Napi Tanítások - 2010 - November

Drága Játszótársak!

Előzményként csak utalnék egy linkkel a januári oldalra...ott megtalálhatjátok (akik csak most kukkantanak be ide), milyen könyvből írom a tanításokat és hogyan jó használni, értelmezni az olvasottakat:

http://www.thesecret.hu/node/10019#comment-116752

Kérésetekre belinkelem az előző havi játszótereket:)))))

http://www.thesecret.hu/napi-tanitasok-2010-majus_evelion
http://www.thesecret.hu/napi-tanitasok-2010-aprilis_evelion
http://www.thesecret.hu/napi-tanitasok-2010-marcius_evelion
http://www.thesecret.hu/node/10342
http://www.thesecret.hu/node/10019
http://www.thesecret.hu/napi-tanitasok-2010-junius_evelion
http://www.thesecret.hu/napi-tan-t-sok-2010-j-lius_evelion
http://www.thesecret.hu/napi-tan-t-sok-2010-augusztus_evelion
http://www.thesecret.hu/napi-tanitasok-2010-szeptember_evelion
http://www.thesecret.hu/forum/nappali/napi-tanitasok-2010-oktober

November az ősz utolsó hónapja! Eljött a téli időszámítás ideje, az egyre rövidebb nappalokkal és hamar sötét estékkel. Az elcsendesedés ideje ez számomra, keresve a belső békét és harmóniát. Legyen mindenkinek olyan ez a hónap, amilyennek szeretné, hogy a legjobb, a legszebb legyen!

Novemberi témánk: EGÉSZSÉG

November 30. Kedd

Ha a túlsúlyosak kevesebbet ennének, az iszákosak kevesebbet innának, a dohányzók felhagynának a dohányzással, a lusták kicsit többet mozognának, mindannyian helyesen lélegeznénk, s olyasmit gondolnánk, olvasnánk és néznénk, ami mások segítségére van, akkor több életet tudnánk megmenteni és több betegséget leküzdeni, mint amennyit a mai medicina az összes drága eljárásával!

Jól tesszük, ha tudatosan élvezzük az életet, de ha tobzódással és dekadens életvitellel akarjuk eltakarni a belső ürességet, akkor semmibe vesszük a testünk ajándékát. Akkor élünk tudatosan, ha mindig odafigyelünk arra, hogy milyen szellemi és fizikai táplálék, mozgás, környezet, életmódbeli és alvási szokások tesznek jót nekünk, és melyek ártanak. Az első évtizedekben még folytathatunk rablógazdálkodást az egészségünk rovására, de legkésőbb életünk második felétől világosan látszik már a különbség - már a tudatunk alakulásában is - amelyet testünk a tudatos élet révén tapasztal meg.

Ma úgy élek, hogy fejlesszem a testi egészségemet, különös tekintettel arra, hogy a megfelelőt egyem - megfelelő időben és megfelelő mennyiségben.

November 29. Hétfő

Előszeretettel beszélünk pszichoszomatikus betegségekről, mintha elképzelhető volna, hogy csak a psziché vagy csak a test betegedjen meg. Valójában mindig mindkettő érintett, mert a test és a lélek egységet képez.

A köznyelvben sokféleképpen nyilvánul meg ez az igazság: "Bántja a csőrömet", "Ezt még meg kell emésztenem", "Epét hány a dühtől", "Túlzottan a szívére veszi", "Az agyamra megy", "Elállt a lélegzete", "Puha a gerince", "Rövidlátó gondolkodásra vall". Az olyan "véletlenekre" is oda kell figyelni, ha megvágjuk az ujjunkat, vagy megbotlunk. Végül is az emberrel történő apró véletlenek is mind az általános összefüggés részei. A test és a lélek gondolati elválasztása már maga is betegség - az összefüggés helyreállítása út a gyógyulás felé.

Ma belső kapcsolatot teremtek egy "tünettel" - legyen szó egyszerűen arról, hogy hideg a lábam -, és arra kérem az isteni gyógyító erőt, hogy áramoljon az érintett helyre.

November 28. Vasárnap

Ha nem megfelelően használjuk az autónkat, tönkremegy. Ha törvénybe ütközőt követünk el, megbüntetnek, ha pedig nem megfelelően bánunk a testünkkel, megbetegszünk. Minden fájdalom - akár a legkisebb kellemetlen érzés is - üzenet és felszólítás, hogy változtassunk a gondolkodásunkon, az érzéseinken, a cselekedeteinken.

Sajnos sehol sem kaptunk használati útmutatót az életünkre vonatkozóan. Ezért sok embernek betegség és szenvedés útján kell tanulnia. Viszonylag keveseknek adatik meg az a lehetőség, hogy a helyes törekvés és felismerés királyi útját járják. És azok, akik megkapják ezt az esélyt, nem ismerik fel, vagy lábbal tiporják ahelyett, hogy élnének vele. Pedig megvan a lehetőség a valóban jó életre: aki örökké igyekezve fáradozik, megváltást nyer!

Ma egy belső imában azt kérem, hogy felismerjem, hogyan tudom, illetve hogyan kellene helyesen kormányozni önmagamat és az életemet.

November 27. Szombat

Ha érzelmileg biztonságban és elégedettnek érezzük magunkat, sokkal valószínűbb, hogy testileg egészségesek, életerősek és vonzók vagyunk.

A pozitív érzések gyógyító, a negatív érzések romboló erejűek. Annak azonban nincs értelme, hogy nem létező pozitív érzésekkel hitegessük magunkat vagy másokat. Minden pozitív érzés, amit keresünk - öröm, szeretet, szerelem, boldogság -, egy titkot rejt, amelyet először meg kell fejtenünk, hogy azután abból táplálkozva élhessünk. E pozitív minőség eléréséhez az út gyakran pont az ellentétén át vezet: meg kell értenünk a negatív érzéseinket és azt, hogy mi okozza azokat. Azt a szellemi beállítottságot, amelynek segítségével átalakíthatjuk az érzelmeinket - például a gyűlöletet szeretetté - meg lehet tanulni.

Ma megkérdezem magamtól, hogy most melyik pozitív érzelem a legfontosabb számomra, és "elindulok", hogy a nyomára jussak.

November 26. Péntek

Egoizmusunkból fakadóan mindaddig kölcsönösen "betegítjük" egymást, amíg ténylegesen megbetegszünk - holott valójában az egoizmus a betegség. Azt, ami a testünkkel történik, nem választhatjuk el az életben tanúsított magatartásunktól.

Itt is egy alapvető döntésről van szó, mégpedig arról, hogy mire használjuk az emberi kapcsolatainkat: kölcsönösen megbántani, avagy gyógyítani akarjuk-e egymást? Ha más emberek gyógyítására kötelezzük el magunkat, sokat kell imádkoznunk, és meg kell látnunk mások valóságos énjét. Ezzel szemben, ha a saját gyógyulásunkat akarjuk elérni, esélynek kell tekintenünk a tükröt, amelyet egy másik ember tart elénk - függetlenül attól, hogy a tükörben látott kép kellemes vagy kellemetlen.

Ma egy belső imámban fel akarom venni a kapcsolatot a felebarátom lelkével, azzal a szándékkal, hogy elkötelezzem magam a gyógyítására.

November 25. Csütörtök

Nagyon fontos, hogy aki életveszélyes betegségben szenved, felvegye a kapcsolatot testének azzal a részével, amelyik meg akar halni. Fejtse meg, hogy miért döntött az érintett terület a halál mellett. Egyidejűleg tudatosítsa magában azt is, hogy mely testrészei akarnak élni.

Egy életveszélyes betegség mindig annak a jele, hogy egy lényeges részünk úgy döntött: meghal. Egy ilyen betegség máskülönben nem érezné úgy, hogy joga van a testünkbe költözni. A betegség kialakulásának időpontja fontos tájékoztatást ad arról, hogy miért hívta meg őt az adott részünk. Ez a rész gyakran öntudatlan, de ha tudatosítjuk magunkban ezt a területet, megtaláljuk azokat az eszközöket és módokat, amelyekkel visszahozhatjuk az életbe. Előfordul, hogy egy olyan döntésről van szó, amit vissza kell vonni, vagy újra meg kell találni az élet értelmét.

Ma megkérdezem valamely részemet, amelyik gyengélkedik, vagy talán életunt is, hogy milyen hiedelem táplálja, és újra meghívom az életbe.

November 24. Szerda

Sem a legjobb orvos, sem a legdrágább gyógyszer nem gyógyíthat meg - csak a bennünk lévő gyógyító erő. Ez azonban arra vár, hogy aktivizáljuk. A gyógyító erő készségesen tartja egészségesen és életerősen a testünket mindaddig, amíg szükségünk van rá.

Létezik egy gyógyító áramlás, és megtanulható, hogy miképpen áramoltassuk azt át önmagunkon. Ehhez csak le kell ülnünk, például fáraóülésbe, felfele nyitott kezekkel, és a valós énünkre, illetve Istenre kell összpontosítanunk, az alábbi szavakat mondva: "Kérem a gyógyító erőt, hogy áramoljon át rajtam!" Amint érezzük, hogy keresztül áramlik rajtunk a gyógyító folyam, a gondolati erőnk segítségével bármelyik élet- vagy testterületünkre irányítjuk azt, gyógyulást kérve az adott helyre.

Ma tudatosan hagyom, hogy áramoljon bennem a gyógyító folyam.

November 23. Kedd

Sok ember nem akar egészségessé válni, csak azt akarja, hogy megszűnjenek a panaszai.

Az egyik alapvető kérdés, amelyről döntenünk kell, az, hogy csak "működni" akarunk - még akkor is, ha ennek lelki üdvösségünk látja kárát -, vagy valóban egészségesek akarunk lenni lelkileg. Kinek vagyunk lelkileg elkötelezve? Milyen utat fut be az életünk? Jobb-e egy olyan utat követni, amelyik mélységeken, nehézségeken és (egészségi) kríziseken át vezet, de végül is meggyógyít, mint egy olyat, amelyen újra és újra megszüntetjük a tüneteket, és ezzel elszalasztjuk az értékes esélyt arra, hogy az élet által növekedjünk, érjünk és lelkileg egészségessé váljunk.

Ma tudatosan megnézem, hogy kit jelent az életem szempontjából az, ha "működni" akarok, és mit az, ha meg akarok gyógyulni.

November 22. Hétfő

Sok egészséges embernek elpusztíthatatlan a humorérzéke, szívesen nevet, méghozzá többet önmagán, mint mások kárán.

Az egó nem tud saját magán nevetni, legfeljebb másokon, és eközben kitűnően érzi magát. Önmagunkon csak akkor tudunk nevetni, ha túllépünk az egónkon. Mert az egÓ nagyon komolyan veszi magát, és nem látja át, hogy milyen illúziókban él. A Tibeti halottaskönyv beszámol egy túlvilági - megváltást nem nyert - állatok helyéről, ahova azok az emberek kerülnek a haláluk után, akik az életük során olyan mértékben foglyai voltak az egójuknak, hogy mindent "állati komolyan" vettek. Ha nevetni tudunk önmagunkon, megváltást nyerünk.

Ma egy olyan helyzetre szeretnék emlékezni, amikor nevetni tudtam önmagamon.

November 21. Vasárnap

A felismerés segítségével fokozatosan szabaduljunk meg a nemkívánatos érzésektől és reakcióktól - ez egészségessé tesz.

Látjuk, ahogyan embertársaink bosszankodnak, vagy egyéb indulatokra ragadtatják magukat, és úgy gondolják, hogy ennek így kell lennie. Természetesen jobb, ha szabad utat engedünk az érzéseinknek, mint ha elfojtjuk, véka alá rejtjük azokat. Ám van egy még jobb megoldás: ha a frusztrációt, bosszúságot, dühöt, keserűséget és csalódást arra használjuk fel, hogy SAJÁT MAGUNKRÓL tanuljunk ezekből az érzésekből, akkor hozzásegítenek ahhoz, hogy tudatosan módosítsuk az érzelmi mintáinkat. Ha egyszer rájövünk, hogy hogyan működik a modell és beépítjük a "hozzáférést", növekszik az érzelmi intelligenciánk. Ily módon mentesülünk attól, hogy megismétlődjenek a negatív érzések.

Ma tudatosítom magamban, hogy melyik az a negatív érzés, amelyet újra és újra átélek, s önmagamban keresek megoldást annak feloldására.

November 20. Szombat

Előfordul, hogy egy betegség mögött egy nagyon szigorú belső kritikus vagy zsarnok áll, aki öngyűlöletet szít. Az embernek AKARNIA KELL ÉLNI ahhoz, hogy egészséges maradhasson.

Kutatások bizonyítják: az egyéni ÉLNI AKARÁSTÓL függ - ami vagy felszínre jut, vagy nem -, hogy valaki fel tud-e épülni testileg egy komoly betegségből. Az élni akarás azonban csak akkor érvényesülhet, ha a betegség kapcsán felismerjük a makacsságunkat és az öngyűlöletünket, s megszabadulunk azoktól. Szeretnünk kell az életet és önmagunkat ahhoz, hogy életben maradhassunk. Alighanem az a legkönnyebb út, ha ráébredünk Isten munkálkodására az életben és önmagunkban.

Ma nyomára akarok jutni az élni akarásomnak. Mi indokolja azt, hogy éljek? Mi ad értelmet az életemnek?

November 19. Péntek

Meg kell betegedni ahhoz, hogy az orvosok foglalkozzanak az emberrel. A páciens (azaz a türelmes beteg) és az orvos kapcsolata akkor kezdődik, amikor az egészség már véget ért.

A régi Kínában azért fizették az orvost, hogy egészségesen tartsa a klienseit. Ha megbetegedett az ember, akkor az orvos nem kapott többé pénzt tőle. Akkoriban az orvosok az egészségen kerestek, ma sajnos a betegségen. Nem csoda, ha betegeskedik az egészségügyi rendszer! Ismét fel kellene állítanunk a régi rendszert, és például gyógyítókkal, egészség-tanácsadókkal kellene együttműködnünk, hogy megőrizzük az egészségünket - és ezért kellene fizetnünk. Emellett tájékozódnunk kellene a gyógyítás- és az egészségtudományban, hogy enyhébb panaszok esetén magunk segíthessünk magunkon.

Ma eltöprengek azon, hogy hogyan gondoskodhatom előreláthatóan az egészségemről, esetleg egy egészségtudományban jártas személlyel együttműködve.

November 18. Csütörtök

Azok az emberek, akik betegséget várnak, meg is kapják.

Egy szellemi törvény alapján a félelem pont azt vonzza, amitől félünk. Ezért betegednek meg egyes emberek annak ellenére, hogy minden lehetségest megtesznek a védekezés jegyében. Míg mások, mint a félelmet nem ismerő Napóleon, bemennek a pestises betegekkel zsúfolt kórházba és nem fertőződnek meg. Az egészség titka a figyelem fölötti uralom. ha saját magunkra összpontosítunk, nem pazaroljuk az energiánkat félelmekre, betegségekre vagy negatív körülményekre, automatikusan bekövetkezik a gyógyulás.

Ha félek a betegségtől vagy az ínségtől, az adott életterület megoldott változatára irányítom a figyelmemet.

November 17. Szerda

A betegség nem csak a testben, hanem a munkában, a partnerkapcsolatban, a gazdasági helyzetben vagy a spirituális állapotban is megmutatkozik. A betegség mindig azt akarja megmutatni, hogy valahol elakadás vagy hiány van. Ha ott szüntetjük meg a problémát, ahol van, meggyógyítjuk a betegséget.

Szigorúan véve EGYETLEN betegség és EGYETLEN egészség van. A betegség elszakadás Istentől és az egyéni harmóniától. Az egészség a velük való egység. Ugyanakkor a betegségnek, illetve az egészségnek sokféle megjelenése van. Vannak emberek, akik testileg egészségesek, de anyagilag betegek, vagy fordítva. Ha mi magunk a gyógyulás útját választjuk, akkor ennek a belső indíttatásnak életünk egyre több területére kell kiterjednie. Az egészséghez való visszatérés útján életünk egyre több területét vezetjük vissza az egészséges létbe.

Ma egy csekélységet, amely eddig gondot okozott, vissza akarok vezetni az összhangba, az egészséges létbe.

November 16. Kedd

A betegség akár meg is gyógyíthat, mert önmagunkhoz vezető út. A betegség révén a lét új síkjai nyílnak meg, önmagunk új vetületei jelennek meg, hogy segítenek abban, hogy végül megvilágosodjunk.

Ahhoz, hogy a betegséget útként használhassuk, először is el kell fogadnunk, hogy a betegségnek oka van, amely gondolkodásunkban, érzéseinkben, döntéseinkben vagy a múltunkban keresendő: "Igen, a betegség ENGEM illet!" Második lépésként el kell ismernünk, hogy az eddigi módszerek hatástalanok voltak a betegséggel szemben. Ebből következik a logikus harmadik lépés, az, hogy a betegségtől, pontosabban a szenvedéssel sújtott területtől kérjünk segítséget a gyógyuláshoz. Ezt többször is meg kell ismételni.

Mai imámban megszólítok egy problémás területet: "Igen, érzem a gondot. Nem tudom, hogy miképpen cselekedhetnék helyesen. Kérlek, világosíts meg."

November 15. Hétfő

Mindnyájan élhetnénk 140 évig, ha nem szállnánk ki idő előtt.

Mi, emberek, gyakran úgy viselkedünk, mintha életuntak lennénk. Nem ugrunk ugyan le a hídról, de egészségtelen életmódunkkal komoly károkat okozunk a szervezetünknek. A legelterjedtebb módszer a "késsel-villával elkövetett öngyilkosság" - az, amikor az egészségtelen étkezéssel ("junkfood") megrövidítjük az életünket. Gondoljunk csak bele, mekkora szellemi-lelki fejlődésre nyílna lehetőségünk, ha nem 70, hanem 140 évig élnénk, és az ajándékba kapott 70 évet szellemi gyarapodásunkra fordíthatnánk! Meghatványozódhatna ennek az inkarnációnak az esélye.

Ma megkérdezem magamtól, hogy egészségesen akarok-e megöregedni, és hogy szeretném-e felhasználni az "ajándékba kapott" éveket.

November 14. Vasárnap

A kiegyensúlyozatlanság feszültséget okoz, és a feszültség akadályozza az életenergia szabad áramlását.

Szellemi törvény, hogy minden feszültség ellenkező hatást vált ki, mint amit el akarunk érni. Bár ez a törvény egyértelmű, nagyon kevesen veszik figyelembe. Bármikor, amikor feszült helyzetbe kerülünk, álljunk meg egy pillanatra, és ismerjük be, hogy ez a feszültség a saját diszharmóniánk jele. Ismerjük fel, hogy milyen tanulságot kell levonnunk, és hogy hogyan élhetjük az életünket harmonikusan, feszültségektől és görcsöktől mentesen.

Ma fel akarom ismerni a feszültségeket, mint a diszharmónia jelét, és helyre akarom állítani a saját belső összhangomat.

November 13. Szombat

Ha a gyógyulásnak és a változás útjának szenteljük magunkat, egyre nyitottabbá válunk az élet számtalan áldására.

A tibeti buddhizmusból ismerjük a jó, a közepes és a csökönyös lóról szóló példabeszédet. A csökönyös ló csak a sarkantyúnak és az ostornak engedelmeskedik. A mértéktartó lovat meg lehet lovagolni kantárral és nyereggel, és csak ritkán kell megzabolázni. A jó ló megérzi, hogy mit akar tőle a lovasa, és még kantárra sincs szükség. A három ló közül neki van a legjobb élete.

Ma elhatározom, hogy a gyógyulásnak és a szívből kívánt változásnak szentelem az életemet, és hogy nyitott leszek az élet áldásaira.

November 12. Péntek

A valódi egészség több annál, hogy nem vagyunk betegek. Az egészség elevenség, energia, életöröm.

Nemcsak a betegségnek, hanem az egészségnek is különböző fokozatai vannak. Az egészségnek csupán az első fokozata az, ha a test, a szellem és az érzelmek nincsenek nagyon erős terhelés alatt. Az egészség növekedésre vágyik, mert az életben semmi sem stagnál. Az egészség olyan, mint egy izom: ha nem foglalkozunk vele naponta, visszafejlődik. Ilyen értelemben az egészség életforma, amelyben nemcsak magunkat részesíthetjük, hanem másokat is. A legmagasabb rendű egészség nem a mániákus fitnesz, hanem az élettel való összhang.

Ma tudatosan kapcsolatba lépek az elevenség, az energia és az életöröm legbelső forrásával.

November 11. Csütörtök

A gyógyulás a tökéletes egészség helyreállítása a létezés minden síkján.

Ha az orvos nem állapít meg testi bajt, azt hisszük, hogy egészségesek vagyunk. Az egészség azonban sokkal több ennél. Azt jelenti, hogy érzelmileg, anyagilag, szellemileg, kapcsolatainkat és munkánkat tekintve, valamint spirituálisan is egészségesek vagyunk. Továbbá azt, hogy a megfelelő helyen, a megfelelő emberekkel élünk, hogy úgy élünk, és úgy fejezzük ki magunkat, ahogyan azt szükséges/érdemes tennünk. Az egészség tehát sok területen juthat kifejezésre.

Ma tudatosan megvizsgálom a különféle életterületemet, hogy lássam, mit jelent az egészség az egyes területeken.

November 10. Szerda

Testileg akkor gyógyulhatunk meg, ha ismét megtanuljuk, hogy érezzük a testünket, hallgassunk rá és bízzunk benne. A testünk világosan és őszintén nyilatkozik meg, ha készek vagyunk odafigyelni rá.

Erre épül a "Body-Mind-Balance", azaz a "test és a szellem egyensúlya" gyógyító módszer. Ennek során a testünkkel beszélgetünk, azt mondjuk neki: "Egy életen át szolgáltál, s tudom, hogy sokszor megfeledkezem arról, hogy köszönetet mondjak azokért az évekért, amikor értem dolgoztál. Kedves testem, van-e valami, amit jobban kellene tennem az érdekedben, mint eddig?" Azután megállunk, elviseljük a csendet és várunk, amíg a testünk válaszol. Először nagyon óvatosan nyilatkozik majd meg, hiszen végül is már rég nem beszéltünk vele, de később annál érthetőbb lesz.

Ma tudatosan megkérdezem a testemet, hogy mit tehetnék jobban az érdekében, és valóban odafigyelek rá.

November 9. Kedd

Az a szó, hogy "gyógyíthatatlan", nem létezik - ez ugyanis azt jelentené, hogy valaki el van zárva a gyógyulás esélyétől.

A tény, hogy Jézus bélpoklosokat, leprásokat gyógyított, és halottakat támasztott fel, bizonyítja, hogy alapjában véve MINDEN gyógyítható. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy ÉN nem tudok gyógyítani. Pont ez az "én" a gyógyítás akadálya. Jézus azt mondja: "Az Atya cselekszik általam." A gyógyulást nem követelhetjük meg, de elnyerhetjük. Mivel mindenki magában hordja az isteni szikrát, mindenki gyógyítható - még ha a megvalósulás módja gyakran talányosnak tűnik is.

Ma egy problémás testrészre, emberre vagy témára összpontosítom a figyelmemet. Jézus szavával megkérdezem magamtól: "Hiszel?", a ez a kérdés foglalkoztatja majd szívemet.

November 8. Hétfő

Az "egyetlen erő" egyáltalán nem betegedhet meg. Amint beáramlik a beteg helyre, azonnal helyreállítja a hiányzó harmóniát.

Bajunk azonosításához elengedhetetlen, hogy kapcsolatba kerüljünk a forrással, a legmagasabb fórummal, Istennel. Segítséget jelent, ha vannak alapismereteink a "tünetek nyelvéről" vagy az "életkörülmények nyelvéről", mert így közelebb juthatunk ehhez a fontos felismeréshez. A gyógyuláshoz szükséges tényleges energiát azonban mindig magából a forrásból nyerjük. A betegség lelkünk kiszáradt földje. Amint összekötjük a "forrással" életünk és testünk megfelelő területeit, pont ezekre a "lelki tájakra" áramlik az élet vize. A belső hely, amely addig beteg volt, meggyógyul.

Ma - imával, meditációval vagy énekkel - tudatosan felveszem a kapcsolatot a legmagasabb fórummal, s mindaddig fenntartom azt, amíg meg nem érzem az érintését.

November 7. Vasárnap

Kötelességünk, hogy mindaddig jó állapotban tartsuk a testünket, amíg a "szellemi születésünk" is befejeződik. Ha a test már használhatatlan eszközzé válik, a léleknek el kell hagynia, függetlenül attól, hogy teljesítette-e a feladatát, vagy sem. Ezt követően más síkon folytatja a létét, gyakran nehezebb körülmények között.

Testünk a "földanya" értékes ajándéka. Mindegy, hogy milyen a felépítése, milyen a minősége az egyes részleteinek: nincs a világegyetemben jobb gyakorlóeszköz a tudat számára. Életünk első évtizedeit rendszerint azzal töltjük, hogy megismerkedjünk testünk működésével, a társadalommal, amelyben élünk, és jártasságot szerezzünk a kenyérkeresésben. Valójában az utolsó évtizedek hozzák meg tudatunk kibontakozását és megkoronázását. Fontos, hogy ezt az időt tudatosan, ideális esetben betegségtől és szenvedéstől mentesen éljük meg.

Ma köszönetet mondok testemnek azért, hogy a rendelkezésemre áll tudatom gyakorlóeszközeként: Köszönöm, hogy vagy!

November 6. Szombat

A legmagasabb tudattól való elszakadást egyetlen "én" sem viseli el anélkül, hogy megbetegedne. Tehát ha egészségről beszélünk, nem csupán a testünk gyógyítására kell gondolnunk, hanem a "lelki üdvösségünkre" is.

Az lenne a legrosszabb a világon, ha többé senki sem betegedne meg és senki sem szenvedne. Akkor ugyanis meglehetősen nagy fásultságban élnénk, anélkül, hogy tudatában lennénk az egyetlen erőtől való elszakadásnak. A lélek betegség és szenvedés formájában kiált a tudatért. Azért van szükségünk ezekre, hogy érezzük: valami hiányzik - a legmagasabb tudattal való kapcsolat, amely tudatot Istennek vagy "valós énünknek" is nevezhetünk. Ezt a kapcsolatot azonban nem szabad arra használni, hogy egy távoli istenhez meneküljünk a világtól vagy a testünkből, hanem esélynek kell tekinteni arra, hogy Isten hasson ezen a testen keresztül.

Ma hagyom, hogy Isten vagy az isteni a testemen keresztül hasson, és tudatosan visszafogom a "kis énemet".

November 5. Péntek

Minden kezelésnek szerves egészet kell alkotnia, ki kell terjednie a test, a szellem és a lélek egységére. Ez sohasem történhet a betegség ELLENÉBEN, hanem a gyógyulásÉRT.

Ha orvoshoz megyünk, ő rendszerint azt kérdezi: "Mi a panasza?" Mi pedig ahelyett, hogy azt kérdeznénk, mit kell tennünk azért, hogy egészségesek legyünk, a legtöbbször negatívummal felelünk - azzal, hogy mi fáj. Például azt mondjuk: "Asztmám van!" De azt is látnunk kellene, hogy hiányzik a belső tér, a perspektíva, a harmonikus csere. A tüneteket természetesen komolyan kell venni és el kell fogadni, hiszen erre szólítanak fel. Ezt követően azonban fel kellene ismernünk, hogy miben szenvedünk hiányt, és a pozitív felfogásra kellene irányítanunk alkotó tudatunkat, arra, amit a tünet megkövetel.

Ma tudatosan egy tünetre vagy egy nehézségre irányítom a figyelmemet, és fel akarom ismerni, hogy mi az a pozitívum, ami hiányzik onnan.

November 4. Csütörtök

Ha harmónia van a tudatban, akkor az energia is rendben van - és akkor harmonikus az anyag, a test is.

A tudatunkkal úgy préseljük a testünkbe az "olyanságunkat", ahogy a pecsét is belepréseli a pecsétviaszt oda, ahova nyomják. Ha évtizedeken keresztül figyeljük az embereket, egyértelműen láthatjuk, ahogy a tudatunk hatására megváltozik a testünk és az arckifejezésünk. A harmonikus tudat összhangot teremt a test sejtjeiben, a diszharmonikus tudat diszharmóniát visz a test energiarendszerébe. Ha összhangba kerülünk önmagunkkal és a világgal, a testünk is kifejezi ezt a harmóniát.

Ma tudattal akarom betölteni az egész testemet - a fejem búbjától a sarkam csücskéig -, és érezni szeretném, ahogy ettől harmonikussá válik.

November 3. Szerda

A gyógyuláshoz nyitottságra van szükség, változtatási készségre - egy lépéssel tovább kell menni, mint addig.

A gyógyulás olyan, mint egy új terület birtokbavétele. Amikor Kolumbusz útnak indult az új világba, amelyet később Amerikának neveztünk el, ismeretlen földre utazott. Ha meg akarunk gyógyulni életünk valamely területén, nekünk is el kell indulnunk egy új vidékre. Ott meg kell találnunk a harmóniát, és birtokba kell azt vennünk. Elsőre szokatlan lesz az új hely, s nagy a kísértés, hogy visszakerüljünk a régire. Ám ha felismerjük, hogy milyen sok örömet nyújt a gyógyulás, kialakul a bizalmunk az új, harmonikus, egészséges életforma iránt.

Ma tudatosan gyógyulást kérek a "legmagasabb erőtől" egy meghatározott életterületen vagy tünetcsoportban.

November 2. Kedd

A tudat kivetíti az állapotát a testre, hogy látható és érzékelhető legyen. A test a tudat látható kifejeződése.

Ha hallgatunk a testünkre, mindent elmond, amit tudunk kell ahhoz, hogy megfelelően és lelkileg is egészségesen éljünk. Ha merevvé válik a testünk, az arra utal, hogy lelkileg konokok vagyunk. Ha a gerincoszlopunkkal van problémánk, az azt jelzi, hogy lelkileg is erősíteni kell a gerincünket. Alakítsunk ki szeretetteljes barátságot a testünkkel, tekintsünk jó barátnak, és hallgassunk a tanácsára.

Ma tudatosítom magamban a testem állapotát, és elgondolkodom azon, hogy a tudatomra vonatkozóan milyen következtetéseket kell abból levonnom.

November 1. Hétfő

Nem az a kérdés, hogy meddig fogunk élni, hanem az, hogy hogyan éljük meg az öregkort.

Fiatalnak lenni azt jelenti, hogy tanulunk. Bölcsnek lenni pedig azt jelenti, hogy tanulunk az életből. Az időskori bölcsesség nem jön automatikusan. Ahogy az életkor előrehalad, egyesek "elmeszesednek", mások bölccsé érnek. Miben rejlik a különbség? Ha állandóan arra törekszünk, hogy ismereteket szerezzünk, és hagyjuk, hogy az élet beszéljen hozzánk, olyanok vagyunk, mint a bor. Minél idősebb, annál jobb!

Ma elgondolkodom azon, hogy milyen lehet az öregkorom, és milyen tudatállapotban szeretném azt átélni.jordan 11 win like

jordan 11 win like 82
converse outlet
barbour
fitflops sale clearance
birkenstocks
polo ralph lauren outlet
skechers outlet
kobe 12
nike clearance
asics gel lyte
curry 4
yeezy boost 350 v2
jordan 12
pandora charm
ecco shoes for men
jordan retro 12
asics shoes
mbt shoes clearance
cheap nfl jerseys china
yeezy shoes
canadian goose jacket
win like 96
louboutin shoes
longchamp bags
red bottoms
yeezy beluga 2.0
nike air vapormax
fitflops
beats headphones
pandora bracelets clearance
calvin klein underwear
nike air vapormax
pandora bracelets clearance
louboutin mens
mbt
pandora rings
adidas nmd
balenciaga shoes
fake yeezys
the north face jackets
pandora uk
jordan 11 red
rihanna puma
the north face outlet online
yeezy zebra
air max plus
louboutin
timberland boots
red bottom
pandora jewelry
pandora sale
yeezy boost 350 v2
red jordan 11
timberland outlet stores
north face clearance
jordan 11 red
yeezy boost 350 v2
nike air max 2018
kd 10 shoes
christian louboutin mens shoes
ecco
adidas yeezy
yeezy zebra v2
birkenstock shoes
nike vapor max plus
timberland outlet stores
red bottom shoes for women
air jordan retro 11
ralph lauren sale clearance uk
calvin klein outlet
michael kors outlet clearance
coach handbags outlet
salvatore ferragamo shoes
soccer cleats
superdry uk
fitflop
cheap nfl jerseys
pandora jewelry official site
clarks shoes for women
adidas yeezy
supreme hoodie
yeezy boost
vapor max
barbour jackets
timberland
vapor max
pandora
jimmy choo outlet
kobe bryant shoes
pandora bracelet
birkenstock sandals
yeezy
supremenewyork
yeezy boost
red bottom heels
skechers uk
nike factory store
under armour clearance
vapormax flyknit
adidas outlet
christian louboutin
timberland outlet
fake rolex watches
under armour outlet online
curry shoes
christian louboutin shoes
coach outlet
michael kors handbags outlet
pandora ring
vapormax plus
air max plus
red bottom shoes
pandora
curry 4 shoes
birkin bag
adidas outlet store
pandora earrings
yeezy beluga
pandora jewelry
beats wireless headphones
red bottoms for men
air max 97
pandora charms
asics running shoes
fitflop
red bottom
louboutin outlet
pandora bracelet
lebron 15
balenciaga triple s
pandora jewelry
adidas ultra boost
canadian goose
adidas yeezy
wholesale jerseys china
nike vapor max
pandora jewelry
huarache shoes
pandora rings
jordan retro
lacoste polo shirts
pandora charms sale
kd 10
louboutin shoes
nike vapor max
air max 2018
beats headphones
birkenstock outlet
kyrie irving shoes
timberland shoes
ferragamo shoes
fitflop sandals
pandora jewelry
beats wireless
blue tint yeezy
north face uk
adidas yeezy boost
pandora charms
jordan 11 win like 96
ralph lauren factory store
skechers shoes
fake yeezy
birkenstock outlet
pandora charms
louboutin boots
christian louboutin men
north face jackets
salvatore ferragamo
nike factory
win like 82
pandora bracelet charms
fenty puma
lebron 15 shoes
canada goose jackets
red bottoms louboutin
nike outlet online
calvin klein online
birkin bags
cheap nike
pandora jewelry outlet
pandora charms
pandora bracelet
nike outlet store
barbour uk
ultra boost
replica watches
birkenstock sandals
nike uk
nike kyrie
red bottom shoes
cheap soccer cleats
pandora jewelry 70 off clearance
skechers shoes
converse shoes
lacoste outlet
kyrie 4
red 11s
fake yeezy boost
nike air max plus
longchamp handbags
pandora jewelry official site
yeezy blue tint
wholesale nfl jerseys
pandora necklace
louboutin shoes
nmd r1
kyrie 3
canada goose sale
clarks shoes
barbour jackets
huaraches nike
valentino shoes
replica rolex
supreme clothing
timberland uk
goyard
asics gel
vapor max
jimmy choo shoes
north face jackets clearance
gym red 11
valentino outlet
air max 2018
goyard bags
balenciaga sneakers
pandora charms
clarks shoes for women
yeezy boost 350 v2
rihanna fenty puma
2018-0531yodżywki na masę

pandora outlet
adidas superstar shoes
michael kors outlet clearance
kate spade handbags
ugg boots
michael kors outlet
coach outlet
ray ban sunglasse
pandora jewelry outlet
coach factory outlet
coach factory outlet
coach outlet store online
gucci outlet
mbt shoes
coach outlet
ed hardy clothing
fred perry polo shirts
ralph lauren shirts
polo ralph lauren outlet
pandora outlet
oakley sunglasses
pandora jewelry
polo ralph lauren outlet
canada goose jackets
polo ralph lauren
canada goose outlet store
adidas outlet store
moncler coats
louboutin shoes
pandora outlet store
kate spade outlet store
fitflop sale
true religion
pandora jewelry
oakley sunglasses
fred perry polo
mont blanc pens
coach outlet
michael kors outlet clearance
true religion
ray ban sunglasses outlet
ralph lauren pas cher
nike factory outlet
cheap ugg boots
ralph lauren sale clearance
coach outlet
louis vuitton online shop
pandora outlet
polo outlet
mbt shoes
prada outlet
kate spade outlet online
coach factory outlet
true religion outlet
oakley sunglasses
ray ban outlet
pandora outlet
adidas yeezy shoes
fitflops sale clearance
christian louboutin shoes
canada goose jackets
pandora charms sale clearance
christian louboutin outlet
ugg boots
rolex replica watches
coach outlet
adidas nmd
ray ban outlet
adidas outlet store
true religion outlet store
ray ban sunglasses outlet
pandora outlet
canada goose jackets
mcm backpack
mbt outlet
polo outlet
ugg boots
tory burch outlet
off white
true religion jeans
true religion outlet
ugg outlet
ray bans
christian louboutin shoes
cheap ray ban sunglasses
pandora outlet
fred perry clothing
louis vuitton purses
michael kors outlet
canada goose
ralph lauren
mont blanc outlet
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses
tory burch outlet online
coach outlet
canada goose coats
giuseppe zanotti sneakers
air max 90
true religion
polo ralph lauren
ed hardy jeans
coach outlet
coach outlet online
ray ban sunglasses
louis vuitton outlet online
tory burch outlet
red bottom shoes
pandora charms
adidas yeezy
moncler coats
coach outlet store online
ugg boots clearance
mcm outlet
nfl jerseys wholesale
pandora charms outlet
polo ralph lauren
oakley sunglasses
coach outlet
ugg boots clearance
nike outlet store
canada goose outlet
ralph lauren
polo ralph lauren
michael kors outlet online
polo ralph lauren outlet
michael kors handbags
canada goose
valentino shoes
mulberry handbags
michael kors outlet
canada goose
louis vuitton outlet store
michael kors outlet online
polo outlet
christian louboutin shoes
uggs outlet
pandora outlet
coach outlet online
polo ralph lauren outlet
gucci outlet online
christian louboutin shoes
polo shirts
ralph lauren
giuseppe zanotti outlet
ugg boots clearance
pandora charms outlet
pandora
canada goose outlet
uggs outlet
uggs outlet
yeezy boost 350
pandora charms
polo ralph lauren
polo ralph lauren outlet
kate spade handbags
michael kors outlet online
true religion jeans
pandora outlet
michael kors outlet
pandora charm
pandora jewelry outlet
nhl jerseys for sale
fitflops shoes
adidas yeezy boost
true religion outlet
michael kors outlet store
cheap nfl jerseys
mlb jerseys wholesale
canada goose outlet
michael kors outlet
nmd adidas
converse shoes
polo outlet store
rolex replica
air jordan 4
pandora charms
louboutin shoes
christian louboutin
nike outlet
cheap nhl jerseys
coach outlet online
prada handbags
cheap mlb jerseys
ugg outlet
michael kors outlet online
nfl jerseys wholesale
michael kors outlet clearance
true religion
true religion
moncler jackets
tory burch outlet stores
fitflops clearance
coach outlet store online
nike shoes
polo outlet
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet
coach factory outlet
nike outlet store
yaoxuemei20180525*

Új forgatókönyvet írtam.Szép hónap volt...:)))

A legszebb ez a két fantasztikus emberke gyönyörű esküvője!!!!!!!! Nagyon jó Rátok gondolni, Veletek együtt mi is boldogságot érzünk a szívünkben...ezt nagyon köszönjük Nektek:)))

Én már elköszönök erről a játszótérről és nagyon jó egészséget kívánok kicsiknek és nagyoknak!!!

És egy Evelines ölelésem nektek:)))))))))):)))

Most rajtam a sor, hogy hosszú hallgatás után megköszönjem a sok jókívánságot, a felénk áramló szeretetet, együttérzést!
Drága menyasszonyom épp hazaért a kozmetikustól, előtte voltunk a fodrásznál - nagyon gyönyörű az édesem, még nem is láttam menyasszonyi ruhában, de már így is teljesen meg vagyok hatódva! Ó, olyan csodaszép, bárcsak látnátok!
:)))))))
:)))))Esküvő, esküvő!

Jaj de jó, jaj de jó!
Imádom az esküvőket!
Sok boldogságot kívánok nektek!

Evelion hiányzol, olyan jó volt veled sétálni!
Nyamm de jó hangulat van itt!Sziasztok!

Sok boldogságot kívánok én is az ifjú párnak.
Kingi és Vili! Legyetek nagyon boldogok.
Szeretettel ölelek Mindenkit!:))))))A Nagy Nap:DDDDDDDDDDDDDDD

Annyira boldogság ez mindannyiunknak, hogy Drágáink egybekelnek:)))))))))))))))))))

Ez a Játszóterünk első esküvője!!!!!!!!!! Micsoda öröm:))))))))))))))))

Tegnap megleptek a Drágáink és felhívtak telefonon!!!!! Kinginek boldogságtól csilingelt a hangja...édeseim fülig érő szájjal beszélgettek velem...szinte láttam ragyogó arcukat:))))))))))) Vilike éppen vezette az autóját.

Nagyon sok boldogságot és mindenben sikereket kívánok nektek Drágáim és Veletek vagyok lélekben ma...de nem csak ma:)))))))))

Sokat vagyok anyukámmal is, néha ott is alszom nála, hogy ne legyen egyedül. Az esték nehezek számára...

Ma pótolom a tanításokat is, sőt lassan készülhetek a decemberi játszótér megnyitására!!! Ez lesz az utolsó hónap, amikor írom Nektek a tanításokat...utána már nem én moderálom ezt az oldalt. Várom azt a személyt, aki valami más könyvvel ajándékoz meg minket, hogy a Játszótér majd 2011-ben is éljen!!!

Szeretlek Benneteket!!!!!!!!!!! És hatalmas ölelgetést küldök mindannyiótoknak!!!

A szülinaposoknak jó egészséget, örömet az életben, a névnaposoknak is nagyon boldog névnapot kívánok!!!!Szép, tiszta havas idő van erre a ti legszebb napotok egyikére:)

Judy, ennél szebb napot, mint a tisztaságot jelképező havas idővel párosultat! Nyílván, ha más évszak lenne, a napszaknak és az évszaknak megfelelő lehetne az időjárás, ami, szerencsére függetlenítette magát az ember gondolkodásától!:)
Mert, ami nekem jó, az a másik embernek nem, és így tovább...

Csak hideg ez a hó, ezt nem gondoltam volna:) Fáznak a cipőcskémben a lábam ujjai.Gyerekek!

nem várhatott volna még ez a hó holnapig,drága csibéinknek szebb idő járna ezen a szép napon.
Judykám,Katalinok nevében köszönöm a köszöntést.
Mindenkit szeretettel ölelek napsugiSziasztok!

Annyi minden történik,hogy folyton lemaradásban vagyok...
utólag:

Ragyogás- Boldog Születésnapot!
Katalinok!- Isten éltessen Névnapotok alkalmából!

Húú,ma van az a bizonyos Nagy Nap az én tesókám életében- Isten áldása frigyükre!

Mindenkinek hatalmas ölelésünk, szépséges hétvégét Nektek!ó drágáim,

olyan jó, hogy hallottalak, láttalak, átöleltelek Benneteket
köszönöm a mai nap összes csodálatos percét
és vááááárom a holnapot reménnyel teli szívvel
SZERETLEK BENNETEKET ÉS KÖSZÖNÖM HOGY VAGYTOK NEKEM

Ps.: Vili épp a fürdőben van, hogy csinos legyen holnapra,
de ő is szeretettel ölel kedves Mindnyájatokat és
tudjuk, hogy velünk vagytok lélekben s osztoztok örömünkbenHalihó!

A kötőfonal elkelt. Rácsaptak itt az emeleten a nyugdíjasok.:)))))
Én Székesfehérváron élek, a rákoskeresztúri kicsit odébb van. :))))))))Szia Teso!

Kötőfonal, elajándékozod?
Gondolkozom veled.... öregek otthonába megyek verset előadni, Karácsony-megelőzően, és körbekérdezem őket:) Némi pénzmagocskát is lehetne kérni cserébe, amiből segíthetnél a Karácsonyt jobbá, szebbé tenni valaki/k/nek. Na, hogy tetszene?
Melyik Ceragem Bemutatóterem van hozzád közel? Én Rákoskeresztúron élek, és általában ide is járok, ám nyitottan elmennék veled is, bármelyikbe:) Na mit szólsz?

Nekem golyószerűen indultak be életemben az események, amióta elmentem egy feloldó lélekutazásra:)

Ja, és mellé rá egy lapáttal: megvettem egy szoftvert is, ami Elmeprogramozással bír a tudatalattimra hatni. Pozitív állításokat kell beírni és fel-fel villantja a képernyőmön, rendszeres időszakonként, olyan 15-20 Mp.

Képzeljétek: felhívtak King-Vilikémék:) Elámultam szinte, és örültem, és összevissza ölelgettem őket:) Jaj! Csodálatosak együtt a drágák:) Aki nem ismerte még meg, feltétlen teremtsen módot közelebbi ismeretségre mindkettőjükkel, mert olyan emberek, de olyanok, mint akik mi itt valamennyien:))))) Szóval, remek, és nagyszerű, csodálatos emberpárt ismerhettek meg bennük:) Na itt most a pirulás helye, Kinga, Vili:)

Persze, ugyanezt írhatom mindannyitokról, kikkel megismerkedtem:) ). Zipp- ZÁR. AnikóSziasztok Fiatalok!

Mindenki dolgozik? Én most pihenek egy kicsit.:))))))
A dolgozóknak jó munkát, a betegeknek gyógyulást, a jegyespárnak sok boldogságot, a többieknek pedig minden jót kívánok és természetesen mindenkinek jó hétvégét!
Evelinünkkel vajon mi lehet?Szia Tesó!

Mi történik körülötted?
Én most pakolászok. Megrekedtek a dolgaim és elhatároztam, hogy megszabadulok attól, amire nincs szükségem és évek óta tárolgatom.
Ne tudjátok meg, hogy mennyi szemét van a szekrényekben. Már a második zsákot raktam tele és csak a 3. szekrénynél tartok. Több kiló kötőfonal pl. 15 éve ott van és nem kötök. Elajándékozom. Húúúúúú, hogy gátolhatta ez a sok dolog az energiaáramlást. Itthon van a munkahelyem, ezért most már remélem, beindulnak a dolgaim.:))))))
Szóval adok a feng-shui-nak egy kicsit. Három napom van rá.
Figyi!
A ceragem-et mindennap használhatom? Arra gondoltam, hogy heti két edzés és 3 ceragem. A jövő hétfőtől kezdem.Hahó kedves jegyespár:)

Készültök a nagy napra? Istenem, jobban izgulok, tán még Kinginknél is:) Milyen szép leszel kisdrágám?
És Vilink? Mecsoda pár!!!!!!!!!!!!!Olyan vagyok, mint a CENTRUM Áruház.

Nálunk mindig történik valami.
Na erre írnotok kell: bombázni, mik történtek. Ezt még megvárom és megírom, jó lesz?Akkor itt a játszótéren van

Akkor itt a játszótéren van egy tesópár is.:)
Én megnéztem a placidus programmal, hogy mikor születtem. Be kell írni az életünk fontos eseményeinek a dátumát. Pl. házasságkötés időpontja, gyerekek születése, stb. Minél több ilyen időpont van, annál pontosabb a ráközelítés.
Akinek nincs ez meg, a 12:00-át kell figyelembe venni, de ez csak körülbelüli.Kedves Diamyn!

Köszi szépen!:))))Köszönjük drága Diamyn:)

Életet leheltünk kicsit a kedvenc topikunkba:)
Ismeritek a :
1. HIT-VONZÁS-SIKER Közösséget?
www.hvs.hu/1255 Itt regisztrálhat bárki. Tegnap este voltam egy rendezvényükön, ami Pénz-képzés volt.......... Hűűűűűűűű!
Én mit adok magamból a pénzért cserébe? Kérdésre, a válaszom magamban nem rózsás. Tényleg, ki mit ad a pénzért cserébe?

2. Szivességnet Közösség.? Most volt szombaton, 20.-án a 2. évfordulójuk. Admin Imre az oldalra ki is rakta őket. Lehet csatlakozni. Az előző egy pénzkereset akár, az utóbbi a segítségnyújtás egy Netes megnyilvánulása.Mi az, hogy asztroiker?

Ikerpárok vagyunk. Egyugyanazon évben, egy hónapban, egy ugyanazon a napon születtünk. Ennél még az lenne izgalmasabb, ha az óra, perc is egyezne, de ennek a megtudakolását nem vállalom:) Meghalt az illetékes, édesanyám, aki megtudná az időpontot mondani. A lényeg így is jó:) Teso.:)

Isten éltessen benneteket.Sziasztok!

Már régen írtam Nektek, de itt van az ideje, hogy újra jelentkezzem.
Képzeljétek el, kiderült, hogy Ragyogás Anikóval tök egyidősek vagyunk. Itt vagyunk egymás mellett és ezt nem tudtuk eddig.
Úgy örülök neki, hogy kiderült.
Anikó!
Mi az, hogy asztroikrek? Szerintem vonuljunk inkább ide a zenés topikról.:))))Köszönöm Kata!

Mennyire figyelmes vagy:) Anikó
http://www.youtube.com/watch?v=HikqpdwKseo&feature=related
Kis hangulat-előzetes:) A Facebookon, mint Oriflame Anikó vagyok fent. Dancs Jánosné.Ragyogás Anikónknak

Felvirradt a hajnal,nézd milyen szép reggel,
köszöntünk ma téged sok-sok szeretettel,
fogadd el szívünk köszöntő szavát,
hogy veled ünnepelhessük,születésed napját.
Adjon a jó isten erőt,egészséget néked.
SZERETETTEL napsugiÉdes King-Vilikéiméknek:) Megfontolandó mondatok.

Szeretetnyelv

Szeretetünket egy másik ember felé alapvetően öt féle módon fejezhetjük ki:

1. szavakkal

Kedves szavak, hasonlatok, becézés, bókok, elismerések, dícséretek stb.

2. érintéssel

Ölelés, váll megérintése, simogatás, círogatás, kéz összekulcsolása, stb.

3. apró, személyes ajándékokkal

Nem az ajándék értéke a lényeges, hanem az, hogy személyes legyen és hogy rendszeresen gondoljunk a másikra.

4. személyes odafigyeléssel

Kettesben eltöltött idő, közös programok, vacsora meghívás stb.

5. megragadó tekintettel, metakommunikációval

Egy kedves mosoly, egy szeretet teljes tekintet mindent elárul, szavak nélkül is kifejezik szeretetünket a másik iránt.

Minden embernél van az öt pont közül 1 vagy 2, ami fontosabb a többinél, amin keresztül leginkább igényli a szeretet kifejezését. Általában az a jellemző, hogy aki például szóbeli elismerésekre vágyik, az maga is elismer másokat szavakkal, akinek pedig főleg a testi érintkezés a fontos, az gyakran ő maga is közel enged magához másokat.

Egy párkapcsolat esetén döntő jelentőséggel bír annak felismerése, hogy ki milyen módon igényli a szeretet kifejezését, vagyis milyen szeretetnyelvet használ. A kapott reakciókból könnyen fel lehet mérni, hogy kinek milyen igényei vannak és onnantól kezdve érdemes a megfelelő kommunikációs csatornákat használni. Nagyon fontos, hogy mindezt őszintén tegyük, saját magunkat adva. Ha ez valamiért nem megy, akkor forduljunk külső segítségért, olvassunk megfelelő szakkönyveket, vagy eleve olyan párt válasszunk magunknak, akinél ez nem jelent problémát, aki - mondjuk úgy - hasonló nyelvet beszél, mint mi.

Érdemes-e, és miért, hinni álmainkban?

Nos szerintem álmok nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Igenis hinni kell abban, hogy az álmainkat meg tudjuk valósítani. Akkor is hinni kell ebben, ha mások azt mondanák az elképzelésünkre, hogy az teljességgel lehetetlen. Sőt, főleg akkor kell hinni benne!

Leginkább egy emberben kell bíznod: magadban. Ha ez nehezen megy, akkor bízz Istenben: ő pontosan tudja, mire van szükséged. Ha nem vagy elégedett azzal, amit kapsz az életben, akkor ez azt jelzi a számodra, hogy át kell értékelned a dolgokat magad körül, meg kell változnod!

Tudnod kell, hogy minden változás fájdalommal jár, bármiről is van szó. És minden tetted kockázattal jár. De mindezt vállalnod kell, különben minden marad a régiben. Ne a fájdalommal törődj, ne is a kockázattal. Csak a cél lebegjen a szemed előtt amit el akarsz érni, és minden pillanatban azon legyél, hogy közelebb juss hozzá!

Lehetséges, hogy mindent bele kell adnod ahhoz, hogy sikerrel járj! Lehet, hogy a 100%-os teljesítmény sem elég, túl kell lépned a saját határaidon is! Lehet, hogy kitartásra, fegyelemre és elkötelezettségre egyaránt szükséged lesz! Elképzelhető, hogy csak magadra fogsz tudni számítani!

A legnagyobb dicsőséget az jelenti, amikor sikeresen megfelelsz egy olyan kihívásnak, amire mások szerint nem is vagy képes!

Ilyenkor egy eufórikus érzés fog átjárni tetőtől talpig. Igazán büszke leszel magadra! És hálát fogsz érezni, hogy keresztül mentél mindenen, hogy vállaltad a kockázatot és hogy a pillanat csodáját megtapasztalhattad!
Amikor úgy érzed, hogy eljutottál a csúcsra, nézz le az emberekre! A legtöbb sosem élt igazán... Te már tudni fogod, milyen érzés Élni! Ezek a pillanatok lesznek majd azok, amikre mindig is büszke leszel és ami miatt úgy érzed, érdemes volt megszületned. És amikor ezekre gondolsz, bizony nem cserélnéd el az életed senkivel sem!

A legfontosabb szabály tehát a következő: bízz magadban, tegyél meg mindent a célod elérése érdekében és ne hagyd, hogy mások elvegyék az álmodat!

"Tartsd távol magad azoktól, akik lekicsinylik ambícióidat. Csak a kis emberek teszik ezt, az igazán nagyok hozzásegítenek, hogy úgy érezd, te is naggyá válhatsz." - Mark TwainKedveseim! És kedves Szerelmesek...

Legyen szépséges a hetetek:)

És írjatok merre jártok! Hogy éltek? Mit csináltok?Az életet játszani így kéne

JÁTSZÁL BOLDOGSÁGOT...

"Akit az istenek szeretnek,
Örökre meghagyják gyereknek."
Mögötted hiába gyűlnek az évek,
Szemedben ma is pajkos tüzek égnek.
Ha túl sok a gondod,
Azt játszd, hogy megoldod.
Ha szemedből könny pereg,
Azt játszd, gyöngyök születnek.
Játszál boldogságot, munkát, szerelmet,
Játszál akadályt, gazdagságot,egészséget.
Ha rád szakad a "gázgyár",
Túlélősdit játszál.
Legyél kedves, gondtalan,
Nevess szívből, boldogan.
Tudd, hogy nem vagy egyedül,
Játszd, hogy minden sikerül.
"Akit az istenek szeretnek,
Örökre meghagyják gyereknek."
Megadják kedvenc játékát,
Valóra váltják minden álmát.

írta: Béres Lászlóné ( Csicsernyica )Kedves Ragyogás, ez bizony

Kedves Ragyogás, ez bizony nem titok :)
Fésűs Éva: A lényeg <------ a vers költője és címe.
Szép 7végét mindenkinek.