Igazi szeretet titkai.

Élni annyi, mint szeretni, látni és megmutatni, érezni és érzékeltetni, meghallani és meghallgatni.

1. titok.: Gondolat ereje .: az igaz szeretet a gondolattal kezdődik.

2.titok.:Tisztelet ereje.: elöbb magunkat tiszteljük, aztán tegyük fel a kérdést, mit tisztelünk a másikban?
3.titok...Adnitudás ereje.: ha szeretetet akarsz kapni, , egyszerüen csak adnod kell.

4.titok.:Barátság ereje.: szeretni annyit jelent, hogy nem egymásra nézünk, hanem együtt
azonos irányba.
5.titok.:Érintés ereje: ha ölelésre tárod karjaid, azzal a szived is kitárod a másik felé.

6.titok:Szabadság ereje.:ha valakit szeretsz , enged szabadon. Ha visszatér hozzád, akkor a tied,
ha nem, sose volt a tied...

7.titok.:Szavak ereje:adjuk tudtára annak az embernek akit szeretünk, hogy becsüljük és értékeljük.

8. titok :Elkötelezettség ereje: feladni nem lehet, a szeretet valódi próbája.

9.titok:Szenvedély ereje:erős fizikai elkötelezetség. lelkesedés,érdeklődésés ,örömteli szórakozás.

10. titok:Bizalom ereje.: lehetetlen valakit úgy szeretni, hogy nem bizunk meg benne.
cselekedjünk úgy , mintha kapcslatunk sosem érne véget.

Szeretettel : ágicától

 

Ágicámnak:) Édes drága Ágicánk!

Aki ennyi csoda-gyönyörűségeddel, a ragyogó, sziporkázó humoros írásaiddal, ugye nem csak "másolod", hanem gyakorolod is amikről mesélsz nekünk? Mert öröm olvasni, és látni gyönyörű lelked szárnyalását, de ha csak "közhelyesen adod ezt át nekünk, nem lesz sose pillangó belőled:))

Próbálgasd gyönyörű emberi mivoltod szárnypróbálgatásaid, és ne védd magad azzal a régi, megunt tüskés páncéloddal, mert az csak még sebezhetőbbé tesz, tudod? Te magad írtad ezeket egyik csodálatos blogodban. És segítesz annyiunknak a szépségeink megnyílásának felismerésében: ) Szeretlek, és ölelésem a tiéd e percben: Anikó
www.csodadal.hu Az Életigenlés dal, az én szlogenem:) :

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.Magam is Apokrif hsz-ére találtam rá, elsőként:))

Drága Ágica!
Csodálatos a téma, és örök is egyben, és pont ma fejeztem be egy nagyszabású "projektemet", mely saját szavaimmal a szeretet érzésének közvetítése, átadása :))) Hogy miért adom közzé? Amiért a szeretet van- az áramlásnak adom, Szétosztom a világnak. Szeretettel: Anikó
Az alábbi érzéseket élem át, amikor veletek is, vagyok:

-az anyai szeretetet, melyet megszületésünkkor édesanyánktól kapunk, s amelyet a férfi ember édesanyjától leshet el;

-a testvéri szeretetet, mely gyermekkoromtól-elkísér felnőtt koromig, sőt! halálomig, hiszen testvéreim vannak, akik élnek, hál'Istennek!;

- önmagam szeretetét, mely nélkül a szeretetemet nem tudom igazán mások felé mutatni, hiszen a tükör, amiket egymásnak magunkkal, érzéseink kimutatásával tartunk, hűen megmutatja e fogyatékosságunkat. Meg aztán, hogyan is várhatom el másoktól, hogy szeressenek engemet, ha én magam nem szeretem Önmagam?
-a felebaráti szeretetet, amit naponta gyakorolok embertársaim által, és velük, feléjük;

-a megbocsátó szeretet, mellyel naponta igyekszem élni, s ha nem megy a megbocsátás, akkor elsőként magammal kezdem:
Megbocsátom magamnak, hogy nem tudok Őneki valamiért megbocsátani.;

-a kitartó szeretetet, mely azonos a hűségemmel, hiszen 28 éve kitartok hűen kedves férjem, párom mellett, aki szintén kitart hűen mellettem;

-a támogató szeretetet, melyet naponta megkapok itt is, Tőletek, kedves Társak, Ti nagyszerű Emberek, és amelyet Más Fórukokról is megkapok embertársaimtól; Páromtól, Gyermekeimtől, kiktől van bőven még tanulni valóm, és tőletek is;
-az önzetlen szeretetet, mellyel ellátnak Társaim a Munkámban, mely MLM-es, de ez nem a reklámról szól;
-a szenvedélyes szeretetet már gyakoroltam fiatalkoromban, és amelyről azt hittem már a múltté, mert helyébe a Szeretet lépett, és végülis nem tévedtem, csak észre kell vennünk, ha már nincs jelen életetünkben, mert a Szenvedély tüze nélkül, mit sem ér hétköznapunk.
A szenvedély a Motor, ami bejuttatja az autóversenyzőt akár, a Cél, az Erő, a Hit, a Becsület, a Hazafiság, a Megbocsátás, Önzetlenség, a bölcsesség, az Igazságosság, és nem az igazságra gondolok, a Mértékletesség, a Józanság, és nem az alkoholizmus az alapja csak e szónak; az IGENT mondás erejét, az Élet savának-borsának tüzes ízét, ez mind a szeretet része:)

- a tanító szeretetet, mellyel naponta szembesülök, mely hű példája a folyamatnak, amely életünk maga;

- a titok szeretetének ereje, mely titok az élet misztériuma, és rácsodálkozásos pillantásom áhitata; mely elvezetett elveszettnek hitt értékeimhez:)

- a pozitív gondolatok szeretetét, mely egyidős az Emberiséggel, s amely segít úgy megállnom helyem az életemben, hogy egyensúlyomat is megőrizhessem pozitív gondolkodásom ereje által.;

- a tisztelet szeretetét, mely kölcsönösségi elveken alapszik ugyan, ám elsődlegesen nekem kell betartanom, ha ezt szeretném visszakapni. És visszajön. Úgy, olyan tiszteletteljes formában, ahogyan én adtam, és adom a nap huszonnégy órájában.

- az emberséges szeretetet, mely a varázsszó: ha valami abszolút kizökkent egyensúlyomból, előveszem, és mint egy varázs veszző, úgy működik. Nincs számomra felemelőbb, minden emberi hibáinkkal és gyarló, emberi mivoltunkkal egyenértékű. Gyönyörű emberségünk a legnagyobb kincsünk:)

- az érintés szeretetét, mert ez a szavak és a mosoly után a legkifejezőbb megnyilvánulásunk:)

-a lojalítás szeretetét, mely segít egyensúlyt teremtenem érzéseimben, és cselekedeteimben is. Mert a lojalítás művészet. A kötéltáncosok munkájához hasonlítható leginkább: egyik oldalon a lojalításom tárgya, másik oldalon annak eszköze:)

- a szabadság szeretetét. Izzik a szó maga: Szabadság. Érzem véráramlatom felgyorsulásában, kipirult arcomban, a " mindent megtennék érrte!" nagyszerű érzésében:) És amely a szabadon hagyni tudását is magában hordozza. Mert a madár is akkor trillázik a legszebben, ha szabadon szárnyalhat. Tudni kell szabadon hagynunk egymást. Szabadság és SZABADOSSÁG nem ugyanaz.

- az elkötelezettség szeretetét, mert amikor elkötelezem magam valami, vagy valaki mellett, az igazzá is, és szabaddá is tesz egyszerre. És ez az igazi szeretet nagyon nagy próbája. Kitartani a végsőkig szeretetben. Ezt is gyakorolom nap, mint nap.

- a bizalom, a megbízni tudás gyönyörű érzésű szeretetéről nem is beszélve:), hiszen életünk útja kisértésekkel, kisértőkkel van kikövezve. Megkellett tudnom tanulni a bizalomnak csodálatos érzését. Kellett, és egy idő után nem volt nehéz. Ám, a kezdeti tipegő lépések nagyon nehezek voltak. És sokszor elestem, ám nem adtam fel próbálkozásaimat:) És most, amikor e sorokat kiírom magamból, mert ezek valódi gondolataim, nem másolhatók sehonnan, eszembe jut próbatételemnek egy-egy esete. Istenem! Gyönyörű emberségemet példázza ez is, hoyg képes voltam megbocsátani, és úgy túllépni azokon a történéskene, hogy ne lehessen szétválasztó közöttünk. De tanulom folyamatosan ezt az összes erényt. Mert ERÉNYEK ezek.

- a jámborság szeretetét is tanulom, amikor egy-egy cselekedetem előtt magamba fordulva kérdezem szívemet-lelkemet, vajon Jámbor tett-e ez, amit megtenni készülök. Mert hiszem, hogy azért jöttem a Földre, hogy megtudjam mi a jámborság. És még sok egyéb is.

-a baráti szeretetről nem beszéltem még. Amelyről azt gondoltam, le kell mondanom, mert életem 51 évéig, kettő barátom volt. Mindösszesen 2.
Ők mára már a múltté, és helyükbe, hála az Internetnek, nyiladozó tudatosságomnak, tanulni, fejlődni vágyásomnak, az MLM-es kapcsolataimnnak, ma már annyi csodaszép, és számomra szent barátság kúszott észrevétlenül mindennapjaimba, hogy, csak álmélkodom:) Igen. Szeretek, és szeretve vagyok, én az egyszerű Anikó, akinek kishitűségétől csak mosolya lehet nagyobb, és ezt nem önhittsésgből mondom. Mindig azt gondoltam magamról, hogy életemet úgy, fogom leélni, hogy nem lesznek barátaim.
ÉS! Valahogy egy ideig még meg is tudtam barátkozni ezzel a tudattal! Hihetetlen, belátom ma már, hogy, hogyan tudtam annyi éven keresztül barátok nélkül élni?

És most, hogy már nem áll fent ez a helyzet, újra és újra rácsodálkozom életemre: És kérdezgetem magamtól? Hogy történhetett ez így meg?
Az élet és benne a szeretet, gyönyörű csoda! Hát éljünk ezzel a csodával naponta:)

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.Ágica:)

;) **

A Fény,a Minden,Egy,annyit jelent: Tudatosság.Kicsit mellőzd a rutint,Figyelj!
szerintem.Drága Katisom...

Bocs , hogy irtam. Igazad van mindenki, csak arra válaszol ami tetszik neki. Többé nem teszem.
De most futás, vár a munka.... Szeretettel ölel :ágicaÁgica

Apokrif bejegyzését láttam meg.
Utána olvastam,amit korábban írtál.
Semmi?Ezt te gondolod róla.
Szerettem volna írni pár sort.
Biztos veled is előfordult már,hogy egy könyv nem hozzád szól akkor,amikor olvasod.
Most más soroknak volt mondanivalója számomra.

Magyarázkodom emiatt.Miért?
Elvárás?

Azért ölellek:)
Katis

A Fény,a Minden,Egy,annyit jelent: Tudatosság.Kicsit mellőzd a rutint,Figyelj!
szerintem.Katisom....

És amit én irtam az semmi. Bocs. Ölel :ágicaApokrif

Köszönöm,ez csodaszép.

Ölelés,Katis

A Fény,a Minden,Egy,annyit jelent: Tudatosság.Kicsit mellőzd a rutint,Figyelj!
szerintem.A szeretet az univerzum legnagyobb ereje

- Amire most a világnak jelenleg szüksége van, az a szeretet pontos megértése. A szeretet-nek számtalan formája van, terjedelme pedig magába öleli mindazt, amit nem utasítunk el. Ahogy tágul a szeretet, úgy szélesedik ki, terjed, újabb és újabb hajtásokat növeszt, gyökereket ereszt felfelé és lefelé egyaránt.
Az igaz szeretet a megértésen alapszik.

A szeretet nem egy érzelmi állapot, ami szeszélyekre és képzelgésekre szorítkozik, hanem a tudatosságnak egy olyan állapota, ami túl van a testi formákon.
A szeretet-nek semmi köze sincs a testhez, a lélekben lakozik.
A szeretet önzetlenség.
A szeretet-nek nem kellenek eszközök, az szegényen is, fesztelenül is tud betlehemi boldogságot teremteni.
A szeretet az öröm édesanyja, az örömök forrása. Ha éled, ismered az örömét. Ha meghalt benned csoda, hogy még élsz, de nem csoda, ha nincs örömed.
A szeretet egyensúlyt ad, azaz harmóniát teremt önmagunkkal, környezetünkkel – a Teremtővel.
A szeretet az egyetlen út a másik emberhez, az egyetlen lehetőség, hogy a magunk köré épített láthatatlan falakat lebonthassuk.
A szeretet a lét oldópontja, s valóban a leghatékonyabb erő.
Van bölcselet, amely állítja, hogy a Mindenség alapszövete a szeretet. Mindegy, hogy ez gyertyalángnyi fény vagy csillag tűzözön.
A szeretet kiáradásának szabad utat kell adnunk. Ha ezt tesszük, örökké frissek, kiegyensúlyozottak, egészségesek maradunk.

Hadd fejezzem be egy verssel:
Simon András
A SZERETET
kiválaszt,
megszólít,
megtart
és
elenged,
de soha nem sajátít ki,
legfeljebb örömmel elfogadja,
ha
önként csak neki ajándékozod magad.