Karácsony, Ajándékozás

karácsony ajándékok idézetA karácsony a szeretet ünnepe és ilyenkor ajándékokkal próbáljuk meg kifejezni a szeretetünket mindazoknak, akik fontosak az életünkben. Igyekszünk kitalálni, hogy minek is örülnének a legjobban, mivel is tudnánk a legnagyobb örömet szerezni Nekik. Gondolunk mindenkire, aki fontos Nekünk, de tényleg eszünkbe jut-e mindenki, nem feledkezünk-e meg valakiről?
Ha azt kérdezem Tőled, hogy magadnak is szánsz-e ajándékot, mi lenne a válaszod?
Eszedbe jutottál-e magadnak? Elgondolkoztál-e azon, hogy mit is adjál annak az embernek, aki életed minden pillanatában Veled van?
Azt gondolom, hogy önmagunk megajándékozása, akár tárgy, akár érzés formájában, igen fontos a lelkünknek.
Amikor adunk valamit, azzal töltekezünk, kifejezzük a szeretetünket, hálánkat, köszönetünket, megbecsülésünket másoknak. Viszont ezeket nem csak mások felé lehet kifejezni, hanem Önmagunk felé is. Mások nem tudják/tudhatják, hogy mennyit is teszel magadért, a szellemi, lelki fejlődésedért, egyensúlyod megtalálásáért/megtartásáért, ezért ezt a hatalmas belső munkát Neked kell értékelned, megköszönnöd Önmagadnak, mert más ezt nem fogja tudni megtenni Neked!

Valójában Te tudod legjobban megbecsülni Önmagad!

Bármi kerülhet a fa alá, ami a szívednek kedves, a lényeg az, hogy semmitől és senkitől ne függjön. Lehet tárgy, egy idézet, egy vers, de lehet egy érzés is, amivel a szívedet felöltözteted az ünnepekre. A lehetőségek határtalanok csak rajtunk múlik. :)
Én már meg is vettem magamnak egy gyönyörű mécses tartót /csatoltam róla fotót :)/ és már most tudom és érzem milyen örömöt fog nekem okozni, amikor kibontom ezt az ajándékomat és meggyújtok benne egy mécsest és kívánok valamit, mint minden alkalommal, amikor mécsest gyújtok.
Akár ez is válhat egy szép és jó szokássá. Én minden nap gyújtok mécseseket és mindig van valami vagy valaki, amiért meggyújtom pl.:
A Föld gyógyulásáért.
Az emberi szívekben rejlő tiszta szeretetért.
Köszönetül a ház Őrangyalának.
Annak, akinek most a legnagyobb szüksége van rá.
...
és sorolhatnám a végtelenségig :)

Mindenkinek nagyon szép ajándékozást kívánok! :)
Melinda

CsatolmányMéret
mecses.JPG56.81 KB

HozzászólásokKedves Melinda

Én azt mondom hogy kezd a szeretettel.
Ha szeretettel fordulsz mások felé,magad felé is szeretettel fordulsz és az önismeret így nem egy "kötelező" gyakorlat hanem egy játékos és boldog és önfeledt utazás lesz neked:)

Kívánom hogy a továbbiakban is ilyen értékes írásokkal ajándékozd meg az oldalt és a Secretfalva lakóit:)

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."Köszönöm Humorgumó! :)

Sok minden van, amit még szeretnék leírni ide, és eszmét cserélni róla. Jelen pillanatban azon tűnődöm, hogy a Szeretet vagy az Önismeret legyen először:) ..hm.. majd eldől akkor, amikor több időm lesz és leülök írni, hogy melyik téma jön elő erősebben bennem. De előbb-utóbb mindkettő felkerül ide :)

A plusz pontokat örömmel bezsebelem :D

- - - - - - - - - -
Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás és a legcsodálatosabb élmény! :)Kedves Melinda

Örülök hogy elkezdtél írni az oldalra.Szerintem nagyon jók az írásaid.Üde színfoltja vagy az oldalnak.
A mosolygásért pedig plusz pont jár:D szeressem a nevetős emberkéket:)

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."és még

december 21-én van téli napforduló!:) S mindezekbe, amiket leírtok, belefér Jézus születésének megünneplésének alkalma (karácsony) is. A katolikus Keresztény, és egyéb egyházak ezt is ünneplik ilyenkor. Drága Jézusról se feletkezzünk meg... valahogy minden egyfelé mutat, nem?:)Talán azt sem tudják sokan, hogy

csenge333
dec.24-ig folyamatosan "lekapcsolódnak" az angyalok rólunk, hogy érezzük a fény hiányát.A legsötétebb éjszaka a dec.24.és ebből a sötétségből születik a fény./"Mindig a legnagyobb sötétségben rejlik a legnagyobb fény."Mivel a karácsony előtti hetekben hiányolni kezdjük az angyali fényt, vigyázni kell arra, hogy ne "vesszünk össze" másokkal, mert olyan oldalaink is felszínre kerülnek, ami egyébként nem jellemző./Én is érzem magamon, de tudom, hogy jön a MEGVÁLTÁS.Bármi is van most, bármit is csinálunk rosszul, a megváltó akkor is megszületik.Újból és újból, minden karácsonykor...Kedves Admin!

Köszönöm a képet, nagyon tetszik! :)Kedves lego24

Természetesen igazad van, hogy a szeretetnek nem csak Karácsonykor kell, hogy bennünk legyen.

Azért a Karácsony a szeretet ünnepe, mert ebben az időszakban, amikor a legnagyobb a sötétség a Földön, amikor a legjobban kiszorul a fény, akkor született le közénk a legtisztább, szeretet. Ez az egyik olyan alkalom, amikor a Kegyelem ily látványos módon megadatott nekünk, embereknek.

Természetesen nem kötelező magunknak ajándékot venni, nem csak tárggyal tudjuk kifejezni a szeretetünket, tiszteletünket Önmagunk felé, ez is egy lehetőség a sok közül :)

-----------
Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás és a legcsodálatosabb élmény! :)Szia Alfajáró :)

Igen, több mint 1 éve már, hogy szinte minden nap ide "járok" közétek :) Rengeteget kaptam Tőletek ezalatt az idő alatt, hol lelki támaszt, hol felismeréseket, hol nevetést... :) bár nem igazán szóltam hozzá a témákhoz. Valahogy nem voltam kész rá, hogy leírjam az érzéseimet, gondolataimat, de beszélni sokat beszéltem róla a környezetemnek :) de az írás az más!
Sok minden van, amit szeretnék majd megosztani Veletek és azt hiszem eljött az ideje, hogy engedjem őket írott formában is megszületni :):)

Hát igen... és ez a szerelemben is milyen igaz...:) Telefonon keresztül is olyan csodálatos... és az ember, a másik ember világában, mint kertész a kertben, féltve őrzött, lassú mozdulatokkal közlekedik, nehogy valamit megváltoztasson, megbántson... mindenre odafigyel, de mindezt - jó esetben - nem görcsösséggel, hanem eltelve szeretettel. Ilyeneket én is átélhattem Valival...Ajándékozásról ez jutott eszembe Melinda

Érdekes irás.Igazából nem szeretem ha azt mondják a karácsony a szeretet ünnepe.A szeretet igy olyan mintha csak karácsonykor létezne.Én nem vennék ajándékot magamnak.Nekem az ünnep, ha dühös vagyok valamiért, és türelmesen meg tudom oldani,Ha valaki hozzám fordul a problémájával, megtisztel a bizalmával ,.ha a gyerekem keze belesimul a tenyerembe...ezek boldoggá tesznek.., .Egyébként sokkal jobban szeretek másnak vásárolni.Gondolkodni azon,hogy ő milyen, figyelni minek örülne.Keresni a neki szánt dolgot,az ajándékot.De legjobb vele együtt lenni, még akkor is hacsak telefonon keresztül beszélhetünk.Ami szerintem egy nagyon szép ajándék amikor törödünk másokkal,mert ilyenkor törödünk magunkkal is,hiszen így lelkileg fejlődünk.