Tudatos Univerzum

Az evolució vagy teremtés kérdés sosem volt mérlegelni való nálam. Már gyerekkoromban is úgy véltem, nehezebb az evolúcióban hinni, mint bármelyik Háry János mesében.
Amikor ezt a cikket olvastam, úgy éreztem újra felvésték azt a bizony pontot az I betűre ezzel kapcsolatban:

Ha meghalljuk azt a szót, hogy Univerzum akkor sokunkban egy élettelen és rideg kép jelenik meg. Pedig a legújabb kutatások azt feltételezik, hogy egy élő „szervezetről” van szó, ami tudatos, meghatározott sémák szerint működik. Mégiscsak igazak az ősi mondák a Földanyáról? A következőkben a filozófiai gondolatmenetet mutatok be, amely lehet, hogy megváltoztatja az Univerzumról idáig kialakított képet.

Tételezzük fel, hogy egy vak embernek a kezébe adunk egy Rubik-kockát amit előtte jól megkevertünk. Ha a vak ember másodpercenként egyet fordít akkor – kutatók számítása szerint – 5000 milliárd másodpercre, azaz 128 milliárd másodpercre van szüksége ahhoz, hogy a Rubik-kockát az eredeti formájába kirakja. Ez azt jelenti, hogy ha hiszünk a Világegyetem 12 milliárd évvel ezelőtti születésében akkor kb. tízszer annyi időbe telt kiraknia a vak embernek a Rubik-kockát mint amennyinek feltételezik az Univerzum korát.

Ezután képzeljük el azt, hogy a vak embernek segít a barátja, mégpedig úgy, hogy minden forgatás előtt igennel vagy nemmel válaszol. Így a kirakási idő, a 128 milliárd évhez képest elenyészően kicsi lesz, pontosabban elég 2 perc! Míg a vak ember, egyedül, 128 milliárd évig próbálkozik Rubik-kocka kirakásával, addig egy másik vak ember, segítséggel 2 perc alatt ki tudja rakni.

Miért is érdekes ez a példa? Mert ez már önmagában megtudja kérdőjelezni az evolúciót.

Az Univerzumnak kb. 12 - 15 milliárd éve volt arra, hogy a szervetlenből szerves, a szervesből élőt és az élőből tudatosan gondolkodó lényt hozzon létre annak ellenére, hogy az értelmes élet kialakulása sokkal bonyolultabb algoritmus mint egy Rubik-kocka kirakása!

Ahhoz, hogy a jelenlegi élet kialakuljon annak olyan kicsi a valószínűsége mint annak, hogy valaki tízszer megnyerje egymás után a lottót…

(www.atudashatalom.hu)

CsatolmányMéret
Univerzum.jpg282.73 KB

HozzászólásokIgen, a tudás hatalom :)

Igen, a tudás hatalom :) Pusszancska.

BrigitteSőt! íGY KIFEJEZETTEN IZGALMAS :)

Néha vagyunk így ezzel páran, de sebaj! Ettől csak még emberibb az egész! A cikk pedig frenetikus!
Le a kalappal! Köszönet érte!
„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell * www.5rol6ra.huÉn átmásoltam az idézett

Én átmásoltam az idézett cikket, és abban Rubik kocka volt. Most próbáltam visszaállítani RubiK-ra és azt irta ki "más felhasználó már módította ezt a cikket" ezért nekem már nem engedi.
Rejtély...de így is jó:-)

"Amit most az elmédben látsz, azt hamarosan a kezedben is tartod."
Bob ProctorHali..

Pláne, hogy az Rubik kocka :P Bocsiiiiii :D

BrigittePedig de jó is lenne 10X megnyerni a lottó 5öst egymásután

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell * www.5rol6ra.hu