Ki a legjobb tanácsadó?

tanácsadóAmikor elindulsz az Önmagad megismerése felé vezető úton, biztosan utadba akadnak olyan emberek, akik megmondják Neked, hogy mi a jó vagy mi a rossz. Sokan elmondták már, de azért megismétlem én is, hogy ilyenkor egyetlen létező van, akire hallgatnod kell: saját magadra!

Persze ez nem azt jelenti, hogy senkit ne hallgass meg! Dehogy. Hallgass meg minden elérhető információt, be kell engedned mindent ahhoz, hogy el tudd dönteni, mi a Te utad.

Egyetlen dolog van, amire figyelned kell, az az, hogy legyen egy szűrő, melyen átengeded mindazt, amit hallasz. És ezt a szűrőt az érzelmeid vezéreljék. Amikor hallasz valamit, amiért tiszta szívvel tudsz lelkesedni, ami örömöt okoz, akkor indulj el abba az irányba, amerre ez az iránytű mutat. Amikor jön valaki más, aki az ellenkezőjét mondja, vagy kritizálja azt, aki neked annyira tetszett, engedd be azt is, és figyeld hogy milyen érzéseket okoz. Tudni fogod hogy melyik a Te igazságod. És nem kell hogy másra figyelj, mert csak Te tudhatod azt, hogy merre kell haladnod.

És ha úgy érzed, hogy ennek ellenére mégis rosszul döntötték valamikor, gondolkodj el azon, hogy a tév- és kerülőutak az életedben milyen fontos felismerésekhez vezettek. Mit tanultál meg a hibás döntéseid miatt, ami nélkül nem lehetnél ma ott ahol tartasz. Ha mindig mindent jól csinálsz, sosem fogsz fejlődni. Hibázni azért jó, mert abból tudsz a legtöbbet tanulni. Az igazi hiba valójában az, amikor nem tanulsz a hibákból, mert akkor újra és újra el fogod követni őket.

Ne félj cselekedni, ne félj a hibáktól. Gyerünk, lépd meg, tedd meg, haladj az úton, előre, mert csakis így érheted el a célod!

A.

Hozzászólások----->Buddha is egy régi pédoxos, akárcsak Einstein:-)

Látom Admin már te is szimpatizálsz ezzel a vallással:-)

Buddha [Siddhartha Gautama] (?563-?483 B.C.E.) indiai misztikus és a buddhizmus alapítója mondta: "Ne higyjetek semmiben barátok, csakis azért, mert monták nektek... vagy mert hagyomány, vagy mert magatok úgy képzelitek. Ne higyjétek, amit a tanítótok mond nektek csupán a tanár iránti tiszteletből. Azonban kellő vizsgálat és analízis után eljutsz mindenek javához, hasznához és jólétéhez - ebben az állításban higyjél, és ragaszkodj hozzá, és fogadd vezetődül."

* * * * * * * * * * http://vallaskritika.virtus.hu/ * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Köszönöm eszt az irást

Köszönöm eszt az irást pont most kellet ez latnom gondolkodom hogy vágjak e belle ujra egy kapcsolatba az exemel,féltem h ujra hibazok,de nem fogok:)
Más véleménye hogy nem hozám valo meg hogy mindig is csalt engem ,kihasznál meg játszik velem ,nem szeret és hüje leszek ha belemegyek ujra de én nem igy érzem etcerüen nem tudom elhini ezeket az álitásokat ugyérzem érez irántam söt régen bisztos voltam abban hogy szeret de tudom hogy nem volt tökéletes kapcsolatunk és hogy most sincs igazán minden rendben de akkor is ugyérzem lehet ez szép de ugynakor megjelenik a félelem mivan ha én vagyok tul vak a szerelemtöl és a barátaimnak van igaza?'

köszönöm! :)andromed

én már látlak... :)

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."kedves andromed, a letöbb

kedves andromed, a letöbb böngésző cache-ből (memóriából) tölti vissza a képeket, ha változtatsz, akkor érdemes frissíteni (Internet Explorerben pl. a SHIFT + F5 billentyűkkel lehet) és akkor már az új képet fogod látni. Ha nem hibaüzenetet adott, hanem zöld színű "rendben" üzenetet a feltöltéskor, akkor biztos hogy az új kép van már..

. admin a legjobb tanácsadó :D
-> miért nem tudom megváltoztatni a képem? feltöltöttem egyet de nem jelenik meg ... csak a régi

bocs hogy így belerondítottam a témába ..Kedves Admin!

Melinda79

Nagy örömmel olvastam soraid,hiszen te is megerősíted azt,hogy bizony nem könnyű úgy élnünk ahogy szeretnék,hiszen mindig lesznek emberek ill. akadályok amik megakadályoznak sokszor minket abban,hogy fejlődjünk,hogy saját akaratunkban,gondolatainkban,meglátásainkban higgyünk.
Én vallom,hogy nem véletlenül akadtam anno arra,hogy rátaláltam pozitív oldalakra,könyvekre és a Titokra.Azt is vallom ami egy igaz mondás:semmi sem történik véletlenül!Azon vagyok,hogy a magam módján fejlődjem,és megtudjam valósítani és eltudjam érni mindazt amit szeretnék,és van hittem is hozzá.Igaz az is,hogy olykor vannak emberek,barátok,ismerősök vagy akár a szerelmed aki másképpen áll ezen jellegű témákhoz,dolgokhoz..,beszélsz nekik róluk és mosolyognak rajta,vagy hitetlenkednek.Ilyenkor csak azt nem értem az emberekben,hogy mi veszíteni valójuk van azzal ha megpróbálnak kicsit hinni valamiben és másképpen élni?!Szerintem semmi veszíteni valójuk nincsen senkinek!S azért mert valaki valamiben hisz(és legfőbbképpen magában kell ugye..,és az Univerzumban,Istenben..,stb.)még nem"bolond"mert másképpen vélekedik dolgokról!
Sajnos vannak emberek az én környezetemben is sokan akik nem hisznek ebben:(.Pedig ez nem ördöngőség vagy boszorkányság vagy bármi rossz!Ez maga az önzetlen szeretet,a hit,a boldogság és csupa pozitívumok világa:).Igen,valóban nehezebb így mindig pozitívan gondolkodnod és cselekednek..,de tudni kell valóban ahibáinkból is tanulnunk..,és meg lehet másokat hallgatni,sőt kell is..,de magunknak kell eldöntenünk mit is szeretnénk vagy mit fogadunk meg a hallotakból,tanácsokból.Itt jó kis csapat van akiknek nem kell folyamatosan bizonygatni dolgokat,és működik a szeretet és ez nagyon jó érzés!Sok erőt kapok tőletek ha ide benézek hozzátok és olvasom az írásaitokat.Igazából kezdőnek vallom még magam sokmindenben,de van hitem és kitartásom és ez a lényeg!Szeretlek benneteket és mindenkinek csodás napokat,megvallósult és beteljesült álmokat,vágyakat,és jó egészséget kívánok!:-))

......szerintem nincsennek hibäk:-))
.....egyzerüen meg kell eelnünk ezeket a szitukat:-))
....dönteesek ees tapasztalatok:-))

....,de ugy is dönthetünk, hogy az hiba volt:-) (ez a szabad akarat:-)

Szeretettel;
TiszavirägKoszonom Admin!

Amit irtal es amit hozzatettem nem zarjak ki egymast, inkabb osszefuggenek.:)))

Szeretettel,
felebaratAdmin

mennyire így van... az ember valahol mélyen tudja és érzi is a helyes utat... A vélemények és a kritikák nagyon fontosak, rávilágíthatnak a potenciális veszélyekre, amelyeket esetleges elvakultságunkban nem látunk...

"Az igazi hiba valójában az, amikor nem tanulsz a hibákból, mert akkor újra és újra el fogod követni őket."
Na, ez már igazi csapdahelyzet. Ezt élem néha én is... és ilyenkor persze kapásból devalválom magamat, hogy már megint...
Van egy mottóm erre a helyzetre: "nem a kudarc a bukás, hanem a lentmaradás."
Nagyon jók az írásaid. Köszönöm.kedves Felebarát, Ágica,

kedves Felebarát, Ágica, Jugik! Köszönöm a hozzászólásokat!

és Felebarát, azt nem mondtam hogy direkt hibázni kell, csak azt hogy ha bármit csinálunk, ne a hibázástól féljünk már előre... pl. ha elmegyek egy állásinterjúra, akkor ne érdekeljen az hogy esetleg nem sikerül, hanem inkább azzal foglalkozzak, hogy igenis megpróbálom, és ha nem megy akkor sincs semmi, mert legalább ott voltam, és valamit biztosan tanultam belőle!Kedves Admin!

A felismerések visznek előre a fejlődés útján. A Tapasztalat az igazi tanító, mert más valamit elhinni, és más tudni. Tudni igazán akkor fogom, ha megtapasztalom...
Amikor olvastalak, egy idézet jutott eszembe : "nincs olyan gond, mely ne hozna kezében ajándékokat neked, a gondokat azért keresed, mert szükséged van ajándékaikra"

Szép etét kívánok Szeretettel!
Jugik

http://www.jugik09.gemsziget.netDrága Admin...

Köszönöm ezt az írást...igen a hibáinkból tanulunk...,majd tovább lépünk, hogy elérjük a célunk. ÁgicaNagyszeru iras Admin!

"Ne felj cselekedni. Ne felj a hibaktol." Es nem kell minden hibas cselekedetet konkretan gyakorlatban is kiprobalni, ezert van pl. a 10 parancsolat,ami epp arra a nehany nehez hibara hivja fel a figyelmet,amit jobb nem kiprobalni! Persze mindenki szabadon eldontheti,hogy kivanja-e megtapasztalni vagy sem a kovetkezmenyeket.
Aki el az eszevel,annak eleg gondolatban megerteni, leszurni a tanulsagot,miert erdemes megfogadni a Szentiras segito joszandekat.
Vajon a vak ember ugyanolyan szabad-e mint a lato?!!!

Szeretettel,
felebarat