Örök hála

Sziasztok!
Nagyon nagyon boldog vagyok most! Viszont nem tudom mennyire baj az ha valaki nagyon lelkis. Mert én az vagyok.
Rájöttem hogy néha olyan hülyén és igazságtalanul viselkedtem mindenkivel. Pont azokkal akik nem érdemelték volna meg.
Éppen ezért amikor felnyílt a szemem és rájöttem ezekre a dolgokra, magamban eldöntöttem hogy segíteni fogok mindenkinek, kárpótolom azokat akiket bántottam régen.
Például a szüleimmel is undok voltam (hát a kamaszkor ilyen:D) de megbántam nagyon és most hogy 20 éves leszek lassan, kezdek felnőni és belátni a hibáimat, segíteni szeretnék nekik :-) A házunk még félkész állapotban van, ha összegyűlik egy bizonyos összeg, akkor tudunk tovább haladni. Ha lenne rá pénzünk, 2 éven belül készen lennénk mindennel. Fürdőszobát fel kell újítani, tetőteret normálisan megcsinálni, a lépcsőkorlátot kialakítani valahogy, ajtókat festeni, burkolni egy két helyen, és hát a garázs, kövezés kint az udvaron, kerítés festés, stb :D Most májusban fejezem be az iskolát, utána el szeretnék menni dolgozni 1 évig hogy legyen pénzem főiskolára menni. Viszont a fizetéseim nagy részét oda szeretném adni a szüleimnek hogy jobban tudjunk haladni a házunk szépítgetésében :-)
Itthon takarítok, porszívózok, felmosok, törölgetek, mosogatok, pakolgatok, ruhákat teregetek. A főzésen, mosáson és vasaláson kívül mindent megcsinálok itthon hogy segíthessek a szüleimnek. Szeretném nekik visszaadni mindazt a jót amit ők adtak nekem.
Néha furán érzem magam, túl lelkisnek. Szerintetek helyesen cselekszem? Ezek által ki tudom őket engesztelni?
Nem haragszanak rám, de tudat alatt biztos örülnének neki ha jó dolgokat cselekednék. :-)A bűntudatra a gyógyír...

a megbocsátás, magadnak, és másoknak.
Néha hibázunk, de attól még értékes emberek vagyunk.
Jó, ha az embernek van lelkiismerete, de ne vádolja magát.
Abból csak önsajnálat lesz...
Mikor gerjedtél utoljára égtelen haragra? :D
Nekem ez segített.
Az ember ráébred, hogy van saját akarata.Egyébként takarítani és

Egyébként takarítani és házimunkát végezni nagyon szívesen teszem, ha van rá időm. Van,hogy még suliba indulás előtt is mosogatok gyorsan hogy mire hazaérjünk, szép rend legyen :DA lelkizésen azt értem hogy

A lelkizésen azt értem hogy érzékenyebb vagyok a kelleténél, ápolom a lelkem és ha valami rosszat csinálok akkor gyötör a bűntudat :S Még ha csak egy picit rossz az a dolog:)Jaj Jani, a fiúk nem olyanok, ezért a kérdésed.

Lányokra jellemző, hogy nagyon lelkisek. Lelkük tükre érzékenyebb, ez azt jelenti, és azon át szemléljük a világunkat. Lelkizés-picsogások-önvád-lelkiismeret- stb.Hali :)

Mit értesz az alatt, hogy túl 'lelkis'???Hahó Husika!

Szerintem kérdezd meg őket, hogy miben segíthetnél nekik. Szép dolog, hogy rájuk gondolsz, de ne áldozd fel magad miattuk.
Vagy ha úgy érzed, hogy bánatot okoztál, azt őszintén mondd el nekik a szemükbe, ne házkörüli munkákkal engeszteld ki őket.