A Társ

Üdv. Mindenkinek,
új vagyok a oldalon, bár már nagyon régen olvasgatok itt :)
Kb 5 éve ismertem meg a titkot, valahogy az életem minden területén sikeresen alkalmazom, csak a kapcsolatok terén nem. Azt vettem észre az utóbbi időben, hogy nincsenek igazi barátaim, helyesebben egy van, de ő messze él. Szóval ezen a téren bőven lenne mit változtatni. A másik jelenleg még ennél is katsztrofálisabb terület az életemben az a párkapcsolat. Eszemben sincs panaszkodni :), csupán csak leírnám a történetem, és hogy mit szeretnék, hátha akad néhány jó tanács. Tavaly év közepén a házasságom egy rettenetesen mély gödörbe került, valahol a lelkemben éreztem, hogy vége lesz, hogy el fog menni. Sosem gondoltam, hogy megtörténik, annak ellenére, hogy nem voltunk boldogok. A fejemben folyton kifelé kívánkoztam a házasságból, de sosem mertem volna lépni, hiszen közös gyermekeink vannak. Tavaly nyáron aztán a semmiből jött a gondolat, hogy ennek véget kell vetni. Miközben nagyjából tudtam, hogy a végjátékot éljük, és hogy a férjemnek van valakije, titokban egyre többet gondoltam egy ismerősömre (nem túl közeli). Tudatosan vonzottam őt, akartam, hogy az életembe lépjen. A férjem rá pár hétre elköltözött az új kapcsolatához. Nem tiltakoztam, egyrészt mert tudtam, vége a pokolnak, másrészt mert tudtam, hogy úton van felém a szerelem. 2 hónap telt el, és az addigi "csak ismerősök vagyunk" státuszból szerelem lett, ami nem teljesedhetett be, hisz ő is kapcsolatban élt. Az Univerzum ezt is megoldotta, ők is szétmentek. Innentől következett életem igazi pokoljárása. Az új kedves nem tudott elszakadni a múlttól és végtelen szenvedés lett a vége mindenki számára. Senki nem azt kapta, amire vágyott. Én végigrettegtem közel egy évet, és most egyedül maradtam. Az okokat nagyjából tudom. El akarom őt engedni, túl akarok lenni rajta, azt akarom, hogy neki is jó legyen.
1. A szívemben van még némi féltékenység, hogyan győzzem ezt le?
2. Én vonzottam az életembe, miattam ment tönkre az ő élete is. Igen tudom, felnőtt ember, de... Hogyan küzdhetném ezt le?
3. Hogyan tudom magamnak bevonzani az ideális társat?
4. Miért tudom életem minden más területén alkalmazni a Titkot, a magánéletben pedig sorozatos kudarc? Minden másért ami az életemben van, csak hálás lehetek, és az is vagyok maximálisan....

Ha valakinek van ötlete, segítsen nekem átlátni ezt a helyzetet!

köszönöm szépen

Jupi