Ünnepi menük

ünnepi menükArra gondoltam mivel közeledik a karácsony, hogy megoszthatnánk különféle vagy különleges recepteket egymással.
Én ezt ma találtam. Elkezdem hát, és akinek kedve van ossza meg a többiekkel akár saját vagy talált receptjeit.

Zserbógombóc:

Hozzávalók: 15 dkg. aszalt sárgabarack, 2 ek. narancslikőr (lehet konyak v. rum) 1 ek. víz, 15 dkg. darált dió, 2 ek. porcukor, 1 ek. baracklekvár, fél kiskanál rumaroma v. rum

1. A barackot a likőrrel és a vízzel meglocsoljuk és állni hagyjuk kb. 1 órán át. Ezután egy késes aprítóval, kávédarálóval, vagy ami van jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, azután hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható massza legyen.

2. Diónyi golyókat formálunk belőle, majd betesszük a hűtőbe dermedni, mert így könnyebb lesz bevonni csokoládéval.

3. Kb. 1 óra elteltével a tortabevonót (étcsokit) egy kicsike lábasba vízgőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az 1 teáskanál olajat. És itt jön az attrakció! Helyet csinálunk a pulton: bal kéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábas, jobb kéznél egy másik tálca, rajta a hungarocell. A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábast kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe, majd ha megdermed a csoki, megesszük egy szuszra. Haaammmmmi, de finom is ez!

Hát fogyasszátok egészséggel, Én biztos megcsinálom karácsonykor.



Idézet

Mosolyogni kell, örülni az életnek, s pontosan annyit adni, amennyit kapsz.
Semmivel többet, érted? Egy kézszorítással, egy mosollyal sem többet!
Nagyon komolyan mondom ezt.
Okom van erre."

/Márai Sándor/



Nézzétek milyen egyszerű! :)



Padlizsán pingvinek

és egyéb érdekességek! http://haerdekel.blog.hu/2011/05/12/etel_muveszet_jatssz_az_etellel

Léteznek konyhaművészek!



Ez is guszta



Egy kis segitseg...

...mindig jol jon!
www.fozniakarok.hu
Aldott unnepet!

Szeretettel,
felebarat



Köretnek csak zöldség

Igazából nekem reform receptekre lenne szükségem. Húsos ételek mellé csak zöld alapú köret.
Ne csak simán párolt sárgarépa legyen. Egyszerűen nincs ötletem, hogy pl. brokkolit, karfiolt, borsót stb. milyen ízvilággal lehet még felturbózni?! A tippeket szívesen fogadnám.
Előre is köszönöm.



Gesztenyés diplomata puding

1 nagy cs babapiskóta, rum, 3 gesztenye massza, 4 dl habtejszín.
Egy gömbölyded formát kiöblítek vízzel és beborítom folpackkal.
Gesztenyét + és a tejszínt ---- kikeverni géppel
Babapiskótát rumba mártani, és kibélelni vele a formát alul és körben.
Aztán tovább rétegezni a formába: 1 réteg gesztenye, 1 réteg piskóta ----tetejére piskóta kerüljön.
Kistányérral lenyomom a tetejét, és másnapig hűvös helyen rajtahagyom.
Kiborítani egy tányérra, és le lehet önteni csokoládéval, megszórni színes cukorreszelékkel, vagy arany cukor gyöngyökkel (Dr. Oetker)
Egyszerű, előre elkészendő, nagyon finom, és mutatós is :-)

Jó étvágyat kívánok!
Jugik



Svéd fasírt (őzgerinc formában sütve)

Fasírt alapot készítek (kb. ½ kg csirke vagy pulykahús-ból)
Alufólián téglalap alakúra nyomkodom (nem a fólia végéig, mert össze kell majd tekerni)
Rászórok (mirelit)zöldborsót- belenyomkodom, majd gépsonkával befedem, lapka sajttal szintén befedem.
Feltekerem mint a piskótát, fóliával együtt beemelem az őzgerinc formába, a tetejére kevés zsemlemorzsát szórok, megcsepegtetem pici olajjal, és a fóliát ráhajtom.
kb. 40 percig sütöm a sütőben, kb. 180 fokon- Aztután a fóliát lehajtom róla, és pár percre visszateszem, hogy piruljon picit a teteje (nem fontos, de én így szeretem)
Ha kicsit kihűl, kiborítom, és felszeletelem. Nagyon szép, látványos, és nem utosó sorban finom :-)
Jó étvágyat!

Szép napot kívánok!
Jugik



CSIRKETORTA

CSIRKETORTA

1 adag-kb. 1 őzgerincformához elég.

½ kg csirkemell, szeletelt bacon, 3 tojás,3 púpozott ek. liszt, 10dk reszelt sajt, 3ek. tejföl,
Só, bors, fokhagyma ízlés szerint. S mondjuk apróra metélt petrezselyem.

Csirkemell vékony csíkokra vagdal, lefűszerez, állni hagy.
Egyéb alapanyagot összekever, só, bors, fokhagyma, metélt petrezselyem kerülhet bele bőven. Masszívabb palacsintatészta jellegű anyagot kapunk.
Ebbe belekeverjük a csíkozott, fűszerezett csirkemellet, összedolgozzuk, összeforgatjuk.

Őzgerinc formát kiken vajjal v. margarinnal, kibélel szorosan egymás mellé fektetett bacon szeletekkel, beleönt vagy kanalaz a kevert anyagot, szalonnaszeleteket visszahajtjuk a tetejére. Csak kétharmad részéig töltjük a formát , mert dagad.

Kb:1 órát sütjük 180 fokon, levegőkeveréssel.
Kivesz.
Hideg helyen pihen 2órát, utána simán kiborítjuk a sütőformából.

Hajrá.



Tartsuk melegen...

...ezt a forumot!:)))
Forro, fahejas tea, dioval.
Reggel ehgyomorra a leghatasosabb.
:))

Szeretettel,
felebarat



Háromszoros élvezet!

Ma készítettem. Nagyon finom
Hozzávalók:
* Teteje:
2 dl tejszín
tortadara vagy reszelt csoki
* Töltelék:
3 ek cukor
3 adag kávé
rumaroma
szögletes alakú háztartási keksz
* Krém:
15 dkg olvasztott csoki
30 dkg margarin
30 dkg porcukor
8 tojássárgája

2 cs. vaníliás pudingpor
fél liter tej
* Tészta:
csipet só
1 cs sütőpor
4 dkg liszt
4 dkg darált háztartási keksz
20 dkg darált dió
28 dkg porcukor
8 tojásfehérje
Elkészítése: A diót, kekszet, lisztet, sütőport összekeverem. A tojásfehérjét a csipet sóval, a porcukorral habbá verem, és belekeverem óvatosan a diós keveréket. Sütőpapíros tesiben elsimítom, és megsütöm. A tojássárgáját a pudingporral, és 1,5 dl tejjel elkeverem. A többi tejet felteszem melegedni, és amikor forr, belekeverem a tojássárgájás keveréket. Sűrű krémet főzök belőle, közben a porcukrot a margarinnal habosra keverem. Amikor a főzőtt krém meghűlt ,összekeverem a margarinos krémmel.Két részre osztom, az egyik felébe belekeverem az olvasztott csokit. A kihűlt tésztára simítom a sárga krémet. A kávét beízesítem cukorral és rumaromával, majd beleáztatom a kekszet. A sárga krém tetejét kirakom a beáztatott keksszel, nem kell nagyon megáztatni. Rákenem a keksz tetejére a csokis krémet, majd a kemény habbá vert tejszínhabot. A legvégén megszórom tortadarával, vagy reszelt csokival. Hagyom állni fél napot, és szeletelem forró vízbe mártott késsel.

Szerető öleléssel : Tike

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!



Ugyes vagy rozsafa!:)

Akkor ajanlom szeretettel, az avokado-kremet:
1.soval, citromlevel;
2.soval,fokhagymaval
es
az Ujinflu salata:
-vhagyma
-lilahagyma
-fokhagyma
-erospaprika(zold)
-edespaprika(vzold)
-petrezselyemzold
-mez
-piciso
-citromle
-olivaolaj(par csepp)
A krem es a salata is kituno piritossal!:)

Aldott karacsonyt mindenkinek!

Szeretettel,
felebarat