Mikor működik a TITOK?

lottóViszonylag még új vagyok itt, a Secret című filmet csak nemrégen láttam, ezzel kapcsolatban volna néhány megjegyzésem. (Én még tamáskodom). Szóval én jópár könyvet elolvastam már a témában, akár a Redfield féle könyveket, akár Dan Millman-t, Müller Pétert, valamint tanulmányoztam különböző keleti filozófiákat mint pédául a Zen (csodálatos dolog mindenkinek ajánlom!)
De lenne pár felvetésem a Titokkal kapcsolatban. Nem is felvetések inkább ellenérvek:

- Nagymamám 30 éve imádkozik egy lottó 5-ösért, de nem kapta meg egyszer sem. Akkor nála hatástalan a titok?
- Szélsőséges példa: tehát az afrikai gyerekek azért éheznek mert nagyon negatívak? nem hinném hogy ne az ételre koncentrálnának...

Mindezek mellett a Titok elgondolása addig a pontig helyes, hogy az univerzum energia, mi is azok vagyunk. Ott kezd el sántítani számomra, hogy attól, hogy jót gondolsz a világ is jó lesz. Amerikában lehet (Bár ott sem mert "Home of the Fear" ... vagy hogy is szól a himnuszuk?) . Itt meg lehet vele próbálkozni, de egészen addig az egész pozitív gondolkodás haszontalan, amíg magaddal nem néztél szembe, nem számoltál le azokkal a dolgokkal amelyek nem engednek tovább az életutadon. Nem lehet egy düledező házat egyszerű átfestéssel újjá varázsolni, ez így sajnos nem működik! (Bár sajnos sok ember elhiszi ezt ilyen formában, aztán ha nem működik ... )

A lényeg az hogy a változás tényleg a fejekben kezdődik, de nem az pozitív gondolkodással, az már a sokadik lépés.

Ha tényleg jobbá akarod tenni az életedet akkor ott a buddhizmus, a zen, a taoizmus, a harcművészetek de nem egy ilyen gyengén megszerkesztett Titok nevű valamivel ...

Szép napot mindenkinek! :)

CsatolmányMéret
lotto.jpg11.35 KB

HozzászólásokErcsike

Koszonom,toled az elismeres is olyan edes.
Szeretettel,
felebaratKatis!

De jo ,hogy nem csak ketten vagyunk itt Alomkeresovel!!!
Szeretettel,
felebaratFelebarátom,Kedvesem:-)

Köszönöm Nektek,mert valóban nagyon tanulságos volt.
Felvillanyozott,és elgondolkodtatott.
Felebarátom; szuper:-)
Kedvesem;szeretlekDrága Katisom:-))

Azt hiszem mindannyiunk tanult ebből a fantasztikus dialogból:-))
Lám,mennyire intelligensen lehet eszmét cserélni:-))))
Két nagyon okos,és nagyon művelt,számomra nagyra tartott ember
írta le gondolatait.
Éééés ennek annyira örülök:-)))))))

szeretettel: ErcsikeÁlomkereső és felebarat,

Olyan jól esett most olvasni a párbeszédeteket,gondolataitokat.Éppen jókor jött:)

Ölelés mindkettőtöknek,
ja és akkor én lennék a harmadik:)))))
aki "tanult"...Alomkereso!

Koszonom,nagyon figyelemre melto az imenti hozzaszolasod.A kovetkezo jutott eszembe mikor vegigolvastam:
Riporter: - Nem hianyzott a 10 ev itthon,gyermekeiddel toltott ido alatt,hogy a karriered nem epitheted?
Enekesno(magyar): - Hogy ha egyfolytaban jol akarod erezni magadat,akkor mindig annak orulj, amit epp csinalsz!
Mindenkitol tanulhatunk vmit.
Szeretettel,
felebaratA Titok!

Kedves Mindenki!
Számomra az évszázad könyve a Titok, és korántsem azért mert föfedezett valami eddig ismeretlent, hanem, mert szavakba öntött egy mindenki számára ismert, csak föl nem ismert törvényt, a gondolat hatalmáról.Hogy mennyire így van, legyen erre példa a nagy népi mondások egyike: ne festsd az ördögöt a falra , mert megjelenik.Ezzel a primitív példával csak azt akarom mondani, hogy sok esetben nem mi fedezzük föl a szőrt a majom hátán, csak ráirányítjuk a figyelmet. Ezt tette a könyv!
Úgy gondolom, a technika századai mélyen eltemették bennünk, a sajnálatosan már csak itt-ott létező természeti népek azon hitét, hogy a csodák világában élünk. Én nem azt mondom, hogy vannak csodák, hanem, hogy alapból a csodák világában élünk. A Vízöntő korában azért kezdünk ébredezni, és fölfedezzük ezt. Végülis a csoda egyfajta megjelölése mindazon dolgoknak, amikről "elfelejtkeztünk".Sokkal többre vagyunk képesek, mint hinnénk. Shakespeare után szabadon: vannak dolgok földön és égen óh Horátio, mit bölcselmetek fölfogni képtelen.
És azért képtelen, mert a gondolkodás iránya, az un. tudományos gondolkodás azt súlykolta, és jórészt még ma is, hogy csak az fogadható el, az létezik, amire tudományos magyarázat van. Úgy vélem, hogy ez ostobaság. Nem kis korlátoltságra vall azt állítani, hogy aminek nem ismerjük /még/ a magyarázatát, az nem létezik, ha igen, akkor az a csoda, amit csak az elvarázsoltak fogadnak el. És ezzel a kör bezárul.
Számomra a Titok fölnyitott egy rozsdás lakattal lezárt, pókhálóval beszőtt, poros kis ajtót, amin keresztül beléphettem a csodák világába, az igazi világba!
Jó volt megosztani Veletek gondolataimat!
szeretettel

ÉdiFelebarát! :)

Nekem sem volt mindig ilyen könnyű! :) Sőt, most sem mindig az! :))))
Erről és a sikertelenség okairól is írtam már korábban itt a fórumon, és az én írásaimon kívül számtalan más írás is foglalkozik ezekkel. :)
Röviden összefoglalva talán:
1. Sokszor valódi Önmagunkkal sem vagyunk igazán tisztában. Nem figyelünk a gondolatainkra és az érzéseinkre, nem ismerjük fel őket, egyszóval, nem figyelünk eléggé Önmagunkra.
2. Fentiből kifolyólag azt sem tudjuk igazán pontosan meghatározni, hogy mit akarunk valójában.
3. Mivel már meghatározni sem tudjuk pontosan, így tulajdonképpen a kinyilvánított kérésünk is pontatlan lesz.
4. Mindezek ellenére türelmetlenül azt várjuk, hogy vágyunk azonnal megvalósuljon, holott jelen fizikai körülményeink között a megvalósulás folyamatába beépül egy "időbeli" tényező is, mely néhány másodperctől több évtizedig is terjedhet, attól függően, hogy mennyire vannak összhangban a rezgéseink vágyunk tárgyának rezgéseivel. Ennek az "időbeli" tényezőnek a figyelmen kívül hagyása következtében frusztráltnak érezzük magunkat, mert nem értjük, miért nem valósult már meg az, amit szeretnénk, és már az első próbálkozás után 1-2 nappal alább is hagy a lelkesedésünk, el kezdünk kételkedni és úgy gondoljuk, kudarcot vallottunk, így szépen hagyjuk, hogy a rezgésszintünk visszazuhanjon, ezáltal egyre inkább eltávolodva vágyunk tárgyának rezgésszintjétől.
5. Ez megint csak az előzőből következik. :) Minél inkább úgy érezzük, hogy megint kudarcot vallottunk, és minél inkább kételkedünk Önmagunkban, annál kevésbé tartjuk méltónak Önmagunkat arra, hogy bármilyen vágyunk is teljesüljön. Így hát még azt sem fogadjuk el, ami esetleg időközben megérkezik, sőt talán észre sem vesszük, mondván: "Meg sem érdemeljük, méltók sem vagyunk rá!".

És ez csak gerjeszti tovább önmagát egy lefelé örvénylő spirálban...

Közben pedig megfeledkezünk arról, ami pedig a legfontosabb és talán egyetlen valódi célunk ebben a fizikai világban: bárkitől és bármitől függetlenül jól érezni magunkat a bőrünkben!

Nem számít mit értél el eddig és mit nem!
Az sem számít, hogy kerültél oda, ahol most vagy!
Csak az számít, hogy lehetőséged van elkerülni onnan, bárhová ahová csak akarsz! :)))

Nekem az első lépés az volt, hogy megtanultam mindentől és mindenkitől függetlenül vidáman mosolyogni, és igazán jól érezni magam a bőrömben. :)))
Ehhez pedig semmi mást nem tettem, mint az, ami az adott pillanatban éppen a legnagyobb és legfelszabadultabb örömöt okozta számomra. :))))

Szeretettel,
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
https://www.plimus.com/jsp/dev_store1.jsp?developerId=90828
http://www.irdmegakonyved.comAlomkereso!

Ezt igazan jol mondtad.
"Ha a folyamatos tiszta,felszabadult orom megvan,akkor a tobbi mar magatol megtortenik..."Hat itt van a kulcs a sikerhez! Ha megvan az az orom! Es ezt egy pesszimista a Titok hallatara egybol meg fogja tudni valositani?Vagy egy elkeseredett, kudarcokkal kuzdo egybol sikeresnek fogja erezni magat,ha nem sikerul is az a vonzas? A baj meg mindig az,hogy eloszor el kell erni vmilyen szintre a pozitiv gondolkodassal,hogy a vonzashoz igy tudjunk hozzaallni,nem? Vagy talan felre ertettelek?Pozitiv gondolkodassal, altalanosan bizakodo hangulattal sikeresen vonzhatunk, nem tudom a konyv ir errol?
Nem mindenkinek olyan konnyu ,mint neked, sokan irtak mar ide , hogy nem akar osszejonni,csak van vmi oka!Ok,ami nem nyilvanvalo,nem egyertelmu.
Koszonom,ertekes hozzaszolasaidat,
szeretettel,
felebaratHidd el Kedves Felebarátom,

kevesebb múlik azon, mint gondolnád! :)
Ha a folyamatos tiszta, felszabadult öröm megvan, akkor a többi már magától megtörténik, még a 3+akárhány lépés is... :)))
Aki a sikertelenségre összpontosít, az nagy valószínűséggel továbbra is sikertelenséget kap, akármennyire is igyekszik pontosan alkalmazni a "technikát". :) Ráadásul egyre rosszabb érzésekkel fogja erőltetni, és persze nem érti majd, hogy miért nem "működik".
Ha elsőre mégsem sikerül, hát mosolyogj, és gondolj arra, hogy itt a ragyogó alkalom, hogy valami olyasmit tégy, ami igazán örömöt okoz. :)
Sohasem az elért, vagy éppen el nem ért eredmény az, ami igazán számít, hanem az, ahogy mindeközben érzed magad! :)))

Biztos vagyok benne, hogy van, aki "kamatozik" a mi kis csevegésünkből. :) Hogy mást ne mondjak: szerintem máris legalább ketten vagyunk. ;)

Szeretettel,
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
https://www.plimus.com/jsp/dev_store1.jsp?developerId=90828
http://www.irdmegakonyved.com.

Teljesen mindegy milyen úton jutsz el a boldogságodhoz, a sikerhez, vagyis önmagadhoz... ha olvasgattál volna itt az oldalon nemcsak felületesen, lehet nem nyilatkoznál így ki, járd az utat, ahogy TE szeretnéd, és ne bántsd senki hitét vagy "bugyataságát", örülj, ha te boldog vagy, és haggyj másokat is boldognak lenni.... ha már nem segítesz építő kritikákkal...
ha jól vagy, jó példád ragadós lesz, és sokan azt az utat választják, amit te is... aztán sokan meg nem, vannak, akik shaumbrások lesznek, vagy a plejádokban hisznek, vagy csak az Univerzumban, netán a karmában, netán Istenben, nem tök mindegy, ki hogy hívja, tőlem lehet karma meg zen buddhizmus is, ha segít jobbá tenni az életed és megtallálni önmagad és helyed a világban......

karma... lehet mást gondolsz róla, Isten, lehet más gondolok róla, ne a szavakra figyelj, hanem gondolataidat pozitív érzésekké és akarattá, tetté alakítva, szavak nélkül, de mégis fényben élhetsz....

azt is olvashattad volna, hogy tök mindegy, hogy van-e Titok, vagy nincs, arról is olvashattál volna sok helyen és sok mindenkitől, akik jól vannak, hogy a siker önmagadban van, és nem külső erőkben és körülményekben...

mindenki a saját igazságát keresi és sokan meg is találták... a bugyuta, ócska Titok ellenére vagy a felelmelő Titok segítségével....
Szép napot neked...

Unique**
Keep smiling :-)Koszonom...

...a helyesbitest.Az orommel nincs gond.Nekem azzal van,ami neked olyan lenyegtelen,mert ezen sok minden mulhat.Aki nem ilyen filozofalos alkat,mint te is,es soha nem jonnek ra ,hogy van ott meg egy kis elozmeny (3 lepes) ,amire azt mondod,hogy nem fontos,hat azoknak ketlem,hogy oromet jelent a vonzas,mert egyfolytaban a sikertelenseget erzik.Ez meg nem vmi oromteli erzes.
Remelem,van aki " kamatozik "a mi kis csevegesunkbol, mert akkor mar megerte!
Szeretettel,
feklebarat

De mindenkinek van egy eselye,ha elolvassa az ezzel kapcs irasodat,nekem ez jobb, reszletesebb,teljesebb es pontosabb mint ,amit a filmbol megtudhat a vonzas meneterol.Kedves Felebarát! :)

A látszat valóban mézes-mázas egy kicsit, és a mi valójában mögötte van, az tényleg sokkal mélyebb, mint amit a látszat sugall! :)
Ám, ha figyelmesen nézi a filmet az ember, akkor megláthatja azt is, ami a látszat alatt húzódik! :)
Az hogy konkrétan miylen lépésekből áll a "teremtés technikája", igazából teljesen lényegtelen. Ami viszont nagyon is lényeges, az az öröm! Az hogy a legjobb dolog, ami mellett dönthetünk, az hogy, keressük azokat a gondolatokat, tevékenységeket és helyzeteket, melyek igazán felszabadult örömöt okoznak számunkra. Ha így teszünk, bármit valóraválthatunk, amit csak szeretnénk! :)

Egyébként Jack Canfield, mielőtt sok millió dollárt keresett volna az Erőleves a léleknek című könyvsorozattal, tanárként, workshop facilitátorként (ami tulajdonképpen amolyan munkaértekezlet moderátort jelent) és pszichoterapeutaként dolgozott. :)

Szeretettel,
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
https://www.plimus.com/jsp/dev_store1.jsp?developerId=90828
http://www.irdmegakonyved.comChewy

Azert abban talan egyetertunk,hogy mindenki elmondhatja a velemenyet.Remelem,a hazirend szabalyat sem sertjuk meg ezzel.S ha mindannyiunknak ugyan az lenne a velemenye,akkor nem lenne mit tanulnunk egymastol.
Nagyon kedves toled,hogy emlekeztetsz a Bibliara,koszonom.
Szeretettel,
felebaratKoszonom Alomkereso

Eszrevettem, meg azt is ami ,a sorok mogott huzodik.Ill. a mondani valo mogott.Ezert irtam,hogy pont eleg volt az a 20 perc belole.A latszat mezes-mazos,de ami mogotte van!
Na nem akarok vitatkozni,akinek sikerul es ettol boldogabb,valjek egeszsegere, es akinek nem sikeredik,akarhany probalkozas utan sem, inkabb olvassa el azt a" 2+3" irast,ez sokkal realisabb.
Koszonom,hogy elmondhattam,
szeretettel
felebarat

A vonzasnak nevezett uj csoda,mar sokaknal mukodott,meg mielott ezt kitalaltak.
Hozzafuznem: nem vagyok vonzas ellenes! Ami mogotte van alatt ,pedig azt ertem,hogy csak felig mondjak el az igazsagot.Vagy azert ,mert ez az eloadoknak egyertelmu,hogy a 2 lepest megelozi az a bizonyos masik3,es errol nem kell beszelni,mert ezt mindenki tudja, vagy mert direkt nem arulnak el mindent.Pl.: aki arrol beszelt,hogy bejott neki nehany honap utan az az akarhany millios csekk,csak azt felejtette elmondani,hogy o uzletember es ezzel foglalkozik,megha kezdo is.Szoval mert ne csinalhatott volna egy jo uzletet?
Mindenkinek aki ugy erzi,hogy nem sikerul, nem csak 2 ,hanem 2+3 lepesbol all a vonzas!!!
Koszonom,hogy elmondhattamMagic Johnson

Szerintem teljesen mindegy, hogy mit nyilatkozott a betegségéről vagy a legyőzhetetlenségéről, nem a megfogalmazás a lényeg, hanem az, hogy mit GOLDOLT és mit ÉRZETT... a kulcs ez. Ugyanúgy, ahogy a lottó esetében, vagy az afrikai éhezők esetében. Nem tudhatjuk hogy ŐK mit, és miért vonzanak. Mert ez az Ő világuk.

Szerintem csak azzal kell foglalkozni, hogy TE mit gondolsz, és TE mit érzel. Én is csak azzal foglalkozom, hogy ÉN mit gondolok és ÉN mit érzek... persze ettől még beszélgethetünk bármiről, és elmondhatom a véleményemet, és te is a tiédet, de az ÉN valóságomba csak az jön be, amit ÉN beengedek.

És ha ezzel egyetértesz, akkor már egyszerű a válasz: a TITOK akkor működik, ha TE elfogadod, használod, és részévé teszed a saját valóságodnak. Ha nem akarod, nem kell, akkor nem is fog működni. A filmben is elhangzik: gondold azt, hogy a titok nem működik, nem is fog. Gondold azt, hogy működik, és működni fog! Ha te az indokokat keresed, hogy miért nem működik, találni fogsz sok indokot, mert azokat vonzod be. Már találtál is több ilyet, mert ezen "járatod" a gondolataidat. De ez szerintem öncélú :) Neked így nem is fog működni, és úgy fogod érezni, hogy igazad van.

De engem ez különösebben nem is érdekel, mert nekem működik, sőt, nagyon is :) Jót és rosszat is sikerül vele "teremteni" de onnantól, hogy tudatos próbálok lenni, már sokkal könnyebb a jót vonzani :))Bibliában is az van:

Bibliában is az van: Mindent lehet annak, aki hisz...
nem pedig: Mindent lehet annak, aki hisz, de csak akkor, ha... azt meg hogy ki hogy értelmezi ezt... az az ő dolga...

Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat..

:)))Ám legyen ...

"Magic Johnson, diagnosed with HIV in 1991, illustrates. “I thought I was invincible,” he explained in a 2004 interview with CNN." igazad van szó szerinti fordításban így hangzott el a dolog (a betegségre vonatkozólag) "Azt hittem legyőzhetetlen vagyok".

A Churcill idézet: “You create your own universe as you go along,” (szó szerint). A következő bekezdés melyre hivatkoztam:
“These amusing mental acrobatics are all right to play with. They are perfectly harmless and perfectly useless. I warn my younger readers only to treat them as a game.” magyarul: Ezekkel a mentális szórakozásokkal kellemesen el lehet játszani. Teljesen ártalmatlanok és haszontalanok. Fiatalabb olvasóimnak ajánlom kezeljék úgy, mint egy játékot.

Ráadásul Churchill legendásan depressziós ember volt egész életében szal rossz példa.

A következőkben a Buddha idézetet akartam megcáfolni, azonban ez engem is meglepett. A könyvben feltüntetett idézet tőle persze nem fellelhető (egyébként az Emerson idézetekkel ugyanez a helyzet... utána lehet nézni.) Ámde a következő találtam:

“The mind is everything. What you think you become.”

“We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves.”

Nem akarom lefordítni majd más megteszi. Vagy mégis.

A tudat minden. Amit gondolsz azzá leszel.

A gondolatunk által formálódunk, azzá válunk amit gondolunk. Ha a lélek tiszta, az öröm követ, mint egy soha meg nem szűnő árnyék.

Well ... asszem ezen most eltöprengek picit és befejezem a tamáskodást. :) Talán érthető miért.

Eltolom a csattogós lepkét. Joccakát.

UI.: Wááá címlapra kerültem? Sohasem voltam még címlapon! ÉS a címet is kijavítottad! Ezer hála és köszönet!! :))) (Télleg soha nem voltam még címlapon!!) Mégis jó ez a kis közösség. Télleg kösz ... :)Betegség helyett EGÉSZSÉG....

"Magic Johnson a híres kosárlabdázó mindíg azt állította megáról, hogy sportoló gyanánt nem foghatnak rajta a betegséges. Azt HITTE nem fognak rajta. Aztán HIV -et diagnosztizáltak nála. Hát erről beszélek. Talán létezik a vonzás de nem mindenkinél működik? Akkor viszont nem törvény mint a gravitáció."
idéztelek...
Amit én a filmből tanultam, az éppen ezt magyarázza. "nem fognak rajta a betegségek" ha folyamatosan azt mondjuk, hogy nem vagyok beteg, akkor a betegséggel foglalkozunk, az van állandóan az eszünkben. Tehát egyértelmű hogy bevonzotta a betegséget. Ha az egészségével foglalkozott volna, akkor egészséges lenne még a mai napig is. Szerintem...
Öbike

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Drága nesxx :)

A Dalai Lámás mosolyt én tettem fel, mert ő a leghitelesebb élő ember a szememben. Olvastam nagyon sokat tőle, és az életrajzi írásait is mind. És mindben megtaláltam a "titok" tudását, azóta is ez inspirál. Ő nem vágyik földi luxusra, az ő DÖNTÉSE az volt, hogy így éljen. Viszont a vágyaiban ott van a saját népe szabadsága, tudom és hiszem hogy eléri célját. És ezt mind a vonzás hozza létre. Az hogy Te nem hiszel a filmben.... én még mindig hiszek, és hiszek a Dalai Lámának is, és hiszek Sai Babának is, hiszek Bob Proctornak, Dr. Joe Vitalenak, John Assarafnak, Dr. Michael Beckwithnak (ő a kedvencem), Jack Canfieldnak, Bob Doylenak, Esther Hicksnek (ő a másik kedvencem), Arthur Raynek, Neale Donald Waltschnak (ő is nagyon kedvenc)
és hiszek Neked is, mert Te ezt az utat járod, mert igy találod meg a BOLDOGSÁGOD, ami a legfontosabb az ember életében.
Kérlek engedd a mi HITünket...

Köszönöm.... Örökös Boldogság

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Nesxx:)

Csak pár kérdés,ha megengeded;
honnan tudod,hogy a filmben nyilatkozó személyek mosolya erőltetett?Hogyha az,miért zavar?
A Dalai láma nem használ mobiltelefont és nincs autója.Valaki biztosan egyeztet helyette,telefonon.Nincs autója.De közlekedik vele.Nyilván nem gyalog és úszva megy el mondjuk Amerikába,vagy bárhova máshova,ha értekezni akar emberekkel.
Tudod,elképzelhetőnek tartom,hogy sok ezer olyan ember van,akinek nincsen sem autója,sem telefonja;és boldog.Elképzelhetőnek tartom,hogy valakinek nincsen em autója,sem mobiltelefonja,és boldogtalan.
Nyilvánvaló /legalábbis számomra/,hogy nem az anyagi javaktól vagyok boldog.Viszont vannak dolgok,amik hozzásegítenek,hogy hatékonyabb legyek,vagy informáltabb.Van internet elérhetőségem,van mobiltelefonom.Ezekért csupa hála vagyok,mert tudom tartani a kapcsolatot a családommal,emellett például olvashatlak téged is.

Idézem:
"Valóban lehet, hogy a titok mint olyan segít, de hosszú távon ne várj tőle túl sokat. Nem magyaráz meg semmit, sőt én is úgy érzem, hogy sokkal hiteesebb lenne, ha nem egy bicikli egy ház egy autó lenne a példa."
Ezt bármiről el lehetne mondani.Mi kellene,hogy legyen a példa?Nem az az alapigénye minden embernek,hogy legyen tető a feje fölött /hogy védetten legyen,be tudjon húzódni valahova/,hogy legyen mit ennie,és legyen mit magára teríteni,hogy védje magát a környezeti hatásoktól.Mert nyilván mínusz húsz fokban nem szívesen szaladgálnék pucéran és a szabad ég alatt sem tölteném az éjaszakát.Plusz harminc fokban sem:)
Ezek alapigények.
Az,hogy kinek mi jön be;házból a fapadlós,márvány vagy döngölt homok,saját magánügye:)
A Titok könyvben /ami fél éve most van először a kezemben újra/ egyetlen Winston Churchill idézetet találtam:
"Tetteid teremtik meg egész univerzumodat".
Megtennéd,hogy idézed azt a három sorral lejebbi bekezdésben lévő részt,ami ehhez kapcsolódik?Momentán nem tudok hozzájutni ehhez a könyvhöz.Bár a lényegen nem változtat.
Most jó kis megtapasztalást vonzottál be:)
Igazából nem értem,miért fáj neked,ha valaki a könyv szerint éli az életét,és jól érzi magát.Vagy,ha valaki a könyv szerint éli az életét és nemjó neki.
Van,akinek a Biblia,a Korán,a Zen,a Tao...
Mindenki maga választ.
Szerintem maradhatunk annyiban,hogy a te elképzeléseiddel,gondolatvilágoddal,netalán tán a hiteddel,a Titok című könyvben és filmben szereplő gondolatok,mondatok nem egyeznek.
Ez teljesen rendben van.
Köszönöm,hogy gondolkodásra sarkalltál.
Legyen akaratod/hited szerint.

Üdvözlettel,
KatiFelebarát+ Álomkereső

Elfogadom a tényt, hogy a film többeknek reményt ad sőt inspirálólag hat. Marketingileg a könyv erre is van kitalálva. Viszont! és ez csak most ugrott be, hogy láttam egy képet a lap főoldalán a Dalai lámáról! Látod? Mosolyog? Nincs autója nem használ mobiltelefont és mégis ott egy mosoly az arcán minden képen!

Ez számít! Ez a mosoly! És ez nem az az erőltetett mosoly ami a film szerplőinek az arcán látszik. Ő nem azért mosolyog mert az univerzumot mint a mikulás piros zsákját képzelte el dehogy! Pont azért mert tudja, hogy ami ebben a zsákban van az értéktelen a számára, és csak az számít, hogy ő belül rátalált saját magára. De ezt a békét fedezheted fel buddha beszédeiben vagy akár Jézus szavaiban.

Valóban lehet, hogy a titok mint olyan segít, de hosszú távon ne várj tőle túl sokat. Nem magyaráz meg semmit, sőt én is úgy érzem, hogy sokkal hiteesebb lenne, ha nem egy bicikli egy ház egy autó lenne a példa.

Én maradok a keleti filozófiánál. Lehet hogy tévedek.
Az írást amit ajánlottál hitelesnek éreztem, jobban mint ahogy a filmben elhangzik. :)

Szép napot!

Még egy dolog: Magic Johnson a híres kosárlabdázó mindíg azt állította megáról, hogy sportoló gyanánt nem foghatnak rajta a betegséges. Azt HITTE nem fognak rajta. Aztán HIV -et diagnosztizáltak nála. Hát erről beszélek. Talán létezik a vonzás de nem mindenkinél működik? Akkor viszont nem törvény mint a gravitáció.

+1 A filmben a könyvben is elhangzik egy idézet Churcilltől az univerzumról. Nézz utána! Az egyik önéletrajzi könyvében található a mondat, melyet 3 sorral lentebb egy bekezdés követ melyben óva inti a fiatalokat az ilyesfajta eszmék komolyan vételétől. Churchill pont az ellenkezőjét vallotta annak ami a könyvben le volt írva. De a többi idézet is ilyen a kontextusából kiragadott dolog, ráadásul a források sem azonosíthatóak.Felebarát! :)

Ha véginézted volna a filmet, akkor tudnád, hogy amit most írtál, az elég nagy tévedés. :)))
A film ugyanis pont azt üzeni, hogy nincs szükség versenyzésre. A versenyt a hiány érzete ösztönzi, az hogy nincs elég abból, amit szeretnénk, ezért el kell hogy vegyük másoktól.
A film ezzel szemben épp azt emeli ki, hogy nincs hiány, hanem bőség van. Az egész Univerzumban folyamatosan árad a bőség, mindenből van elég rendelkezésre álló mennyiség, mindenből jut bőven mindenkinek... :)))

Szeretettel,
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
https://www.plimus.com/jsp/dev_store1.jsp?developerId=90828
http://www.irdmegakonyved.comKedves Nesxx! :)

Bár valóban nem voltam még olyan helyzetben, mint például az afrikai gyerekek, de olyan helyzetben voltam, amikor már elég erősen kezdtem lemondani magamról.
És bármennyire is kerestem valakit, akit okolhatnék azért, amiért abba a helyzetbe kerültem, mindig csak önmagamhoz jutottam vissza. Még akkor is, amikor elhúzták előttem a karma "mézesmadzagát", mélyen beleül valami azt súgta nekem, egyre erősebben, ám mégis szeretetteljesen: "Te vagy a felelős! És csakis Te változtathatsz azon a helyzeten, amibe sodortad magad!"
Megértem, hogy nagyon nehéz ezt elfogadni, nekem sem volt könnyű, és amikor ugyanígy azon morfondíroztam később, hogy mi a helyzet a világban értelmetlenül szenvedőkkel és éhezőkke, ez a hang azt súgta, hogy "az ő szenvedésüknek is meg van az értelme, és ezt a szenvedést ők maguk választották".
Ez nem azt jelenti, hogy nem akarhatunk rajtuk, vagy inkább nekik segíteni, mondván, hogy "Te választottad, mássz ki belőle magad, úgy ahogy tudsz!".
Lehet nekik segíteni! Bárki segíthet nekik, aki csak akar! És már az is nagy segítség lehet a számukra, ha nem mint szerencsétlen szenvedőkre gondolunk rájuk, hanem szeretetben és bőségben látjuk őket magunk előtt! Ha nem azt választjuk, hogy személyesen odamegyünk, hogy ott helyben segítsünk nekik abban, hogy másképp - jobban, szebben, gazdagabban - éljenek, akkor ez talán a legtöbb, amit tehetünk!
Szerintem!
Apropó! Te melyiket választod?

És hogy mit hozott nekem az, hogy kicsit megváltoztattam a gondolkodásomat? Olvassgass kicsit ezen az oldalon és több ilyen dolgot is megtalálsz, amiről már korábban írtam.
Itt most csak egy példa.
Amikor már-már végérvényesen lemondtam magamról, - ismét - akkor éppen sikerült belerángatnom magam, mintegy 5 millió forintnyi adósságba! Ez alig több, mint egy éve történt! Mára ennek az adósságnak kb. a felét teljes mértékben rendeztem! És hogy mit tettem érte? Csupán csak egy picit másképp kezdtem gondolkodni, minek következtében megláttam olyan lehetőségeket, melyeket korábban nem, így a kiadásaimat egy picit átcsoportosítva elkezdtem visszafizetni az adósságaimat és közben - láss csodát - több ízben még váratlan bevételek is befolytak különböző csatornákból. Nem kapáltam többet, nem emeltem fel többször a telefont, nem nyúltam le senkit, nem raboltam bankot...
Csak egy ici-picit változtattam a gondolkodásomon és egy ici-picit jobban figyeltem önmagamra. Emellett pedig azokra a dolgokra kezdtem összpontosítani és azokkal a dolgokkal kezdtem el foglalkozni, melyek igazán örömöt okoznak. :)

Szeretettel,
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
https://www.plimus.com/jsp/dev_store1.jsp?developerId=90828
http://www.irdmegakonyved.comNesxx

A Secret oldalrol vagy a Titokrol mi a velemenyem? Gondolom a Titokrol, errol a fantasztikus uj felfedezesrol! Hat megneztem belole 20 percet itt ezen az oldalon es elolvastam a magyar szinkront.Ennyi pont eleg is volt.A konyvrol nem mondhatok velemenyt ,mert nem olvastam.De a film az arra a sikerhajhasz versenyre buzdit mindenkit,ami mar eddig is sokakat csodbe ,depresszioba kergetett, es a lenyeget megint elhagytak,hogy ne ertse mindenki,es lehetoleg minel tobben sikertelen probalkozas utan felhagyjanak vele.Azt gondolva magukrol,hogy nekik ez se megy ,akkor ok rosszabbak,butabbak masoknal.
De van itt vki az oldalon,aki egeszen jol leirta a teljes vonzas folyamatat, szerintem.Aki ezt elolvassa,sokkal jobban megertheti,mi is az a vonzas.Az iras cime:A tudatos teremtes 2+3 lepese.
Olvasd el,erdekel a velemenyed.
Koszonom,
szeretettel,
felebaratHát ...

Először is nem vetem el semmilyen gondolatomat. Nem is lehetne ha napi 60000 gondolattal számolunk átlagban. Én annak a gondolatát vetem el, hogy valaki aki életében nem volt olyan nehéz helyzetben mint például az afrikai gyerekek kinyilatkoztasson olyan dolgokat mint hogy mindenki a saját dolgért felelős. Természetesen te magadban generálhatsz változásokat tény és való és jobb emberré teheted magad de kastély kocsi meg bombanő? Gyerekek ... meg a leg jobb a küldök egy angyalt duma. Tereld el a figyelmed ha akarod a hippik is ezt csinálták a 60 -as években. Amíg az egész el a materiális síkon érvényesül ... értelmetlen.

Vissza a példákhoz!
Tehát azok a gyerekek akik a kórház gyermekrák osztályán fekszenek egyszerűen csak negatívan gondolkodnak például? Na nem. Igenis létezik karma.

Természetesen van pozitív gondolkodás de az nem hoz neked kocsit házat meg anagyalokat. De jó szolgálatot tehet ha felnősz túllépsz ezeken és hallgatsz a szívedre és magadat próbálod formálni. :)

Nem a kocsi nagy ház meg a bombanő a lényeg hanem szeretni és szeretve lenni. A titok? hehehe... hamis remény mint a legtöbb elv az elmúlt században.

Szép napot mindenkinek! :)

"A világon kétféle tragédia létezik. Az egyik amikor nem kapjuk meg amit akarunk. A másik amikor magkapjuk."
/Oscar Wildháát

Azt hiszem, ha a könyvet is elovasnád talán máshogy látnád az egészet! A nagymamád hiába imádkozik a lottó ötösért, ha közben nem hiszi el, hogy valójában megnyerheti! Ahhoz úgy kell élni, hogy teljes hittel bízzon a kérése megvalósulásában!
Röviden ennyi!Kedves nesxx,

Ha megveted a gondolatokat,amik benned fogannak meg,vagy bármi egyebet,az olyan,mintha magadat tagadnád.Ehhez a fajta létedhez,amit most és itt megélsz,ez is része.
Nem biztos,hogy minél nehezebb,annál jobban értékelem,csak az a biztos számomra,hogyha valami érzelmileg mélyebb nyomot hagy bennem,az jobban megmarad.Akár jó,akár kevésbé az számomra:)
És az egésznek /"titok"/ csak egy aprócska részlete a vizualizáció.Mint kenyérben a só.Mondjuk.Vagy a liszt.Ahogy tetszik.
Szerintem.Kedves Nesxx! :)

Azt gondolom, nem sokat érne, ha most bármelyikünk odamenne és az éhező gyerekek szemébe vetné: "A Te felelősséged, hogy hamarosan éhen halsz!" Mintahogy az sem sokat érne, ha most odamennél és adnál neki egy szelet kenyeret, aztán újra magára hagynád!
Ha ezt gondolod, akkor - már bocsánat, de - valamit nagyon félreértesz.
Nem állítottam egy szóval sem, hogy egyetlen ilyen kijelentéssel meg lehetne váltani az éhezőket, meg mindenkit, aki szenved bármitől is.
Azt azonban állítom, hogy az egyénnek szabadságában áll bármikor, bármit választani, még azt is, hogy elveti a korábbi körülményeit és újakat teremt helyettük.
A filmmel kapcsolatban is szólnék pár szót!
Ez a film is olyan, mint minden más film, könyv, eszköz vagy tanítás: mindenki mást és mást fogad be az üzeneteiből, ha befogad egyáltalán.
Te azt fogadtad be belőle, hogy elég csak gondolni a vágyott dologra és anélkül, hogy bármit is tennénk, az majd valóra válik.
Én egy kicsit mást fogadtam be ebből a filmből! :)
Teljesen egyetértek veled abban, hogy pusztán a gondolatnak még nincs teremtőereje, hiszen ami valójában a manifesztációt "előidézi", az a gondolathoz társított érzelmi töltés. Ez az érzelmi töltés azonban, azt hívja "életre", ami a gondolatainkban szerepel, akár akarjuk, akár nem, akár tudatosan gondolunk valamire, akár nem. És mindegy, hogyan hívjuk: Vonzás Törvényének vagy bármi másnak. :)
Abban is teljesen egyetértek veled, hogy a "szemetet ki kell vinni", ám meglátásom szerint, nem minden gondolat "szemét". :) Vannak, olyan gondolatok, melyek nagyon is komoly értékkel bírnak, sőt igazából én a "negatív" gondolatoknak is tulajdonítok értéket, hiszen nem mást tudatnak velem, mint azt, hogy mi is az, amit nem szeretnék. :)
Van más is, amiben egyetértek veled, mégpedig az, hogy bizony néha valóban cselekednünk kell annak érdekében, hogy a vágyunk valóra váljon, csakhogy ez a cselekvés sohasem kínkeserves, hanem mindig felszabadult és örömteli, olyan cselekvéssor, amikor úgy érezzük, hogy megszűnik körülöttünk tér és idő. Mellesleg a filmben ez is elhangzik! :)))

Mindezek mellett továbbra is határozottan állítom, hogy amíg nem tudsz tökéletesen elcsendesedni és igazán önmagadra - a hozzád érkező gondolatokra és az érzelmeidre - figyelni, addig azt sem tudod igazán pontosan meghatározni, hogy ki vagy valójában és mit akarsz valójában. Márpedig, amíg ezt nem tisztázod, addig hiába minden vizualizáció és megerősítés meg technika. Addig csak "véletlenszerűen teremtgeted" életed tapasztalásait. :)

Merthogy nem csupán szemlélők vagyunk, hanem valódi teremtők! :)))

Én így vélekedem a titokról és a vonzás törvényéről! :)

Szeretettel,
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
https://www.plimus.com/jsp/dev_store1.jsp?developerId=90828
http://www.irdmegakonyved.com