A sikeresen kívánás 7 alappillére könyvből megtanulható

Tanuljunk meg helyesen kívánni!
A hogyanjához, Franckh Pierre könyve: Hogyan kívánjunk sikeresen. Ebben le van írva az a 7 szabály, ami a sikeres kívánás alap elve

Ha boldog párkapcsolatra vágysz, nem elég néhány kósza elképzelés az igaziról.

Pontosan tudnod kell, hogy hogyan kívánj. Az univerzum ugyanis úgy váltja csak valóra álmaid, ahogyan a gondolat erejébe burkolt hitedet küldöd felé.

A keresés tehát az oldottság gátja.
Mindaddig, ameddig keresel, egy bizonyos célhoz ragaszkodsz. Egy kivetített álomképhez, amelyet tudatod eltervezett, s amely után fáradhatatlanul kutatsz. A képzeletedben ez mindig olyasvalaki, akinek nincsenek hibái. Egy makulátlan álomkép, árnyoldal nélkül. Ilyesmi azonban csak a képzeletedben élhet. Képzeleted olyan működtethető gépezet, amit bármikor működésbe hozhatsz és módosíthatod a benne levő képeket.
Tehát: mégis keresel valakit, aki hozzád illik. Vagyis az árnyoldalaival is hozzád hasonló. Ha jobban megnézed, egyben önmagadat is keresed, elvégre azt is elvárod, hogy a szeretett társban viszontlásd önmagad. A lényeges dolgokról, a hűségről, családról, szeretetről és az életvezetésről is úgy gondolkodjon, mint te. Ilyenkor a képzelet már nem segít, mint ahogy a rendületlen keresés sem, amivel inkább meggátolod az igaz szerelmet, semmint elősegítenéd. Vagyis: engedd el elvárásaidat, hitednek ne szabj önmagad által gátat! Ne azt kérd aki szerinted, az egod szerint neked jó, hanem lépj kapcsolatba érzelmeid tudatosságával, és segítségével mérd fel, ki is való hozzád.

Légy tisztában vele, mit is akarsz valójában.

Nem kívánni nehéz, hanem a következményeket felmérni. Ezért olyan fontos, hogy pontosan mérjük fel, mit is kívánunk.
Ugyanis, ha rosszul állítod össze a kívánságlistádat, beláthatatlan következményekkel kell számolnod. És mégis, hiába van ekkora jelentősége, sokszor még elképzelésed sincs arról, milyennek kellene lennie az „igazinak”. Bár azt hiszed, tisztában vagy vele, valójában nem tudod, hogy milyen társsal lennél boldog.

Emögött pedig gyakran egy másik kívánság rejlik: az, hogy nem akarsz többé egyedül lenni.
Mielőtt elküldöd a „megrendelésedet”, tisztában kell lenned vele, hogy milyen társat kívánsz magadnak.

Készíts egy listát, amelyben elég gyorsan kiderítheted, hogy mit vársz el egy párkapcsolattól, mit vagy hajlandó megtenni érte, és ennek megfelelően milyen társ illik hozzád leginkább.

Hogyan készítsd el a kívánságlistát?
Egy nagy lapot ossz két oszlopra.
Az első oszlopba azt írd, amit az eljövendő párkapcsolattól remélsz, ide írd minden kívánságodat és vágyadat.
Írd le azt is, hogy milyen hibákkal rendelkezik, a legapróbb részletig. Írj le mindent, ami eszedbe jut. Milyen a külseje, alakja, és a jellemvonásait is. Ügyelj azonban arra, hogy ne állíts a listával saját magad elé túlzott elvárásokat.
Képzeld el például, hogy társad atletikus, sportos alkat, és persze nagyon jól néz ki. Ehhez azt is feltételezni kell, hogy leendő társad szeret sportolni, és ebbe téged is szívesen bevonna. Gondold át, vajon tényleg ezt akarod? Ez az első oszlop valószínűleg elég hosszú és bőséges lesz.

A második oszlopba azt írd, hogy te mit tudsz adni a kapcsolatba. Jól gondold át, hiszen saját magadnak írod a listát. Ne szégyelld bevallani magadnak, ha valamit nem szeretnél hosszú távon, vagy nem okozna örömet, és ne állíts magad elé teljesíthetetlen dolgokat. Légy tisztában azzal, hogy amit nem tudsz magaddal vinni egy kapcsolatba, azt megtalálni sem fogod. Vagyis érdemes olyan társat keresned, akivel közösen alakíthatod ki mindazt, ami belőled még hiányzik.

Miért kell a kívánságlista?
Ha elkészültél a tökéletes listával, tedd el olyan helyre, ahol más nem olvashatja el. Ez a hely lehetőleg különleges, szép legyen, ami azt jelzi, mennyire fontos és szent a te szemedben ez a kívánság. A lényeg, hogy tudj a kisugárzott kívánság erejéről, és ezt többek között a különleges helyen őrzött kis papíroddal erősítsd tovább. Amikor magadban a társad megtalálására koncentrálsz, akkor is gondolj erre a listára. Minél konkrétabban jeleníti meg képzeleted a kívánságodat, annál gyorsabban helyre kell állítania az univerzumnak a képzelet és a valóság közötti egyensúlyt. Minél gyakrabban teszel úgy, mintha boldog párkapcsolatban élnél, annál gyorsabban válik valóra az álmod, mert folyamatosan hihetetlenül erős energiát sugárzol magadból.

Tanulságos emlékeztetőként is szolgál ez a papír értelmed számára. Ugyanis többnyire gyorsan elfelejtheted, hogy mit írtál le.
Nagyjából talán még emlékszel rá, de a pontos megfogalmazás általában kimegy majd a fejedből. Ha pedig nem rögzíted írásban a kívánságodat, előbb-utóbb úgy érzed, hogy az események logikátlanul követik egymást.
Hogyan kívánj?
Ha boldog párkapcsolatra vágysz, nem szabad azt kívánnod, hogy „meg akarom találni az igazit”, mert akkor minden a régiben marad.
Az univerzum úgy érti, hogy akarsz valamit, ezért a valamit akarás állapotát teremti meg számodra. Mert számára nem létezik jelen és jövő. Azt adja, amit gondolsz és érzel.

Ez pedig számodra azt jelenti, hogy mindig jelen időben kell kívánnod, sohasem a jövőt illetően. Ha azt mondod, „készen állok a szerelemre”, minden ajtó megnyílik előtted. Véget vethetsz a keresgélésnek. Ha azt mondod: „Tudom, hogy megvan az igazi, olyan, mint ahogy leírtam, és most megjelenik az életemben” – meg is kapod a kívánt személyt.

A kívánság veszélye : Teljesülhet a kért kívánságod!
Ez a lista veszélyes is lehet, ha pillanatnyi hiányérzetedből kiindulva fogalmazod meg a kívánságodat. A kívánság ugyanis teljesül.
És, az már nem biztos, hogy a javadra szolgál. Éppen ezért nagyon meg kell gondolnod, hogy pontosan kit, /mit/ szeretnél magadhoz vonzani.

Franckh Pierre könyve: Hogyan kívánjunk sikeresen? Ebben le van írva 7 szabály, ami a sikeres kívánás alap elve

Az álmok valóra váltásának 7 szabálya Ki ne szeretné saját maga alakítani az életét vagy időben megkapni azt, amire éppen szüksége van – társat, autót, lakást! Pierre Franckh hét gyakorlati szabály segítségével mutatja meg, hogy ez nem csupán vágyálom – mindenki kifejlesztheti magában az élet kínálta ajándékok elfogadásának képességét.
Megtanít többek között arra,
- hogyan fogalmazzuk meg a kívánságainkat,
- hogyan torpedózzák meg a negatív elvárások a tudatos kívánságokat,
- hogyan kerülhetők el az ilyen és ehhez hasonló csapdák.

A könyv segítségével lépésről lépésre begyakorolhatja bárki, hogyan kívánhat sikeresen.

Minden beteljesült kívánsággal nőni fog saját képességeibe és a lehetőségeibe vetett hite. Pierre Franckh könyve számos személyes példával fűszerezve mutatja meg életünk megváltoztatásának módját – sikeres kívánságainkkal ugyanis valamennyiünk számára elérhetővé válik a boldog és kiegyensúlyozott élet.

Forrás: Internet

HozzászólásokDr. Joseph Murphy: Gazdagság.....könyvéből idézek

" Igen is, lehet neked is jogod a gazdagsághoz, a bőséggel jólléttel teli élethez.

Jogunk van hozzá, hogy gazdagon, a jóllét körülményetől körülvéve élhessük életünket.
Azért született minden ember e világra, hogy egész élete során bővelkedjék,
hogy boldog, szabad, és szeretettől sugárzó életet éljen.

Meg kell tehát mindazt a pénzt, anyagi javat kapnunk, amire szükség van, teljes, boldog, sikeres életünk megéléséhez.

Arra születtél te is, velem együtt, hogy lelkileg, szellemileg, anyagilag növekedj, fejlődj, és kibontakoztasd azt aki vagy.

Elidegeníthetetlen jogod, hogy tökéletesen kifejezd és megvalósítsd önmagadat minden területen, és, hogy szépséggel és luxussal vehesd körül magad.
Miért elégednél meg azzal, ami éppen csak elegendő számodra?
Dúskálhatnál tudatalattid mesés gazdagságában.... és ebből a kis írás töredékből is, megtanulhatod, hogyan:
köthetsz barátságot a pénzzel,
hogyan érheted el, hogy ne csak jusson, hanem maradjon is mindig.

Gazdagság utáni vágyad nem más, mint a teljesebb, boldogabb, csodálatosabb élet utáni vágy. Kozmikus vágy ez. Nem egyszerűen jó: nagyon-nagyon jó.

A pénz: jelkép

A pénz a kereskedelem jelképe. Nem csupán az ínségből való szabadulást jelenti számodra, hanem a szépséget, luxust, bőséget, és kifinomultságot is magával hozza.
A pénz a nemzet gazdasági egészségének szimbóluma.

Ha véred akadálytalanul kering szervezetedben, egészséges vagy.

Ha a pénz szabadon áramlik az életedben, gazdaságilag vagy egészséges.

Ám, ha az emberek felhalmozzák a pénzt, úgy, hogy pl. szalmazsákjukba dugják el, mert félelemmel telt a világuk, akkor beteg a gazdaság.
A pénz a legkülönbözőbb formákban töltötte be a kereskedelem közvetítőjének szerepét a századok során: volt só, igazgyöngy és mindenféle áru cserélt gazdát fizető eszköz gyanánt, mint csere-kereskedelem. Sőt, régebbii korok idejében, a gazdagságot ökrökben és birkákban mérték, esetleg földben.

Most egyszerűbb fizető eszközök vannak forgalomban: valutát használunk, vagy más forgalomképes eszközt, mivel lényegesen egyszerűbb kitölteni egy csekket, mint birkákat cipelni magunkkal, hogy ki-
fizethessük számlánkat.

A gazdagsághoz vezető fejedelmi út tudatalattinkon vezet át

Tudatalattink hatalmának ismerete az a fejedelmi út, amely mindenfajta gazdagsághoz elvezet minket, legyen az lelki, szellemi vagy anyagi bőség.

E törvények tanulója hiszi és határozottan tudja, hogy a gazdasági helyzettől, a részvénypiactól, a depressziótól, sztrájkoktól, háborúktól vagy egyéb körülményektől teljesen függetlenül, Ö maga mindig nagyszerűen el lesz látva, akármilyen formát öltsön is a pénz.
Mindezt pedig azzal éri el, hogy továbbítja a gazdagság eszméjét tudatalattija számára, az pedig gondoskodik róla, akárhol él is.
A tudatalatti törvényeinek ismerője meggyőzte önmagát, hogy életében mindig szabadon áramlik a pénz, és mindig csodás többletet mondhat magáénak. Még akkor is vonzani fogja magához a gazdagságot, és gondtalanul él, ha mindjárt holnap összeomlik az ország gazdasága, és összes vagyona értéktelenné válik - mint a német márka a háború után - vagy akármilyen formát öltsön is az új fizetőeszköz.

Miért nincs több pénzed?

Mire ideérsz e fejezet olvasásában, valószínűleg így szólsz magadhoz: "Több fizetést érdemelnék, mint amennyit kapok." Azt hiszem, a legtöbb ember alul fizetett. Ennek egyik oka az, hogy ők maguk nyíltan vagy a lelkük mélyén elítélik a sok pénzt. "Piszkos anyagiakat" emlegetnek. "Minden rossz a pénzvágyban gyökerezik" - mondogatják. Kudarcuk másik oka az az alattomos kis gondolat tudatalattijuk mélyén, hogy talán a szegénység is hordoz bizonyos erényeket. Ez a tudat alatti gondolatminta származhat gyermekkori szoktatásból, babonából vagy egyszerűen a Biblia helytelen értelmezéséből.

Pénz és a kiegyensúlyozott élet

Így szólt egyszer egy férfi hozzám: "Egy vasam sincs.
Nem is szeretem a pénzt, hisz a pénz minden rossz forrása."

Ezek a kijelentések a megzavart, neurotikus elme tünetei. Ugyanakkor, a pénz kizárólagos szeretete is, egyoldalúvá, kiegyensúlyozatlanná teszi az egyént.
Te itt, most azért élsz, hogy bölcsen használd hatalmadat, hatáskörödet.
Egyesek pénzre vágynak, mások hatalomra.

Ám, ha szívedben kizárólag a pénznek hagysz helyet, ha úgy véled: "Csak pénzt akarok! A pénz megszerzésének és felhalmozásának szentelem minden figyelmemet; semmi más nem érdekel" - akkor kaphatsz ugyan pénzt, és lehet ugyan vagyonod, de elfelejtetted, hogy életed célja a kiegyensúlyozottság.
Ki kell elégítened a lelki békesség, harmónia, szeretet, élvezet és tökéletes egészség iránti igényedet is. Így egyensúlyozod életedben a bőséges életet és a jólétet.
Ha viszont a pénz a kizárólagos célod, akkor rosszul választottál, hisz úgy hitted, ez minden igényed. Miután azonban elvesztegetted erőidet, rá kellett ébredned, hogy nem csupán pénzre van szükséged... Rejtett képességeid igazi kibontakozására ugyanúgy vágysz,
keresed tényleges helyedet az életben, és élvezni akarod a mások sikeréhez vagy jólétéhez nyújtott segítségnyújtás örömét.

Tudatalattid törvényeinek elsajátítása révén szerezhetsz egymillió dollárt vagy többet is, ha erre vágysz, és megőrizheted lelki békédet, harmóniádat, tökéletes egészségedet, úgy, hogy közben önmagad maradhatsz.

A szegénység az elme betegsége

Semmiféle erényt sem hordoz a szegénység.
Betegség ez, olyan, mint a többi szellemi betegség.

Amikor fizikailag betegszel meg, tudod, hogy nem vagy jól.
Olyankor segítséget keresel, orvoshoz mész, és azonnal teszel valamit a egészséged visszanyerése, fizikális jóléted megváltoztatása érdekében.

Ugyanez a helyzet áll fenn akkor is, ha a pénz nem áramlik szabadon az életedben; olyankor valami alapvető hiba van egészségedben. Ekkor is kell lépéseket tenned a megoldás felé!
Bensőd életprincípiuma növekedésre, gyarapodásra, bőségesebb életre ösztökél téged. Nem arra születtél, hogy viskóban tengődj, rongyokba burkolózz, és naphosszat éhezz.
Boldogságban, sikerekben, gazdagságban kell élned neked is életed, nem csak egyes emberek kiváltsága lehet ez.

A pénzt nem bírálhatod

Tisztítsd meg elmédet a pénzről alkotott bizarr és babonás hittől.
Sose tekintsd koszosnak vagy gonosznak a pénzt. ilyesmivel csak azt érnéd el, hogy szárnyra kapjon és faképnél hagyjon. Ne feledd: amit eI ítélsz, elveszíted azt. Nem vonzhatod magadhoz azt, amit bírálsz.

Hogyan viszonyulj a vagyonodhoz?

Az alábbi egyszerű technikával megsokszorozhatod a pénzedet.

Naponta többször mondd a következőket:
"Kedvelem a pénzt. Szeretem a pénzt. Bölcsen, építően, értelmesen használom. A pénz folyamatosan áramlik életemben. Élvezettel osztogatom a pénzt, és csodásan megsokszorozva kapom vissza. Mindez jó, nagyon jó.
A pénz, a bőség lavinájaként áramlik hozzám. Kizárólag jó célra fordítom, és hálás vagyok jólétemért és elmém gazdagságáért!"

Hogyan szemléli a pénzt a tudományos gondolkodó?

Tegyük fel, hogy a földben aranyra, ezüstre, ólomra, rézre vagy vasra bukkansz.
Gonosznak neveznéd-e őket? Minden gonoszság az ember elsötétült szemléletéből, tudatlanságából, hamis életértelmezéséből és tudatalattijának helytelen használatából fakad. Használhatnánk uránt, ólmot vagy valamilyen más fémet is csere-eszközként. Mi inkább papírbankókat, csekkeket, nikkel- és ezüstérméket használunk, s ugyan mi gonosz lehetne ezekben? A fizikusok és vegyészek ma már tudják, hogy két fém között a különbség pusztán az atommag körül keringő elektronok számában és keringésük sebességében rejlik*. Nagy energiájú ciklotronokban végzett bombázással ma már egyik fémet a másikká tudják alakítani. Hiszek benne, hogy modern tudósaink a közeljövőben képesek lesznek rá, hogy aranyat, ezüstöt vagy más fémeket szintetikusan, laboratóriumban állítsanak elő. Az ár egy darabig még talán megfizethetetlen lesz, de a műveletet el lehet végezni.
Nem hiszem, hogy akadna intelligens személy, aki bármiféle gonoszat látna az elektronokban, neutronokban, protonokban, izotópokban.
Zsebedben az a darab papír atomokból és molekulákból áll, amelyekben különféle elrendeződésekben találhatók a protonok és elektronok. Számuk és mozgássebességük eltér. A papír pusztán ezért különbözik a zsebedben tartott fémpénztől.

Hogyan vonzzuk magunkhoz a pénzt?

Sok-sok évvel ezelőtt találkoztam egy fiúval Ausztráliában, aki sebész szeretett volna lenni, ám a tanulásra nem volt pénze.
Elmeséltem neki, hogyan vonzza magához a talajba elültetett mag mindazt, ami kifejl6déséhez szükséges, s hogy nincs más dolga,
mint példát venni a magról, és a vágyott eszmét elültetni tudatalattijában.
A ragyogóan értelmes fiatal fiú orvosi rendelők takarításával, ablakmosással, mindenféle apró javítás elvégzésével tartotta fenn magát. Elmondta, hogy esténként, elalvás előtt lelki szemeivel saját orvosi oklevelét látta a falon, rajta a neve, hatalmas, nyomtatott betűkkel. Éppen elég hasonló diplomát törölt tisztára nap mint nap a rendelőintézetben. Nem esett nehezére, hogy elméjébe vésse és továbbfejlessze a diploma képzetét. Körülbelül négy hónapi kitartás után határozott eredmények mutatkoztak. A történet folytatása roppant érdekes.

Az egyik doktor fölöttébb megkedvelte a fiút, s miután megtanította a műszerek sterilizálására, injekciók beadás ára és
más elsősegély-nyújtási ismeretekre, asszisztensként alkalmazta rendelőjében. Később orvosi egyetemre küldte saját költségén. A fiatalember ma elsőrendű orvos a kanadai Montrealban. Felfedezte, hogyan alkalmazhatja tudatalattija helyes használatával a vonzás törvényét. A réges-régi törvényt használta: "Azzal, hogy magad előtt látod a célt, már rábírtad a kellő eszközöket, hogy kivívják számodra." A cél ez esetben az orvosi diploma megszerzése volt.
A fiatalember el tudta képzelni, át tudta érezni az orvossá válás realitását. Együtt élt ezzel az eszmével, életben tartotta, táplálta, dédelgette, míg képzelőereje révén az eszme áthatolt a tudatalatti rétegein, meggyőződéssé vált, és a fiúhoz vonzott mindent, amire álma teljesüléséhez kellett.

Miért nem kapnak az emberek fizetésemelést?

Ha nagy szervezetben dolgozol, és magadban azon tűnődsz és mérgelődsz, hogy alul fizetnek, nem méltányolnak, és hogy több pénzt és komolyabb elismerést érdemelnél, akkor tudat alatt azon fáradozol, hogy elszakítsd a szervezethez fűződő kötelékeidet.
Mozgásba lendíted azt a törvényt, amelynek értelmében a főnök vagy a vezető előbb-utóbb így szól:
"Nem tartóztathatjuk önt." Gyakorlatilag tehát elbocsátod magadat. A főnök csupán a te negatív gondolkodásod, szellemi állapotod kifejeződésének eszközévé vált.
Az életet működtető erők, a hatás és ellenhatás törvényének ereje működött.
Ugyanis a te gondolatod volt a hatás, tudatalattid reakciója pedig az ellenhatás.

Akadályok és gátak a gazdagodás útjában

Bizonyos vagyok benne, hogy hallottál már ilyen vélekedéseket: "az a pasas egy szélhámos", "gengszter", "becstelen eszközökkel szerezte vagyonát", "csaló", "ismertem, amikor még semmije se volt", "gazember, tolvaj".
Ha közelebbről megvizsgálod azokat, akik így beszélnek, felfedezheted, hogy többnyire anyagi problémákkal vagy fizikai betegségekkel küszködnek. Lehet, hogy a panaszkodó volt évfolyamtársai nálánál nagyobb sikert értek el, és felülmúlták az
ő teljesítményét. Ő pedig megkeseredett, és irigyli a többiek fejlődését. Számos esetben ez az oka bukásának. Becsmérlőleg gondolkodik évfolyamtársairól, megveti gazdagságukat, és emiatt elűzi önmagától az olyannyira vágyott gazdagságot és gyarapodást. Azt veti meg, amiért imádkozik. Kétféleképpen imádkozik.
Egyfelől így szól: "hozzám száll a gazdagság", és mindjárt a következő lélegzetével ezt mondja: "utálom annak a fickónak a gazdagságát".
Ügyelj rá, hogy mindig örvendezz mások anyagi sikerei fölött.

Óvd befektetéseidet!

Ha befektetések dolgában kívánsz bölcsen cselekedni, ha kötvényeid és részvényeid miatt aggódsz, jelentsd ki csöndesen:
" A bölcs és Végtelen intelligencia kormányozza és vigyázza összes tranzakciómat, bármit teszek, gyarapodom tőle." Gyakorta ismételd ezt, és tapasztalhatod, hogy befektetéseid bölcsek lesznek, sőt elkerülnek a veszteségek, mivel időben ösztönzést kapsz értékpapírjaid eladására, mielőtt veszteség érhetne.

Semmit sem kaphatsz ingyen

Nagy áruházak vezetői detektíveket foglalkoztatnak, hogy elejét vegyék az áruházi tolvajlásnak. Naponta több embert is elfognak, akik ingyen szerettek volna hozzá jutni valamihez. Ezek az emberek a nélkülözés és nyomorúság szellemi légkörében élnek, és állandóan meglopják saját békéjüket, harmóniájukat, hitüket, becsületességüket, egyéniségüket, jó hírüket, bizalmukat. Emellett mindenféle veszteséget vonzanak magukhoz: a jellem, presztízs, társadalmi státus, lelki-béke veszteségét. Elvesztették hitüket az ellátás forrásában, és nem értik tudatalattijuk működését. Ha elméjükben tudatalattijuk hatalmára hivatkoznának, ha kijelentenék, hogy saját önmegvalósításuk felé haladnak, munkát és létbiztonságot találnának.
Azután pedig a becsületesség, jellemesség, kitartás révén önmaguk és a társadalom becsületére várnának.

Állandó pénzforrásod

Tudatalattid hatalmának és gondolatod, képzeleted kreatív erejének felismerése vezet dúskáláshoz, szabadsághoz, állandó bőséghez. Fogadd el a te elmédben a bővelkedő életet. A gazdagság szellemi elfogadásának és elvárásának megvan a maga fizikája és matematikája. Ha beleéled magad a gazdagság hangulatába, az ehhez szükséges dolgok maguktól valósulnak meg életedben.

Legyen ez mindennapos megerősítésed; írd a szívedbe:
"Egy vagyok tudatalattim végtelen gazdagságával. Jogom van a gazdagsághoz, sikerhez, és a boldogsághoz. A pénz szabadon, bőségesen, végeláthatatlanul áramlik hozzám.
Mindig tisztában vagyok saját értékemmel. Bő kézzel mérem képességeimet, és bámulatos anyagi áldásban részesülök. Csodálatos!"

Erre vezet az út a gazdagsághoz

* 1. Ne Szégyelld kijelenteni, hogy jogod van a gazdagsághoz, és hogy mélyebb elméd tiszteletben tartja döntésedet.

* 2. Ne elégedj meg az éppen hogy elegendővel. Mindazt a pénzt akarjad, amennyivel bármit, bármikor megtehetsz. Szerezz tudomást a tudatalattid gazdagságáról!

* 3. Akkor vagy gazdaságilag egészséges, ha a pénz szabadon áramlik életedben. Úgy tekints a pénzre, mint az árapályra, és mindig bővelkedj benne. A dagály és apály állandóan váltakozik. Apály idején mindig tudod, hogy
visszatér a dagály.

* 4. Tudatalattid törvényeinek ismerete segítségével mindig lesz mit a tejbe aprítanod, függetlenül a pénz formájától.

* 5. Az emberek egyebek között azért jönnek ki nehezen a pénzükből, mert elítélik a gazdagságot. Amit eIítélsz, szárnyra kel és elröppen tőled.

* 6. Ne legyen a pénz a te istened! Ne feledd: az igazi gazdagság elmédben rejlik. Életed célja a kiegyensúlyozottság - ennek pedig az is része, hogy megszerezd a szükséges mennyiségű pénzt.

* 7. Ne legyen a pénz a te kizárólagos célod! A gazdagsághoz, boldogsághoz, békességhez, valódi önmegvalósításhoz és a szeretethez ragaszkodj, és sugározzék a te személyiségedből a szeretet és általános jóakarat. Így nyújt tudatalattid kamatos kamatot az önkifejezés e területein.

* 8. A szegénység nem erény, hanem a szellem betegsége; láss hozzá máris, hogy kigyógyítsd magad.

* 9. Nem arra születtél, hogy viskóban tengődj, rongyokba burkolózz, és naphosszat éhezz. Boldogságban, sikerekben, gazdagságban kell élned!

* 10. Sose használj ilyen kifejezéseket: "piszkos anyagiak", vagy "én megvetem a pénzt". Amit bírálsz, elveszíted. Nincs jó és nincs rossz, de mindenről lehet jót vagy rosszat gondolni.

* 11. Ismételd gyakorta: "Kedvelem a pénzt. Bölcsen, építően, értelmesen használom. Élvezettel költöm, és ezerszeresen megtérülve kapom vissza."

* 12. A pénz semmivel se gonoszabb, mint a földben található réz, ón vagy vas. A gonoszság a tudatlanságnak és az elme hatalmával való visszaélésnek a következménye .

* 13. Jelenítsd meg lelki szemeid előtt a végeredményt; ez reagálásra ösztönzi tudatalattidat, s az megvalósítja az elképzelt álmot.

* 14. Semmit se remélj ingyen! Az ingyen ebédért is fizetni kell. Adnod kell, hogy kaphass. Figyelmet kell szentelned céljaidnak, ideáljaidnak, vállalkozásaidnak, és mélyebb tudatod támogatni fog. A gazdagság kulcsa a tudatalatti
törvényeinek alkalmazása, a tudatalatti elárasztása a gazdagságra vonatkozó gondolatokkal.

Részlet Dr. Joseph Murphy : Tudatalattink csodálatos hatalma c. művéből."