Megjelenhet a Te írásod is egy könyvben!

Mi lenne, hogyha egyszer csak megjelenne az írásod egy igazi könyvben? Mi lenne, ha biztosan ezrek olvasnák amit írtál? Mi lenne, ha megtanulnád, hogyan lehet sikeres könyvet, blogot, marketing szöveget, regényt, szakkönyvet, vagy bármilyen írásművet írni? Olyat, amire az olvasó is kíváncsi... milyen lenne, ha a Te meséd jelenne meg a könyvben, ha a te neved ismertté válna?

Gyere el a Meseműhelybe, egy pici faluba távol a világ zajától, Vulkánfalvára! Nincs más dolgod, mint eldönteni: rusztikus parasztházban, vagy a Durrell gyerekkorát idéző levendulaszínű modern villában laknál szívesebben október 23. és 26. között? Életreszóló élmény lesz, ez

...biztos!

Már csak 4 hely szabad a 15-ből, de ha gyorsan döntesz, akkor tiéd lesz az egyik!

Vulkánfalva igazi neve Kissomlyó. Alig jár ott busz, vonatállomás nincs. Mégis kicsit olyan, mint a nagyvárosok, van a falu és van az agglomerációja, a "hegy", vagyis a vulkanikus dombocska lankáin a számos csinos szőlőbirtok. Ha ott valaki büszkén azt mondja "hegyem van" azt érti alatta, hogy van egy nadrágszíjnyi szőlője, rajta kisebb-nagyobb házikó, vityilló, vagy kacsalábon forgó kastélyféle. A vulkán túlsó felén a gyógyvizes Borgáta fürdő, ahol a csapat másik része száll meg.

Egy olyan hely, ahol semmi olyan nincs, ami a hétköznapjainkat áthatja mégis minden fontos dolog van ami ahhoz kell, hogy magunkra figyelhessünk. Van helyben termett élelmiszer, igazi tejből készülnek a dolgok, ebből főz nekünk a háziasszonyunk.

Ott lesz veled Gáspár Kati, aki több könyv szerzője, a Lélekpillangó eddigi meséinek írója, ezernél is több nyomtatott és netes újságcikk, blogjegyzet szülőanyja, és mindezek mellett a Harmonet 15 éves online női magazin és a Harmopress könyvkiadó egyik tulajdonosa.

Azért lesz ott, mert segíteni tud neked abban, hogy a már meglévő írói vénádat egy rendszerbe foglalva úgy tudd használni, hogy a tréning végére te magad is képessé válj egy könyv, blog, marketing szöveg, mese, vagy bármilyen általad vágyott írói alkotás elkészítésére.

Nem ad neked tehetséget - de megmutatja azokat az eszközöket, amikkel eléred a célodat. Sőt végig is csináljátok együtt, látványos eredménnyel: Amit a Vulkánfalvai meseműhely ideje alatt írsz, az megjelenik a Lélekpillangó antológiában nyomtatásban és több tízezer ember olvassa majd a Te művedet!

Van teljes csend és figyelem és NEM LESZ NET (kivétel annak aki a telefonjáról csihol).
Nem lesz bekapcsolt tévé sem!

Hol egy borospince kályhájának melege mellett, hol a borgátai vendégház nappalijának kényelmében fogunk alkotni, írni, tanulni, játszani, lakomázni, bort inni, nevetni...

Lovas hintóra ülünk, vagy lovagolunk futószáron, vagy aki tud, az akár egy hegykörön terepen is.

Meglátogatjuk Ambrus Lajos szépírót, aki borkóstolóval vár bennünket. (A borkóstolás árát a program nem tartalmazza).

Háziasszonyunk, Rézi magával visz majd a Vulkán túrára, megmutatja még azt is, éppen ebben az évszakban milyen növény gyűjthető.

Ellátogatunk a Dukai festmények alkotóihoz, Dukai K Szilvihez és Dukai K Andráshoz a szomszéd faluban.

Együtt játszunk Lélekpillangó társasjátékot!

Játszunk tárgy-tarot játékot (Ehhez hozz egy könyvet, vagy egy olyan plüss, vagy egyéb figurát, amire neked már nincs szükséged, de más még örülne annak. Fontos, hogy ne vegyél, hanem otthon keress valamit..)

Lesz számos trénig gyakorlat, írói műhelyek reggel, délelőtt és délután, feladatok estére, megálmodni valók éjszakára.

Nagyon intenzív négy nap, mely nem csupán kikapcsol, átmozgat és feltölt, de olyan eredményes lesz, hogy a végére el fog készülni a kis csapat keze által a Lélekpillangó 2015-ös meséje. (Várhatóan az egész mesefolyam!)

Ez a mese fog megjelenni az antológiában ezt kapja majd az a sok-sok ezer ember aki évről évre követi a mesét. Mi sem természetesebb annál, mint hogy annak a 12 izgalmas, okos és ügyes embernek a nevét és arcát is megismeri a közösség, akik a mesét írták.

Megnézheted hogy hol fogsz lakni, hogy néz ki a ház, itt ezen a honlapon:
http://lelekpillango.blog.hu/2014/09/25/vulkanfalvan_irjuk_a_lelekpillan...

Ha megtisztelsz jelenléteddel a Lélekpillangó meseműhely napjain, jelentkezz gyorsan, hogy biztosan ott lehess!

Jelentkezésedhez szükség van egy rövid, kb egy oldalas írásra, melyet az info@lelekpillango.hu oldalra küldesz.

Arról írj, - akár egy mesét - hogy Vulkánfalváról mi jut eszedbe? (Nem kell tényekhez, valósághoz ragaszkodni, bármi ami eszedbe jut jöhet)

Kérlek, hogy a helyedet biztosítsd be 45.000 Ft befizetésével
MyMusic Kft.
Raffeisen bank 12010501-00133984-00200000 számlájára.

A díj tartalmazza:
- a szállást,
- a napi helyben termelt, organikus zöldségekből és húsokból készült étkezéseket. (Külön igényedet ezzel kapcsolatban jelezd, ha van.)
- Tartalmazza a lovaglást / lovaskocsizást,
- a Vulkán túrát,
- a különböző látogatások és helyben szervezett programok díjait.
- tartalmazza a tréning díját is!

Nem tartalmazza a borkóstolást a pincelátogatás programon, ezt helyben egyénileg fizeti aki kóstolni szeretne. (Nem tartalmazza az idegenforgalmi adót sem, melyet egyénileg fizet meg mindenki helyben.)

Az odautazásról egyénileg beszéljünk, mert a vonattól, vagy a busztól autóval mindenkit be tudunk hozni a szálláshoz, visszafele szintén. Az utazásnál vedd figyelembe, hogy ünnepnap kezdődik a tréning. Jánosházára (Dukára) vagy Celldömölkre érkezz meg vonattal vagy busszal, illetve ha van az autódban hely tudunk telekocsit szervezni és a költségeket megosztani.

Amire szükséged lesz:
- papír (füzet, lehetőleg nagy alakú)
- íróeszköz, toll, esetleg színesek, szövegkiemelő
- laptop, vagy más elektronikus íróeszköz, ha van.
- Egy vagy két kedvenc könyved csak úgy...
- Egy olyan (már meglévő) könyv, vagy apróbb játék, vagy plüss figura, amire már nincs szükséged de tudod, hogy más még örülne neki. (Ezzel tárgy-tarot játékot fogunk játszani)
- Melegebb ruha, szélkabát, eső elleni védelem és kényelmes cipők, mert a természetben fogunk járni. (Edzőcipő, farmer, melegítő, gumicsizma)
- Ha tervezed, hogy a Dukai festményekből haza is viszel, illetve ha borozni is szeretnél velünk, akkor pénz.
- Vedd figyelembe, hogy a faluban nincsen bolt, hypermarket, áruház!

Ha maradt kérdésed, írd meg bátran! info@lelekpillango.hu

Találkozunk 23-án délelőtt a meseműhely indító napján!

További részletek a szállásról, jelentkezésről:
http://lelekpillango.blog.hu/2014/09/25/vulkanfalvan_irjuk_a_lelekpillan...

Nagyon izgalmas, érdekes program lesz, és életre szóló élmény azoknak akik részt vesznek!

.

HozzászólásokMeseíró tábor programja - 2015

A program elsősorban az írás, alkotó együttlét, mesélés köré szerveződik.

Megtanulsz írói eszközökkel bánni, megtanulod, hogy lehet a nulláról a kiadásig elvinni egy könyvet / mesét / kiadványt és őszintén azt is, hogy mikor nem érdemes kiadni valamit!

Akkor is érdemes eljönnöd, ha gyakorlott író vagy és akkor is, ha most bújsz elő ebben a minőségedben és most szeretnél elkezdeni komolyabban írni!

Megérted, hogy az eszközöket nem öncélúan, hanem egy cél érdekében alkalmazzuk és megismerheted, melyik eszközre mikor van szükség.

Megismered az írás alkotói fázisait, mert ha ezeket követed, akkor biztos, hogy nem az ihlet kiszolgáltatottja leszel, hanem a tudatos tervezés segítségével az ihlet fog szolgálni téged. Tanulsz olyan eszközöket, amivel inspirálódhatsz akkor is, ha az ihlet nincs jelen ;)

Ha nem mesét, hanem blogot, cikkeket, vagy regényt szeretnél írni, akkor is ugyanezekre az eszközökre lesz szükséged, ezért a tanultakat később más írói alkotásokhoz is használni tudod. (A tavalyi tábor résztvevői közül többen azóta is alkotnak, van akinek a műve kiadás előtt áll.)

Együtt leszel az előző mese szerzőinek egy részével, akik újra velünk tartanak.

Együtt leszel a Lélekpillangó írói pályázat győztesével, akinek írását a legtöbben olvasták el a pályázati idő alatt.

A tábort Gáspár Kati a Lélekpillangó mese ötletgazdája vezeti újra, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel, hogy a mese megint egy közösségi élmény lehessen. ( http://lelekpillango.blog.hu/2015/10/02/lelekpillango_meseiro_tabor )

Ígéretes és színvonalas program! Ha nem volnának kötöttségeim, akkor én ott lennék, mert szeretném, ha Kati vezetné a kezem!A LÉLEK SZÍNEI

A festmény megnyeréséért valószínűleg ezt lenne célszerű kifejteni, összemosva az érzelmekkel.

"Az érzelmek a lélek színei; látványosak és csodálatosak.
Amikor semmit sem érzel, a világ unalmassá és színtelenné válik". -- (William Paul Young)

No, ezért olyan sokszínű a lélekpillangó!JÁTÉK a Lélekpillangóért!

"Ezt a 19x28 cm-es festményt fogom kisorsolni okt. 31-én azok között a Dukai festmények "rajongók" között, akik hagynak mellette egy bejegyzést arról, hogy: Neked mit jelent a Lélekpillangó, vagy konkrétan ez a kép mit ad a lelkednek?" Forrás: https://hu-hu.facebook.com/lelekpillango

Ó, én szívesen leírnám, hogy mi jut az eszembe a Lélekpillangóról, - a megpillantásának első másodpercében, - de azzal a válasszal nem hiszem, hogy megnyerném a festményt, :) úgyhogy átengedem a terepet másoknak!Gubóban a mesepillangó

"Elkèszült a Lélekpillangó mese "váza" vagyis gubóban a mesepillangó csodás csapat volt.
Az alábbi ház Vulkánfalva főutcájàn áll. Mi fotóztuk!"

Itt adták hírül: https://hu-hu.facebook.com/lelekpillangoHalihó, Vulkánfalva lakói!

Ezt véletlenül találtam, s elhoztam nektek:
http://2.bp.blogspot.com/-pGisDYdg1Fw/UVyj_3QanJI/AAAAAAAAMAA/rdmyR1lAym...

Később mellékelek hozzá egy dalt is! Jó munkát nektek!
Vagy már befejeztétek a meseszövést?A meseműhely egyik varázslatos szeglete

https://www.facebook.com/lelekpillango/photos/pcb.717577698317604/717577...

... és asztala:
https://www.facebook.com/lelekpillango/photos/pcb.717577698317604/717577...

A Meseműhely szervezői minden részletre odafigyeltek! Hasonlóképpen készítettem volna elő én is!Az szeretnék lenni, aki itt vagyok!

"Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, akinek hatalmas birodalma ellenére, volt egy nagy bánata. Amikor lefeküdt aludni, mindig azt álmodta, hogy ő egy király, hatalmas birodalommal, de mindig szomorú és sír. És ez az álom,az egész napját elrontotta, befolyásolta.

Így hát megkérte a tanácsadóit, hogy segítsenek neki.

A derék tanácsadók mindenfélével próbálkoztak. Puhább ágyat vetettek neki, nyugtató teát itattak vele, lágy muzsikát hallgattattak lefekvés előtt, meleg fürdőbe dugták, próbálták szórakoztatni és nevetésre bírni. De, mindez hiába.

Az álmában mindig szomorú volt és sírt. És ez kihatással volt az ébrenlétére.

Aztán, hogy, hogy nem, egyszer csak, az egyik tanácsadójának támadt egy ötlete.

Odaállt a király mellé, és figyelte, hogyan alszik el. Aztán, amikor az álom fázisához érkezett, és látszott rajta, hogy beleéli magát és nem tetszik neki ez az álom, a tanácsadó a füléhez hajolt és lágyan belesúgta:

„Kedves Királyom. Ez csak egy álom. Ébredj fel…
Nem te álmodsz. Téged álmodnak.
Itt a vége, ébredj fel belőle…”

És a Király felébredt. Azóta is mosolyog álmában. Ha nem hiszed, járj utána…"

*
Felveszem a valóságos ruhám, s a valóságos feladataimhoz kezdek, de mindig olyan nehéz innen elszakadni, mert az szeretnék lenni, aki itt vagyok! Majd jövök! Sziasztok!Vulkánfalvai lakók, szép napot nektek!

Már biztosan felállítottátok azt a szövőszéket, amin a lélekpillangós mesét szövitek! Lélekben néha közöttetek járok!A zene, a képek és a történet

hatására még a könnyem is kicsordult, kedves Kila! A videód néhány perce elfeledtette velem a valóságnak azon száraz perceit, óráit, amit kötelességből szenvedtem végig.

Szia-mia!indulás

a természetbe! sziasztok

http://www.youtube.com/watch?v=Tc1dG-5HF0U

viszem a lelkem pihenni *Indulok az eső áztatta valóságba

A szerencsések már biztosan elindultak a Meseműhelybe, én meg indulok az eső áztatta valóságba.
Sziasztok!Szeretnék pillangókat pingálni!

A kengyelfutóktól megtudtam, hogy:

Király dolog Lélekpillangónak lenni
Van udvari költőnk, Hilda https://www.facebook.com/hilda.katzler
Van udvari festőnk, aki nekünk dukál: Dukai festmények https://www.facebook.com/Dukaifestmenyek?fref=ts
Van udvari szobrászművészünk Gáll Gregor.
Van udvari szappangyártónk (őket majd nemsoká elárulom).
Van udvari zenekarunk, https://www.youtube.com/watch?v=0LjmxhZZD6M

A fenti hír forrása: https://hu-hu.facebook.com/lelekpillango

Ó, én a királyfival szeretnék pillangókat pingálni a vulkánfalvai ház fehér falára, hogy mindenki lássa, hogy ott szövik a lélekpillangós mesét a Meseműhely szorgos alkotói!Holnap már Vulkánfalva benépesül

Ó, de irigylem őket, de csak jó értelemben! Az én kötelező holnapi programomnak köze sem lesz a mesékhez. :(
Sajnos.Az írói hírnévről lemaradtam

"Ha szívesen írnád Te a Lélekpillangó meséjét, akkor írj privát üzenetet!
Még egy hely van a hosszú hétvégén a meseíró csoportban. Most készül el a mesénk. Gyere te is Holnapután reggel személyesen velem találkozhatsz, és megteszed az első lépést az írói hírnév felé."

Friss hír: https://hu-hu.facebook.com/lelekpillango

No, én az írói hírnévről lemaradtam, de szurkolok a többieknek!Szép októberi reggelt mindenkinek!A mese spirituális felfedező út

"A mese spirituális felfedező út, és ennél fogva a legéletszerűbb, mivel úgy tárja fel az emberi életet, ahogy lelkünk látja, érzi vagy érleli magában." --- Vavyan Fable

Ez az idézet illik ide a legjobban, mert a Lélekpillangós mesék is egy spirituális úton vezetnek végig bennünket!A mesék élnek

"Mese!... Lám, elteltek hosszú századok, városok pusztultak, népek tűntek el a föld színéről, szertefoszlott minden, ami volt, akár a füst - de a mesék élnek, ... ma is el-elmondják őket, és figyelmeznek rájuk bölcs királyok, mély gondolkozású kormányférfiak is, nagyszerű aggastyánok és nemes törekvésekkel eltelt ifjak is."

(Nyikolaj Vasziljevics Gogol)

Láttatok már olyan régi mesekönyveket, amiknek a színes illusztrációit egy-egy leheletvékony, fehér színű védőlap védi? Nagyapám féltve őrzött könyvei között volt egy ilyen!

Azok a védőlapok fátyolszerűek, önmagukban mintásak, s roppantul elegánsak voltak.

Ilyen pillangós védőlapot tennék abba a mesekönyvbe, amiben megjelennek majd a vulkánfalvai mesék, ha könyvkiadó lennék! (... de nem vagyok az)

Honnan jutott ez most eszembe? Hm, nem tudom!A mese nem elvezet a valóságtól, mint sokan gondolják

"A mese nem elvezet a valóságtól, mint sokan gondolják, hanem odavezet hozzá, mélyre vezet a lelki valóság tartalmaiban, legyen szó szeretetről és gyűlöletről, a fent emlegetett életről és halálról, jóról és rosszról, küzdelemről."

(Vekerdy Tamás)

Tudom, hogy a Lélekpillangós mesékben is ott lesz a valóság, az élet, s azok az érzelmek, amik annyira jellemeznek bennünket!Semmi sem magától szép és jó

"A mese olyan történet, amelyben mindenért meg kell dolgozni, semmi sem magától szép és jó, semmi sem magától működik rendben. A hős épp azért jár be egy utat, hogy széppé, jóvá, működővé tegye maga körül mindazt, ami rút, rossz vagy működésképtelen."

(Boldizsár Ildikó)

Ma kinevezem magam meseidézet-gyűjtőnek! :)

Szia :) Ezt meg Kilának szól!Őszintén úgy érzem, hogy ott a helyed!

"Azaz, nem csak beszélgettünk"

Az ilyen szitukra szokás mondanom, hogy : aki megnyerte, hadd vigye, ... bár ez mégsem olyan szitu! :) Remélem, hogy rendeződött azaz alapdolog is, amiért megkerested! Mondom mindezt azért, mert őszintén úgy érzem, hogy ott a helyed!
Szia-mia!

Szép napot mindenkinek, s kitartást, mert holnap is munkanap!szia :)

Papival voltam, de nem beszélgettünk. :) Azaz, nem csak beszélgettünk... puszi-pá :))Kilának

Kila, még nem is köszöntél, úgy mentél el! Vagy azóta Adminnal beszélgetsz? Aludj jól!Keresd meg privátban!

"Nem magamtól sajnálom, hanem más céloktól, amikre félreteszem ezt a pénzt minden hónapban. Viszont nagyon jó lenne elmenni."

Mindezt írd meg Adminnak, mert hátha tud egy olyan megoldást, amely kinyitja előtted a Meseműhely ajtaját!
Néma gyermeknek anyja sem (és az apja sem) érti a szavát, ezért komolyan arra biztatlak, hogy keresd meg privátban!

Címzett: Kilasztem

nem megy. Nem magamtól sajnálom, hanem más céloktól, amikre félreteszem ezt a pénzt minden hónapban. Viszont nagyon jó lenne elmenni. Tetszik a leírás alapján a tábor. :)Vágj bele, mi meg gondolatban támogatunk!

"Ott lesz Papi?? :)" Engem is ez a kérdés izgatott a legjobban!

"Kicsit sok ez a 45 ezer". Ne sajnáld magadtól! Szerintem: egy életre szóló élménnyel leszel gazdagabb, ha tényleg rászánod magad! Festői környezet, ... a hasonlók társasága, ... az alkotás öröme, ... (...) s lehet, hogy Ő is betoppan, :) mint a mesékben!

Vágj bele, mi meg gondolatban támogatunk!ott lesz?

Ott lesz Papi?? :) Kicsit sok ez a 45 ezer. Alkudhatok?Kila, 100 százalék, hogy neked van még 1 szabad hely!

Ha meg nincs, akkor Papi csinál egyet! :)

Viccet félretéve, büszke lennék rád, ha képviselnél bennünket! A mesevilág úgyis közel áll hozzád!
Szia-mia!van még hely?

sziasztok! Van még szabad hely?Itt írom meg a mesémet

a thesecret.hu webhelyen! Mikor? Azt még nem tudom, mert a "tudományos" munkám is határidős, :) de pillangós lesz!A meseműhelyre minden hely BETELT!

Ezt a https://hu-hu.facebook.com/lelekpillango lapon olvastam!

Azért időzök itt mindig sokáig, mert a lelkem kifelé szakad, annyira szeretne menni!