Segítségre, a ti segítségetekre van szükség. Van köztünk Munkajogban járatos személy ?

Kedves Társak! Kaptam egy segítség kérést:

" Elkövettem egy óriási hibát. Hozzányúltam cégem pénzéhez, mivel a létminimumot sem kaptam meg óriási munkavégzésem után. Rengeteg órákat dolgoztam és a különbözetet ő lenyúlta. Megteheti ő ezt velem büntetlenül, ugyanakkor ami az én vétkem így megalázhat ???????????????

Megélhetési nehéz helyzetbe kerültem, Karácsony előtt, és emiatt követtem el. Már megbántam, és jóvá is tenném, ha lehetne!

Kirúgott a főnököm, azonnali hatállyal, nem kaptam fizetést sem, mert kártérítésre visszatartotta, aláíratott velem olyan dolgokat is, melyeket most kissé lehiggadva nagyon jogszerűtlennek érzek. Pl. Megállapította, hogy táppénzre sem vagyok jogosult, mivel egészséges vagyok.... stb.

A munkanélküli segélyre sem vagyok e miatti kiléptetésem miatt jogosult 3 hónapig,

a végkielégítésemet, mivel 6, majdnem 7 évig álltam alkalmazásában, meg sem említette.... pedig járna... csak fenyeget, Rendőrséggel, stb.

Mit gondoltok, ha feladnám magam a Rendőrségen... priusz.. stb, milyen hátrányom lehetne, azon kívül amit nyerhetnék ezzel:
visszaszerezhetném önbecsülésemet,
a magamban felismert FELELŐSSÉGEMET felvállalhatnám...stb.

Elmegyek orvoshoz, felvesz? Jár a táppénz, hiszen tisztára az anyagi kilátástalanság padlójára küldött most családommal engem így. Mihez van egyáltalán ma joga egy "kisembernek"?
És a munkáltató bármit megtehet?

Betudom bizonyítani állításomat, miszerint valamennyiünkkel, akik nekik dolgoztunk aláíratott nyolc órai munkavégzésről papírt, és 10-20 órákat dolgoztunk, télben, hidegben, fagyban, hóban, nyáron a kápráztató hőségben..... és! Nincs müszakpótlékunk se elszámolva!!!!

Szabadságom sincs az elmúlt évre se kivéve..........

Kérlek titeket, írjatok! Nekem sajnos nincs emailes elérhetőségem. A hölgy, akihez ezt a levelet írom, segít mindenben, így juttatva el a levelet hozzátok. Köszönöm a segítségeteket előre is!

A nevem Kovács István.



hű, a jogi terület mindig

hű, a jogi terület mindig távol állt tőlem de örülök hogy vannak itt olyanok, akik tudnak segíteni! néha én is szoktam jogi problémákba ütközni, de ha lehet kerülöm az ilyen ügyeket. jobb ha békésen meg lehet beszélni a környezetünkkel mindent, mielőtt idáig fajulnak a dolgok. kívánom hogy békésen rendeződjön az ügy. és köszönöm a hasznos hozzászólásokat Ragyogás nevében is!



Menjünk sorba....

A táppénzre való jogosultságot a háziorvos állapítja meg a munkaviszonyban levőkre, vagy ha a munkaviszony megszűnik akkor 3 napon belül még el mehet passzív táppénzre max. 90 napig. A háziorvoson múlik!!
Az álláskeresési ellátást abban az esetben folyósítanak csak 90 nappal a mvsz. megszünését követően, ha a munkavállaló mondott fel vagy a munkaadó rendkívüli felmondással. A rendkívüli felmondásnak is meg vannak a szabályai, többek között lehetőséget kell adni a dolgok tisztázására.
Rendőrségi ügy akkor van, ha van feljelentés, tehát nem kellene oda menni.
A munkaügyi döntőbíróság hivatott ítélkezni munkaügyi perekben, de bizonyítani is kell az állításokat.Tapasztalatom szerint a munkaadók vigyáznak, hogy ne maradjon írásos nyoma a szabálytalanságoknak. Valószínű papíron csak 8 órát dolgoztak.
Végkielégítés( és felmondási idő)csak abban az esetben van, ha rendes felmondással mond fel a munkaadó, tehát ha a cég működésében gondok vannak.
Vannak ingyenes tanácsadó irodák ebben a témában. Ha felkeresi a munkaügyi kirendeltséget ott kaphat tájékoztatást.
A "kár" amit okozott valószínű nem lehetett olyan nagy mértékű, ha a visszatartott fizetés ezt fedezte. Talán higgadtan tisztázni kellett volna a dolgokat, de a munkaadó ettől függetlenül nem tartja be a törvényt. Számon pedig a munkaügyi felügyelet kérheti vagy a munkaügyi d.bíróság.



egy kis segítség

Létezik a munka törvénykönyve ami a munkavállalók védelmében készült. Ebben minden szerződés kerete megvan határozva, ettől semmilyen formában eltérni nem lehet. A munkáltató igaz aláírathat bármit de ha ez ütközik a munkatörvénykönyvével akkor az semmisnek tekinthető. Mindenképp érdemes felkeresni egy szakembert aki ismeri ezt a törvénykönyvet. Sajnos sok munkáltató visszaél a munkavállalók "tudatlanságával".És ezt ki is használják:( De biztos állíthatom amint előkerül ez a remek könyvecske rögtön alább száll az arrogancia.(Régen kipróbáltam nagyon hatásos) A cég pénzhez hozzányúlás az más tészta, azt a két félnek kell le rendezni egymás közt ha lehet.Remélem tudtam egy kis segítséget adni:) Szép napot:)



Most olvasom Istvántól

Nem vette fel a doki betegállományra, a munkáltatónak, a bekorlátozott kijelentése miatt, miszerint Ő látja, hogy nem beteg.

Én mondom neki, hogy a pszichés betegséget senki nem tudja bebizonyítani, miért nem kért egy pszichiáteri beutalót?
Szerintetek?
Nem is tudom, innen foglalkozzam e egyedül vele, hisz van nekem is elég megoldandó feladatom...........