Hellinger-féle családálltás

Dátum: 
2013. Július 27. Szombat - 09:30 - 18:00

A családfelállítás módszere többek között alkalmas arra, hogy kiderítse bizonyos megmagyarázhatatlan érzések, viselkedések (pl. félelmek, magány, életbeli elakadások, sorozatos balesetek, stb.) okát.
Rendezze a családtagok közötti rossz kapcsolatot.
Felderítse a sorozatos kudarcok gyökerét.
Segítse a veszteségek (gyász, válás, stb.) feldolgozását.
Megtalálja az elrontott emberi kapcsolatok magyarázatát."

A módszer Bert Hellinger nevéhez fűződik. Teológiát, filozófiát tanult, majd 16 évig a zuluknál dolgozott hittérítőként. Ott figyelte meg, hogy a törzs a csoport erejét használta gyógyításra.

Amikor elkezdett pszichoterapeutaként dolgozni, arra lett figyelmes, hogy a kliensek egy részének a tüneteit nem magyarázták életük eseményei. Viszont szinte mindenkinél talált, korán meghalt, vagy nehéz sorsú őst, akinek volt oka rá, hogy a tünetet produkálja.

Ezért felmerült benne, hogy a testi-lelki problémák hátterében nem csak az ember saját életében lezajlott események játszanak szerepet hanem a klánunk, vagyis a tágabb értelemben vett családunk tagjaink sorsa is meghatározza az életünket.

Klánunk életeseményei bekerülnek egy közös (tudattalan) energiamezőbe (morfogenetikus mező) és ezek hatással lehetnek a család bármelyik tagjára. A gyakorlatban kiderült, hogy ennek a mezőnek szigorú törvényei vannak, és ha ezek sérülnek, boldogtalanságot, tragédiákat, tönkrement emberi kapcsolatokat, betegségeket okoznak.

A törvények a következők:
1, Odatartozás törvénye: minden közeli és távoli családtagnak egyenlő joga van ahhoz, hogy a többiek elismerjék odatartozását.
2, A hely törvénye: mindenki csak a saját helyén élheti jól az életét
3, Adok-kapok egyensúlya.

A családfelállítások új felfedezése az úgynevezett csoport lelkiismeret, amelyik akkor kezd mozgásba, ha az előbbi törvények valamelyike sérül. Ilyenkor a lélek kiegyenlítő mozgásba kezd, vagyis ha valaki nem kapta meg az őt megillető helyet a családban, akkor a következő generációban valaki tudattalanul megismétli a sorsát.

A családfelállítás legtöbbször csoportban zajlik, de esetenként vannak úgynevezett egyéni állítások is.
Céljuk, hogy feltárjuk a zavarok okát, és helyre állítsuk a rendet, aminek a következménye egy kiegyensúlyozottabb élet.

Az állítás ára: 14000,-
Képviselőség: 3000,-
Jelentkezés: Száraz Ildikó
06202613869
diko01@vivamail.hu

www.csaladfelallitas.5mp.eu

Hely

Lélekfogadó
V. ker. Szemere u 21. II/3
Budapest
Hungary