A BOLDOGSÁG NYOMÁBAN

Hogy „mi is a boldogság” kérdésére mindenki csak körülírva próbál válaszolni, nem meglepő, hiszen annak az ideális állapotnak, amire mindannyian vágyunk, nem létezik pontos definíciója.

Olvasgattam itt is, ott is, keresve-kutatva, hogy a cseppfolyós boldogságfogalmat ki tudta mégiscsak úgy szavakba önteni, hogy abban a saját boldogságképzeteimet is megleljem, míg végül rábukkantam Popper Péter azon gondolataira, amik visszatükrözték enyémet.

„Mi az, hogy boldogság? Egy biztos: semmiképpen sem valamiféle tartós állapot. A boldogság extázis, egy fölszikrázó pillanat az ember életében, és ezek a fölszikrázó pillanatok nagyon hamar kihunynak”.

Persze nem muszáj „velünk” egyetérteni, viszont az egyet nem értők – a saját megítélésem szerint - a boldogság eufonikus állapotát összekeverik azzal az életörömmel, életigenléssel, kiegyensúlyozott életharmóniával, amik lényegesen tartósabbak – mint a törékeny boldogság - s ideális körülmények között, aránylag szilárd kereteit biztosítják a kiegyensúlyozott, élvezhető életnek.

- Olyan boldogan élünk, immár 27 éve, megértésben, szeretetben, hangos szóváltások nélkül! – fogalmazzák meg oly sokan. Ugye ismerős? Hm, ez lenne a boldogság? Egy olyan csendes, szelíd harmónia, amikor az ember elégedett az életével, életkörülményeivel? Vagy pedig az a felfokozott, vibráló érzelmi állapot, amikor valaki például 3 méterrel jár a föld fölött, mert fülig szerelmes és szinte eggyé szeretne olvadni a másikkal?

Hogy Te mit gondolsz minderről, ó, azt nem tudhatom, de én a másodikra voksolok.

Ugyanis azt vallom - ellentmondva sok - sok bölcs tanításnak - hogy a BOLDOGSÁGNAK MINDIG TÁRGYA VAN.
Valami vagy valaki miatt vagyunk boldogok. Vagyis az eufonikus boldogságállapot külső forrásokból táplálkozik.
Az örömnek (életörömnek) viszont nincsen tárgya. Létezhet benned anélkül, hogy egyetlen érved szólna amellett, miért örülsz léted minden pillanatának, főképpen akkor, amikor tökéletes összhangban vagy: önmagaddal és a világgal.

E hitem miatt szoktam felkapni a fejemet, amikor itt, a thesecret.hu webhelyen kijelentik, hogy a „boldogság benned van, nem kívül, s nem függ semmitől és senkitől”. Áh, ezt olvasva én mindig értetlenül hümmögök, de most egészen megnyugodtam, mert a boldogság feltételeit vizsgáló kutatók körében hasonló vélekedésekkel is találkoztam, mint ez enyém.

A különböző kutatások ilyen kérdésekre keresik a választ: Vajon miben rejtőzik a boldogság? Az anyagi vagy érzéki élvezetekben? A lelki békében? A családi harmóniában? Az ideális párkapcsolatban? Vagy az olyan intenzív élményekben, mint például szerelem?

Millió meg egy kérdés, amikre néha két megkérdezett sem ad azonos válaszokat.

Annyi azonban bizonyos, tudományosan bizonyított, hogy pozitív élmények hatására az emberi agyban a talamusz, meg a limbikus rendszer jelez a hipofízisnek, hogy helló, kis komám, ez nagyon happy, az pedig gyorsan felszabadítja a boldogságért felelős hormonok (az adrenalin, a szerotonin és a dopamin) keverékét és véráramba löki. Mi történik utána? Ó, a szerencsés személy a boldogságtól szinte ordítani tudna! :)

A BOLDOGSÁG FELTÉTELEI

Sokak szerint a boldogság állapota összefüggésben áll egyéb tényezőkkel. Ezeket szedtem most csokorba, kiegészítve egy –két idézettel, hogy teljesebb legyen az a kép, amin érdemes elgondolkodnunk!

1. A GAZDAGSÁG – mert a pénz boldogít

Bizonyos fokig ez bizonyára így van, hiszen a gazdagság szabaddá tesz, leveszi az ember válláról a mindennapok anyagi terhét. A gondtalan vásárlás – főleg a nőknél – örömhormonokat szabadít fel, az utazások élményeiben pedig tökéletesen feloldnak a szürke hétköznapok, s teljesen lényegtelenné válik, hogy hétfőt, keddet vagy szombatot mutatnak –e a naptárak, mert munka elfelejthető.

Vajon a gazdag emberek tényleg boldogabbak?
Egyesek szerint igen! Jelmondatuk: „Legyen elég pénzed és boldog leszel!”

Mások szerint pedig nem! „Amíg fiatal az ember, nincs szüksége a boldogsághoz se plazmatévére, se magas oktánszámú üzemanyagra. Egy sátorral a biciklije csomagtartóján bejárja a hegyet-völgyet, és őrülten szerelmes a mellette kerekező lénybe!”

Bár az anyagi gondok néha tényleg rányomhatják a bélyegüket egy-egy párkapcsolatra, hiszen a pénzvadászat és a nélkülözés könnyen összetöri az idillt, mégsem hiszem, hogy a szegényebb emberek lényegesen boldogtalanabbak lennének, mint a gazdagok.

2. INTELLIGENCIA - mert az okos emberek boldogabbak

Hű, ez egy nagyon furcsa feltételezés! Olyasmiből indul ki, hogy az okosabb emberek általában magasabb társadalmi pozíciót töltenek be, jobban keresnek, mint az átlag, tehát gazdagabbak, ezért boldogabbak.
Mások szerint egy kiválóan kitöltött intelligenciateszt, mely gazdag szókincset és éles elmét feltételez, egyáltalán nem garancia a sikeres társas és társadalmi kapcsolatokra, ezért sokkal inkább a szociális intelligencia a boldogság feltétele.
A sok agyalás, görcsölés egyébként is gyakran visszaüthet. Erről Jonathan Safran Foer így írt:

„Boldog e, aki együgyű, nem tudom, de a gondolkodás annyira fáj, meg különben is, mire mentem valaha is a gondolkodással…. (…) … gondolkodom, gondolkodom, gondolkodom, már egymilliomodszor gondolom ki magamat a boldogságból, de belegondolnom még egyszer sem sikerült”.

3. GENETIKAI HAJLAM - mert a boldogságért a gének felelősek

Te elhiszed, hogy egyesek eleve boldogságra születnek, míg mások a boldogtalanok táborát gyarapítják már létük első pillanatától?

Egy pszichológiaprofesszor, David Lykken, 1979-től kezdve, húsz éven keresztül olyan egypetéjű ikerpárokat vizsgált, akiket különböző okok miatt elszakítottak (elválasztottak) egymástól, ezért különböző családokban, különböző körülmények között nevelkedtek. A kutatás – a többi hasonló kutatással összhangban – megállapította, hogy dacára az eltérő életkörülményeknek, az eltérő családi mintáknak, az ikerpárok boldogságszintje nagymértékű egyezést mutatott.
Ezzel bizonyította, hogy a boldogság egyfajta genetikai hajlam és az örökölt gének határozzák meg – igencsak magas százalékban – a boldogságra való képességet, hajlamot.

Szerinte a többi körülmény - mint például az anyagi jólét, a családi állapot, az intelligencia – jóval kisebb mértékben felelős a boldogságért. Mit jelent ez egészen pontosan? Lykken elmélete szerint mindannyiunknak van egy meghatározott boldogságszintje. Ez a csakis ránk jellemző állapotszint olyan, mint a testalkatunk. Történhetnek velünk szörnyűségek, amik megviselnek, vagy akár kirívóan jó dolgok is, amiktől szinte megrészegedünk, mégis egy rövid idő után az tapasztalható, hogy a boldogságszint automatikusan visszaáll a saját szintjére.

A sors jó és rossz „dobásai” – balesetek, lottónyeremény, luxusnyaralások – csupáncsak kibillenteni képesek a genetikailag meghatározott boldogságszintet valamelyik irányba, de tartósan ott tartani már nem, ezért a drámai események krízisétől eltekintve viszonylagosan állandóságot mutat. Félelmetes, igaz? A fenti konklúzió azért kupán vágós, mert azt sugallja, hogy a boldogabb életre törekvésünk néha olyan hiábavaló, mintha azt szeretnénk, hogy legyünk magasabbak! Vajon az öröklött génjeink tényleg eleve kijelölik azt a hangulattartományt, amiben életünk jelentős részét töltjük? Helytálló Lykken elmélete? Áh, kevés vagyok én ennek a megítéléséhez, de azt tudom, hogy bizonyos tevékenységekkel – vígjátékok nézésével, vidám társasági élettel, sporttal, tánccal… stb.- az alacsony boldogságszint jelentősen megemelhető.

4. SZÉPSÉG – mert a szép emberek boldogabbak

A Texas Egyetem közgazdászainak (Daniel Hamermesh és Jason Abrevaya) kutatásai szerint a szép, megnyerő külsejű emberek általában boldogabbak, mint átlagos kinézetű vagy előnytelen külsejű embertársaik, mert sikeresebb a magánéletük, könnyebben boldogulnak a munkaerőpiacon, jobb állásokat szereznek, ezért többet keresnek. Mindezt nem a kisujjából szopta a két kutató, hanem 25 ezer amerikai, kanadai, német és brit önkéntesnek megvizsgálta meg az általános életkörülményeit, összevetve a külső megjelenéssel.

Szerintük a nők esetében a szépség még fokozottabban kihat a boldogságra, mert a dekoratív külsőre érkező pozitív visszajelzések szinten tartják a jó közérzetet. Ebben biztosan van valami, viszont a pozitív visszajelzések gyümölcseit azok is élvezhetik, akik nem kifejezetten modellalkatúak és arcúak, ha kellő önbizalommal és kisugárzással rendelkeznek. A szépség múlékony, a kisugárzás nem, s minden nő szép, ha szeretik.

5. ÉLETKOR – mert a boldogságnak, mint mindennek, megvan a maga ideje

Melyik életkorban boldogabbak az emberek? A gyermekkori boldogság, egy harmonikus családban, szinte magától értetődő, hiszen az életterheket a szülők cipelik. És mi helyzet később? Huszonévesen, fülig szerelmesen, vagy 30 évesen, mikor már szakmai sikerek is beérnek esélyesebb az ember boldogságra? Sokan vallják, hogy negyven – ötven éves koruk körül, miután a gyermekeik kirepülnek a szülői fészekből, és ismét többet foglalkozhattak önmagukkal, akkor érezték a legelégedettebbnek magukat.

Carstensen egy nagyon érdekes kísérletet végzett.
Egy héten át - naponta ötször - arra kért száznyolcvannégy 18 és 94 év közötti embert, hogy töltsék ki az érzelmi állapotukat rögzítő kérdőíveket. Az eredmények azt mutatták, hogy az idősek ugyanolyan gyakran számoltak be pozitív érzelmekről, mint a fiatalok, de ritkábban negatívakról.

Hm, ugye meglepő ez is!? A tudósok úgy vélik, hogy mindez annak köszönhető, hogy az idősebbek talán már jobban megtanultak együtt élni a nehézségekkel és megtanultak azokra a dolgokra összpontosítani, amik valóban boldogot okoznak, kiiktatva azokat, amik nem.

Ezek szerint a boldogság 60 – 70 év körül várható? Talán nem is olyan rossz idősnek lenni? Áh, mindenki sokkal korábban szeretne találkozni vele, nem ősz hajjal és görbebottal a kezében, hanem még élete teljében.

Arthur Schopenhauer szerint ha „valaki vidám, tökéletesen mindegy, hogy fiatal vagy öreg-e, ép-e vagy púpos, szegény-e vagy gazdag – mert bizonyos, hogy boldog”, ezért a boldogság éppen úgy ott tanyázhat az idősek otthonainak falai között, mint a turbékoló nászutasok lakosztályaiban.

6. HÁZASSÁG, PÁRKAPCSOLAT – mert csak párosan szép az élet

„Az emberek végső soron (...) nem attól boldogok, hogy éppen ki a miniszterelnök, vagy hogy milyen volt a búzatermés, hanem attól, hogy rendben van-e a magánéletük, van-e társuk, akivel megoszthatják az életüket”, mert párban minden könnyebb.

Természetesen ilyen jellegű kutatások is folytak. Amerikai kutatók 42 országból származó adatokat elemzése után megállapították, hogy a házasságban élők általában boldogabbak, mint az egyedülállók. Persze azonnal felmerült annak a kérdése is, hogy a házasság tesz-e boldoggá, vagy a boldog emberek nagyobb valószínűséggel házasodnak?

Akár mind a két válasz helyes lehet.

Kapaszkodj meg, mert érdekes kutatási eredményeket adok most közre!

- A boldog emberek közül többen kötnek házasságot, ugyanakkor bárki javíthat a hangulatán azzal, hogy megházasodik. :)
- A hatás a „nagy nap” előtt úgy egy évvel kezdődik, és tart utána még legalább egy évig. :) Az elégedettségi szint ezután általában visszatér a szokásoshoz, de a korábban kevésbé boldog emberek elégedettségén nagyot lendíthet egy házassági ceremónia.
- S úgy tűnik, hogy mégiscsak van jelentősége ama bizonyos papír aláírásának is, mert a kutatók szerint a sima együttélések nem annyira kedvező hatásúak, ugyanis nem adnak olyan biztonságérzetet, mint az aranygyűrűsek.

Ó, én nem vagyok házasságpárti, de a párkapcsolat – párti igen, s Csitáry-Hock Tamás idézetét nagyon szeretném egyszer valakinek a fülébe súgni!

„Játszd velem a legszebb társasjátékot. Játssz velem boldogságot. Mert egyedül nem tudok. Mert nélküled nem tudok. Mert nem lehet. Mert a boldogjátékhoz két ember kell. A játékszabály egyszerű. Csak adni kell. A szívünket. Egymásnak. Mindig adni, mindig kapni. Így válik egész életünk egyetlen nagy karácsonnyá. Játssz velem!”

7. HIT, VALLÁS

A vallás és a boldogság kapcsolatát firtató vizsgálatok szinte egyöntetűen igazolják az összefüggést. A téma ilyen szalagcímekkel fut a világhálón:

„A boldogság a hit következménye… „

„Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek”

A halál utáni életbe vetett hit például enyhítheti az időskori egyedüllétet. A vallásos emberek az élet megpróbáltatásait, nehézségeit is könnyebben vészelik át. A vallási közösségek pedig oltalmat, támogatást nyújtanak és ez nemcsak annak segít, aki kap, hanem annak is, aki ad, mert az emberek jobban érzik magukat a jó cselekedetek által.

8. JÓTÉKONYSÁG, JÓ CSELEKEDET – mert a jó cselekedetek boldogabbá teszik az embert

A pozitív pszichológia keretein belül végzett kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy a jó cselekedetek (a karitatív tevékenységek) boldogabbá teszik az embereket, ezért a jó cselekedetek gyakorlása a boldogság fokozásának hatékony eszköze. Viszont itt sem teljesen világos, hogy a jó cselekedet hatására javul-e a közérzet, vagy a boldog emberek eleve hajlamosabbak a jótékonyságra, de mindez az eredmény szempontjából teljesen lényegtelen!

Szeretnék a figyelmedbe ajánlani egy olyan gondolatsort, melynek cselekvéssora sokak életét teheti szebbé!

Egyetlen jótett – vallja többek között Bagdi Bella is- egy sor továbbit indíthat el. Amikor jót cselekszünk valakivel, akkor a figyelmességünk arra inspirálhatja Őt, hogy ő is jót cselekedjen másokkal, és ez így folytatódik tovább, tovább … amíg egyszer talán visszaérkezik az elindítójához. „Sosem szabad elfelejtened, hogy a nagyság nem garancia a boldogságra, a jóság ellenben mindig az”.

**
Ez egy vérbeli fórumtéma, mert szinte mindenki mást gondol róla.

Vajon létezik a boldogság kék madara? S ha igen, hol kell keresni? Mivel lehet az életünkbe csalogatni?

A Dalai Láma véleményét már ismerem! :) http://www.aate.hu/index.php/toertenetek/56-boelcsesseg

-------------------
Források:

http://www.rd.hu/Az_igazi_boldogs%C3%A1g_t%C3%ADz_felt%C3%A9tele … és egyéb olvasmányaimA lét öröméhez mindig szükség van egy másikra

de ezt sokan cáfolják, pedig az egyedüli boldogság egyáltalán nem azonos azzal, amelyre valamennyien vágyunk.
http://www.sanmeera.com/wp-content/uploads/2016/11/girl-playing-in-winte...

Szép álmokat!A boldogságnak néha semmi köze sincs a szexhez

és elég hozzá a másik közelsége. Léteznek olyan boldog pillanatok is, amikor még az ajkak sem érnek (nem forrnak) össze, de a vibráló levegőben a két lélek mégis táncol.

http://previews.123rf.com/images/monstarrr/monstarrr1602/monstarrr160200...
http://image.shutterstock.com/z/stock-photo-a-couple-in-love-hugging-win...Ez már több mint szimpátia

http://sympatia.blog.onet.pl/files/2014/12/iStock_000026319333_Large.jpg

Hihetetlen, hogy egy fotóról – egyetlen pillanat lenyomatáról- mennyi minden leolvasható!
Itt pedig már gond van: http://m.ocdn.eu/_m/0f3ee9263d533da16227087859b10f52,10,1.jpg

Summa summarum: fotókról is leolvasható, hogy kik boldogok!

Szép délutánt!Ebben áll a nagy titok :)Nőben a boldogság

Hooligans - Nőben a boldogság: https://www.youtube.com/watch?v=YHNZBecjYqUSjcg123

http://www.bootuggeoutlet.us Ugg Outlet Online Store
http://www.tnpaschernike.com nike tn pas cher
http://www.uggonlinestoreofficialo.us Original Ugg Boots
http://www.doudounemonclerolfr.com Doudoune Moncler Solde
http://www.retrojordansol.us Jordan Future
http://www.uggoloutle.us australia uggs outlet
http://www.nikeshoessalefr.com Chaussure Nike Pas Cher
http://www.mksbagsaleol.com Michael Kors handbag discount
http://www.boutiquemonclerofr.com Doudoune Moncler Pas Cher
http://www.nuovoscarpehoganoutlet.com scarpe hogan outlet
http://www.nikeshoessalees.com zapatillas nike baratas
http://www.uggpascherofr.com Ugg Noir Pas Cher
http://www.esadidasol.com zapatilla adidas
http://www.pandoranoutlet.com Anelli Pandora
http://www.mkolstore.us michael kors bags outlet
http://www.conversesalestore.us converse store
http://www.coachstoreoutleto.us coach factory outlet online
http://www.mksbagsaleol.com Michael Kors handbag on sale
http://www.pandoranoutlet.com Orecchini Pandora
http://www.snowbootso2017.us ugg outlet online
http://www.monclerepaschero.com Doudoune Moncler Pas Cher
http://ugglongbooto.us ugg boots outlet online
http://www.nikeairmax90ous.us Air Max For Sale
http://www.nikepascherfefr.com Nike Pas Cher Femme
http://www.pandorauoutlet.com pandora outlet store
http://www.topsneakersol.com Sneakers Nike
http://www.uggonlinestoreofficialo.us Chestnut Ugg Boots
http://www.bootcentreol.us cheap uggs
http://www.frmksale.biz sac a main michael kors
http://www.23isback.us Air Jordan News
http://www.nikefactorystoreos.biz nike sneakers
http://www.topsneakersol.com Air Huarache
http://www.canadagoosecasaleo.com Canada Goose Sale Outlet
http://www.bootoutletpascher.com Ugg Femme Pas Cher
http://www.canadagoosejacketol.com canada goose coats
http://www.okoutletsun.top Oakley Outlet
http://www.aj23chaussure.com nike air jordan pas cher
http://www.uggoloutle.us ugg clearance
http://www.canadagoosejacketol.com canada goose jackets on sale
http://zulurunner.com chaussures de foot pas cher
http://www.nikeairmax90ous.us Nike Air Sneakers
http://www.2017hoganoutlet.com hogan scontate
http://www.adidasshoesdiscountos.us adidas store
http://www.officialoutletmonclerstore.com Moncler Outlet Online
http://www.uggonlinestoreofficialo.us Ugg Classic Tall
http://www.itmksale.org portafoglio michael kors
http://www.yeezyadol.us new yeezy shoes
http://www.sortiedemagasinnike.com chaussure basket homme
http://www.mkbagoutletol.com Michael Kors Outlet
http://www.longchampols.com longchamp bags on sale
http://www.canadagoosecasaleo.com Canada Goose Womens Coats
http://www.nikeairmaxchaussurefr.com Nike Air Max Soldes
http://www.uggpascherofr.com Ugg Homme Pas cher
http://www.teflalumni.com retro jordans for cheap
http://www.jordanshoesolg.us Air Jordan Release Date
http://www.xtend.biz nike schuhe günstig
http://christianlouboutinfrsale.com louboutin heels
http://www.nikeairmaxcheapol.us Nike Air Max 90
http://www.nikebotystore.com běžecké boty nike
http://www.timberlandse.com Timberland skor
http://www.newnikeairmaxos.us womens nike air max
http://www.jordanstoreoutleto.us Jordan Store
http://www.nikehuaracheos.us huarache sneakers
http://www.uggefactoryo.us ugg boots for women
http://abercrombiespstore.us abercrombie and fitch store
http://pandoraocharms.us pandora jewelry store
http://www.nikechaussurespaschero.com nike air
http://www.pandoracharmsol.com pandora bracelet charms
http://www.bootcentreol.us cheap real uggs
http://www.ukadshoes.com adidas outlet stores online
http://monclerofficialoutletstore.com moncler girls
http://www.nikebutikdk.com billige nike sko
http://www.boutiquemonclerofr.com Moncler Soldes
http://www.airmaxboutiquefe.com Nike Air Max Boutique
http://www.jordans11retros.us Nike Air Jordan 11
http://www.nikesoccerbootstore.us nike mercurial soccer cleats
http://www.monclerjacketol.com moncler jacket sale
http://www.nikeairmaxchaussurefr.com Chaussure Nike Air Max Pas Cher
http://www.23isback.us 23 is back
http://www.2017hoganoutlet.com hogan rebel donna
http://www.uggshortbootol.us uggs for women
http://www.boutiquemonclerofr.com Doudoune Femme Pas Cher
http://www.uggshortbootol.us ugg boots cheap
http://www.bootcentreol.us ugg boots classic
http://www.addaskorse.com adidas kläder
http://www.botasdefutboldesalida.com botas de futbol
http://www.reebokol.us reebok running shoes
http://www.airmaxboutiquefe.com Air Max Femme
http://www.bootuggeoutlet.us Womens Ugg Boots
http://www.canadaegooseoutlet.com canada goose jacket outlet
http://www.monclerstoreofficialoutlet.com Moncler Store
http://www.nlnikestore.com goedkope nike air max
http://www.officialreligionoutlet.com religion store
http://www.officialreligionoutlet.com tru religion jeans
http://www.officialnfloutletstore.us nfl store
http://www.doudounemonclerolfr.com Doudoune Femme Pas Cher
http://www.uggmtoutlet.us Uggs Outlet Store
http://www.nikeair-maxoutletstore.us Air Max 90
http://www.hoganoutletoscarpe.com Uomo Hogan
http://www.uggpascherofr.com Uggs Pas Cher Soldes
http://www.canadagoosecasaleo.com Canada Goose Official Site
http://www.pandoracharmsol.com new pandora charms
http://www.nhlofficialoutletstore.us official NHL jerseys
http://www.christianlouboutinofficialoutletstore.com christian louboutin outlet
http://tomsshoeswomenol.us Toms Shoes For Women
http://www.monclerepaschero.com Veste Moncler Pas Cher
http://www.borlettoweb.com nike sportschuhe
http://www.canadagoosecasaleo.com Canada Goose Coats For Men
http://www.christianlouboutinofficialoutletstore.com cheap christian louboutin
http://www.adnmdsaleol.top Adidas Shoes Discount Marketplace
http://www.uggpaschero.com Soldes Ugg
http://www.canadagoosecoatol.com Canada Goose Outlet Store
http://www.uggpaschero.com Ugg Grise Pas Cher
http://www.gooseaoutletstore.com canada goose online store
http://www.sheepskinuggsaleo.us ugg store
http://www.schoenadnl.com adidas schoenen
http://www.sheepskinuggsaleo.us Sheepskin Ugg Boots
http://www.coachfactorystoreol.us Coach Bags On Sale
http://www.officialnikefreeoutletstore.us cheap air max outlet
http://www.nikeairmaxchaussurefr.com Air Max Femme Pas Cher Soldes
http://www.nikeairmaxcheapol.us Nike Black Friday
http://www.uggmtoutlet.us ugg factory outlet
http://www.topsneakersol.com Nike Factory Store
http://www.nikeshoesdiscountos.us nike shoes
http://www.airmax95os.us Nike Online Store
http://www.aj23chaussure.com air jordan
http://www.sneakersaleol.top Air Max Sneakers
http://www.pandorauoutlet.com pandora online
http://nikestorejordanos.us nike jordan shoes
http://www.denikestoreol.com nike damenschuhe
http://www.pandoraoutletofficialstore.com Pandora Official Website
http://www.esnikesol.org zapatillas running
http://nikeshoefactoryo.us cheap nike air max
http://ugglongbooto.us uggs for cheap
http://www.officialnikefreeoutletstore.us nike free
http://www.canadaegooseoutlet.com canada goose sale online
http://www.ugbootsaleol.us uggs outlet
http://www.okoutletsun.top Oakley Sunglasses Cheap
http://www.polostoreoutletol.com Cheap Stone Island Jackets
http://www.uknikeol.net nike air max running shoes
http://lebrons11sale.us newest lebron shoes
http://www.nikesoccerbootoutlet.com Soccer Boots Outlet nike
http://www.longchampols.com longchamp tote bag
http://www.monclerepaschero.com Veste Moncler Femme
http://www.fashionbagsaleol.top Michael Kors Handbags Discount
http://www.raybanolstore.us Ray ban sale online
http://www.raybaoutletsol.us ray ban wayfarer eyeglasses
http://www.bootoutletpascher.com Botte Ugg Femme
http://www.gooseaoutletstore.com canada goose jackets for women
http://www.monclerstoreofficialoutlet.com Moncler Jacket Womens
http://www.frcoachol.com sac coach soldes
http://www.itnikene.com scarpe nike
http://www.nikeschoenentekoopo.biz Jordan Schoenen
http://www.boutiqueuggofr.com Ugg Button
http://zulurunner.com nike sb stefan janoski
http://www.monclerstoreofficialoutlet.com Moncler Sale
http://www.zapatosdenikesp.biz Nike Zapatos
http://www.pandoraoutleto.com pandora beads
http://retro23onsaleso.biz new jordan releases
http://fitflopofficialoutlet.com fitflops sale uk
http://www.aj23backd.us hyperdunk 2014
http://canadagoosewsaleo.com Canada Goose Outlet
http://www.bootoutletpascher.com Bottes Ugg Femme Pas Cher
http://mkbagsaleoutletol.com Cheap Michael Kors
http://airjordan23retrosoutlet.com Jordan Sneakers For Sale
http://www.pandoraofficialoutletstore.com pandora charm bracelet sale
http://www.aj23backd.us Lebron 13
http://www.adidasshoesdiscountol.com adidas outlet
http://www.bootsaleo2017.us Ugg boots Sale
http://www.pandoraoutletofficialstore.com Pandora Beads And Charms
http://www.pandoranoutlet.com Negozi Pandora
http://monclerofficialoutletstore.com moncler coats for women
http://nikeoutletstoreol.us Nike Store
http://www.uggpaschero.com Ugg Pas Cher Femme
http://www.pandoraoutleto.com pandora rings
http://2016womentomsshoes.us toms shoes outlet
http://www.mkbagoutletol.com michael kors handbags on sale
http://www.nikebotystore.com Boty Nike Air
http://www.boutiqueuggofr.com Boutique Ugg
http://www.boutiqueuggofr.com Bottes Ugg Pas Cher
http://www.uggolcleance.us cheap uggs for women
http://www.nikeairmaxcheapol.us Nike Air Max Cheap
http://www.canadagoosecoatol.com Canada Goose Outlet
http://www.mksbagsaleol.com Michael Kors
http://www.airforcepaschero.com air force one pas cher
http://www.nikeolno.org nike joggesko
http://www.xtend.biz nike sportschuhe damen
http://www.officialvansoutletstore.us vans shoe store
http://www.chaussuresnikeofr.biz nike chaussures
http://www.adsuperstarfr.com Adidas Superstar
http://www.polostoreoutletol.com Stone Island Outlet
http://www.storenikesfr.org chaussure Nike homme
http://www.nikechaussuresmagasinfr.com chaussures nike pas cher
http://www.tomsoutletol.us Toms Outlet Online
http://www.moncleroutletol.com moncler outlet
http://www.bootuggeoutlet.us Ugg Boots On Clearance
http://www.airmaxboutiquefe.com Nike Pas Cher Homme
http://www.nikeschuhegev.biz nike air schuhe herren
http://www.doudounemonclerolfr.com Doudoune Moncler Site Officiel
http://www.uggoloutle.us sheepskin uggs
http://www.pradabagsaleo.com prada outlet
http://www.tomsonsaleo.online toms sale
http://www.tiendabotasdefutbolnike.com zapatos de futbol nike
http://www.nikebotystore.com nike boty dámské
1219SjcgMi köze ennek a boldogsághoz?

„A boldogságot csak következetesen lehet elérni, ha önmagamra fel tudok nézni, és a másik is felnéz rám”. (http://www.citatum.hu/konyv/A_f%E1jdalom_arcai)
Létezik olyan, hogy valakire felnézek, és lehet, hogy Ő is énrám, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy közben boldog is vagyok.

Ezt szintén nem értem.
„A boldogsághoz csak egypár mondatot kell meggyőződéssel kimondani - de e mögött a pár mondat mögött rengeteg, kőkemény, átdolgozott óra van. Sok-sok fájdalommal, akár sírással”. (… de egy dokival nem vitatkozom) :DBoldognak lenni vagy annak látszani, az nem mindegy

Nincs olyan, hogy valaki mindig boldog, ahogy olyan sincs, hogy csak boldogtalan. A boldogság nem konstans és statikus állapot, hanem vannak apró meghatározó pillanatok, amikor az ember úgy érzi, hogy kicsordul a lelke, és valamilyen erős érzelem csap le rá villámszerűen. (Csernus Imre)Van édes boldogság minden kis szál virágban

"Miért kergeted csupán a messze boldogságot,
Hisz itt van egy lépésre, tán te meg se látod,
Csak szívedben keresd, ne kint a nagyvilágban,
Van édes boldogság minden kis szál virágban."

(Csárdáskirálynő- Az asszony összetör ) https://www.youtube.com/watch?v=DoPyZK_dyn4

Szép álmokat!Boldog lennék, ha ezt hallanám

Szeretnék veled eső áztatta utcán táncolni, s szeretnék veled egy ágyban álmodni. Szeretném megmutatni, hogy mit ér egy könnycsepp, mely az öröm által tisztítja arcodat, s elmossa az összes bánatodat.--Takács Péter

Persze nem Takács Pétertől, hanem mástól.Halljuk a mosolygást, ez tény!

"Az ajkak akusztikai hatása miatt szó szerint halljuk a mosolygást, amikor egy boldog emberrel beszélünk telefonon". -- Steven Pinker

Hogy ez tényleg akusztikai hatás e, én nem tudom, de az tény, hogy telefonon keresztül is érzékelni (hallani) lehet a mosolyt.Nő Férfi nélkül, Férfi Nő nélkül nem teljes...

Történhet bármi a világban. Lehet kitűnő munkánk, jól fizető állásunk, bejárhatjuk a világot. Elérhetjük a csillagokat, de mégis, életünket a MÁSIKHOZ fűződő viszonyunk határozza meg. Körülötte forog a világ, a gondolataink, bármit teszünk. Nő és férfi viszonya határozza meg a világot, ez mozgatja, ez viszi tovább. A Másik mindig benne van a kávéban, a finom ebédben vagy éppen az odaégett vacsorában, egy könyvben, a déli harangszóban, egy illatban, a szépre sikerült gondolatban... mindenben. Ha nehéz a munka, ha sikeres vagy, ha rossz napod van, ha ragyog rád a napfény, mind-mind miatta van. A másik miatt. A Nő miatt. A Férfi miatt. Bármit teszel, ott van mindenben. És ennek így kell lennie. Mert Nő Férfi nélkül, Férfi Nő nélkül nem teljes. Csak együtt. Ketten.

(Csitáry-hock Tamás)

Ugyanezt vallom.Az öröm ott kezdődik...

amikor abbahagyod saját boldogságod keresését azért, hogy megkísérelj másokat boldoggá tenni. -- Michel Quoist

:-)Ne tedd mástól függővé a boldogságod, felesleges

Legyél kerek, egész, olyan, akinek egyetlen célja van, méghozzá az, hogy boldog legyen. Saját erőből, másoktól függetlenül. Legyél az, aki nem mástól várja el, hogy behozza az életébe a teljességet, hanem magának teremti meg azt, így tökéletesen tisztában van azzal, hogy az mennyit ér. Nem eszközként használja az embereket a maga boldogságához, hanem fényt hoz az életükbe, így vissza is kapja a fényt. Beenged, de csak azt hagyja bent, aki nem töri össze az életét. Azt, aki szebbé teszi, teljesebbé, új színeket mutat neki. -- Oravecz Nóra

Secret, ugye ezért jár egy dicséret!?Legyen a jelen pillanat boldogságod kapuja

Bárminek a megváltoztatására törekedni harcot jelent; olyasmit akarni, ami csak a jövőben lehet a miénk, egyet jelent azzal, hogy elzárjuk a jelen pillanat boldogságának útját. Olyan célt tűzz ki tehát magad elé, amelyet álltó helyedből is elérhetsz. Legyen a jelen pillanat boldogságod kapuja, s meg fogod látni, hogy valahányszor békében visszatérsz ehhez a pillanathoz, ez a kapu mindig egy kicsivel szélesebbre nyílik. - Gerald G. Jampolsky

Néha secretes gondolatokat is közreadok, :) bár elég ritkán.Sose vedd természetesnek, hogy van!

"Van valamitek, ami igazán különleges. Túl a stresszen, a dühön, a meg nem értettségen, a fájdalmon, a múlt árnyain, a jövő félelmein, túl a szorongáson és a rettegésen, mindenen túl, ami miatt szorítást érzel a gyomrodban ott van a Ti világotok.

Az a világ, ahol haza várnak, ahol az ölelés ezredjére sem ugyanolyan, és mindig jól esik. Ahol a csók nem rutinos, hanem édesen megnyugtató, és amiben nem csak a szenvedély van benne, hanem a csak feléd irányuló szeretet. Ahol a szeretkezés nem felszínes, időszerű kielégülés, hanem maga a törődő, kölcsönös kényeztetés. Ahol nincsenek álarcok, és nincs képmutatás, ahol nincs közöny.

Jól vigyázz erre a világra, és ne vidd bele a világ szennyét, és bánatát. Őrizd ezt a világot, mint legféltettebb kincsedet, építgesd benne a házat, mely a közös otthonotok, és ne feledd, minden nap kell hozzátenned egy téglát, hogy épülhessen, és minden nap kell törődnöd vele, szépítgetned kell.

Sose vedd természetesnek, hogy van".

Akinek van ilyen, az becsülje, mert ott lakik a boldogság!Tegyük fel, hogy ellopták a pénztárcám :)

Önmagamtól megtudhatom, hogy ki volt a tettes? Ha az eseményeknek külső szereplői is vannak, akkor a választ ritkán (szinte soha) nem kaphatom meg önmagamtól.Ez csak egy üres duma

az én megítélésem szerint.

"Állandóan válaszokat keresünk mindenre, minden életpillanatunkra, minden változásunkra, minden félresiklásunkra, minden élethelyzetre, minden félelemre stb. Mindenben keressük a válaszokat és mindenhol. Megkérdezünk másokat, megkérdezünk olyan tanácsadókat akikben megbízunk és azt gondoljuk majd ők megadják a választ.

Két kézzel kapaszkodunk mindig valakibe vagy valamibe, elmegyünk akár a világ végére is, csak végre megkapjuk a válaszunkat az életünkben mindenre. És amikor már úgy érezzük félig-meddig, hogy igen talán ez lehet a válasz, akkor kezdődik az egész elölről,újabb és újabb kérdéseink lesznek és újabb és újabb válaszokat várunk. Ennek soha nem lesz vége, mert az egész életünket azzal fogjuk tölteni, hogy válaszokat keresünk a miértekre, a megoldásokra, a problémákra, az élethelyzetekre.

De amíg a külső világunkban keressük, soha nem fogjuk megtalálni, mert minden kérdésedre a válasz ott van, nagyon közel hozzád. BENNED VAN. Ha majd mersz időt szánni, hogy együtt légy önmagaddal, ha majd mersz időt szánni, hogy szembenézz a félelmeiddel, ha majd mersz időt szánni, hogy megjárd a saját mélységeidet, akkor majd megkapod a válaszodat minden kérdésedre".Nahát, csak most vettem észre, hogy válaszoltál!

"Gondolod, hogy valaki tudja a kérdéseidre a választ, önmagadon kívül?"
Igen, úgy gondolom, hogy létezik egy olyan személy, aki a rejtélyes kérdéseim mindegyikére tudja a választ.

A válaszok benned vannak - sokat hangoztatott tétele - egy nagy ökörség!
Amennyiben mégis igaz volna, akkor rengeteg szakma válna tök feleslegessé, például a különféle tanácsadók köre, pszichológusok ... stb.Gondolod?

Gondolod, hogy valaki tudja a kérdéseidre a választ, önmagadon kívül?
Én már nem másvalakitől várok választ, magamnak tettem fel ugyanazt a kérdést. Miért kevertem magam
abba, amibe?
Gondolod, hogy így kapok választ? Semmilyent! :)
Azért mégis rémlik az, hogy néha, óriási bakikat követek el, s ebben a fazékban főtt meg az ételem.

A vonzás törvénye, a lehetetlen kívánság és a boldogság, úgy tűnik nem kompatibilisek egymással. :)

Ezt csak neked Pipacska!
http://www.temesvarigabi.eoldal.hu/img/picture/666/oleles.gifTeréz anya úgy gondolta, hogy...

"A hallgatás hit, amikor nyugodtan vársz, mert tudod, hogy az Úr fog cselekedni, amikor lemondasz a világról, hogy az Úrral lehess, amikor nem törődsz azzal, hogy megértsenek téged, mert elegendő neked, hogy az Úr megért, a hallgatás hit" :)

A hülye Ádám azonban megszólalt az Égszakadás napján, :) vagyis elárulta az Urat, :) ezért a hite egy lyukas 2 fillérest sem ér!Szia!

Nagy ölelésemet küldöm! http://www.temesvarigabi.eoldal.hu/img/picture/666/oleles.gif
Tegnap este nagyon elkeskenyedtem, elkeseredtem, mert belegondoltam abba, hogy már évek óta egy helyben topogok, és hiába kérem: szépen, intelligensen és illedelmesen a magam válaszait attól a valakitől, aki azokat tudja, egyszerűen nem tudok vele zöld ágra vergődni, vagyis egyről a kettőre jutni, mert konokul hallgat.

A konokul hallgatás: engemet pokolian irritál, mert emlékeztet Ádám lovagom galád, minősíthetetlen viselkedésére.

Hidd el, hogy egy olyan szürke válasszal is beérném, ami mögött nincsenek romantikus érzelmek! Végre szeretném már tudni: mibe keveredtem bele, és miért keveredtem bele? Ennyi.

Kedves Kezdet, nagyon köszönöm, hogy írtál, mert már nem tudtam mire vélni az "eltűnésed"! Csodás napot!Ezt

http://image.slidesharecdn.com/prezentcia1-120204130430-phpapp01/95/prez...

Ezt én is szeretném hallani! De csak loholok, loholok. :)

Szép jó reggelt!
Vacakol a postafiókom, nem mennek át a leveleim. Hogyan tudok így ölelést küldeni akinek szeretnék?

http://www.temesvarigabi.eoldal.hu/img/picture/666/oleles.gif

Csodás napot!Boldog lennék, ha ezt hallanám

http://image.slidesharecdn.com/prezentcia1-120204130430-phpapp01/95/prez... ... és akkor is, ha végre bizalmat szavazna nekem az a személy, aki ama rejtélyes titkok tudója, amik megfejtésébe beletört a bicskám.

Szép álmokat mindenkinek!Antoine de Saint-Exupéry egyik érdekes gondolata

"Engem nem érdekel, mennyire érzi magát boldognak az ember. Engem az érdekel, hogy milyen mértékben ember. Nem az a legfontosabb számomra, vajon boldog lesz-e az ember, hanem az, hogy milyen ember lesz boldog."Boldog párok

akiken néha megbotránkozik a világ: https://www.youtube.com/watch?v=2VDSiKKiaZI

"Megszólnak, ha túl vékony vagy, és megszólnak, ha túl kövér. Lehetetlen mindenkinek megfelelni, és azt javaslom, ne is próbálj!" -- Jennifer AnistonEzt igaznak vélemMi erről a véleményetek?

http://www.ippi.hu/sites/all/files/imagecache/630px/Minden%20perc%C3%A9r...

Ez csakis akkor volna igaz, ha állandóan a boldogság állapotában léteznénk és onnan csak ritkán zökkennénk ki!Megsokszorozza önmagát

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/73/48/06/734806988c54c9ecf8be2...

A támadóm tutira nem boldog, mert ha az volna, akkor velem nem is foglalkozna, hanem 3 méterrel járna a föld fölött.Minél kevesebb szabályt állítasz fel...

http://napiboldogsag.com/wp-content/uploads/2013/10/szab%C3%A1ly-id%C3%A...

Minél kevesebb szabályt állítasz fel arra, hogy milyennek kellene lennie az életnek, és hogy másoknak hogyan kellene viselkedni, annál könnyebb boldognak lenned. -- Andrew Matthews