Nincs időd!

Szoktál-e néha meg-megállni,
És néhány percre megcsodálni
A zöld mezőt, a sok virágot,
Az ezerszínű, szép világot,
A dús erdőt, a súgó fákat,
A csillagfényes éjszakákat,
A völgy ölét, a hegytetőt?
Nem, neked erre nincs időd!

Szoktál-e néha simogatni,
Sajgó sebekre enyhet adni,
A hulló könnyeket letörülni,
Más boldogságán is örülni,
Meghallgatni, akinek ajka
Bánatra nyílik és panaszra,
Vígasztalni a szenvedőt?
Nem, neked erre nincs időd!

S ha est borul a késő mára,
Készülni kell a számadásra,
Mérlegre tenni egész élted,
Tettél-e jót, láttál-e szépet,
És nincs más vágyad csupán ennyi:
Nem rohanni, csak ember lenni,
Hiszen már látod a temetőt!
De most már késő!...... Nincs időd!

Szádeczky-Kardoss György

HozzászólásokGininek!

Nekem van időm.

KrisztiGini99

Már több ízben éreztem, hogy nagyon hasonlítunk, és megint találtam valamit, ami egyezik. Emlékeket az előző életből. Bár nem emlékszem közel-keleti dolgokra, mégis az érzés, amit átéltél, bennem is él. 10 éves voltam, mikor először Ausztriában voltam, és már akkor azt éreztem: haza megyek. Valami megmagyarázhatatlan harmóniát és kötődést éreztem gyerekként is - a mai napig is egyébként. Gyerekként szinte hónapok alatt megtanultam németül, sőt, olyan dialektusban beszélem az osztrákot, hogy nem szokták elhinni, hogy magyar vagyok. Nem a dicsekvés a célom, hanem, hogy elmondjam, ez olyan volt, mint újra biciklizni. Sosem felejted el igazán, csak kimész a gyakorlatból. 22 éve járok rendszeresen Ausztriába. Előbb tudtam minden megyéjét, mint Magyarországét - szégyen ide vagy oda. Otthon vagyok ott, és mindig "honvágyam" van. Tán egy hónappal ezelőtt álmodtam egy nagyon intenzív álmot, s azóta még jobban hiszem, hogy az előző életek befolyással vannaka mostanira. Ha nem is a történések, hibák, szerelmek, érzelmek, de a gondolatokban mégis tárolódik valami. Azt álmodtam, hogy katona vagyok a II. Világháborúban. Német katona. Fedezek két társamat, németül kiabálok. Nagyon jó lövész voltam. Annyira életszerű és evidens volt, hogy nem egy katonáról álmodom, hanem én vagyok a katona. És most kapaszkodjatok!
2007. augsztus 31-én szereltem le. Eddig katona voltam. Rajongtam érte. Felderítő voltam majd' 6 évig. És úgy, hogy életemben (ebben az életemben) még nem volt a kezemben fegyver, pisztollyal (PA), géppisztollyall (AK) és géppuskával (PKM) kiváló szakalapot lőttem. Ami azt jelenti, hogy mindegyik fegyverrel teljesen hibátlanul lövök. A pisztolyt 6 mp alatt szedem szét. Felsőfokú német nyelvvizsgám van 17 éves korom óta. Szóval, azt hiszem, simán hatással vannak ezek a dolgok az életünkre!Gini99 !

Nagyon megható és szép vers, nem kell rohanni csak EMBERNEK lenni !!! Köszönöm hálásan....... Ölel : ÁgicaS Z A K Í T O K !

szakíts, ha bírsz,
Mit kívánsz?
Adj Király katonát!Nincs időd!