Fejlődés

A fejlődés érdekében az emberiség hatalmas nyomás alatt van, mert fajunknak ez az egyetlen esélye az életben maradásra. Ez befolyásolni fogja életed minden aspektusát, különösen a bensőséges kapcsolataidat. Még soha nem voltak a kapcsolatok ennyire problémásak és konfliktussal terheltek, mint napjainkban. Ahogy arra talán már magad is rájöttél, nem az a funkciójuk, hogy boldoggá vagy elégedetté tegyenek. Ha továbbra is a meghitt kapcsolatban keresed a megváltást, akkor újra és újra ki fogsz ábrándulni. Ha azonban elfogadod, hogy a kapcsolat nem azért van, hogy boldoggá, hanem, hogy tudatossá tegyen, akkor az már valóban a megváltás lehetőségét kínálja számodra, és összhangba kerülsz azzal a magasabb tudatossággal, amelyik bele akar születni ebbe a világba! Azokat, akik ragaszkodnak a régi mintákhoz, egyre több fájdalom, erőszak, zavarodottság és őrület várja.

HozzászólásokKedves Boldog János!

Azzal nem vitatkozom,hogy régen is voltak problémás kapcsolatok, de a világ nagyot változott.
A többiről más a véleményem, :)
Nagyon rossz megközelítés szerintem ha a kapcsolattól várod a boldogságot!
Én is elkövettem ezt a hibát többször is.
A kapcsolat amit most igyekszem elengedni,nem volt rossz kapcsolat sőt!
Nagy szeretet van mindkettőnkben a mai napig. De a másiktól vártuk a megoldást a saját életünkre.
Az a véleményem ha Te saját magadtól jól vagy, és boldog vagy, akkor lehetsz boldog mással is.
Mástól nem leszel boldog tartósan.

Még ha halálosan szeretünk is valakit, akkor sem bírunk hosszabb távon élni vele, ha saját lelkünkben és egymás között nincs rend. Ez nem egy katonás vagy gépies rend. Ez az élő szervezet rendje. (Müller Péter: Varázskő)

Kívánok Neked boldog kapcsolatot és azt, hogy ne ábrándulj ki!
Szép napot! :)Hát ...

Azt gondolom, hogy a kapcsolatok régebben sem voltak probléma mentesek.. sőt még azt is megkockáztatnám, hogy még problémásabbak voltak mint most.
Mondjuk, csak az irodalomra tudok támaszkodni, de hirtelen fel tudnék sorolni vagy 50 regényt, elbeszélést és novellát, ami kapcsolati problémát feszeget.. a múlt századból... vagy még régebbről..

Azzal sem értek egyet, hogy a kapcsolatok nem azért vannak, hogy boldogabb legyen az ember.. igen is azért vannak :)) és ezt könnyű is belátni.. az ember boldogabb egyedül mint egy rossz kapcsolatban, de boldogabb egy jó kapcsolatban, mint egyedül.

Nem gondolom, hogy újra és újra kifogok ábrándulni, ha jó kapcsolatban szeretnék boldog lenni.

No hirtelen csak ennyi..