Irányítsd a Gondolatgyárat!

gondolatokAz elméd egy "gondolatgyár". Ennek a gyárnak igen nagy a hozama, mivel rengeteg gondolatot "gyárt" naponta.

A gondolatgyáradban két üzemvezető irányítja a termelést. Nevezhetjük őket Győzelem úrnak és Vereség úrnak. Győzelem úr a pozitív gondolatok gyártását vezeti. Az olyan érvek előállítása a szakterülete, amelyek azt bizonyítgatják, hogy képes vagy valamit véghezvinni, teljesíteni, elérni.

Vereség úr, a másik üzemvezető, kedvezőtlen, negatív gondolatokat gyárt. Szakértője az olyan érvek előállításának, amelyek azt bizonygatják, hogy valamire nem vagy képes, hogy gyenge vagy és egyáltalán, alkalmatlan.

Mind Győzelem, mind Vereség úr roppant engedelmes. Mindig engedelmeskednek neked. Egyetlen kis jellel tudod irányítani üzemvezetőit. Ha ez a kis jel pozitív, Győzelem úr azonnal munkához lát. Ha viszont negatív jelet adsz, Vereség úr lép akcióba.
Minél több munkát adsz az üzemvezetők bármelyikének, annál aktívabban fog dolgozni. Ha Vereség úr több munkát kap, végül magához ragadja az egész gondolattermelést, s így a gondolkodásod mindenestül negatív jelleget ölt.

Bocsásd el Vereség urat! Nincs rá szükséged. Hiszen ki szeretné, ha valaki folyton azt hajtogatná neki, hogy semmire sem képes, semmihez sem ért, és okvetlenül kudarcot fog vallani. Vereség úr semmi segítséget nem nyújt célod elérésében.

Győzelem urat viszont foglalkoztasd állandóan! Valahányszor egy ötleted támad, mindig kérd fel az együttműködésre, s majd bebizonyítja, milyen sikereket tudsz elérni.

Tegyél meg egy lépést a siker felé, egy alapvető, elengedhetetlen lépést: higgy önmagadban és abban, hogy el tudod érni a sikert!

"Az elme magában s a maga helyén
Mennyet pokollá, poklot mennyé tehet."

(John Milton)