Kedden háborúzz, pénteken szeretkezz!

Kedden háborúzz, pénteken szeretkezz, de lehetőleg ne ugyanazzal a személlyel, bár a párnacsaták egészen élvezetesek!

Képzeld, azt mondja nekem a jó múltkorában egy pasi:

- Bár magam is szombaton nősültem – mert akkoriban még nem voltam birtokában annak a tudásnak, amit most megosztok veled - már tudom, hogy bolygótanilag egyáltalán nem szerencsés a szombati egybekelés.

- Hm, bolygótanilag? - néztem rá csodálkozva - mire akarsz ezzel kilyukadni? Nős emberként szegény szombatra, meg egy bolygóra akarod ráverni a balhét?

- Ó, ne viccelj már, hiszen én imádom a feleségemet, de ennek ellenére mély meggyőződésem, hogy sokkal jobbak, időt állóbbak és valószínűleg boldogabbak is lennének a házasságok, ha azokat a szerelem istennőjének, Vénusznak napján, pénteken kötnék meg.

- Pénteken? Ugyan mit változtatna az már a lényegen? Egy nappal előbb, vagy később, nem mindegy? Vidéken egyébként is makacsul tartja magát a szombati esküvők szokása, olyan erősen, mintha a napja kőbe lenne vésve. Na, nyögd ki már végre, milyen bolygó árnyékolja be a szombati napok kéklő egét!

- Elmagyarázom, figyelj! A hét minden egyes napja különböző bolygók hatása alatt áll. A HÉTFŐT – a Hold, KEDDET – a Mars, SZERDÁT – a Merkúr, CSÜTÖRTÖKÖT – a Jupiter, PÉNTEKET – a Vénusz, SZOMBATOT – a Szaturnusz, a VASÁRNAPOT pedig – a Nap bolygó energiái uralják, ezért a szombat sokkal inkább alkalmas valamiféle hosszú távú, komoly, lemondást és nagy erőfeszítést igénylő feladat elkezdésére.

- Ó, te – tört ki belőlem a nevetés – hiszen a házasság éppen ilyen, azt mindenki hosszú távúra tervezi! Örökkön örökké, meg amíg a halál el nem választ hosszúságúra.

- Nem figyeltél eléggé a lemondás és erőfeszítés szavaimra, amik simán összenyomnak, összetörnek egy kezdetben még harmonikusan induló párkapcsolatot is, persze ha valaki ilyennek képzeli az ideális házasságot, akkor, nosza, házasodjon meg szombaton, de én belenevelem a fiamba a pénteket, hogy javítsa a házassági statisztikát!

- Az én véleményem szerint: a leendő ara személye legalább annyit nyom a latba, mint a híres Vénusz bolygó, mégis elfogadom az érveid, mert hiszek az asztrológiában. S mi újság a többi nappal?

- A lényeg sarkosan megfogalmazva így hangzik: Tégy mindent a maga idejében! Kedden háborúzz, pénteken szeretkezz!

- Csak pénteken? :)

- Jaj, ne forgasd már ki a szavaimat, mert bolygótanilag tényleg pénteken a legszenvedélyesebb a szex és a legforróbb az ágy!

- Értem. Biztosan azért, mert Vénusz besegít! :) Bocs, mondd tovább!

- Tudod Te, hogy mikor érdemes szerződést kötni?

- Nem, de Te majd elárulod! :)

- Csakis szerdán, s még ezer dolog van, amire nem árt odafigyelned, mert ha előnyösen használod a bolygók támogató, pozitív energiáit - és a fontosabb események előtt figyelembe veszed a napok és bolygók összefüggéseit, - akkor sokkal egyszerűbb és kiszámíthatóbb lesz az egész életed.

Bár a "tégy mindent a maga idejében" tanácsát nem mindig egyszerű kivitelezni, a beszélgetésünk után összegyűjtöttem a hét napjaihoz kapcsolódó legfontosabb információkat:

HÉTFŐ – Hold napja

A hétfői nap a Hold energiái köré összpontosul. A lelki élet dolgai, az álmok, a női energiák, az egészség, a biztonságvágy, a spirituális törekvések sikere, a háztartás ügyei és a családi dolgok ilyenkor a legfontosabbak. Az égitesthez a befolyás, az empátia, a törődés, a nőies értékek tartoznak.

- A hétfő ideális a mosáshoz, takarításhoz.
- Leginkább az anyaszerepben tündökölhetsz, a legjobb társaság a számodra ezen a napon a saját gyermeked. Ha még nincs, akkor másokéval is törődhetsz, vagy bárkivel, aki gondoskodásra szorul, felkeresheted édesanyádat, vagy gyámolíthatod az állatokat is.
- Az bizonyos, hogy hétfőn az otthonodban lehetsz a legjobb társaságban. Ha erre a napra szerveznél összejöveteleket, csak a legjobb barátaidat hívd meg, akik már szinte családtagoknak számítanak.
Egyébként egy hangulatváltós, lelkizős nap, s nemcsak azért, mert nehéz visszarázódni a hétköznapokba, ezért ha teheted, akkor lustálkodj egy kicsit.

Mint mindenki, te is érzékenyebbek lehetsz ezen a napon, jobban a szívedre veheted a dolgokat, s a Holdas kedélyállapot hullámzás miatt, sokkal sértődékenyebb lehetsz, mint máskor. A múlt emlékei, sérelmei a bolygó hatására felerősödhetnek, ezért kisebb viták, veszekedések is tarkíthatják a napodat.

Mivel a hét minden napjának saját színe van, egy megfelelő ruhadarabbal vagy kiegészítővel, felerősítheted az energiáit, de túlzásokba esni nem célszerű.

A hétfő színei: ezüst és a fehér.

KEDD – Mars napja

A vitalitás, a tetterő, a cselekvés és a lendület bolygója, amit a kis szerencsétlenség planétájának is neveznek, mivel a viták, a harc, a harag bolygója is egyben, száraz, tüzes természetűvel. A konfliktusok napján könnyebben elveszítheted a fejedet, mégis ideális nap arra, hogy a felgyülemlett feszültségektől megszabadulj, mert egy-egy parázsló vita néha lendületet ad változásnak. Ha valamiért meg kell küzdened, akkor időzítsük erre a napra, de ok nélkül ne támadj senkire, hanem helyette vezesd le a feszültséget sporttal. Kimondottan kedvező, ha kedden kezded el az edzésprogramodat!

Lehet, nem is gondoltad eddig, de a hét legaktívabb napja is a kedd. Ekkor megy a legjobban a munka, ezért a munkahelyeden időzítsd erre a napra a heted legfontosabb feladatait!

- Mivel ennek a napnak és bolygónak a tűz az eleme, a baráti összejöveteleket - főként, ha az idő is engedi - még érdekesebbé és hangulatosabbá tehetik a szabadtéri grillezések, sütögetések.

- A keddi nap jó az üzletre, a gépi tevékenységekre, állatok eladására, a vásárlásra, a vadászatra, tanulmányok megkezdésére, a szexualitásra és az ellenszegülésre. Az utóbbi jelentésén sokáig gondolkodtam, s arra jutottam, hogy merj nemet mondani, ha valami nem tetszik!

Színe a piros, a rózsaszín és az élénkvörös.

SZERDA – Merkúr napja

Merkúr az értelem és a kommunikáció bolygója, ezért ez a nap az információszerzés és információcsere legalkalmasabb időpontja. Kiváló egy kávézás melletti barátnői csevejre, levél – email írásra, sőt, ekkor érdemes azokat a barátaidat is felhívni, akikkel már régen nem beszéltél, mert a kapcsolat újbóli felvételére ők is nyitottabbak a szerdai napokon.

- A napi események jelentős része a közlekedéssel és a hírekkel lehet kapcsolatban, ezért érdemes nyitott füllel, nyitott szemmel járnod!
- A kollégáiddal, ismerőseiddel is jó az esélye egy tartalmas, kellemes beszélgetésnek a szerdai napokon.
- Az agyad jobban fog; a tanulásban, a megértésben jobban haladsz, ezért új ismeretek elsajátításához ideális nap.
- Szuper napja a szerda: az újságíróknak, íróknak, költőknek, de Téged is könnyen elkaphat az ihlet.

Azt mondják, hogy szerződéskötésre, üzleti tárgyalásokra a szerda a hét legalkalmasabb napja, mert az ügyintézések, szerződéskötések, tárgyalások, prezentációk, üzleti megállapodások gördülékenyebben zajlanak, vagy jönnek létre.
A problémák kezelése is sikeres lehet a nyitottabb kommunikáció miatt. Alkalmas még: alkudozásra, munkavállalók alkalmazására és baráti látogatásokra. Viszont a túl nagy és népes összejövetelek jobb elkerülni ezen a napon.

Színe a narancssárga és a szürke.

CSÜTÖRTÖK – Jupiter napja

Csütörtökön a jövő és a magasabb szellemi erők, energiák kerülnek előtérbe. Igazán jó társaságra a hozzád hasonló érdeklődésűek körében találhatsz. A nagyobb céges rendezvényeket, vagy a jövőre vonatkozó megbeszéléseket célszerű erre a napra szervezni. Ha utazást tervezel, akkor ezen a napon találkozhatsz olyan emberekkel, akik vagy a szervezésben segíthetnek neked, vagy kellemes útitársak lehetnek. Mivel a Jupiter a nagyszerencse bolygója, az ezen a napon kitöltött lottószelvénnyel a nyerési esélyeid is nagyobbak lehetnek, de ezt ne vedd készpénznek, hiszen a bolygó csak támogat, de nem garantál semmit.

- Nagyszerű a pénzügyekre, hiszen a Jupiter mindenféle pénzügyi helyzeturalkodó bolygója. Jó még a csütörtöki nap önfejlesztésre, kutatásra, tanulmányokra, utazásra és társas összejövetelekre, valamint a hit, a valláskérdésekbe való belemélyülésbe.

- Mivel a bölcsességünk napja, jól kamatoztathatod a tudásodat. Tanácsadásra kitűnő, és természetesen arra is, ha Te kérsz tanácsot másoktól.
- Viszont ezen a napon néha túlzásokba eshetsz, minden problémát nagyobbnak láthatsz, ezért ha bizonytalan vagy valamiben, aludj rá egyet, (vagy kettőt, hármat, … és párosíts ahhoz a naphoz a problémát, melynek energiája a megoldásában segítségedre lehet)

Színe a lila és a királykék.

PÉNTEK – Vénusz napja

A Vénusz azt üzeni, hogy a hét utolsó munkanapján csak kellemes társaságot és elfoglaltságot válassz magadnak. Mehetsz képtárba, múzeumba, koncertre, de bármi is legyen az úti célod, jobban észreveszed a szépséget és harmóniát, mint más napokon.

A szerelem, a szerencse és a pénz napja, amely kedvez az örömteli találkozásoknak és pénzügyi sikereknek. Ha szingli vagy, akkor a legközelebbi barátaiddal szerezhetsz magadnak kellemes perceket például egy cukrászdában való beszélgetéssel. És ne hagyd ki ma az esti mulatságot, partit sem, hiszen nagy az esélyed az ismerkedésre.
Ha van partnered, akkor ne feledkezz meg arról, hogy ezen a napon a legélvezetesebb a szex! A péntek további ajándékai:

- Könnyebben tehetsz pozitív benyomást másokra, ezért állásinterjúra is ideális időpont
- Sikeresebb lehet a csábításod, de Te is könnyebben elcsábulhatsz
- Mivel az együttműködésre és harmóniára törekvése mindenkinél erősebb ezen a napon, mint máskor, érdemes a nagyobb családi összejöveteleket erre a napra tervezned, főleg akkor, ha a rokonok között néha előfordul feszültség.
- Kiváló ez a nap eljegyzésre, esküvőre, első csókra, első intim együttlétre, illetve szépítkezésre, ruhavásárlásra. Menj fodrászhoz, kozmetikushoz és járd végig a kedvenc üzleteidet!
- Bátran tervezz péntekre kulturális, zenei és más művészi programokat is, mert az élménye szinte garantált.
- És ne hagyd ki az esti mulatságot, partit sem, hiszen nagy az esélyed az ismerkedésre.

Összegezve: szerelmi ügyek, az emberek közötti interakciók, a kommunikáció folyékonysága, a szépség, a lakás csinosítása, a vásárlás kiváló ebben az időpontban. Kedvez ez a nap a művészeknek, művészeteknek és az életörömöknek is.

Színe a smaragdzöld és a rózsaszín.

SZOMBAT – Szaturnusz napja

Bármilyen furcsán is hangzik, de akkor leszel ezen a napon a legjobb társaságban, ha önmagadat választod. Kell egy ilyen nap is a héten, amikor "böjtölsz" egy kicsit. Használd a szombatokat arra, hogy önmagadba fordulsz, meditálsz és keresed a belső békédet. Ha képtelen vagy az egyedüllétre, akkor erre a napra olyan társat válassz magadnak, aki képes csendben maradni melletted, akivel ki lehet ülni például egy folyópartra és csendben, hosszasan nézni a vizet. A közös meditáció egy ilyen partnerre a kapcsolatodat meghittebbé teheti.

Komoly döntésekkel és hosszú távú terveiddel ezen a napon foglalkozz, de azok ne érintsék a párkapcsolati területet! Mikre gondolhatsz?
- A nyilvánossággal kapcsolatos ügyek, a gazdálkodás, a jogi ügyek, hitelek kezelése, intézése.
- A rossz szokásoktól való megszabadulás is a Szaturnusz felügyelete alá tartozik, ezért a kezdőnapját időzítsd szombatra!

Színe a fekete.

VASÁRNAP – Nap napja

Az öröm, életöröm napja. Egy igazi energetizáló nap.
Töltődj fel! – ez a jelszava, ezért tedd azt, ami örömmel tölt el! Ha nem is engedheted meg magadnak, hogy a nap csak rólad szóljon, mert főznöd kell, vagy a gyereket nevelned, mindenképpen keress olyan órákat, amikor csak magadra figyelsz. Pihenj, kapcsolódj ki!

Mivel a Nap tüzes, férfias bolygó, erejét is ezek a tulajdonságai hordozzák. A vasárnap kiválóan alkalmas arra, hogy felkeresd édesapádat, de legalábbis telefonon beszélgess vele egy jót. Ez a nap a hét ünnepnapja, ügyelj rá, hogy legyen benne ezért valami ünnepi. Főzhetsz különleges ebédet, vacsorát, amit szépen megterített asztal mellett, gyertyákkal, kellemes zenével érdemes a legszűkebb családi körben elfogyasztani.

A vasárnap Napja támogatja: ha új dolgok teremtésébe kezdesz, ha játékos és kreatív programokat szervezel.
A közösségi munka, az önkéntes szolgálatok szintén támogatottak tüzes bolygó által, s a te lelkednek is jót tesznek!

A vasárnap színe az arany és a sárga.

*
Mennyire lehet mindezt komolyan venni?

Nézd, őszinte leszek hozzád! A különböző fényszögek, meg az egyéb asztrológiai „ákombákomok” rendesen megkavarják az általam közreadott „tiszta” leírásokat, de az tény, hogy a bolygók hatása alól nincs kibúvás!

--------------------------

Forrás: http://www.elixironline.hu/elixir_magazin_/Het_napjai_es_a_szex/print
(... és egyéb olvasmányaim)Sjcg123

nike boty dámské
toms shoes outlet
nike jordan shoes
sac coach soldes
canada goose jackets for women
nike shoes
cheap air max outlet
portafoglio michael kors
michael kors handbags on sale
longchamp tote bag
Nike Air Max Cheap
23 is back
Ugg boots Sale
Boutique Ugg
nike joggesko
Coach Bags On Sale
Adidas Superstar
newest lebron shoes
botas de futbol
air force one pas cher
Ugg Button
air jordan
new yeezy shoes
uggs outlet
Jordan Store
Michael Kors Handbags Discount
Moncler Sale
ugg boots for women
goedkope nike air max
Air Jordan News
Chestnut Ugg Boots
Nike Black Friday
ugg clearance
pandora outlet store
Michael Kors handbag discount
nike air max running shoes
Moncler Outlet Online
hogan rebel donna
cheap nike air max
michael kors bags outlet
moncler coats for women
Uggs Pas Cher Soldes
australia uggs outlet
Nike Air Jordan 11
nike sportschuhe
cheap christian louboutin
Timberland skor
Boty Nike Air
hogan scontate
Bottes Ugg Pas Cher
Soldes Ugg
Ugg Pas Cher Femme
cheap uggs
Cheap Michael Kors
Lebron 13
toms sale
Canada Goose Outlet
zapatillas running
Negozi Pandora
Anelli Pandora
Chaussure Nike Pas Cher
Michael Kors handbag on sale
cheap uggs for women
nike air
reebok running shoes
australia uggs outlet
Jordan Schoenen
Pandora Beads And Charms
Womens Ugg Boots
Doudoune Moncler Pas Cher
cheap real uggs
Moncler Jacket Womens
fitflops sale uk
Jordan Sneakers For Sale
pandora online
canada goose sale online
pandora rings
ugg store
Uggs Outlet Store
nike mercurial soccer cleats
chaussure basket homme
Nike Air Max 90
Chaussure Nike Air Max Pas Cher
canada goose jackets on sale
tru religion jeans
Canada Goose Sale Outlet
pandora beads
abercrombie and fitch store
longchamp bags on sale
chaussures nike pas cher
nike damenschuhe
Ugg Femme Pas Cher
nike air schuhe herren
Air Max Sneakers
Cheap Stone Island Jackets
Ray ban sale online
uggs for cheap
nike air jordan pas cher
pandora jewelry store
Original Ugg Boots
zapatos de futbol nike
converse store
Ugg Classic Tall
Nike Pas Cher Homme
Uomo Hogan
official NHL jerseys
Doudoune Femme Pas Cher
Moncler Store
Canada Goose Outlet
coach factory outlet online
Ugg Outlet Online Store
Doudoune Moncler Solde
Toms Shoes For Women
chaussure Nike homme
Michael Kors
pandora bracelet charms
nike schuhe günstig
nfl store
christian louboutin outlet
Air Max For Sale
scarpe hogan outlet
Nike Factory Store
Ugg Homme Pas cher
sac a main michael kors
Nike Store
Nike Air Sneakers
religion store
Doudoune Moncler Site Officiel
pandora charm bracelet sale
huarache sneakers
ugg outlet online
Sheepskin Ugg Boots
Nike Online Store
adidas outlet stores online
womens nike air max
Adidas Shoes Discount Marketplace
Orecchini Pandora
adidas kläder
vans shoe store
ugg boots classic
zapatillas nike baratas
Air Max Femme Pas Cher Soldes
moncler outlet
retro jordans for cheap
Nike Pas Cher Femme
moncler girls
Nike Zapatos
Doudoune Femme Pas Cher
ugg boots outlet online
Canada Goose Official Site
scarpe nike
prada outlet
Canada Goose Coats For Men
nike chaussures
Botte Ugg Femme
nike sneakers
adidas store
Nike Air Max Soldes
Canada Goose Outlet Store
Doudoune Moncler Pas Cher
new jordan releases
adidas outlet
ugg factory outlet
Veste Moncler Pas Cher
Jordan Future
canada goose jacket outlet
Sneakers Nike
chaussures de foot pas cher
zapatilla adidas
Toms Outlet Online
Canada Goose Womens Coats
Ugg Noir Pas Cher
Nike Air Max Boutique
hyperdunk 2014
Stone Island Outlet
Oakley Sunglasses Cheap
Veste Moncler Femme
louboutin heels
nike free
nike sportschuhe damen
ugg boots cheap
uggs for women
Bottes Ugg Femme Pas Cher
Michael Kors Outlet
moncler jacket sale
Pandora Official Website
Soccer Boots Outlet nike
Ugg Grise Pas Cher
nike tn pas cher
canada goose online store
běžecké boty nike
Air Huarache
adidas schoenen
Oakley Outlet
new pandora charms
canada goose coats
nike sb stefan janoski
Moncler Soldes
ray ban wayfarer eyeglasses
billige nike sko
Air Max Femme
Air Max 90
Ugg Boots On Clearance
Air Jordan Release Date
1219SjcgGlobális Orgazmus Világnapja

Ezt a téli napforduló időpontján kell ünnepelni a világbékéért, jó sok szexszel. :)
http://kep.cdn.index.hu/1/0/803/8031/80310/8031006_28754bd590f59ec7dc070...

S a http://velvet.hu szerint az tök lényegtelen, hogy milyen napra esik!Mai nap bölcsességElvégre péntek van! :)A szex helye a házasságban: nem alap, hanem tető :)

Ezt tök véletlenül találtam: http://biblia.hu/a_biblia_a_hazassagrol/pictures/normal/020.png ... és elhoztam ide.
Nevezzük a mai nap bölcsességének! :)A pozitív hozzáállás

néha csodákra képes. Picikét hasonlít arra, mint amikor a játékbabádat (játékautódat) egy kulccsal hajdanában lendületbe hoztad. http://www.bien.hu/userfiles/cikkek/114955/753x440.jpgÉn így ébredtem

http://www.demotivalo.net/pic/1326641988.7152-almos2-f.jpg?1016 ... de kénytelen voltam az arany ígérete nélkül is munkába indulni.Szeretem a hétfőket!

Inspiráló üzenetek: Éljen a hétfő!
Hétfő: Fitten-pozitívan :)

A fenti címek nyerték el a tetszésemet a világhálón. A pozitív hozzáállás mindenképpen segít hatástalanítani a hét első napjához kapcsolódó kellemetlen beidegződéseket, mert ilyesmi úgysem lehetséges:
http://www.alliteracio.eoldal.hu/img/picture/3151/hetfo.jpg

 

Csütörtök az én napom

Érdekességek a csütörtökről

Magyar neve a szlávból (szlovén četrtek alakból) származik, jelentése: „negyedik”.

Az újlatin nyelvekben neve Jupiter római isten nevéből ered.
Görög megfelelője Zeusz.
Germán nyelvekben (és a hét napjainak nevét a svéd nyelvből kölcsönző finnben) pedig Thor (óészaki mennydörgés isten) nevéből. Thursday – Thor’s Day.

Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című regénye elején Arthur Dent, az egyik főszereplő ezt mondja: „Ma csak csütörtök lehet. A csütörtök sose volt az én napom.” – Néhány perccel később elpusztul a Föld.

Ezt egy régi ismerőstől, adastrától hoztam.
Csütörtök az én napom, mert ha jól emlékszem, akkor csütörtökön születtem.Hét közepe*

A keddi ERŐ legyen ma velem! Hú, idő van, rohanok ... puszi az orrodra, drága Secret!Ma országszerte szerda vanEz a kedd más mint a többi...

mert csak néha van webes kapcsolatom.

Egy humoros képpel kívánok nektek szép napot. http://www.topviccek.hu/Thumbnails/1162.w-800.h0.q100.jpgMájus utolsó napján legyünk vidámak!

Tartalmas hónap volt… és lehet, hogy nemcsak nekünk, embereknek…:)
Mutatok egy humoros karikatúrát, azután pedig rohanok dolgozni! : http://www.topviccek.hu/Thumbnails/593.w-800.h0.q100.jpg:)K mint kedd és ... :)

k mint kenguru! Ez a nap vicce, de csak azok nézzék meg, akik értik a humort, mert nem lírai! :)
http://static.keptelenseg.hu/p/d3b9f0b6d72295cf610ada44074ea42d.jpg"Anyám azt mondta, egyet tanulj meg: hétfőn hétfő, kedden kedd"

A MAI NAP IDÉZETE

Senki sem ígérte, hogy az élet harmonikus, döccenő nélküli. Anyám azt mondta, egyet tanulj meg: hétfőn hétfő, kedden kedd. Egyik sem ikertestvér. Hogy mit hoz a kedd, azt ne kezdd el siratni félelmedben hétfőn. Hogy mit adhat a kedd, azt ne tervezd hétfőn. Hátha nem hozza be. Az egyik nap ilyen, a másik olyan. Egyetlenegyet kell megjegyezni, ha harmonikusan élni akarsz. Ha jót hoz, akkor józanul viseld, hogy most örömöd van. Józanul és fegyelemmel. És ha baj van, azt is viseld józanul és fegyelemmel. Engem erre neveltek. --- Szabó MagdaA hét manói

Down Egyesület honlapjáról hoztam. "A Down Egyesület - államháztartástól független szervezetként - 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy a Down-szindrómás gyerekek, felnőttek és családjaik számára segítséget nyújtson alaptevékenységével, valamint programjaival. "

A hét napjainak neve és sorrendje az egyik olyan hétköznapi tudnivaló, amelyet tudni fontos, de megjegyezni nem feltétlenül könnyű.

A hét minden napját más szín és más jelképvilág jellemez, ezek alapján mindegyikhez készíthetünk egy kis manófigurát.

Így: http://downegyesulet.hu/sites/default/files/kepek/hetmanoia.jpg

Az elkészült manókat körben helyezzük el egy olyan helyen, ahonnan nem kell őket elpakolni, de szem előtt vannak: ha nagyobb étkezőasztalunk van, lehet a közepén felállítani őket, ha az előszobában van egy kis asztalka, amit nem szoktunk telerumlizni, az is jó lehet, de egy kis polc is megfelel a nappaliban. Hogy éppen melyikük az "ügyeletes", azt egyszerűen jelölhetjük azzal, hogy egy kis emelvényre (dobozkára, faág szeletre) rakjuk. Más elrendezést kitalálhatunk, pl. sorban állhatnak egymás után és az aktuális manó mindig legelöl áll. Reggelente együtt rakjuk mindig az éppen következő nap manóját az emelvényre (vagy a sor elejére) és közben mondjuk el az alábbi versike megfelelő versszakát:

Egy hét: hét nap, hét kis törpe,
ezek járnak körbe-körbe.

Hétfő, hétkezdő,
holdsugárral fürdető.

Kedd, erőt adó,
piros tűzzel lángoló.

Szerda, szárnyaló,
tarka lepke, illanó.

Csütörtök, csillogó,
jókedélytől duzzadó.

Péntek, zöldellő,
virágos rét, lomberdő.

Szombat, sziklakő,
égbe nyúló hegytető.

Vasárnap, sugárzó,
ég közepén ragyogó.

Forrás: http://downegyesulet.hu/olvasosarok/tudastar/eszkozajanlok/a-het-manoi

Nekem nincsen Down-szindrómás gyermekismerősöm, de olvastam, hogy tündériek és tisztalelkűek!Klassz szerdát mindenkinek!