Inspiráló blogok.... helyzet elemzéshez....

És az első blog hatására, némely pontjában azonosultan, megírtam a magam beszámolóját!

http://www.thesecret.hu/ki-bir-enni-vagy-ki-bill-enni_kontrollkiralyno
http://www.thesecret.hu/teremtsunk-harmoniat_szello

És bejön, ha szembemerünk nézni magunkkal, árnyainkkal, mumusainkkal, melyek félelmet keltenek mibennünk, de amelyekkel, ha szembe merünk fordulni, úgy is akár, hogy kiborítjuk szennyes tartónkat.... nekem bejött. És, bár nem teregettem így ki, mint Szellő, és Kontrollkirálynőnk, azért a technika műkszik.

HozzászólásokValahol olvastam, hogy

Valahol olvastam, hogy negatív nevelési mintákkal mérgeznek bennünket szüleink. Ok. Ők csak ennyit tudnak, stb.... átérezve az itt, az oldalon leírt lenyomatokat, azon tűnődök, hogy lehet ezt úgymegoldani, hogy a kecske is jóllakjon, s a káposzta is megmaradjon? . Ez azt is jelentheti természetesen, hogy amikor megszületünk, előtte mi már eldöntjük, hogy ezzel az „effektel” indítjuk ezt az életünket. És! Nincs ember, aki ne született volna ilyen programokkal.....

Amire inkább válaszolni tudok az a miért? Azért van ezekre a feszültségekre szükség, hogy az ember, egyre különböző / aspektusokból /szemszögekből ismerhesse fel önmaga tökéletességét.

Például: a hitet meg lehet tapasztalni koldusként akár, és pap vagy tudósként is....
Olyan az ember, akár egy hegymászó, aki akkor érzi igazán magáénak a hegyet, ha minden oldaláról képes megmászni. Persze mi nem tudhatjuk, hogy hányadszorra másszuk már hegyünket, mert mindig csak a felénk eső oldalát látjuk.
Valójában, hegymászó énünk mindegyike végül, egyszerre ér fel a csúcsra.

Ennyit a miértről. Mivel most a hogyanra keresem, és még nem találom a választ, bár van egy elmélet, amit olvastam....

Ennek lényege a katarzis. Mivel az emberi lét a szüntelen boldogságkeresésből áll, nincs olyan ember, aki el tudná fogadni, hogy ő vesztesnek született. Ideig óráig jó az önsajnálatban fetrengeni, ám egy idő után - és itt jő a katarzis pillanata - betelik a pohár és minden mindegy alapon az ismeretlenbe vetjük magunkat. Ám ekkor a száz halál helyett pihe-puha baldahinos ágyon landolunk és a Sors kegyeltjeként térünk magunkhoz. Talán ez az a pillanat, ami képes minket kirántani az ördögi körből. Talán…ha így van egyáltalán… :)Az utazás...örömtelivé válik,

Az utazás...örömtelivé válik, a felfedezés és a kaland örömévé. Ez által egy nagyon fontos dolgot fogsz táplálni: az álmaidat. Az ember sosem szűnik meg, ha álmodik, ha vannak álmai...Előfordul, hogy álmaink viharosak és vágyaink beteljesületlenek, de szükségünk van rá, hogy tovább álmodjunk, különben meghal a lelkünk...Az egyetlen módja, hogy megmentsük az álmainkat, ha nagylelkűek vagyunk önmagunkhoz...” Utazz,álmodj és légy nagylelkű magadhoz.

Sry Chinmoy: "Amikor azt érezzük,
Hogy nem a hangunk,
Nem az ujjaink,
Hanem a szívünk mélyén
Rejlő valóság az,
Ami kifejezi önmagát,
Akkor tudni fogjuk,
Hogy az a lélek zenéje."

"Szivárványos pillangó az áldás és a hála,
hatalmas szárnyait, amerre száll kitárja.
Mindegyik színében láthatod a csodát,
mellyel életed pillanatait szövögeti át.
Ha nyitva a szíved, mindig Reád talál,
ha félelmek gyötörnek könnyen tova röppen.

Szivárványos pillangót kívánok hát Neked,ezernyi csillámot, határtalan szeretetet.
ÉLeted egén ragyogjon a Fény, s legyen a Lelked gyönyörű hófehér" Csillagvirágtól mentettem le 1 x régen:)Igen Ilyen az igazi szeretet. Elfogad, megbocsát....Olvass csak bele, bátran:)