embereket bevonzani életem jobbá tételének mindennapjában, akikkel közösen EMELHETJÜK egymás életének színvonalát.
Addig, amíg a Titok filmet nem láttam, bizony rosszul teremtettem.

Csak lézengtem életemben, és vártam a SÜLT GALAMBRA, ami csak nem akart a számba belerepülni!

Addigi életem uralkodó rám gyakorolt hatásában "üresjáratú" perceim voltak zömmel, és mindig unalomhoz vezetett ez az állapot, pedig kerestem a kiutat ebből. Mégis! Ma már azt is megértem miért van ez: hisz amikor üresjáratba kapcsol gondolkodásom, agyam igyekszik ezt a keletkező vákuumot kitölteni....

és ha én, előtte nem töltöttem meg elmémet szép, színes, felemelő gondolatokkal, szavakkal, érzésekkel, képekkel, akkor a " légkörben állandóan áramló, uralkodó össznépi gondolkodásból" meríti szákját le az agyam. A közös, zavarosból horgássza ki a kitöltéshez szükséges "gondolat anyagot", ami bizony nem előrevivő, és nem segít, legtöbbször csak lenyom a víz alá..., stb.

Ám amióta idelátogatok az oldalra, nincsenek ilyenek. Legalábbis, egyre ritkábbak, mert akkor is segítenek az itt író társak ezt az érzést magamban felismerni, amikor magam nem veszem észre.... és! az, hogy segítenek, már megéri az itt eltöltött időt. Köszönöm neketek kedves Társaim!

Nekem a fölényes, szkeptikus, a mindenben csak hibát kereső, "másik oldal" nem kell, aki lenéz és fölényes, arrogánsan kezel mindenkit, nem kell már. Elengedem jó szívvel őket.
A múltban jutott bőven belőlük nekem is. Kaptam, hisz bevonzottam, személyiségemmel, és a döntéseim nyomán elszenvedtem jó pár ilyen mentalitású embert.

Ma, amikor a szeretet és hála a fő motiváló érzésem, már be sem vonzom az olyan gondolkodású embert, mint ők. Bocsánat, számomra ők az ellenpólus.

Itt mindenki tolerálja a másikat- én azt látom, egyedül ők nem.
Viszont, tiszteletre méltó, ahogyan felvállalják magukat.

Az én tudom, hogy nekem ez nem jó, nem kell, ergo, nem tudok már vele mit kezdeni, csak el kéne tudnom mégis őket fogadni. Na és ez okozza a gyötrelmemet: hiszen az E L F O G A D Á S magasiskolája akkor ők a számomra.

Milyen jó, hogy ezt így kifejthettem! Ha őket elfogadom, el tudom az olyan embereket is fogadni, akkor egy elfogadással kapcsolatos nehézségem egyikét le tudom magamban győzni.
Köszönöm Uni, hogy hozzászólásom göngyölítése rávezetett a megoldásra. Ugyanis, eddig is kerestem, csak nem ott, ahol kellett volna, legalábbis, most nekem úgy tűnik.

Akkor ezennel kijelentem, hogy megbocsátom magamnak, hogy nehezen tudom megbocsátani, és felejteni, ellenszenvemet .... iránt,
és mától igyekszem elfogadni őt. Megbocsátani magamnak, hogy ez nehezebben megy, mint vártam, mert annyi előítélet van bennem iránta, negatív, fikázó, csúnya beszólásaiktól, és ezért elnézést kérek most!, hogy megírom, hisz tanítanak ők is, mint mindenki-mindenkit.

Csak azzal az előítélettel tarkított nézetemmel irányába, kéne tudnom már mit kezdeni!

Igen.

Tudom, kellenek a két pólushoz az emberek, mivel duális világban élünk.
Ám ha nekem erre van szükségem, átmegyek az NLCaféra, vagy INDEX.hura, vagy akármelyik más linken működő fórumba. Ott az a fölény még az uralkodó tendencia.
Ott, a számomra cseppet sem kedves, másik oldalt képviselik még az emberek, és bizony, kőkemény odamondogatás van. Oda-vissza.

Nekem azonban éppen ez kell, amit ez az oldal tud adni, ahol csend és béke van, és szeretet, és elfogadás.... akkor nekem sérti a "másik oldal" harsány harsogása érzékeny fülemet.

És! Nem mintha nem lennék magam is néha olyan, mint ők!!! Nem ezt akartam kifejezni az eddig elmondottaimban.
Csak, ha nekem bajom van valakivel is, akkor én igyekszem őt felemelni magamhoz, és úgy elmondani neki, azt ami engem bánt, ővele kapcsolatban. És! Hogy ez nem mindig így sikerül? Ilyen is van. Törekszem a jobbra, ám van amikor kifogok magamon, és nem az történik. Elfogadom.

Fontos számomra, hogy tudok e neki adni! Amiből a továbblépéséhez szükséges pluszt, amit sehol máshol nem kaphatok meg én se, csak itt, és csak a szeretet nyelvén való kommunikálásban,

tehát, ha elakadunk, itt megsegítenek minket. Segítő jobb-ot kap még az is, akinek vannak szerető családtagjaik, csak éppen nincs olyan viszonyban velük az ember lánya, vagy a fia, hogy ezt így megbeszélhessék, és a szülőkkel sem lehet ezt így mindig megbeszélni. És milyen jó, hogy sokunknak élnek még szülei!
Ennyi. És vállalom az elmondottaimat.

HozzászólásokJoe Vitale - A kulcs

Szia Ragyogás! :)

A címben említett könyvben a 105. oldalon találsz egy tisztító módszert (ahhoz, hogy nmegérstd az egészet persze a az egész könyvet el kell olvasni). Szóval, ebben a részben Dr. Ihaleakala Hew Len hawai terapeuta tisztitási módszeréről szól.
(a másik könyv, amit Joe Vitale ezzel a terapeutával írt, annak a címe Korlátok nélkül)

Én mindkét hanganyagot angolul hallgattam meg, zseniális. Ezért ajnálom a könyvet.Ő, az ellenpélda, a negatív pólus az a rész BENNED, ....

kedves Ragyogás, amit kivetítesz másokra, azért hogy Te szent maradhass.
És miért is akarsz Te ettől megszabadulni?
Hogy ne kelljen látni azt, negatívban milyen vagy.
Szeresd magad teljesen, meglátod, kevesebb lesz a mumus körülötted.
Váááá!