Meg akarom érteni a szerelmet!

szerelemMeg akarom érteni a szerelmet. Tudom, hogy akkor élnék igazán, ha szerelmes lennék, és azt is tudom, hogy most semmi olyan nincs az életemben, ami lelkesítene. De a szerelem olyan szörnyű: nap mint nap látom, hogy szenvednek a barátnőim, és nem akarom, hogy velem is ez történjen. Ők, akik azelőtt kinevettek az ártatlanságom miatt, most folyton azt kérdezik, hogy tudok ilyen jól uralkodni a férfiakon. Ilyenkor csak mosolygok, és nem felelek, mert tudom, hogy a gyógyír még rosszabb, mint a fájdalom: egyszerűen nem leszek szerelmes.

Amikor fiatal vagy, néha úgy érzed, semmi sem bánthat, mintha sebezhetetlen lennél. Az egész élet előtted áll, és nagy terveid vannak. Nagy tervek, hogy megtaláld a tökéletes párt, aki kiegészít téged, de ahogy öregszel, rájössz, hogy ez nem is annyira könnyű, és csak az életed végén jössz rá, hogy azok a tervek csak egyszerű tervek voltak. A végén, amikor visszafelé tekintesz, ahelyett, hogy előre figyelnél, hinni akarsz benne, hogy megtetted a legtöbbet, amit csak tudtál tenni, a szerelemért, amit átélhettél….és hálás vagy érte annak, aki segített neked ebben…és őt sose felejted el!

Amikor találkozol végre álmaid férfijával, egy pasival, aki túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, egyszercsak rájössz, hogy tényleg túl jó, hogy igaz legyen. Aztán arra ébredsz, hogy nyomorult vagy és magányos, és hát, lássuk be, többnyire igazad is van ebben. Mert még nem ért meg az a dolog a kapcsolatban, amire vágytál. Talán még nem érett meg abban a pasiban a gondolat, ami boldoggá és teljessé tenné számotokra a jövőt!

HozzászólásokShakti gondolatai

Csodálatos gondolatok ezek, s bizony sokan ezt a tudatállapotváltást félik megtenni! Ezt nem szidásból írom, ez tény. Nehezíti még a dolgot, hogy nem divat a szerelem, vagy ha igen, akkor csak a játékos "megszerezlek magamnak" részét propagálják. Vagy a drámai rész... Pedig ahogy Shakti írja, a szerelem és mély szeretet valójában pont erre való! Senki se a másik felét keresse, mert az hibás gondolat! Sőt az a legjobb, ha nem keresel, akkor talál rád igazán az, akit nagy ő-nek hívnál. Még Csernus doki is ír erről a mély összekapcsolódottságról. Ő is csak ezt ajánlja minden kedves olvasónak "A nő" c. könyvében. Sokan lehet ki se nézték volna belőle, pedig de.:) A lényeg az, hogy amiről Shakti ír, meg én is, meg mások is, az NEM valami földöntúli misztikus dolog. Nagyon is kézzelfogható. Egyszerűen arról van szó, (Megpróbálom összeszedni a legfontosabb pontokat) hogy:
1. El kell fogadni, hogy a szerelem, mély szeretetkapcsolat nem egy önmagában levő dolog, ÁPOLNI KELL LELKI ÉS PERSZE TESTI SZINTEN IS. Ez azonban ahelyett, hogy kellemetlen lenne fantasztikus érzés. Csodálatos amikor a valódi érzések megindulnak, s a felek fél szavakból is megértik egymást. Ilyen téren EL KELL FELEJTENI a férfiak és nők közti általános különbségeket... egyáltalán semmi nem számít, egy már élő és működő kapcsolatban, csak az, hogy mit tesznek benne a szereplők. Az válik elsődlegessé. S igen is képes a férfi is és a nő is egyformán beletanulni az érzelemközvetítésbe.
2. Az életedet, attól még, hogy jelen van már a Kedves, ugyanúgy Neked kell élni. Felelőtlenség bizonyos dolgokat, bizonyos nehézségeket áthárítani eképpen, hogy "óh azok majd valahogy megváltoznak, mert itt a kedves". Nem igaz! Bele lehet jönni a szerelmi állapot kettősségébe:
Hatalmas erőt ad az "Én"-nek, amiért nagyon erősekké válunk. Ezt a rengeteg erőtöbbletet felhasználhatjuk életünkben egy csomó minden dologra, s igen "Én"-ünk épülésére is. Az új, szebb, jobb "Én" mégtöbb csodát fog beletenni a kapcsolatba, amely így méginkább fénylik, s a kör kezdődik előről. S természetesen ezt tesszük a Kedvessel is, vele is ez történik.
3. Teljesen mindegy, hogy mit sugároz ki magából a világ. Ismerjük: teli van negativitással, fájdalommal... a média előszeretettel közvetíti ezt a fájdalmat, most hagyjuk, hogy mi okból és miért. Bizonyos embertársainkból is rengeteg kétségbeesés és közöny kisugárzódik. Nos ha ezt a civilizációs alapállapotot összehasonlítjuk a szerelem állapotával, akkor megdöbbentő lesz a különbség. No ehhez is kell erő, és önálló tudat, hogy valaki AZÉRT IS A SZERELEM LÉLEKEMELŐ állapotát válassza. Egyébként pedig, ahogy egyre több jó éri "én"-ünket egyre több olyan ember kerül az életünkbe, akik hasonlóan szépen látják a világot, tehát ez a kezdeti civilizációs állapot így is tompúlni fog. De ne higyjük azt, hogy üvegbúrában élhetünk. Ez NEM teher, inkább áldás, hiszen milyen csodálatos az, hogy tulajdonképpen az "Én", s tágabb értelemben a "Mi" szerelmi kapcsolata egy plusz fényforrás, mindenki számára. Akinek tetszik, részesül az életörömből, szeretetből, akinek nem, mert "jobban tetszik a panaszkodós szenvedős" az meg odébáll, de mindenkinek van lehetősége visszajönni sütkérezni. Akik hosszabb távon megélhetnek ilyesmit párjukkal, azoknak ez nagyon erősítő és lélekemelő élmény lehet...
Hajrá szerelmesek!:)vááááá, de ismerős ez az írás....

Mi magunk legyünk az a változás, amelyet látni szeretnénk a világban.
- Fem -Kedves Shakti !

Ez nagyszerű, köszönöm neked.

Nagyon örülök, hogy neked sikerült, én is nagyon szeretném helyrehozni a dolgokat, igyekszem is !
Az írásod segített, köszönöm !

STEVESzia Angyal!

Boldogan

Meg akarod érteni a szerelmet?
Ésszel felfogni, érzéseket?
Racionálisan látni, átgondolni, azt ami a világ legszebb érzése és legmagasabb rezgés számán működik?
... hm...
Hát érteni kell?
Drága Angyal!
Szereted a friss, zamatos, illatos őszibarackot? Ugye milyen finom? :))
Amikor előszőr tették eléd, ha úgy döntöttél volna, hogy meg sem próbálom, mert valaki azt mondta, nem jó, íztelen ...stb., akkor egy olyan gasztronómiai élménytől fosztottad volna meg magad, amit, most, hogy ismered, valószínűleg nagyon bánnál.
Szereted a kelő Napnál a hajnali, harmatos fűben, hogy meztelen talpadon, mint elillanó, lágy érintés simít végig egy-egy fűszál?
Szereted a tenger, befogadó, hűvös csókját, amikor nagy melegben úszni mégy?
... és még sorolhatnám, ki tudja meddig.
De ebben a felsorolásban csak egy kicsi részecskéjét ízleltetném meg Veled, annak a csodálatos érzésnek, hogy valójában mi a szerelem?
Számomra az, amikor van a TE, és csak utána jön az ÉN!
Benne van a bizalom, a tisztelet, a felnézés a másikra, de legelsősorban a:
FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET.
Ne félj tőle és ne zárd el Magad előle!
Szép, tiszta, igaz érzésektől zárod így el Magad!
... és higyj abban, hogy mindkettőtök számára, mig a Világ, Világ és 7 nap, ez mindig így is marad!
Kívánom Neked, hogy éld meg az igazi szerelmet!:))
Hoztam Neked egy verset. Mindent leír!:))

Kánaán
Én én vagyok, s
Te te.
Ülünk egymással szembe`.

Vagy ha szemben nem is,
inkább egymás mellett:
Hajtsd vállamra fejedet.

És üljünk, szeressük egymást,
nézzük a tájat, a világot
s az Életet, a múlót.
Nézzük, de ne csodálva;
a legnagyobb Csoda MI vagyunk!

Minek ide szavak,
nagyot zengő szónoklatok?
Minek, kérdem én, hisz`
leghatóbb szónoklat az élet,
s a szavak között legnagyobbak:
Szeretet.
Szeretlek.

* * *

Én te vagyok, s
Te én.
Vagyunk egymás szívén.
Suttogó Farkas
(2009. október 15.)A szerelem szép, de a szeretet az, ami számít...

Kedves Zülött Angyal!

Annyi idős (fiatal) vagyok, mint te. 3 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a mostani párommal. Sokáig tartott, míg megszereztem őt. Fülig szerelmes voltam belé, majd a rózsaszín ködöt egy hirtelen, nagyon fájdalmas élmény oszlatta szét. Hatalmas csalódás ért, de volt választásom. Vagy szembenézek a félelmeimmel, vagy megint - mint mindig - továbbállok, és újból szembesülök azokkal a dolgokkal, amik elől elszaladtam. 2 évig tartott, míg feldolgoztam magamban a sérelmeket. Megbetegítettem magamat, és az volt a vezérelvem: a férfiak mind szemetek. De rájöttem, hogy becsapom magamat, és olyan jövőt teremtek, amit nem akarok. Azóta eltelt megint egy kis idő, és tudod mi lett a szerelemből? Megbocsájtás, és mély, nagyon mély szeretet. Ha nem lépett volna félre, soha nem tudtuk volna meg, mennyire értékes a másik, mert csak a szerelembe voltunk szerelmesek. Megismertük egymás érzéseit, fájdalmait, félelmeit. Rengeteget dolgozunk azon, hogy ápoljuk és gondozzuk a szerelmünket. Igen, az igazi szerelem akkor kezdődik, mikor elmúlik. És a helyébe lép valami igazán mély, mindent megértő és megbocsájtó, önmagunkat és a másikat teljességgel elfogadó szeretet. Szeretem a páromat. Tisztelem mélységesen és felnézek rá. Rajongok érte. Minden mozdulatát, mosolyát, érintését, még a mufurc ábrázatát is szeretem. Ma álltam a fürdőszobámban, fésülködtem. A tükörbe nézve az járt a fejemben, mennyire sokat jelent nekem az ö lénye, lelke, milyen szép és mennyire sokoldalú. Mikor betoppantam a szobámba, ő ült az ágy szélén és nézte az egyik festményemet. Azon gondolkodott, milyen nagyszerű, hogy ilyen barátnője van. Milyen ügyes és tehetséges, mennyire szépek a szürkéi a vásznon. Egyszer csak ráébredtem, mennyire nagyraértékeljük egymást és önmagunkat. Túláradó szeretet az, amit érzek. Boldog vagyok és kívánom, nézz szembe a félelmeiddel, majd gondolatban töltsd fel őket szeretettel. Soha többé nem kell a szeretetet keresned. Már keres téged...lollipop!

hogy mennyire igazad van...lehet azért nem voltam szerelmes, mert féltem attól, mi lesz ha elmúlik...Admin

Köszönöm szépen!mmm...

Legyen olyan, ami az életben téged lelkesít és akkor a szerelmet is bevonzod.
A mámoros érzés...az csak rövid ideig tart, míg le nem hullanak őszintén az álarcok.
Már nem is akarok mámorban úszni... megfulladnék.

lollipop
www.eveart.gportal.huadmin

100 % -os az irasa szerelmet megérteni nem

a szerelmet megérteni nem lehet, csak megélni. irányítani sem lehet mert akkor már nem szerelemről beszélünk. egyébként a szerelem önmagában nem biztos hogy "jó" dolog, kicsit olyan mint a drog :-) vigyázni kell vele, és nem szabad rászokni. szerintem nincs baj veled, örülj neki hogy józan tudsz maradni, és értékeld azt, ami VAN. ha egy kicsi vonzalmat érzel, az már jó, abból csírázhat erősebb érzés is ha hagyod. de azért néha figyelj magadra és ne hagyd hogy túlburjánzó rózsabokor legyen belőle, mert az ugye tüskéket is növeszt... :-)Drága Angyalka! :-)

Vonzódni, szenvedni, a szerelem illúziójában lenni, hát, ez is fontos élmény.
De az igazi szerelem öröm.
MAGA AZ ÉLET. :-)
Majd megélsz Te is ilyet, meglátod. :-)Drágáim! Csak arra törekedjünk mindig, hogy Önmagunkat

értsük meg. Minden bennünk van. A másik megértésének LEHETŐ-sége is. Csak így kaphatjuk meg, ha önmagunkat apró lépésenként változtatgatjuk... 55 éves meglett asszony létemre ezt most tanultam meg, és tanulom itt az oldalon folyamatosan.
Segítség:

a Ho'Oponopono ebben. : Sajnálom! Bocsáss meg kérlek! Köszönöm! Szeretlek szavak alkalmazása, naponta százezer x elmondogatásával, és pozitív állítások mondogatásával. A Mantrázás szó szebb.
MINDEN szempontból, napról-napra egyre jobban és jobban érzem magam.... ezt bővíthetjük bármilyen az életünkre gyakorolt pozitív szóval, pl. pénz, szeretet, harmónia, békesség, barátság....Lujzicat

Sokan érzik ezt, ezért írtam le.....de remélem megtalálom a megoldást arra, mi a helyes...Szívemből írtál :S én

Szívemből írtál :S én is hasonlóan érzek még mindig...