Szomorú Karácsony

Szomorú Karácsony az idei. Rossz hírekkel, fájdalommal, együttérzéssel...
Végignézni, ahogyan egy család összetörik, mert elveszítettek egy Anyát... Karácsonykor. Magamba szívom a fájdalmukat, és felzaklat. Szeretnék segíteni, de ilyenkor nem lehet.
Amikor a fiú megtalálja az elrejtett, becsomagolt ajándékokat, amiket már soha nem kaphat meg az Édesanyjától... Amikor a konyhában minden elő van készítve a Szentestére... Amikor az idős nénikének meg kell tudnia, hogy a lányát el kell temetnie... Mennyi erő kell ahhoz, hogy feldolgozzák? Át lehet vészelni egyáltalán?

Olyan jó egy kicsit kiírni magamból, kibeszélni sajnos nem tudom.

Annyira remélem, h valaki tud nekem itt segíteni, és ezáltal Nekik is!!

Címkék:

HozzászólásokDrága Edo!

Most olvasom soraidat, én is szeretnék hozzáfűzni valamit.
Én is elvesztettem gyerekként édesanyámat, mindennek már 19 éve. A mai napig rettegek a karácsonyoktól és anyák napjától. Mellettem nem állt senki, hogy túlvészeljem a dolgokat. A nagymamám nevelt fel azután, de inkább őt kellett támogatni.
Szóval ebből azt szerettem volna kihozni, csak úgy tudsz segíteni rajtuk, ha ott vagy, ha beszélgetsz velük, ha megnyugtatod őket, ha együtt megpróbáljátok meglátni a karácsonyban a szép és értékes perceket. Ha elengeded a fájdalmukat, ahogy Thamina írta, mert az nem a tiéd. A sebek beheggednek, de begyógyulni soha nem fognak. Csak szűnik egy picit a fájdalom.
Állj melléjük, beszéljetek róla, ne kerüljétek a témát, mert lehet, hogy nekik is az a jobb.

Ölellek
DomcsiTŰZIJÁTÉK VOLT.....

Drága TEREMTŐTÁRSAIM !
Tegnap este 8-kor a közös Szeretet meditációnk idejében a városunkban ÖT PERCIG TŰZIJÁTÉK volt.!(a blogomban leírtam 3x.....valamiért nem ment el ) Itt mondok KÖSZÖNETET MINDEN LÉLEKTÁRSAMNNAK,hogy gondolatban FOGTUK EGYMÁS KEZÉT. JÓ volt ez az ÖSSZETARTOZÁS ÉRZÉSE! Én Domján Laci kazettáját hallgattam,,,,amiben kérdezi: " Szolgáltál-e ma ? KIT ? Teljesen más érzéssel töltött el,mint máskor.Ezt szerettem volna megosztani Veletek.....és még egyszer KÖSZÖNÖM : fénysugárDrága Edó!

Sajnos át tudom érezni a fájdalmat. Én Karácsonykor veszitettem el az ÉDESAPÁMAT.
Így sajnos tudom milyen érzés.Rettenetesen fájt. Sokáig "féltem " a karácsonytól.
Aztán az egyik ismerősöm azt mondta , hogy próbáljak meg arra gondolni , hogy egy ilyen gyönyörü napon ment el az égbe. Igaza lett. Soha nem tudom elfelejteni , mindig velem van.
De ezzel a gondolattal kicsit könnyebb. Ennek már 9 éve. Az idő lassan gyógyitja a sebeket.

Szerető ölelésem küldöm : TikeNem győzöm köszönni,

Nem győzöm köszönni, tényleg... a sorokat olvasva úgy érzem, hogy erős emberként állhatok mellettük, és idővel enyhülni fog a fájdalmuk.
Köszönöm Mindenkinek!!

EdoKöszönet

Nagyon szépen köszönöm a vígasztaló szavakat, nagyon jól esik. Szerencsére nem az én Édesanyámat érte baj, hanem a sógorom anyukáját, itt tudta meg nálunk. Nagyon felzaklatott, és mivel jó a kapcsolatunk, és eléggé át tudom érezni mások problémáit, így én is magamba szívtam, majd kibuktam.
Próbálunk maximálisan mellettük lenni, reméljük együtt segíthetünk Nekik!
Mégegyszer Nagyon köszönöm! Hálás vagyok érte!!Fájdalom..

Kedves Edó!

Tudom mi az átélni, hogy elveszited az ANYÁT és pont Karácsonykor, hisz ezt 28 éve tapasztalom, a hiánya mindig ŰR lesz..
Az idő majd enyhíti a most érzett erős fájdalmat..nekem évtized kellett ehhez..most már , mivel mást nem tehetek ..elfogadom..
A szép kedves együtt töltött időt idézem fel főleg így Karácsonykor, amikor még együtt voltunk..és Nagyon Szeretetem..a szeretete
velem maradt , érzem ŐT..hidd el, majd fokozatosan enyhül...
Bármikor is következik be..mindig fájdalmas..
Ne feledd, hogy Ő mindig vigyázz ezután is Rád, az Ő szeretett gyermekére..
Azt hiszem, ilyenkor szokták azt mondani:Ember tervez, Isten végez.
Kívánom, hogy enyhüljön a fájdalmatok és mindig szeressétek..
Áldjon meg a Mindenható AnnaKEDVES EDO.....

KEDVES EDOKÁM !
Gyászodat szeretném kicsit enyhíteni ezzel a verssel. A halál sajnos sohasem jókor "érkezik". Hosszú
idő kell amíg feltudjuk dolgozni szeretteink eltávozását. Hatalmas ŰR marad utánuk. A szívünkben és lelkünkben tovább élnek . A mai szeretet meditációban Őértük is elmondunk egy IMÁT !

" Még az előbb szemembe néztél,
erőtlen kezeiddel megérintettél.
Arcodra mosolyt erőltettél,
S halkan súgtad a fülembe
Ne félj!

Mily gyorsan elszállt a pillanat,
fénytelen szemeid lehunytad.
Kezed kezemből kicsúszott,
arcod megnyugodott, így búcsúzott.
Nem félek!

Lelked remélem békére talált,
s Te már a mennyekből vigyázol Ránk!
Soha nem felejtünk,szívünkben szeretünk,
örökkön-örökké emlékezünk Rád!

/ ezt a verset a barátnőm küldte nekem amikor én gyászoltam / Legyen béke a szívedben.
szeretettel : fénysugárSzívem minden szeretetével gondolok erre a családra.

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell * www.5rol6ra.husegítség...?

Kedves Edo!

Amivel szerintem Tudsz segíteni, az ha hagyod, hogy elengedjék a fájdalmukat. Hagyd, hogy kisírják magukból. ez most az elengedés ideje. Szőrnyű dolog ilyet írni, de "ne szívd magadba a fájdalmukat", ha csak az nem a tiéd is. Érezd át, lásd, de kivülről szemléld. Éreztesd, hogy mindíg számíthatnak rád, egy ölelés, egy gyengéd érintés, a törődésed az amit adhatsz számukra. Evvel tudsz enyhíteni a fájdalmukon.
Te se tartsd magadban a tiédet, ne ez legyen ami megbetegít.

Egy gyógyító, szerető ölelést küldök, és tudd hogy melletted állunk!
Ildikó