Mit üzennek az álmaink ? ! .

Vannak visszatérő álmaim. Úgy tudom, a visszatérő álmok tényleg üzennek. Szerinted ?Hm...

A halottak a mennyországban keresnek menedéket a halál elől, az élők az álmokban keresnek menedéket az élet elől.

(Iain Menzies Banks)Mintha értelmezést várnának

Az álmok jellegzetessége, hogy gyakran mintha értelmezést várnának az álmodótói. Az ember csak elvétve hajlik arra, hogy egy éberálmát feljegyezze vagy elmesélje valakinek, vagy hogy megkérdezze, mit is jelenthet. Az álmokban azonban van valami zavarba ejtő, valami sajátos módon érdekes - ezért szeretnénk megfejteni a jelentésüket.

(Ludwig Wittgenstein)Írás az álmokról

Fontos lehet, ha a SZÍV újság egy egész lapja is foglalkozik ezzel a témával. :-) Idézet: http://www.asziv.hu/archivum/2015/januar/alapgondolat/pszichenk-segitseg...Neked mi ?

Kezdem én a sort, hogy könnyebb legyen folytatni. Nekem eltérő életszakaszaimban más más visszatérő álmaim voltak... Volt hogy egy hídon kellett átmennem, ami belelógott a vízbe, de talán nem volt leszakadva... (víziszonyom van) Nem féltem, inkább csak bizonytalanul érzetem magam. Átértem ? Most hogy képet válogattam a fórumnyitáshoz, most jöttem rá, hogy az én álom képemet nem találom a neten. :-) Sem színre, sem formára nincs itt olyan. Mostanában álmomban utazok. Egy vidéki városban talán, s amikor a hazavezető utat megtalálom, felébredek. Néha annyira fárasztó egy egész éjszakás utazás után felébredni. :-) Az én álmaim életszerű színűek, talán délutáni napsütésesek. :-) Vajon mit jelent az álmom, s ti mit álmodtok ?