Értelem, érzelem és a testi örömök

érzelem és testi örömökFurcsa szerkentyű az ember. Nagyon összetett egy személyiség, rengeteg 'kütyüből' vagyunk összerakva. Néha úgy érzem, sokkal egyszerűbb lenne az élet, ha hiányozna belőlünk valamelyik alkatrész. Például bizonyos érzelmek. Aztán továbbgondolom, és ráébredek, hogy minden egyes összetevőre szükségünk van, hiszen így vagyunk képesek megélni magasságokat és mélységeket, szembesülünk a jóval és a rosszal. Ha 'csak' a sót hagynánk ki a húslevesből, már nem lenne olyan finom az íze, ugye?

Most, hogy a kapcsolatom zátonyra futott, elkezdtem feleleveníteni magamban a korábbi kapcsolataimat.

Egyszer 2 hónapig jártam egy fickóval, akihez érzelmileg egyáltalán nem kötődtem. Megismerkedtünk, randiztunk, egyre többet találkoztunk, és részemről semmi nem történt. Vártam, hogy induljon be az izzás. Az jól esett, hogy én nagyon tetszettem neki, és a szex is működött. Vártam, vártam, vártam, de Ámor nyila nem talált el. És egyre rosszabbul éreztem magam. Úgy véltem becsapom őt, mert azt hiszi, hogy szeretem, és hosszú távú kapcsolatunk lesz. De csodálkoztam is. Hogy lehet az, hogy az ágyban jó vele, annak ellenére, hogy nem szeretem őt? A kémiát és a hormonokat külön lehet választani az érzelemtől? Végül kimondtam, hogy vége, nem áltattam őt sem, és magamat sem tovább.

Ekkor jött Csabi, a legutóbbi kedvesem. Szerelem első látásra. A szívemben elkezdett mocorogni valami. - Igen, igen! - kiáltottam fel - ez hiányzott az előző kapcsolatomból. És mi történt? Ha olvastátok az előző bejegyzésemet, tudjátok. Eleinte azt hittem, azért nem jó a szex, mert össze kell szoknunk. Aztán értetlenül vettem tudomásul, hogy ő nem igényli velem a testiséget. Egy világ omlott össze bennem.
Ezek szerint lehet szerelem nélkül szexelni, és olyan is van, hogy szerelmesen nem kívánunk szexelni?
A szerelem, az érzelem nem feltétlenül hozza magával a szexuális vágyat?
Szerettem, kívántam őt, de amikor elutasító volt, valami megszakadt bennem. Csökkent a vágyam, már nem tekintettem rá úgy, mint egy igazi férfira.
Akkor döbbentem rá, hogy minden apró 'kütyünek' működnie kell bennünk, ha teljes, egész, számunkra tökéletes életet akarunk élni. Egy apró összetevő hiányzik, és az egész gépezet összeomlik...

HozzászólásokKöszönöm!Én is fantasztikusnak tartom minden írásodat!

csenge333Kedves Emma!

Kedves Emma!

Csodás választás! Nem Neked kell küzdeni... mindenki a maga küzdelmeit vívja meg... mindenki a saját kertjét rendezgeti. Ez nem jelenti azt, hogy ne lásd a másikat reálisan. Lám, még az elmének, az EGO-nak is van helye a kapcsolatban. Azonban az elméddel szerzett adatokat nem kell a másiknak adni folyton... persze ha kéri az más... most pedig visszalyukadnék a lényegre emígyen:
"Nem kell küzdenem azért, hogy legyőzze a félelmet,
amit ez az érzés ami köztünk van keltett benne?" - Semmiféleképpen NE te küzdj! Te inkább teret adj, amikor lehetőség nyílik rá! Ezt a teret töltsd meg a Te szerető figyelmeddel, jelenléteddel, és hagyd, hogy ebben a térben a másik létezzen úgy, ahogyan tud. Egyszer csak lesz változás... ez az Ő harca, a saját félelmeivel. Neked könnyű dolgod van, hiszen küzdelem nélkül csak a szeretet terét kell, hogy biztosítsd! Úgyis ráérzel, hogy mikor kell beszélni, mikor kell lelkizni, mikor kell "pszihodokizni"... de sose kényszerből és sose félelemből, és sose küzdeni akarásból... mert - azzal zárom, amivel kezdtem -, NEM neked kell ezt leküzdeni. A félelem nem benned van. A te csatádat már megvívtad... győztél, s ezt megosztottad velünk. Kívánok Neked hát sok szeretetet, erőt és örömet... élvezd a belső értékeid szétáradását Önmagad, a világ, és persze a Kedvesed felé! S ne felejtsd el élvezni a hatásait is!:)

Ha már jókívánságok... Kedves Csenge!
Köszönöm csodás jókívánságaidat! Fantasztikus volt olvasni őket! Neked is ugyanezt kívánom!:)küzdelem

Kedves Zsul!

Szerinted, elég, ha csak szeretem Tamást.....?
Nem kell küzdenem azért, hogy legyőzze a félelmet,
amit ez az érzés ami köztünk van keltett benne?
Igen, olyan mindent elsöprő ez az érzés, hogy elkezdett
Ő is félni, kételkedni, bonyolítani.........
"Merni elfogadni"
Nagyon nehéz, én amikor találkoztam ezzel az érzéssel, elfutottam. :)
Az első randinkon történt, az érzéseimtől amit keltett bennem a sírás kerülgetett,
majd felpattantam, gyorsan elköszöntem és hazarohantam..........
3 napig éjjel nappal azon gondolkoztam, hogy merjem-e elfogadni?
Majd döntöttem!
Igen kell nekem!
Bármi történik, nem bántam meg!

EmmaZsul kedves!Nagyon is csodálatos, amit Valinak tudsz nyújtani...

csenge333
A szeretet valóban könnyű és mennyei lehet egyszerre.Döbbenetes, hogy a mély szeretetkapcsolat mire képes./Én is megtapasztaltam ezt.Valóban minden körülmények között tölti az embert, akkor is, ha éppen "harcolt" előzőleg...Jó, hogy Vali nem harcol és letette a fegyvert...Ő a jobbik oldalt választotta:egyszerűen szeret.Legbelül, mélyen, mint ahogy te is őt...Én még jósolok nektek jövőt...Az ilyen kapcsolatok nem múlnak el csak úgy az emberben.Akit szeretünk, annak szinte mindig nagyobb hatalma van felettünk, mint nekünk saját magunkon...További szép "Vali-s élményeket" és "szeretet-keringetős" megtapsztalásokat kívánok az életedbe...Kedves Emma!

Mert úgy látom, hogy Cassandra45=Emma, tekintve írásod végét.:)
Nagyon szép volt, amit írtrál, egyszerűen csodálatos. Talán egyet tennék hozzá: én nem a küzdelem mellett döntenék... egyszerűen csak az iránta érzett szeretetérzésem mellett döntök... az életem minden pillanatában. Úgy látszik - minél többet olvasom ezt az oldalt, annál inkább így gondolom, meg hát a saját életem is - minden embernek ezt érdemes megtanulnia: merni elfogadni, használni azokat a csodálatos élményeket, érzéseket, melyeket a mélységes szeretetkapcsolat ad. Olyan szokatlan állapotba kerülünk tőle... olyan sok erőnk lesz, hogy még magunk is megiedünk... és akkor elkezdünk kérdezni... kételkedni, tervezgetni, bonyolítgatni... legalább is nekem érdekes élmény volt megélni, hogy a mutatott világképpel ellentétben a szeretet könnyű és mennyei egyszerre.:) Hát nem csodálatos, hogy akit szeretünk, annak ezt tudjuk biztosítani és adni bármilyen körülmények között? Hát nem felemelő dolog ez számunkra is? Én örülök h ezt tudom adni mindenkor annak, akit szeretek, akit meg ugye nevezzünk Valinak.;-)Cherry! álmodom!...:))) és

Cherry!

álmodom!...:))) és nem érem be kevesebbel!!! :)))" rózsaszín köd..."

Kedves Zsul!

Igen igazad van, a kezdeti állapot volt az igazi, kedvesem,
akit ezentúl nevezzünk csak Tamásnak.
Az életét mindig úgy élte, hogy a fejére hallgatott, nem a szívére.
Én pedig úgy, hogy a szívem szerint éltem, ha nem ezt tettem, mindig megszenvedtem.
semmi sincs véletlen........
Nem véletlen a találkozásunk sem, olyan dátumegyezések vannak, ami kísérteties....
Felmerültek bennem kérdések....

Az álmaidat éled, akkor az érzelmek vezérelnek?
Elérheted-e úgy az álmaid, hogy az eszed használod?
Hozzásegítheted-e magad a boldogsághoz azzal, hogy,
megtervezd az életed, eltökélten végigviszed amit terveztél?
Működik-e ez az érzelmi kapcsolatok terén is?
Magamhoz vonzhatom-e az ideális kapcsolatot?
Létezik-e a mesterhármas?
Ha létezik, akkor fenn tud-e maradni hosszútávon?
(Amikor mindhárom síkon működik a kapcsolat, vagyis, érzelmi, intellektuális,és szex?)
Van ilyen?

Tamás komoly szerepkonfliktusba került miattam!
Ha az esze szerint viselkedne, akkor nem illünk össze........
De Tamás ugyanazt érzi, amit én, amikor együtt vagyunk,
nem kell mondania, szavak nélkül is egyértelmű.......
( De el is mondja, időnként, hogy az érzései, nem halványodnak,
hanem egyre erősebbek...)
De Tamás tele van félelemmel.........
Én amikor Vele vagyok, olyan nyugalom, szeretet és boldogság
van a lelkembe, mintha hazataláltam volna........................
Egyetlen hely van, a karjaiban, ahol jó elaludni és felébredni....
Tamás fél, olyan problémáktól, ami lehet, hogy sose jön el.......
Én pedig nem engedem el, mert egész életemben erre az érzésre
vágytam, - tudod a "mesterhármas"....
Vágytam, de nem hittem, kinevettem, ha valaki arról beszélt, hogy
"szerelem első látásra", vagy a "mesterhármas".

Lényegében megvannak a kérdéseimre a válaszok, az én válaszaim.
Még felmerül bennem a kérdés?
Küzdjek-e érte?
Szívem szerint igen!
Eszem szerint nem!

Szép napot!

EmmaKedves Cassandra45!

Kedves Cassandra45! Nem szép dolog ilyet csinálni, amit én most teszek, de van egy tippem... amit Te rózsaszín ködnek nevezel... lehet, hogy az volt az igazi állapot... akkor láttátok igazán jól egymást... de persze lehet h tévedek, nem tudom... de vigyázz ezzel a "rózsaszín köd" kifejezéssel... vizsgáld meg őszintén magadban... a problémákkal és az egyéb körülményekkel együtt látott téged olyannak, csak nem tulajdonított neki jelentőséget, vagy.... nem mintha nagy jelentősége lenne, de nagyon sokszor van ilyen, hogy az emberek képtelenek felfogni, és elfogadni azt, hogy őket szőrőstűl bőröstül szeretik, és nem csak a napos oldala kell... ezért inkább mennek ilyen gondolat felé: "ó kiléptem/xy kedves kilépett a rózsaszín ködből"... lehet, hogy valójában az történt, hogy a félelem növekedése megszülte a problémáknak a jelentőséget... S így már a "problmák győznek", a "félelmek győznek". Ezt az elme átélheti így is, hogy rózsaszín-köd effektus, de remélem világos a két forgatókönyv közti különbség! Ezzel nem árt tisztába lenni.
(Jah és ezt azért merészeltem leírni, mert ahogy Te írtál a kapcsolat elejéről, nos abban szerintem nincs semmi hiba...)Emma!

...de merjünk nagyot álmodni! :))Értelem, érzelem és a testi örömök

Kedves Cherry!

Kimeríthetetlen a téma, nekem is van személyes tapasztalatom.
Az ideális kapcsolat az, amikor testileg, lelkileg és intellektuálisan
is összeilletek.
Nekem is volt (van)egy ilyen kapcsolatom, minden rendben volt 2 hónapig.
Majd jött egy katt...
Mert a rózsaszínű felhő mögül kinézett a Kedves, és rájött, hogy
mennyire el vagyok szegényedve, jött a válság, tele vagyok adóssággal,
ráadásul van egy kamasz fiam, aki féltékeny........csupa probléma....
Nekem a Pasi szerelem volt az első látásra, képzeld el, én aki jókat röhögtem
azon, aki ilyet állít, ott álltam az első randin egy idegen emberrel szemben,
és elöntötte a szívemet a szeretet, iszonyú érzés volt, olyan,
mintha ezer éve ismerném és szeretném................
A kapcsolat egy végtelen ölelés és szeretkezés volt, isteni volt minden perce.
Jelenleg ott tartunk, hogy nem vagyunk egy pár, de így is 2-3 hetente
találkozunk, amikor már nem bírjuk egymás nélkül.........
Ha az eszemre hallgatok, akkor szakítani kellene
Ha a szívemre akkor nem szabad elengedni.......mert semmihez sem hasonlítható
az az érzés, ami hozzá köt......
Egzisztenciálisan nem illünk össze........
"Egy apró összetevő hiányzik, és az egész gépezet összeomlik..."
Üdv.: EmmaSzerintem minden ebből

Szerintem minden ebből indúl ki: "ha teljes, egész, számunkra tökéletes életet akarunk élni. " Mi neked a teljes egész tökéletes élet, kapcsolat? Természetesen ezt a kérdést magamnak is feltettem és szerencsére voltak olyan megéléseim, amira azt tudom mondani: igen ez tökéletes.Nem lehet egyszerre Coka és Pepsi Colát is szeretni:-)

A Koca-Kola lélekgyógyító erejében hívők egyháza
http://thesecret.hu/node/6831

IGe: Beléptem, és a Pepsi-Cola lélekgyógyító erejében hívők egyházi tagsága is érdekel, bár sokak szerint nem lehet egyszerre két kólát szeretni, ami nekem simán megy.

Na így van ez a gyümölcsökkel, autókkal és a nőkkel is. Ami nem jelent semmiféle párhuzamot a jelenlegi életemre, de a múltamban kipróbáltam és simán működik. Nem buták, ilyen téren a muzulmánok:-) Bár szerintem ez a lányoknak is Kijár:-)

Tanulmányoztam alaposabban a témát, ifjú koromba Szexológiai Szabadegyetemen is és a vallásom is érinteni fogja:

Állami, egyházi mellett magánházasság
http://vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=14643
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.a szex isteni

...ha azzal éled meg, akivel nincsenek fenntartásaid...ha elfogadod olyannak amilyen és ugy tudod isteniteni ahogy van...és kivánod a nap 24órájából 25-t, és nemcsak a testét, hanem a gondolatait, az illatát és belehalsz egy kicsit ha nincs melletted...akkor tudsz ugy adni...hogy nem gondolkozol...a tested anélkül is müxik hogy az agyad irányitaná...ösztönösen tudod, hogy mi jó neki és élvezed, hogy tudsz adni...és a felhőkön jársz ettől a tökéletességtől!
...nemrég értettem meg és egy előző tönkrement kapcsolatomból, hogy nem lehet erőltetni, az hogy majd kialakul, majd ráérzünk, majd bizseregni kezd...stb. nem müködött, fásultság, majd szakitás lett belőle.
Szerencsére most a tökéletességet élvezem és ŐT, és KÖSZÖNÖM, hogy van Nekem...ÉS HOGY OLYAN AMILYEN, MERT IGY SZERETEM!micsoda jó kis téma

micsoda jó kis téma kerekedett ebből :-) domcsi véleményét osztom a 11 percről, nekem is tetszett, főleg az hogy végül azért csak oda érkezik a történet hogy a szerelem és a szex is csak egy valakivel lehet az igazi :-) úgyhogy nem osztom IGE véleményét, hogy ha úgy alakul, akkor két emberben találjuk meg a boldogságot. Szerintem egyszerre csak egy Nőt lehet szeretni igazán, mert nem fér meg két érzés egy szívben. Más kérdés, hogy lehet egyszerre hárommal is járni, meg szexelni, de az akkor nem szerelem... abba, hogy testi, lelki és érzelmi szinten is meglegyen az összhang, szerintem egy Nő fér bele :-) ha valakinek több kell, akkor az nem találta meg az igazit. persze ez is mint minden más, választás kérdése. ha valaki nem talál olyan jó partnert, akiben minden megvan, akkor érje be kettővel... de szerintem ez esetben is igaz, hogy a kevesebb TÖBB. :-)Szenvedély nélkül élni

Szenvedély nélkül élni nem lehet.
csak annak, akinek muszáj...
vagy aki, már megtapasztalta.
Netán elege van belőle.

Pedig teljesen egyszerű a képlet.

Az igazi lelki társadnál semmi sem természetellenes, semmi sem. Önzetlenül és önkéntelenül a tied. Mindenhogyan. és fordítva.

Az igaz, hogy szeretethiányunk miatt elfedjük belső ellenérzéseinket. Na akkor van baj.
Kellő önbecsülés nélkül sosem találod meg hozzád illő párodat.
Két félből csak egy negyed lesz, két egészből pedig végtelen.
"Szeretlek, szakítsunk." Volt egy ilyen... (több) poszt... anno.

Kitartás. Türelem. Ami jön, az jön. El nem kerülheted. De magad döntesz, miként veszed le a polcról.A szex jó

Méghozzá nagyon. Csak túlmagyarázzák. Művelni kell, tabuk nélkül, ahogyan csak jólesik. Egy szerelem elején mindjárt jó tisztába tenni, hogy ki hányadán áll a szexszel, mert igenis, ez nagyon fontos. A sok belénk nevelt hülyeséget meg el kell felejteni! A társunkkal adjuk meg egymásnak, ami csak jólesik és fogadjuk is el, ami csak jólesik. A szex azért ilyen jó, hogy élvezzük. A sok vallásos ostobaság a társadalomba nevelt egy csomó korlátozó hiedelmet, gátlást, amit a szülők átadnak gyermekeiknek. Érdekes, hogy a természeti népeknél az egészen kicsi gyermekek számára is teljesen mindennapi és természetes, hogy apu meg anyu hatalmasakat szexelnek, mégsem lesz ferdehajlamú meg lelkisérült a gyerek, sőt!Nagyon is egészséges lesz! Ellenben a mi kis civilizált - agyoncivilizált - társadalmunkban sok kamasz gyerek el sem tudja képzelni, hogy a szülei dugnak is (bocs), nem csak tévéznek együtt. Így nőnek fel, ezt viszik magukkal, éppen ezért maga a szexualitás a gyermekkor utolsó szakasában és a kamaszkor kezdetén amolyan "misztikum", aminek jó ugyan az izgalmas misztikája, de túlságosan sok tabu övezi a gyerek elméjében, mire odáig eljut, hogy ő is ivarérett lesz. Csoda, ha annyi szexuálisan defektes gyerek van? Vagy marad az, hogy a gyerekek pornófilmekből lesik el a szexet és azt gondolják, a nőnek az a jó, ha ugyanazt teszik vele, mint Rocco Siffredi valamelyik elmebeteg pornófilmben. Pedig ha gyermekkoruk óta úgy nevelkedtek volna, hogy a szex a legtermészetesebb dolog és egy csodálatos örömszerzés, ami jár minden embernek, akkor kialakulhatnának saját csodálatos szexuális vágyaik és nem lenne ennyi elvont perverz, akik mondjuk japán anime rajzfilmekre gerjednek. :) Az egészséges vágy is ezerféle lehet és csodálatos, csak hagyni kell kibontakozni. Ugyan, ki mondja meg, hogy mit illik és mit nem? Ugyan, kinek mi köze hozzá? Itt is érvényes a Secret c. filmben elhangzott lényeges mondat: Érezd jól magad! A szexben is. Mindent bele! :)
-Fóka- :)Szex és szerelem

Sokan olvastátok már ezen az oldalon - sokan igazi rajongói ennek az írónak -, én most mégis ismét ajánlom Paulo Coelho: Tizenegy perc című könyvét.
Szex és szerelem - prostitúcióval ötvözve, egy prostituált életéből, aki hol ezt, hol azt találta meg, végül egyszerre mindkettőt. Igaz történet, igazi happy-vel a végén....
Fantasztikus mű....A szexről és a szerelemről egy rakás dogma van

amit nagyon nehéz egészséges mederbe terelni, mert általában túlteng valamelyik szerintem egészségtelen szélsőség irányába.

Mire is gondolok? Nem igaz az a dogma, hogy csak egy embert lehet szeretni igazán. Az sem igaz, hogy a testi és lelki szexet szét kellene, vagy szét lehet választani. Ezért van aztán, hogy akik ebből, vagy ezektől a dogmáktól szabadulni akarnak esetleg túltengenek orgiákon és különféle svinger és ki tudja milyen nevű klubokban. A net tele van ilyen anyagokkal és képekkel is.

Egészségesebb lenne a társadalmunk, ha a szerelmet és a szexet kissé lazábban kezelni tudnánk. Akkor kevesebb lenne a szélsőség és probléma is.

Itt például a két fiút meg kellett volna tartani egyszerre és akkor amit az egyik nem tud nyújtani azt adja a másik, és fordítva. Kiegészítették volna egymást:-)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Kedves Cherry!

Épp most olvastam a kedvenc könyvemben:
"vannak bizonyos természeti törvények,amelyek befolyásolják két ember szexuális viszonyát,és ezeket a törvényeket éppúgy nem lehet megkerülni mint a gravitáció törvényével sem lehet vitába szállni.Az,hogy valaki másnak a testével kényelmesen érzed-e magad,nem elhatározás kérdése.Ennek semmi köze sincs ahhoz,hogy két ember miképpen gondolkodik,cselekszik,beszél vagy éppen milyen a külsejük.
Az a titokzatos mágnes vagy ott van valahol mélyen a szegycsont mögé temetve vagy nincs.És amikor nincs ott(mint ahogy arra már a múltban
néhányszor szívszaggató világossággal rá kellett ébrednem) akkor kábé annyi esélyed van arra,hogy kierőszakold mint amekkora egy sebésznek van arra,hogy a páciense szervezetével elfogadtassa a nem megfelelő donortól származó vesét.Annie barátnőm szerint egy kérdésen múlik az egész:"Szeretnéd a pocakodat ennek az illetőnek a pocakjához szorítani örökre,vagy sem?"Felipe és én örömmel fedeztük fel,hogy genetikailag tökéletesen összeillő pocak-a-pocakon sikertörténet szereplői vagyunk.Testünknek nincs egyetlen olyan porcikája sem amely bármely módon allergiás lenne a másik testének valamelyik pontjára. Semmi sem veszélyes,semmi sem nehézkes,semmi sincs visszautasítva.Az érzéki univerzumunk minden egyes része-egyszerűen és teljes mértékben-kiegészíti és elismeri a másikét"
Elizabeth Gilbert :Ízek,imák,szerelmek
Kata