Érzelmi egyensúlyunk

Saját érzéseinket is sokféleképp befolyásolhatjuk. Viselkedésünk, érzéseink megfigyelésével meghatározhatjuk azokat a cselekedeteinket, helyzeteket, melyek fájdalmat, vagy nehézséget okozhatnak, és azokat is melyek pozitív életérzést okoznak.
Részlet:

Hogyan segíthetjük elő érzelmi kiegyensúlyozottságunkat.
Saját érzéseinket is sokféleképp befolyásolhatjuk. Viselkedésünk, érzéseink megfigyelésével meghatározhatjuk azokat a cselekedeteinket, helyzeteket, melyek fájdalmat, vagy nehézséget okozhatnak, és azokat is melyek pozitív életérzést okoznak.

Képességeink elemzésével megnövelhetjük annak lehetőségét, hogy aktívan befolyásoljuk azt, ami bekövetkezik.

Fogadjuk el érzéseinket – Egy kis önismeret
Azt erős érzelmek okozhatnak szorongást, főleg, ha nem sikerül megvalósítani céljainkat. A sikertelenség érzését a szorongással próbáljuk elleplezni. A szorongás elkerülésére megpróbálunk érzelmek nélkül szembenézni egy-egy negatív szituációval, ami és elfojtáshoz vezet. Megfosztjuk magunkat attól a lehetőségtől, hogy más emberekkel, helyzetekkel való örömet, és bánatot teljesen normálisnak fogadjuk el. Nagyon sok élethelyzetben a negatív, kellemetlen érzések átélése normális. Például, ha újonnan tanultunk meg biciklizni és félünk a lejtőn, lejönni. Ez természetes érzelem és jobb észlelni őket, mint letagadni, ugyanis ha elfojtjuk mindig kerülgetni fog a félelem a lejtőn lefelé. Ha semmiféleképp nem tudjuk kibeszélni magunkból a kellemetlen érzéseket, akkor próbáljunk meg közvetett módot keresni a levezetésükre. A sportolás például kiválóan oldja a stresszt és feltölti az embert lelkileg-testileg pozitív energiával. Így könnyebben megtanuljuk elfogadni és feldolgozni az érzelmeinket.

Ha tudjuk melyek azok a helyzetek, melyek elszomorítanak, vagy kihoznak minket a sodrunkból ez a tudás segítséget, tud nyújtani a stressz ellen. A bosszantó embereket elkerülhetjük, vagy megpróbálhatjuk megérteni. A kellemetlen helyzeteket vagy elkerüljük, vagy megtanuljuk kezelni őket tanfolyamok elvégzésével. Például van, aki zavarba jön ha sok ember előtt kell beszélnie. Sok ember szorong a kényszerítő helyzetektől. Nekik segít, ha figyelmesen előre megtervezik a munkát.
...

Forrás:Harmonet

Hozzászólások:)

De én nem Anett vagyok.De én a Te, véleményedre

De én a Te, véleményedre vagyok kiváncsi!Szia Judit!

Mivel az írás forrása a Harmonet, lehet, hogy inkább ott kellene a cikk írójától választ kérned. De ez csak tipp. :)Anett válaszolj)))))

Anett válaszolj)))))A szorongásaimon próbálok

A szorongásaimon próbálok úrrá lenni.
Segíts nekem, csütörtökön egy nevelőtestületet látogatok meg, mert odapályázok igazgatónak.
Már nagyon várom, szeretem őket, mégis.......kissé szorongok.